Sayfa 25 / 34 İlkİlk ... 152324252627 ... SonSon
721 ile 750 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

sürekli burada yazılanları takip ediyorum ve şunu anladım diğer ülke araştırmacıları 1-şişirme yapıyorlar 2-diğer ülke gözlemcileri yetenekleri direk ouna yansıyorlar olmazsa düşüyor. Buda bizim türk ligini oynanmaz yapıyor demiyelimde zorlaştırıyor.Mesela selçuk şahin oyunda maldano yu kesebilirmi vaya semih kezman ı biz kendi değerlemizi bilmiyoruz.Olabilir hatalar eksikler ama bariz farklar çıkıyor.Merak ediyorum fb ile oyun açsanız oyunda kimleri takımdan yollarsınız kimleri 11 de oynatırsınız ve takımın yıldızı yaparsınız.Arda bile o p.a ile yedek kalıyor benim açtığım oyunlarda nasıl iş anlamadım dünyada en sıradan sağ bekler g. gönülden daha iyi oyunda gerçek hayatta g.gönül ün yerine transfer yaparmısınız,yaparsanız kimi alırsınız o bölgeye (diyeceksiniz ki daha yeni oldu ama olacağı belli idi zaten oyunun güzelliği burda olmadan olacağını görmek olduktan sonra heyecanı kalmıyor kaç sefer g. gönül hakkında yazdım burda hepimiz futbol seyrediyoruz yetenekli adamları 2 defa seyrettiğin zaman bu adamda iş var dersin bence türkiye de p.a değerli bazı oyuncularda az veriliyor zaten buda belli oluyor oyunda hiç kimseyi satamıyorsun bedava versen alan yok bu normal mi?Bence p.a değerini beklentisi olduğunuz oyunculara verilmeli olmazsa düşülmeli bu bence daha zevkli oyun yapar fm yi.zaten türk oyuncularda sıkıntı çekiyoruz birde olması gereken değerlerin altında olduğu zaman (ben diğer ülke oyuncularına kıyasen diyorum) hepten iş zor ve zevksiz oluyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Semih'in kafa vuruşlarını eleştiren arkadaşlara birkaç örnek vereceğim gollerinden, umarım onları tekrar izleyip Semih'in kafa vuruşlarındaki yeteneğini gözardı etmezler.

Semih bence çok iyi kafa vuruşu yapabilen bir oyuncu, topa iyi yön verebiliyor, neticede de gollerini atıyor. Semih'in kafa vuruşları için 15 değeri vermek saçmalık olur.

Örnek 1: Kayserispor-Fenerbahçe > Appiah'ın açtığı ortada çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi Semih ve topa iyi yön verdi.
    Örnek 2: Fenerbahçe-OFTAŞSpor > Sağdan Gökhan Gönül'ün ortasına "muhteşem" kafa vuruşuyla harika bir gol attı.
    Örnek 3: Fenerbahçe-Kayserispor > Son dakikada şişirilen topa sırtı dönük vaziyette isabetli bir vuruşla golü buldu.

Örnekler arttırılabilir ama şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Semih için verilen 17 heading değeri bence yerinde.

Hızlanma konusunda da Semih genelde araya kaçan bir futbolcu olmadığından bunu göremiyoruz maçlarda. Bu özelliği hakkında bir yorum yapamayacağım o yüzden. Örneğin, son iki MTK maçında bir kez olsun Semih araya kaçırılmadı, yani hızlandıramadılar onu, depara kaldıramadılar. Semih genelde sırtı dönük kaleye oynadığından bu özelliği varsa bile kullanamıyor. Hız testinde eğer 3. çıktıysa bu somut bir bilgi olarak kullanılabilir.
    Ben bu şekilde goller atabilen headingi 15-16 olan birçok adam sayabilirim.Bana 3-5 golle olur demeyin kimse gelip şu maçta şu vuruşu kaçırmıştı demiyor misal direk aklıma gelen Sivasspor maçında kalenin 1 metre önünden kalecinin üstüne vurdu.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Benim görüşümde Semih heading için 16-17 gibi deger yerinde olur, ama kalkıp 19 verilirse bu abartı olur görüşündeyim. 17 yerinde bir deger olur bence.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    afedersin ama Diego Milito gibi kafa toplarini cok isabetli ve sert vuran bir oyuncuya 17 veriliyorsa, bir sebebi vardir demi?

Alexin gücü 12,sonra decision 20, bunlar biraz fazla degilmi? Alex'in verdigi her karar dogrumu? güc 8-9, karar vermek 16-18 idealdir.

Sonra Semihin teknigi 15? 11-12 ideal dir.
    Sonra Edu'nun top kapmasi 16, bu 13-14 seviyesine indirele bilir.

Sonra Ilhan Parlak'in long shot'u bile 13 ? bu nasil oluyor? 7-9 seviyesine ine bilir.

Sonra Kezman'in headingi 14, finishin 15, dribbling 13, strength 11.. Kezman adam gecmeyi filan bilmiyor.. Deniyor ama sonra yerde kaliyor.
    Dribbling max 11. güc 9, bitirilicik 13, kafa atma 12.
    Kezman suan cok siradan bir forvet, onun yerine Taner Gülleri, Taner Demirtas ve Bebbe'yi koysan daha iyi performans gösterir ve daha cok faydasi bulunur.
    dostum ben sende cok fazla holiganizm sezdim yanılıyormuyum yoksa??boyle bir fenerbahce düşmanlıgı var gibi.

Sheriff Misafir

Herkesin fikrine saygı duyarım benim fikrim 18 olursa isabet bir değer olur.. 17 olursa yanlış bir değer olmaz, 16 olursa hatalı bir değer olur.. Yani 18'in bir altı yada bir üstünü normal karşılarım..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bu akşamki kafa pası şahaneydi
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    volkan demirelin ani çıkış konusunda sıkıntılar çektiğini gözlemledik.
    Last edited by extensor : 14.Ağustos.2008 at 03:04 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    bu akşamki kafa pası şahaneydi
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Zaten değeri düşük oyunda.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Zaten değeri düşük oyunda.
    Rushing out ozelligi bir egilim, cizgiyi terk etme becerisi degil. Ve Volkan'da kesinlikle dusuk olmamasi gereken bir ozellik cunku cizgiyi terk etmeye hic tereddut etmiyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

volkan kac yıldır aynı ya hıc ustune koymuyo bıraz gelısme olur ya ama onda hıc yok cıkıs yok ve yablıs cıkıo fener bı kalecı alsa daha ıyı olcak.lugano,edu muthısdı 2. yarı

Yha Biz Farklı İnsanlarımı İzliyoruz Volkan Üstüne Bİşi Koymamış Diyor Arkadaş Yha Biraz Gidin Mac İzleyin yada Bırakın Yorum Yapmayı Volkan Kurtardığı Kaç Maç Var Gidin Hiç Bir Şey İzlemeyin Sadece Fenerbahçe-Chelsea Macını İzleyin Not: Beşiktaşlıyım Ama En Çok Fenere Haksızlık yapıldığını Düşünüyorum
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca Extensor Hangi Takımlısın Merak EdiyoruM Doğrusu
    Last edited by BaTTuHaNs : 14.Ağustos.2008 at 09:53 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by BaTTuHaNs View Post
    Yha Biz Farklı İnsanlarımı İzliyoruz Volkan Üstüne Bİşi Koymamış Diyor Arkadaş Yha Biraz Gidin Mac İzleyin yada Bırakın Yorum Yapmayı Volkan Kurtardığı Kaç Maç Var Gidin Hiç Bir Şey İzlemeyin Sadece Fenerbahçe-Chelsea Macını İzleyin Not: Beşiktaşlıyım Ama En Çok Fenere Haksızlık yapıldığını Düşünüyorum
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca Extensor Hangi Takımlısın Merak EdiyoruM Doğrusu

ıytıde kalecı bı mac oynayıp bı mac kaybettırdıgı zaman ıyı kalecı olmaz bugun bufon,cech,casillas vb buyuk kalecıler kalelerınde yılda 20 golden fazla yemıyodur tam ıncelemdım ama takım oyuncuları gerıde guvenecegı bı kalecı oldunu bılıo raat oynuo bole bır mac oyna bır mac oynama olmaz.bende trabzonsporluyum ama dun cok kızdım volkana.luganonun cıkardıgı pozısyondada hataları vardı.ofsayt gerekcesıyle verılmeyen goldede hataları vardı.

Quote Originally Posted by thehell61 View Post
    ıytıde kalecı bı mac oynayıp bı mac kaybettırdıgı zaman ıyı kalecı olmaz bugun bufon,cech,casillas vb buyuk kalecıler kalelerınde yılda 20 golden fazla yemıyodur tam ıncelemdım ama takım oyuncuları gerıde guvenecegı bı kalecı oldunu bılıo raat oynuo bole bır mac oyna bır mac oynama olmaz.bende trabzonsporluyum ama dun cok kızdım volkana.luganonun cıkardıgı pozısyondada hataları vardı.ofsayt gerekcesıyle verılmeyen goldede hataları vardı.
    Arkadasım kusura bakma ama biraz sacmalıosun Dünyanın en İYi kalecisi Dediğn Cech Elinden Top kacırıo hemki Çeyrek Finalde Ayrıca Volkan DüN Cokmu Kötüydü Anlamıorum Bir Kalecinin Gol Yemesi Sadece Ondan Kaynalı Değildir Defans Burada Çok Önemli arkasına atılan topta bire birde o kadar hızlı bi adamı volkan değil kralı gelse kaçırırdı Biraz objektif düşün Türkiyenin en iyi kalecisini bir kalemde harcama lütfen..

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Arkadasım kusura bakma ama biraz sacmalıosun Dünyanın en İYi kalecisi Dediğn Cech Elinden Top kacırıo hemki Çeyrek Finalde Ayrıca Volkan DüN Cokmu Kötüydü Anlamıorum Bir Kalecinin Gol Yemesi Sadece Ondan Kaynalı Değildir Defans Burada Çok Önemli arkasına atılan topta bire birde o kadar hızlı bi adamı volkan değil kralı gelse kaçırırdı Biraz objektif düşün Türkiyenin en iyi kalecisini bir kalemde harcama lütfen..

kendınle celıson bak ısde ya cech?ın o hatayı kac kere yaptını saysan bır elın parmaklarını gecmez,ama volkan cok yapıo bole hataları benım volkanın kalıtesıne bı lafım yok orda dedım kı cıkıslarda hatalı sende yazıyı ıyı oku anla sora konus ben sacmalaıyomda sen sacmalıyo olabılırsın

Quote Originally Posted by thehell61 View Post
    kendınle celıson bak ısde ya cech?ın o hatayı kac kere yaptını saysan bır elın parmaklarını gecmez,ama volkan cok yapıo bole hataları benım volkanın kalıtesıne bı lafım yok orda dedım kı cıkıslarda hatalı sende yazıyı ıyı oku anla sora konus ben sacmalaıyomda sen sacmalıyo olabılırsın
    Arkadaşım ne YAzdını Bilmiosun Galiba Dedinki Bi Adam Her Maç Deişmez Dedin Ama Böle Hataları Cech Bile Yapıosa Demekki Her Maç Deişie Bilo hermaç Olmasa Bİle Bazen futbolcualr GÜnünde Olmayabilir Ayrıca Volkan Çıkış Yapamıosa Kimse yapamoıdur Derim sana Başkada Bişi Demem Fener Maclarını Dikkatli İzle Bundan Sonra....Kaç kere gördük ani çıkışlarında golleri kurtardığını Şampiyonlar liginde milli maçlarda ama galiba sen başka bi volkan izilosun Ayrıca sadece ani cıkış demedin adam yıllardır aynı üstüne hiç bşi katmıo dedin ne yazdını sen bilmosun daha

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Arkadaşım ne YAzdını Bilmiosun Galiba Dedinki Bi Adam Her Maç Deişmez Dedin Ama Böle Hataları Cech Bile Yapıosa Demekki Her Maç Deişie Bilo hermaç Olmasa Bİle Bazen futbolcualr GÜnünde Olmayabilir Ayrıca Volkan Çıkış Yapamıosa Kimse yapamoıdur Derim sana Başkada Bişi Demem Fener Maclarını Dikkatli İzle Bundan Sonra....Kaç kere gördük ani çıkışlarında golleri kurtardığını Şampiyonlar liginde milli maçlarda ama galiba sen başka bi volkan izilosun Ayrıca sadece ani cıkış demedin adam yıllardır aynı üstüne hiç bşi katmıo dedin ne yazdını sen bilmosun daha
    ewet yıllardır aynı dedım cıkıs konusunda ya tmm tartısmaya gerek yok nasıl bılşıosan ole

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

1 e 1 de cok kolay calim yiyiyor Volkan.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu maçtada böyle oldu İsviçre maçındada.Bu oyuna nasıl yansıtılır bilmiyorum ama bence zamanlama hatası yapıyor.
    Last edited by Her026 : 14.Ağustos.2008 at 13:12 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Arkadaşım ne yazdığbilmiyorsun galiba. Dedin_ki bir adam her mdeğişmez Dedin Ama böyle hataları Cech bile yapıosa demek ki her mdeğie biliyor. Her_maç olmasa bile bazen futbolcular nünde olmayabilir. Ayrıca Volkan çıkış yapamıyorsa kimse yapamıyordur derim sana. Başka_da birşeyi demem. Fener maclarını dikkatli izle bundan sonra....(Türkçe'de dört nokta yoktur) Kaç kere gördük ani çıkışlarında golleri kurtardığını Şampiyonlar liginde ve milli maçlarda? Ama galiba sen başka bir Volkan iziliyorsun. Ayrıca sadece ani cıkış demedin adam yıllardır aynı, üstüne hiç birşeyi katmıyor dedin. Ne yazdığnı sen bilmiyorsun daha.
    Düzelteyim dedim biraz yazını... Biraz dikkat etsek şu konuda.

Eğer yazdıklarına saygı gösterilmesini istiyorsan, yazının saygı gösterilecek bir düzende olması gerekir. Yukarıda yazmış olduğun kelimeler dizisi, saygı gösterilmeyi hak etmeyen cinstendir. Bilgin olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Rushing out ozelligi bir egilim, cizgiyi terk etme becerisi degil. Ve Volkan'da kesinlikle dusuk olmamasi gereken bir ozellik cunku cizgiyi terk etmeye hic tereddut etmiyor.
    Üstat, öyleyse dün akşam ki 2. golün "rushting out"la değil, karar verme ile alakası var. Yani Volkan karar vermesi kötü olduğu için çizgide bekleme kararı aldı?

5 dakika öncede gereksiz yere çıkmış çalımı yemiş, lugano çizgiden topu çıkarmıştı.

Yani ordaki sorun rushting out değil, karar verme

Ben rushting out'u ne zaman çıkıp ne zaman çıkmaması gerektiğini bilme olarak düşünmüştüm. Meğer öyle değilmiş.

Ağabey klavuzu özenle okumama rağmen şu oyuncu özelliklerinde böyle yanılgılara düşebiliyorum.

Özellikle oyuncu özelliklerinin anlamlarını yazdığın kısım varya; özelliikleri tek cümle ile, iki kelime ile belirtmişsin.

o bölümü biraz daha açıklayıcı yapsan çok güzel olacak (ppmlerde öyle)
    1.5 yıldır bu sitedeyim 2-3 aydır araştırmacıyım. Halen yeni yeni öğreniyorum bazı şeyleri. (sadece benim suçum olmasa gerek )

PPM ve oyuncu özelliklerinin açılımlarını yazarken hocam. Yanına örnekte verirsen çok daha iyi olacak. Mesela ben "rushting out: çizgiyi terk etme becerisi". olarak okuyunca. ne zaman çıkıp ne zaman çıkmaması gerektiğini bilen olarak anladım. o ise sadece çizgiyi bırakmaktan korkmamakla ilgiliymiş.

o zaman orkun ve vokanın karar verme aykutun rushting out özelliği düşük olmalı değil mi?
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Hızla da biraz ilgisi var Sinan.. Daha doğrusu hızlanma ile.

Düzelteyim dedim biraz yazını... Biraz dikkat etsek şu konuda.

Eğer yazdıklarına saygı gösterilmesini istiyorsan, yazının saygı gösterilecek bir düzende olması gerekir. Yukarıda yazmış olduğun kelimeler dizisi, saygı gösterilmeyi hak etmeyen cinstendir. Bilgin olsun.
    Sağol abi dikkat edicem.Dilekçe yazsam bu kadar güzel olurdu. Yaşıma ver bundan sonra daha dikkatli yazarım

Nesil
    2003

Üstat, öyleyse dün akşam ki 2. golün "rushting out"la değil, karar verme ile alakası var. Yani Volkan karar vermesi kötü olduğu için çizgide bekleme kararı aldı?
    Karar verme daha cok topu nasil kullanacagi ile ilgili karar verme.

Sirada hangi ozellik var?

Bence volkanın saldırganşığı artırılması gerek.Çoğu maçta bunu gördük.(Bu arada adam dövme kafa atma ittirme saldırganlığamı giriyor ? )

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Karar verme daha cok topu nasil kullanacagi ile ilgili karar verme.

Sirada hangi ozellik var?
    bak abim gördünmü buda tam açıklanamamış bir özellik peki bu gol neyin suçu onu soruyorum

dikkat edersen yazdığımın sonunda soru işareti var öylemi anlamında SORDUM yani öyle demedim. öylemi dedim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bence volkan çoğu zaman kaleden açılıyor ama bazen boşa çıktığıda sık oluyor milli takımdaki gibi..

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by ilkay93 View Post
    Bence volkanın saldırganşığı artırılması gerek.Çoğu maçta bunu gördük.(Bu arada adam dövme kafa atma ittirme saldırganlığamı giriyor ? )
    O kirliliğe giriyor..

Nesil
    2003

bak abim gördünmü buda tam açıklanamamış bir özellik peki bu gol neyin suçu onu soruyorum

dikkat edersen yazdığımın sonunda soru işareti var öylemi anlamında SORDUM yani öyle demedim. öylemi dedim
    Ben de tahminlerin devami icin sirada ne var diye sormustum..

Konsantrasyon olur, bire birlerde zaaf olur. Bu iki konuda da Volkan zaten zaaflari olan bir oyuncu veritabaninda.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Peki, klavuzun açıklayıcılık anlamındaki yetersizliği... bu düşüncem için ne diyorsun.
    Yani bir çok özelliğin çok kısa anlatımı ve tam olarak belirtilememesi. geçiştirilmemeli diye düşünüyorum.
    Geçen karar verme hakkında burakla konuşuyorduk. bir oyuncunun topla verdiği kararları içeriyor diye bildiğimi söyledim ona. hatta dedimki pas vermesi gerekirken şut atmak vs. yanlış biliyorsun dedi bana.
    Kim doğru kim yanlış biliyor anlamadım
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Peki, klavuzun açıklayıcılık anlamındaki yetersizliği... bu düşüncem için ne diyorsun.
    Yani bir çok özelliğin çok kısa anlatımı ve tam olarak belirtilememesi. geçiştirilmemeli diye düşünüyorum.
    Geçen karar verme hakkında burakla konuşuyorduk. bir oyuncunun topla verdiği kararları içeriyor diye bildiğimi söyledim ona. hatta dedimki pas vermesi gerekirken şut atmak vs. yanlış biliyorsun dedi bana.
    Kim doğru kim yanlış biliyor anlamadım
    Bir ara zaman yaratip tanimlarmalari guncellerim.

FM 2009 ciktiktan sonra artik.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ilkay93 View Post
    Saldırganlık pozisyon içinde çok fazla çaba sarfetmek, mesela topu kaybettiği anda öyle bi pres yapar ki çalan oyuncu deli gibi ittirip zorlayan oyuncudan korkmaya başlar, Tuncay ölesiye çaba sarfetmesi gibi.. (pres=work rate yalnız)

O dirtnesse giriyor..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

gökhan gönül'ün saldırganlığına 19 verebiliriz o zaman

Sayfa 25 / 34 İlkİlk ... 152324252627 ... SonSon

Mesaj Yetkileri