Bende katılıyorum bu görüşe ama Arda iyi hızlanıyor ama hızı iyi değil.
Servet ise geç hızlanıyor.Arda'nın hızlı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.Tekniği ile oyuncu geçiyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca birşey sormak istiyorum;
Yaser'de herhangi bir gelişme olacak mı yoksa sadece PA değeri falan mı artırılacak.
(Daha önce sorulduysa özür dilerim)
Last edited by JunkChorn : 07.Ağustos.2008 at 08:03 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Arda son 3 sene de oyununa çok şey kattı bu sene de fiziğini güçlendireceğini düşünüyorum.. Sizlere de katılıyorum Servet'in hızlanması yğksek olduğundan çoğu futbolcuyu geçebiliyor
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Arda yaş olarak büyürken zihin olarak çok fazla büyüdü..Bunda takımdaki ağabeylerinin ve milli takımın etkisi çok büyük.Ancak hala fizik olarak eksik.Bir yıldız olması için fizik olarak iyi çalışması gerekli.
bana kalırsa ardanın genetikbir sorunu var. yapısı bir acayip. kalça acayip geride kalıyor. yani bence ne kadar çalışırsa çalışsın çok hızlı koşan çok atletik bir adam olamaz. aynı şeyi emre belezoğlu içinde söylerim kısa mesefade iyi hızlanır ama total hızları iyi değildir ikisininde..
ne kadar çalışsalarda düzeltemeyecekleri birşey.. popoyla alakalı diye düşünüyorum her zaman ... bir örnekte sergen yalçın mesela...
Fikirlerim burada
Aslında haklısın ama fiziğe sadece hız olarak bakmıyorum ben.Herhangi bir ikili mücadele de Arda çabuk yere düşüyor,biraz daha top saklayabilse çok şeyler katar futboluna.
Bence Arda çok iyi top saklıyor , hatta tackling özelliği de çok güçlü benim açımdan hiçbir zaman karşı takım atak yaparken kayıp topu alan bir Ofansif kanat oyuncusu göremedim (Daniel Alves ve Gökhan Gönül'ü defans oldukları için katmıyorum)...
Arda ilk sahneye çıktığında sadece şık çalımlar atıyordu , ve 60'lara doğru yoruluyordu , fakat son senelere baktığımızda Arda aşırı şık çalım yapmaktan kaçınan mücadelelere girerek , ve sol kanatta topu alıp saklamaya çalışarak , rakibi yormaya çalışan , Balta ve Volkan'la çok iyi anlaştıklarından , sol kanadı otobana çeviren bir kimliğe büründü,sonraları gördük ki artık golcü özelliğin de konuşturmaya başladı ... Bence staminası yüksek olmalı , İsviçre maçında son dakiklarda o zeminde o kadar top sürüp çalım atıp şut çekmek çok kolay bir şey değildir ki rakibe çarpmasa bile pozisyonun gol olacağı kanaatindeyim ...
Yani mevkisine göre Arda'nın fiziksel özelliklerinin çok iyi olduğu kanaatindeyim , ona duramadan çok yavaş demenizi de anlamıyorum , Kewell çok mu hızlı ? Lincoln çok mu hızlı ? bence en az bunlar kadar hızlıdır Arda ...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada Ulaştıram Bakanı Binali Yıldırım'ın açıklamasına göre yeni stadımızın adına karar verilmemiş , birkaç alternatif varmış bunları görüşüyorlarmış ...
Kaynak : Fanatik
Last edited by 3842 : 07.Ağustos.2008 at 13:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Arda hiç kolay yıkılan bir oyuncu değil.Gökhan Gönülde yıkılmadı.GS-Fb maçlarından hatırlıyosan.Euro 2008'dede ben hiç Ardayı yerlerde görmedim.İkili mücadeledende kaçınmıyor arkası dönük top alabiliyor.
Arda hakkındaki yorumlara katılıyorum ancak Binali Yıldırım ile bizim stadın ne alakası var?
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Stadımız oyuna aktarılırsa ki aktarılacak çok iyi olacaktır kulübün finansal gelirleri artacaktır bu arada Galatasaray'ın bütçesi ve finansı düzenelenecek değil mi?
Futbolcu Bilgileri
Kewell Ardanın yasındayken rüzgar gibiydi.29 yasında olmasına ragmen hala Arda'dan çok daha hızlı özellikle hızlanma anlamında cok etkili bir oyuncu.Lincoln'ün eski temposu yok son sezonda ama ona ragmen hala Arda'dan hızlı bir oyuncu.Oyuncuları iyi tanımıyorsun sanırım ama maçlar başladıgında daha dikkatli izler sen de yaparsın kıyaslamalarını.
Ardanın hızı hızlanması kaç olması gerekiyorsa ona göre yazın araştırmaya bir şey katmıyor çünkü..
bence aynı kalmalı ardanın gelişen özellikleri çok ama bunlar arasında hız hızlanma yok bence.hız 12 hızlanma 14 böyleydi sanırım aynı kalması çok gerçekçi olur.
bursa maçıyla ilgili...
Nonda gerçekten çok soğukkanlı bir adam ikinci yarıdaki bir pozisyonda ömeri yatırıp gol pozisyonuna girmesi composure örneğidir. Golü neden kaçırdığına gelecek olursak bence son vuruş yetersizliğinden değil.
neden diye düşündüğümde nonda bordeux maçındada boş kaleye kafayla sonra geçen hazırlık maçlarından birine boş kaleye ayaklada kaçırmıştı.
sanırım karar verme hatası yapıyor mesela bugün topun dibine girse %100 gol olurdu. ama yanlış karar verip şut attı.
Morgan de santiste topa çıkışlarda hata yaptıee ne anladım bu işten 3 kalecin var üçünde aynı şeyin laciverti...
şaka bir yana uzun süredir yedek bekleyen bir kalecinin bunları yapması normal
47. dakikada güzel bir top çıkardı. ekleyeyim...
Servet sakatlıktan henüz kurtulamamış.
Aydın etkisiz oynamaya devam ediyor.
hasan saatli bomba gibi devam ediyor..
kısaca aynı tas aynı hamam
Fikirlerim burada
ardadaki kondisyon artışı bu maçtada görüldü bence..Bütün maç koştu ve yorulmadı..
G.Sarayda gol sorunu dikkat çekiyor. Bu çıplak gözle izlerken daha net anlaşılıyor. Forvette Yaser-Nonda daha etkili olabilir. G.S ilk yarı pek etkili değildi ikinci yarıya nazaran. Ümit Karan sanırım sakatlandı maçta. Hasan-Ümit-Ayhan hala profesiyonel olamamışlar. Hep hakem ve tribüne oynuyorlar. Kendilerini maça verseler daha faydalı olacaklar.
Yaser'in profili umarım 8.0.2'den daha iyi olur...Çünkü Galatasaray'ın ihtiyacı olan bir forvet ve oyunda da böyle durumlarda kalırsak mecburen onu oynatacağız hem gelecekde vaadediyor
Futbolcu Bilgileri
konunun hepsini okumadım, dolayısıyla sadece benim aklıma gelen, Galatasaray oyuncularıyla ilgili birkaç şey yazacağım.
Mehmet Topal;
Mehmet Topal euro2008 de de görüldüğü üzere futbolcu olarak her açıdan kendisini geliştirdi. Uzaktan attığı şutlar olsun, oyun içinde durması gereken yer olsun gelişimini gösterdi. Karşısındaki futbolculardan da güç olarak hiçbir zaman eksiklik hissettirmedi, keza hızlanma ve hızı da gayet yerinde. Kafa toplarında çok etkili olduğunu zaten biliyorduk.. Tabii ek olarak defansa geçtiğinde yaptığı hatalardan, defansta oynama özelliğinini düşük olması gerktiğini de söyleyebiliriz. Ancak bu oyuncuya kesinlikle iyileştirme yapılmalı, bir dm oyuncusunun sahip olması gereken herşey var. Daha üst düzey bir futbolcu haline getirilmeli.
Arda Turan;
Arda euro2008' de bu kadar gündem haline geliyorsa boşuna değil. Ancak ayrımı iyi yapılmalı; ne kondisyonuyla ne de fiziğiyle gündeme gelmiyor Arda; tekniğiyle gündeme geliyor. Bu yüzden kesinlikle teknik özelliklerine iyileştirme yapılması gerek. Yaratıcılığının da arttığını düşünüyorum.
Emre Aşık;
Oynadığı maçlarda gösterdiki, Türkiye milli takımında dahi en iyi kademeye giren orta defans oyuncusu. Hız ve hızlanma eksikliğini oyunu okuyarak kapattığı göz önüne alınmalı ve iyi bir defans oyuncusu olarak oyuna aktarılmalı.
Servet Çetin;
Servet' in özellikleri zaten yerindeydi ancak mücadelecilik, motivasyon ve hırs katılırsa tam olur gibi.
Hakan Balta
Yer yer görevi olmayan pozisyonlarda dahi kademeye girerek defans hatalarını kapattı. Türkiye ile oynadığı bütün maçlarda hep ayakta kaldı, kanadını çok iyi kapadı. Hızı hızlanması yerinde. Oyuna biraz daha iyi bir sol bek olarak aktarılmalı.
Sabri;
Oyuna hızlanması ve hızı doğru dürüst aktarılmıyor; İngiltere ligi standartlarına göre bile çok hızlı bir oyuncu. Pas atarken de güzel bir tekniği var, ayağının içini dışını güzel kullanıyor. Sert ve doğru şekilde dokunuyor topu yönlendirirken. Ancak karar verme yeteneği çok zayıf olduğundan sürekli pozitif olamıyor. Yaratıcılığı da çok düşük. Ancak zaman zaman çok şık çalımlarını da sürekli görüyoruz oynadığı turnuvalarda. Milli takımda da yaptı biriki hareket, Lahm' ı geçişi örneğin.. Dolayısıyla flair' ı arttıralabilir. Defansif özelliklerinin düşük kalması doğru.
Bunlar aklıma gelenler, daha önce konuşulmuş olabilir, katılmıyanlar olabilir sadece kendi fikirlerim.
franorringeril: Yorumlarin FM 2009 icin yapilan degisikliklerle hemen hemen tamamen ayni.
Iki farklilik Servet'in bazi fiziksel ozelliklerinde biraz daha iyilestirme yapilmis olmasi ve Mehmet Topal'in henuz ust duzey diyemeyecegimiz ancak ligimiz icin cok iyi bir seviyeye gelmis olmasi.
Last edited by perpetua : 09.Ağustos.2008 at 07:11
abi bide ugur ucar ın favorued personel e bülent korkmaz eklenmesi gerekir bir röpörtajında bunu solemişti hatta bülent korkmazın 3 numaralı forması boş olmadıgı için 33 numarayı giydgiğini bu sene 3 numaraalı formayı giyeecegini soledi
Galatasaray altyapısındaki Ermah adlı oyuncunun gerçek adı Emrah.Onunla ilkokulu ve ortaokulu aynı okulda okuduk.Okulda genelde forvet arkası falan oynardı ama şimdi defansın göbeginde ve sagında oynuyor galiba.Bir defansa göre teknigi iyi seviyede birisi 10 olabilir.Aynı şekilde uzun şutuda 10-11 seviyesine çekilebilir.PPM olarakta sert şut çeker eklenebilir.Gerçekten yaşına göre çok sert şutlar çekiyor.Hatta onlarla sınıf maçı yaptıgımızda onun çektigi şutları çıkartınca evde 2-3 saat kolum ağrırdı.
gs bütçesi nasıl olacak stad gelen en az 40 milyon$ var ve kredi çekilecek 150 milyon$
ömer abi galatasaray ın bütçesi ve transfer bütçesi ilee ilgli bir düzenleme yapılacak mı sanırı transfer bütçesini 15mn dolar gibi bi rakam solemişlerdi bir de 40 mn dolar var arkdaşın dedği gibi o da oyuna eklenirse cok iyi olur artık galatsaryla transfer butçesi için milleti satmktan bıktım![]()
Kredi alinirsa bakariz. Bu kredini sonucta bir neden ile cekiliyor (sirket birlesmesi/diger yatirimlar), eger bu kredi cekilirse buyuk ihtimalle hemen harcanir. Kasada durmaz.
Transfer butcesi 10 milyon Euro olarak aciklanmisti, simdiye kadar alinan sadece Meira. Fiyati da 5 milyon Euro. Yani teorik olarak elde var 5 milyon. Forvet transferi olursa bu butce sifirlanir buyuk ihtimalle sezon baslayana kadar.