Quote Originally Posted by welet1905 View Post
Kepaze bir hakem, dandik bir kaleci, De Sanctis'i kiralayıp oynatmayan teknik direktör... Bu 3 unsur beni kara kara düşündürdü bugün...
Dandik kaleciden kastın nedir? Aykut'tan beklentin neydi senin acaba? Çıkıp gol mü atacaktı Aykut? Yediği golde zırnık hatası olmayan Aykut'a bari şu maçtan sonra laf etmeyin. Şu maçta lafı en son hak eden Aykut'tu zaten.
Maça gelince, ilk maçtakinden bile kötü oynadık bence. Sahada Balta, Ayhan, Arda, Nonda başta olmak üzere tüm oyuncular ruh gibiydi, adeta maça çıkmak istememiş de zorla çıkarılmışlar gibiydi. Görüyorum ki maçta lafı en az hakedenlerden Lincoln yine ortaya atılmış. Anlamıyorum, bu adamın tek başına maçı çevirmesini mi bekliyorsunuz? Adam her frikiği atılması gereken yere attı, pas tercihleri doğruydu, fizik mücadelelerinde ayakta kalmaya çalıştı, muvaffak olamadı, orası ayrı konu. Ama Lincoln fizik mücadelesinde yere düştü diye burada onu ortaya atmak ne kadar doğru orasını bilemeyeceğim.
Taktiksel olarak bakarsak, Galatasaray'ın tek forvette etkili olamayacağını gördük bence. Özellikle Nonda tek forvet adamı değil, Nonda tüm maç kanatlarda gezindi. Fizik mücadelelerinde başarılıydı, ama hiçbir zaman olması gereken yerde değildi. Açıkçası şu maçta Jardel tipi dediğimiz sabit ama geleni affetmeyen oyuncu tipini aradık. Savunmada arkaya atılan toplar bu yıl epeyce başımızı ağrıtacak gibi, Meira-Servet ikilisinin yanındaki beklerin hız konusunda kendilerini aşmaları gerekecek. Bugün Ayhan'ın formsuzluğu bize pahalıya patladı, savunmayla hücumu bağlama konusunda güvendiğimiz isim Ayhan, bütün topları harcadı. Aykut şanssızdı, yediği golde hatası yoktu, çıkardığı bazı pozisyonlar da gerçekten zor pozisyonlardı. Arda, büyük ihtimalle sakatlık nedeniyle neredeyse hiç koşamadı, pres yapamadı, oyunda verimli olamadı. Kewell geldiğinden beri en kötü maçını çıkardı, ilk yarım saatte etkili gibiydi, ama sert savunmada cılız çabaları eridi gitti.
Gelelim işin en vahim kısmı olan hakeme; iki maçta da hakemler bizi mahveddi. İyi oynamadığımız maçları bile kazanabilecekken iki maçta da hakemlerin tercihleri hep aleyhimize oldu. UEFA gurur duymalı, yeni nesil Türk düşmanı hakemleri sonucunu verdi.