Quote Originally Posted by BiLGeN90 View Post
bu taktiği hücum yaparken topluca hücum ve defans yaparkende forvet dahil ortasahaya kdr ileri 3 lünün geriye dönmesini nasıl ayarlayabilirz denedim pek başarılı olmadım bu konuda(yani toplu hücum toplu defans gibi)(ve yani bi euro2008 hollanda baskısını kurabilmek istiyorum anlatmak istediğim bu aslında : ) kondisyon olayını biliyorum evet yorulacaklar ama bunu duruma göre son yarım saatte veya ilk maç başında uygulayıp ilk 30 dakka böyle oynatmayı düşünüyorum

*birde taktikte şöyle bir eleştirim olucak nedense evet gol buluyorum ama forvet hattında göze hoş gelen paslaşmalarla olmuyor bu ya uzak şuttan ya da normal bi atak golü şöyle sık paslaşmalı göze hoş gelen bir gol göremedim daha yaratıcılığın az olmasından kaynaklanabilir mi yoksa dizilişten dolayı mı?

kornere gelince evet ayarlıyorumda taktiğin genel bi zaafımı merak etmiştim ondan sordum

ama iş sonuca gelince evet güzel taktik fakat bi tatsızlık var gibi(* burda anlattığım olay) belki de 2 forvet oyununa alıştığımdandır bilemiyorum bunun dışında taktik saat gibi işliyor sorun yok

ilgin alakan için teşekkür ederim

Taktiğin özel olarak korner zaafı yok. Bunu gündeme getirmeyelim lütfen. Her taktikteki gibi duran top komutları. Ben diyorum ki gerçek hayatla bağdaştırmayalım bu kadar. İleri üçlü top ilerideyken hücum pres yapıyorlar zaten, komutları o yönde ama daha da geri gitmeleri bizim yarı sahamızdan çıkamamamız demek.

Ayrıca taktikte gol bulun da nasıl bulursanız bulun. Yok paslaşmalar normal atak golü, yok uzaktan şut falan, hani deseniz ki ben az gol atıyorum, çaresine bakarım. Taktiğin başarısı maçta üstün olan taraf olmasına bağlı. Yani bu taktik oyuncuların özelliğini yükselten bir sihir değil ki. Uygun pozisyonlara adam yerleştirdiğinde tıkır tıkır işleyen bir taktik.

Taktik zaten tek forvet olduğu için AMR ve AML yarı forvet yarı orta saha gibiler. Şöyle gol olsun, böyle gol olsun demek yanlış bence.