-
07.Ağustos.2007, 16:06
Oyunun sadece temposu ile ilgili fikir belirtmek faydalı olacaktır. Eğer doğru tempoyu bulursanız taktik kusursuz olabilir. Sıkı markaj seçeneği sürekli aktif olmalıdır. Alan markajı ise kullandığınız sistemle de alakalıdır. Verimi, sisteminizle doğru orantılıdır. Adam markajı son derece zararlıdır. Alan markajı ile sıkı markaj bir arada çok daha iyi oluyor ve bu ikisi birbirinden farklı ve çelişmeyen şeylerdir.
Benim tempoyu sona getirmemin sebebi şu, bu şekilde takım çok iyi pas yapıyor ve çoğu zaman tek top oynuyor ve bu da göze çok hoş geliyor. Ben Barcelona ile oynuyorum. Tabi bu yüksek pas yüzdesinde Barcelona'nın da etkisi vardır. Size bir pozisyon anlatayım, durumu anlayın.
Savunmadan, taç çizgisine paralel bir arapas yapılıyor. Ceza alanının yan tarafında topla buluşan oyuncu ters kanada, yine ceza alanının yan tarafına yakın bir yere uzun bir pas gönderiliyor. Ve ters kanatta topla buluşan Messi, yanında kaçan oyuncuya tek topla harika bir pas atıyor. Topla buluşan oyuncu ceza alanına bir kesme yapıyor. Ceza alanındaki oyuncu kafayla topu geri çıkarıyor. Top ceza alanının dışındaki Miguel Veloso'ya geliyor. Onun şutu doksandan içeri giriyor. 
Bu pozisyonlardan sadece bir tanesi.
Mesaj Yetkileri