Originally Posted by
Belgorth
Yok canım, bu kadar da abartmayalım. Tamam futbolcu nerede oynarsa oynasın maksimum verimle oynamak için çaba sarfetmelidir ama bunun da bir sınırı var. Neden Galatasaray günlerdir iyi bir golcü arıyor? Arda'yı adapte etseydik o zaman oraya, ne yetenek eksiği var ne hırs ne de mentalite. Ama kabul etmek gerekir ki gol atmak farklı bir beceridir. Jardel ya da günümüzde Suazo tabiri caizse leblebi gibi gol atan adamlar ama ikisi de yetenek olarak Arda'nın tırnağı olamazlar, diğer yandan Arda'da ne yaparsa yapsın onlar kadar iyi bir golcü olamaz. Ayrıca oynadığın mevkiye alışmak diye bir şey de var. Yıllarca stoper oynadıysan, aslen ön libero olsan dahi artık stopersindir, aklın hep top kesmededir öncelikli olarak, atak kesmede değil, oyun kurmada değil. Sıkıntı da buradan başladı zaten Meira'da bence, aklında hep top kesmek vardı ama kendi kendine "top kesmemeliyim atak kesmeliyim" diye hatırlattı ve bunu yaptıkça kendini durdurdu. Evet bir oyuncu başka mevkiye adapte edilebilir ancak bu ne bir maçta gerçekleşir ne de böyle bir maçta denenir. Benim hep korkum Skibbe'nin yapacağı atraktif, şova yönelik hareketlerdi ki bu farklı mevki durumu bu korkularımın her ikisini de karşılıyor. Dediğim gibi, böyle şeyler yapılabilir, hazırlık maçlarında, lig maçlarında yaparsın, insanlar yine acımasızca eleştirir ama hazırlaık maçları zaten bunun içindir, lig maçları da telafi edilebilir. Sadece 2 maçta tamam ya da devam diyeceğin bir durumda yapılmaz, bunu yapmak intihardır. Ben bunu yaparak biraz rahatladığını düşünüyorum Skibbe'nin "Denedim ve tutmadı" diyip ikinci maça çok daha akıllıca bir kadroyla çıkacaktır.