Basının şişirme haberler yaptıkları doğru fakat bunu her basın organına maletmek te pek doğru değil. Türkiyede yapılan haberlercilik bir "tekelcilik" ile yönetiliyor buda halkı doğru habere değilde basının kendi istedikleri haberleri okuyup gerçekleri bir şekilde gözardı etmelerini sağlıyor bunuda gayet ii biliyorum.
Fakat sadece yerel basına değilde uluslar arası basın organlarının haberleriyle karşılaştırdığımızda bazı noktalarda ortak bir takım bilgiler edinebiliyoruz. tabi bunlara inanmakta kişiden kişiye göre değişir ama benim gerçekten güvendiğim ve sürekli takip ettiğim resmi siteler ve medya kuruluşları bulunmakta.
Güncellemeyi tanıttığım ilk mesajda 15. madde de bahsettiğim ca pa değerleriyle oynanmış oyuncuların birkaçının ss sini koymuştum oyun ilk başladığında güçlerinin nasıl olduğuna oradan gözatabilirsin.
Benim bu değerlerle oynamamın nedeni dünyada türkiye ligleri sadece "Galatasaray-Fenerbahçe" derbisi ile yılda ortalama 2 defa adını duyurabiliyor buda haliyle futbol ile ilgili oyun yapan yapımcıların türkiye ligini orta sınıf ligler arasında yeralmasını sağlıyor ki bu görüşede katılıyorum doğru bir tesbit ve bu durumun farkında olan fm yapımcıları türkiye ligini oyuna orjinal haliyle sundu daha sonra ilerleyen zamanlarda 8.0.2 yaması çıkartılarak türkiye ligini daha çekici hale getirilmeye çalışıldı ve bir nevi olundu da ama bir çok eksik yine gözden kaçırılmış ve önemli bir sorun(finans sorunu) yamaya malesef yansılıtmıştır. bu hata yüzünden belki de bir çok fm sever türkiye ligi ile oynamaya pek cazip bakamıyordu(bunu kendimden yola çıkarak ve forumda belirtilen şikayetler doğrulsunda düşündüm), bunun üzerine hem yeni fm yi bekleyenler için yenilikleri sevenler için trasnfer güncellemeleri ve yenilikler eklenen bir yamaya türkiye ligini cazip hale getirecek bir takım değişikler yapmak istedim. Abartıya kaçıldığım düşünülebilir doğrudur yapımcı scout ları gbi profesyönel bir gözleyicide değilim ama kendi gözlemlerim doğrultusunda oyundan da paraleller alıp oyuncular üzerinde oynamayı bu şekilde yaptım. belki çok orjinal olamadı fakat kendi görüşüm fena da olmadı
Eğer oyuncular için yazdığın rakkamlar gerçek hayat içinse kesinlikle katılmıyorum oyunun orjinali içinse doğruluk payı oldukça yüksek.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrıca 8.0.2 yamasının sağladı "finans sorunu" içinde gerçek hayata bağlı olarak bir takım çözüm önerileri sundum ama ilgi oranı okadar düşükki sadece 2 mesaj. Yaptığım çalışmalar oyunu orjinal halinden uzaklaştırıyor doğru fakat oyununda gerçek hayata tam olarak bağlı olduğunuda söyliyemeyiz bende gerçek hayattan gözlemlediklerimi oyuna aktarıp daha çok gerçekçilik sağlamaya çalışıyorum.