Ligdeki en iyi ilk 11 suan Galatasarayda
Ligdeki en iyi ilk 11 suan Galatasarayda
Güzel transfer helal olsun başkanaHayırlı olsun Galatasaray camiasına
![]()
Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..
Baros gibi ununu elemiş, düşüşteki bir futbolcu yerine daha mantıklı biri isim olabilirdi, Galatasaray ona değil o Galatasaray'a muhtaç şimdi.
Ayrıca uzun santrafor değil, fiziğini kullanmıyor, pres yapmıyor, defansı yıpratmıyor, kontraatak için işe yarayabilir.
Kesinlikle taktiğin aranılan ismi değil, Nonda yine ilk 11 çıkar.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Çekleri severim umarım faydalı olur takımımıza
Selman abi benim aklım hala sizin telefon konuşmasında kaldıo arjantinli kimdi söyleyebilirmisin ?
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Milan Barosun kalitesine diyeceğim bir şey yok. Akşam bende TRT de izledim haberi ama ne yalan söleyeyim. Baros bende kocaman bir soru işareti uzun süredir formsuz. Türkiye-Cek Cumhuriyeti maçında 90 dk kenarda kolleri bekledi.Geçen sene ne yaptı pek bilmiyorum ama İnşallah form tutar ve kulübe faydalı olur
Yerli genç bir sağbek ile anlaşmışız zannedersem.. Orhan Şam ihtimali ayyuka çıkıyor bu durumda.
Baros euro 2008 de portekiz maçında carvalho'ya neler yaptı..izleyen bilir..
Baros bana göre doğru bir transfer. Kaleye sırtı dönük top alabilen, fiziği olan ve top ayağında gidebilen; dribling yapabilen bir oyuncu. Kesinlikle top tekniği düşük olmayan bir futbolcu.
Bunların yanında, tek forvet olarak oynamasını çok iyi biliyor. Tek forvetle sahaya çıktığı zaman takıma Ümit ve Nonda' dan daha faydalı olur.
Bu sezon bu transfer ile birlikte Türk klüpleri arasında en güçlü, en alternatifli kadroya sahip olduk. Her türlü taktik dizilişe uyabilecek ayaklar var takımda. Teknik kapasitesi çok üst düzeyde bir kadro. Bu kadro ile Şampiyonlar liginda istikrar gösterebilir bu takım. Bükreş maçını atlatırsak önümüz açılacak.
Yaser' in de çok faydalı bir isim olduğunu düşünüyorum. Nonda-Ümit-Baros var.. Ama Yaser de var.. Dediğim gibi çok lüks bir kadro. Her açıdan. Şampiyonlar Ligi' nde istikrarlı olmak için artık herşey var Skibbe' nin elinde.
Daha yeni gördüm aldığımızı hayırlı olsun diyorum..Bir "oh" çektim adeta.%90 9 numarayı alacak heralde.Daha formaları almamıştım,Baros'unkini alayım bari.![]()
Transferi Galatasaray TV’ye değerlendiren yönetim kurulu üyemiz Haldun Üstünel “Öncelikle Galatasaray camiası ve spor kamuoyuyla yeni bir transferi paylaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Yine dünya çapında bir oyuncuyu Türkiye’ye getirerek büyük bir iş yaptığımıza eminiz. Futbol kariyeri belli olan, dünyanın önde gelen bir çok ünlü takımında oynamış Milan Baros artık Galatasaraylı. Kulübüyle bonservis konusunda anlaştık ayrıca kendisiyle de 3 yıllığına anlaşmaya vardık. Tüm imzalar atıldı.. Tam bir ekip çalışması gerçekleştirdik, bu transferde emeği geçen tüm Galatasaraylılara ve camiamıza hayırlı olsun.Galatasaray Türk futbolunun önemli bir markası ve biz de futbolun marka isimlerini camiamıza kazandırmaya devam ediyoruz.”şeklinde konuştu
Haldun Üstünel, Kewell ve De Sanctis’den sonra Baros transferinde de önemli katkısı olduğu yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı "Tabiî ki bu tip transferler uzunca bir süreç alıyor ama biz ekip çalışmasıyla transferi gerçekleştirdik. Bireylere pay biçmeyelim."
vay anasını sayın seyirciler.Bu kadroyla Avrupa'da büyük başarılara imza atamamak işten bile değil
Yönetim çok iyi işler yapıyor.
Valla bir Fenerbahçeli olarak şunu söylemeliyim;
Bu sene en iyi transferleri Galatasaray yaptı
Gerçekten tebrik etmek lazım
Meira,Kewell,De Sanctis ve şimdi de Baros
Ve ayrıca Ferdi ve Yaser gibi 2 genç yeteneklede anlaştılar
Helal olsun adamlara..
Bu transfer gerçekleşmemiş olsa dahi en iyi transferleri Galatasaray yapmıştı. Açık ara öndeler transferde bakalım lige yansıtabilecekler mi? 23 yaşındayım bir Türk takımının ilk defa bu kadar doğru yabancı transferleri bir arada yaptığını görüyorum. Yönetimi tebrik etmek lazım.
Baros Galatasaray'da
Galatasaray uzun süredir uğraştığı forvet transferini tamamladı ve Lyon'un golcü futbolcusu Milan Baros'u renklerine bağladı. Çek yıldızla 3 yıllık sözleşme imzalanacak.
Ligde yılın en önemli transferlerinden birine Galatasaray imza attı.
Sarı kırmızılı kulüp, Olympique Lyon'un ve Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın forvet oyuncusu Milan Baros'u renklerine kattı.
Önceki gün öğleden sonra Fransa'ya giden futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel, önce Milan Baros'la el sıkıştı. İlk kez yaklaşık iki ay önce temas kurulan golcü futbolcuyla yeniden görüşmelere başlayan Üstünel, Çek oyuncuyu Galatasaray'a gelmek için ikna etti.
Üstünel, daha sonra Lyon ile bonservis pazarlığına başladı. Fransız kulübünün geçen sezonun ikinci yarısında uyum sorunu yaşadığı için İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Portsmouth'a kiralanan Milan Baros'u üç yıllığına sarı-kırmızılı takıma verdiği ve oyuncunun perşembe günü geleceği açıklandı.
Lyon ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen ayrılmak istediğini daha önce açıklayan Çek forvetin, İspanya'dan teklifler aldığı, ancak kariyerinde yeni bir çıkış yapabilmek için Galatasaray'ı tercih ettiği vurgulandı.
Sarı-kırmızılı kulüp Çek futbolcu için Olympique Lyon kulübüne taksitler halinde 7 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Milan Baros'a da yıllık 2 milyon Euro verilecek.
Kariyerine ülkesinin Banik Ostrava takımında başlayan Çek golcü, 76 maçta 23 gol atarak Liverpool'un yolunu tuttu. 3 yıl boyunca Liverpool'da 68 maça çıkıp 19 gol atan Baros, bir başka Ada takımı Aston Villa'da ise 2 sezonda çıktığı 42 maçta 9 gol kaydetti.
2007'de geldiği Lyon'da 24 maçta 7 gol atan Milan Baros, geçen sezon devre arasında kiralandığı Portsmouth formasıyla ise 12 maçta gol kaydedemedi.
Abi iyi güzel de hiçte gol atamamış ya.Bilemiyorum bizde oynar mı, bir de 7 milyon €(!) verecekmişiz. Ah ah, Ricardo Oliviera'yı alsaydık. Sağ beke de şöyle güzel bir yabancı oyuncu almamız şart.
http://www.galatasaray.org/
Milan Baros GALATASARAY'da yazıyor... (:
Daha iyi degil mi? Baros Galatasaray'a muhtacsa, 30 yasina geldiginde ve Galatasaray ile kontrati sona erdiginde son iyi bir kontrat yapmak istiyorsa iyi olmak zorunda.
Cengiz saniyorum Skibbe'nin oynatmak istedigi futbolu pek gozlemleme sansi bulamadin daha. Hava toplarinda etkili olacak forvetten daha cok, arkasindaki 3'lu ile hizli pas trafigine girecek, surekli alan degistirip defansin dengesini bozacak ve arkasindaki ucluye alan yaratacak bir forvet gerekli Galatasaray'a.Ayrıca uzun santrafor değil, fiziğini kullanmıyor, pres yapmıyor, defansı yıpratmıyor, kontraatak için işe yarayabilir.
Kesinlikle taktiğin aranılan ismi değil, Nonda yine ilk 11 çıkar.
Kapanan takimlara karsi zaten geriden duran toplara cikacak fizikli oyuncular mevcut. Esas onemli olan ofansta oynayan 4'lunun pas trafiginin iyi seviyede olmasi, defansin arasina atilacak toplari kontrol edip kaleye yoneltecek oyuncu olmasi kadroda. Bununla beraber, dripling yapabilen bir forvet olmasi da cabasi. Gerektigi zaman kanatlara kayacak, markajdan kurtulacak ve gerektiginde adam eksiltecek bir forvet Baros. En onemlisi bence Galatasaray'in kontra atak oynamasi gereken zamanlarda defansin arkasina atilacak toplara yetisebilecek cabuklukta olmasi.
Daha hizli ve daha akilli oynamasi gereken Galatasaray icin, gecmis performansina bakilarak, cok dogru bir transfer bence. Performansininin nasil olacagini da sadece ve sadece zaman gosterir. Bu tabii her yeni transfer icin gecerli.
sonuçta kariyerli fakat yıldız olamamış- ama yıldız olma potansiyeli çok yüksek bir oyuncu.bi düşünsene Şampiyonlar Ligine girersek adamlar bakacak kadroya Baros-Nonda-Kewell-Lincoln-Arda Turan-Meira-Mehmet Topal-Servet-De Sanctis-Ümit Karan....
bu kadro oturursa [ uyum sorunu vs.. ] Şampiyonlar Ligine çıkarsak değil çeyrek final kupayı bile alabiliriz
bkz. The Final Of UEFA CUP in Şükrü Saraçoğlu
Last edited by metaLwrath : 26.Ağustos.2008 at 17:15
Bir tane'de sağ bek aldık mı takım harika olur..Umut ediyorum ki Baros iyi form tutacak ve takımın derdine ilaç olacak..Uzun zamandır ilk defa bu kadar transferi bir arada görüyorum..Süper Lig'in ünü gitgide artıyor..Darısı sağ bek oyuncusuna..
Bu arada hep kiralık olarak geleceği söyleniyordu 3 yıllık anlaşma yapılmış.
ha ha..bkz. The Final of 2009 UEFA Cup in Şükrü Saraçoğlu
Çok hoş olurdu. Ama şampiyonlar ligi ekonomik açıdan çok daha cazip olan bir müsabaka ve Galatasaray bu transferlerin maliyetini çıkarmalı. İdeal bir bütçeyle seçilebilecek en güzel isimleri seçti yönetim, takım adına.. Ancak herşeye rağmen para harcandı ve bunun kapatılması gerek. Bu tür heycanlandırıcı transferleri seneye de göreceğimizi düşünüyorum ancak şampiyonlar ligi gelirleri belirleyici olacaktır. O yüzden bu "Saraçoğlu' nda Galatasaray finali" adlı hoş gece yerine Şampiyonlar Ligi mücadelesi daha uygun.
gerçekten çok kaliteli bir isim aldık..yönetimi tebrik ediyorum..
umarım kadroya yararlı olacaktır..şuan itibariyle Türkiye nin en büyük rotasyonuna sahip kadrosunu elimizde bulunduruyoruz..inşallah yönetimin bu başarısını Skibbe tamamlar ve camiamız çok daha güzel günler yaşar !!
çok kaliteli bir isim hayırlı olsun !!
Çok iyi, güzel; ama riskli bir transfer. Bonservis, yıllık ücret vs. yazıyor mu acaba ?
Harika bir isim gelmez diyordum ama geldi.
Galatasaray Yönetimini Tebrik Ediyorum!!
Kariyeri
Maç : 222 => Gol : 58
Milli Takım :
Maç : 59 => Gol : 31
----
Baník Ostrava :
Maç : => 86 Gol : 23
Liverpool :
Maç : => 68 Gol : 19
Aston Villa :
Maç : => 42 Gol : 9
Lyon :
Maç : => 24 Gol : 7
Portsmouth :
Maç : => 12 Gol : 0
--
Bu yüzden riskli bir transfer dedim Baros için; ama bir patlama yaparsa tutabilene aşk olsun.
Last edited by Mirza : 26.Ağustos.2008 at 12:47
Baros GS için süper transfer ama Skibbe tek forvet oynatıyo Nonda-Baros-Karan üçlüsünden tek forvet mi oyanayacak yoksa çift forvetemi dönecek
BAROS RESMEN G.SARAY'DA!
Galatasaray, Olympique Lyon'un ve Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın forvet oyuncusu Milan Baros'la 3 yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray yöneticisi Haldun Üstünel, Lyon ile yapılan bonservis konusundaki görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve yıldız oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı.
Milan Baros'un, Perşembe günü İstanbul'a geleceği bildirildi.
MILAN BAROS KİMDİR?
Milan Baros, 28 Ekim 1981'de Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde doğdu. Futbola 1987 yılında FC Vigantice takımında başladı. 1993 senesinde geçtiği Banik Ostrava takımında ilk kez profesyonel oldu. 2002 yılında Liverpool'a transfer olan Baros, 2003 - 2004 sezonunda yaşadığı talihisiz sakatlıktan sonra 6 ay sahalardan uzak kaldı.
Baros, asıl patlamasını ise EURO 2004'te yaptı. Çek Cumhuriyeti forması altında harika bir performans sergileyen Milan Baros, attığı 5 golle EURO 2004'ün gol kralı oldu ve altın ayakkabının sahibi oldu. 2005 senesinin Ağustos ayında Aston Villa ile 6.5 milyon avro'luk mukavele imzalayan Baros, bir sezon sonra John Carew ile takas olarak Lyon'a transfer oldu. 18 nisan 2007'de yapılan Rennes maçında karşı takım oyuncusu Stephane Mbia'ya yaptığı ırkçı hareketler sonrası büyük tepki topladı. 1 Kasım 2007'de Ferrari F430 ile 271 km/s hızla radara yakalanan futbolcu tutklandı.
26.08.2008Kaynak : Sporx.com
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Milan Baros
Kewell, Meira, De Sanctis. 4 As'a bağlar, -eksik kupa ası- Galatasaray transferi. Milan Baros geldi. Kaleci transferindeki argüman burada da geçerli. Kim gelsin kardeşim? Torres, Villa, Eto'o mu? Neye bakacağız? Kaç gol attığına mı? Bizim memlekette La Liga'nın gol kralı adamının bile adının yanına 10 günde soru işareti konulmuşsa; kaç gol attığını da didik didik etmenin manası yok. Tek forvet oynar, Baros illa çift oynar gibi saçmalıkların da gereği yok. Galatasaray hatayı Oliviera'da çok oyalanarak yaptı. Platonik aşka dönmüştü Oliviera. "Sevmiyorsan sevme lan" diyemedi uzun zaman. Baros kabul edelim; adı kariyerinden önde giden bir adam. İki kriterim var. Houllier ve O.Lyon başkanı Aulas gibi kurtların vakti zamanında olurunu almış bir golcü. Galatasaray'ın oyun planında forvetin kanada çıkıp top alması, tutması ve arkadan gelen üçlüyü görmesi lazım. Bunu da yapar Baros. Kewell'ın parmağı var mıdır acaba bu tansferde? Soyunma odası için de iyi haber. Nonda ve Ümit Karan salmayacaktır, tek ya da çift, yanlarına ne yaparlarsa yapsınlar; adı-namı kendilerinden daha büyük bir adam gelmedi. Forma gözü kapalı Baros'un değil. "Song, Bouzid, Carrusca, Barusso gitti; Meira, Kewell, De Sanctis, Baros geldi" cümlesinden tatmin olmayan Galatasaraylılar; "gelmek" fiilini bir de gelecek zaman kipinde okusun. Belki o zaman mutlu olurlar...
http://acetobalsamico.blogspot.com/(Bülent Timürlenk)
Şimdi yanlış anlaşılmak istemem, Milan Baros çok iyi bir transfer, bu nedenle Galatasaray yönetimini de tebrik etmek gerekiyor. Bu sezon faydası da çok olacaktır ama Güiza geldiğinde geçmişte ne yaptı, 1 sezonda parladı eleştirileri vardı ama Baros'a bakıyoruz Güiza'nın geçen sezon attığı kadar golü neredeyse 6 senede atmış.
Yani çok gol atan, girdiği pozisyonları golle sonuçlandıran bir isim değil. Galatasaray tek forvet oynarsa bunun sıkıntısını çekmez mi?
Tabi şu da var Kezman bu ülkeye geldiğinde geçmişine baktığımızda gol krallıkları mevcuttu ama burada gol atamadı. Baros'un da geçmişte gol atamaması burada da atamayacağı anlamına gelmiyor.
Galatasaray'ın sistemine de baktığımızda, ofansif yönü çok kuvvetli, mutlaka gol atacak oyuncu çikacaktır, Ömer abinin de yazdıklarına göre Baros sistemin dişlilerinin dönmesini sağlayacak bir oyuncu. Böyle kaliteli transferlerin ülkemize gelmesi, ülkemiz futbolunun dışarıdan daha fazla izlenmnesine vesile oluyor. Bu nedenle de bu transferleri gerçekleştirenleri kutlamak gerekir.
"YÜCE ATATÜRK"
Baros gerideki ofanslarımıza bos alanlar yaratacakmış..Savunmayı mesgul edecekmiş..İllaki birseyler düsünülüyor..Bakalım neler olacak.
2005'te İstanbul'da oynanan Liverpool - Milan şampiyonlar ligi finalinde Liverpool'un ilk 11'inde 2 Galatasaraylı
Dudek - Finnan - Carragher - Hyypiä - Traoré - Xabi Alonso - Luis García - Gerard - Riise - Harry Kewell - Milan Baroš
Baros isminden memnun değilim açıkcası.Sonuçta verdikleri para ortada bu parayı riske attılar.Ya patlama yapamazsa ne olur ?
Tourner dans le vide, tourner dans le vide..
Et je m’envole, vole, vole, vole, vole...
GaLatasaray yönetimini tebrik etmek gerek. Gerçekten muhteşem bir poLitika izLediLer ve harika transferLer yaptıLar. Baros Banik Ostravada iken biLiyordum daha. GeLeceğin en büyük yıLdız adayLarından birisiydi ama o İspanya yerine İngiLtereye gidince kendisinin geLişimini bir nebze oLsun yavaşLattı ve şimdi orta yaşına geLdiğinde daha çok MiLLi takımda ki performansı iLe Avrupa da tanınan bir isim. HızLı, birebir de etkiLi bir isim. GaLatasaray ın mevcut sisteminde çok işLer yapabiLir ve eski günLerine dönebiLir.
GaLatasaray asLında biraz kritik isimLer aLmış gibi görünebiLir. İşte KeweLL kariyeri bitme noktasına geLmişken GS ye geLdi ve iyi başLadı sezona. Yine aynı şekiLde geçen sezon geLen Nonda, Şimdi Baros. Ama şu ana kadar hepsi başarıLı oLdu. Ben Baros un da başarıLı oLacağına inanıyorum.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Yanlış anlaşılacağımdan adım gibi eminim onun için :
Yukarıda da kariyerini koydum Milan Baros'un riskli olmasının sebebi her yeni takımında bir önceki takımındaki performansından daha kötü performans göstermiş. Riskli transfer dememin sebebi bu; ama gerek Ömer Abi'nin yazdıkları gerekse diğer arkadaşlarımın yazdıklarını okuyunca Galatasarayın Milan Baros'u gol atması için değil arkasındaki 3'lüye yardım etmesi, top dağıtması, boş alanlar yaratması için transfer ettiğini anladım, yanılmıyorumdur umarım. Bu anlamda da yarar sağlamak için Milan Baros'un kariyerindeki asistlerine bakmakta yarar var kanısındayım. ( Bir Nebze )