Tebrikler Milli Takım...
Tebrikler Milli Takım...
Türkiye milli takım'ın yenemiyeceği takım mı var
Kötü oynasakta kazanmasını biliyoruz.Henüz hiç bir futbolcumuz istenilen seviyede değil.Sezon başı olmasından dolayı olsa gerek.Fatih Hoca ileride Semih-Mevlüt ikilisini oynatıcam diyor ama maça bakıyoruz 4-3-3 oynuyoruz.Mevlüt oynayacaksa forvet oynamalı.Çizgiye yakın oynayamıyor Mevlüt alışık değil.Semih her zamanki gibi görevini çok iyi yerine getirdi.Top indirdi,sakladı,sağa sola top verdi ve golünü attı.Tuncay joker zaten,nereye koyarsan koy sırıtmıyor...
Elemelere Ermenistan deplasmanından üç puan alarak başlamak sevindirici.Umarım Belçika maçında da seriyi devam ettirip ikide iki yapıp yolumuza devam ederiz...
Elemelere Ermenistan deplasmanından üç puan alarak başlamak sevindirici.Umarım Belçika maçında da seriyi devam ettirip ikide iki yapıp yolumuza devam ederiz...
emre bence hiç yararlı olmadı semıh yerıne emreyı alıp 2 forbet olsaydık daha ıyı olurdu bence
Mevlüt'ü beğenmiyorum en azından 1 sene daha milli takımda oynayacak kapasitede değil.
Kötü oynadık ama kazanmasını bildik takım çok tutuktu Terim Emreye bu maçta neden bu kadar sabır gösterdi hayret dorusu adam sakat oynayamıyor hala 11de ısrar ediyor böyle maçlarda az diğer isimlere şans verse çok güzel olacak birde sahad mevlütü beğenmedim.Çok tutuk ve top kaybı yapıyor ayrıca Gökhan Gönülde büyük düşüş var
ne kadar sevmesemde tam 2 senedir Ermeni ülkesinin milli takımını araştırıorum ortasaha tamamen yok heriflerde Hovsepyan ve Arzumanyan Ortasaha görevini görüyor bu yüzden zor gol atıp zor gol yiyolar damgası yemişler yani defansa dayalı futbolları var manucharyan karamyan yalan oldu bence futbollarını ilerletmeleri için 40 fırın ekmek yemeleri lazım
Sıkıcı bir maçtı. Saha kötüydü, rüzgar vardı ve rakip takım oynatmamayı amaçlıyordu. Buda seyir zevkini öldürdü. Türkiye, isminin kalitesini gösterdi ve kazanmasını bildi. Gruba üç puan ile başlayarak gücümüzü gösterdik.
Ermeni taraftarını çok merak ediyordum ama; maç boyunca bir tane mi marşları olmaz. Milli Takımız rahat bir sahada maç oynadı.
Tebrikler Milli Takım.
"EMRE'Yİ OYUNDAN ÇIKARABİLİRDİM AMA ÇIKARMADIM"
Türkiye’nin Ermenistan deplasmanında 2-0 kazandığı maçın ardından teknik direktör Fatih Terim’in ilk sözleri şunlardı:
“DEVRE ARASINDA İDRAK ETTİK”
“İyi başladığımız için memnunum. Sonlara doğru rahat ettik. Oyuncularımın coşku ve cesaretlerinden çok memnunum. Saha çok kötüydü. Rüzgâr da vardı. Biz topu yere indirmeyi başardık. Bu grupta 10 maç var. Her maçın önemi çok fazla. Bunu devre arası da olsa idrak ettik.”
“HAMLELERİMİZ KAZANMAK İÇİNDİ”
“Ermenistan’ın neredeyse burada gol atmadığı maç yok. Girenler, çıkanlar iyiydi. Türk Milli Takımı’nı temsil etmeye devam ediyoruz. Hamleleri kazanmak için yaptık. Mevlüt çok pozisyon bulmasına rağmen baskı altında kaldı.”
“EMRE’Yİ BİLEREK OYUNDA TUTTUM”
“İkinci yarıda pasa daha çok ihtiyacımız olduğu için Tuncay’ı ileri kaydırdık. Kazım gibi hem orta yapan hem gidip gelen bir oyuncu aldık. İşe yaradı. Ayhan ile de orta sahayı güçlendirmek istedik. Emre’yi sonlarda çıkarabilirdim ama bilerek çıkarmadım. Bir maçı 90 dakika oynasın ve bu güveni kazansın istedim. Emre’nin boşluğunu da Arda’nın devreye girmesi ile kapadık.”
“ARDA FİZİĞİNİ GELİŞTİRMELİ”
“Arda da yardımcı oldu takıma bu konuda. Arda’dan şık hareketler görmez isek tepki göstermemiz lazım. Arda içeri girmeli. Bu ciddiyet ve konsantrede oynamalı. Fiziğini de geliştirmeli. Her gün üstüne koyuyor biraz zaten.”
“BU KADAR İYİ BİR FUTBOL BEKLEMİYORDUM”
“Ermenistan’ı geri çekilmeye biz mecbur bıraktık. Türk Milli Takımı’nın bugün 7-8 pozisyonu var. Hamlemizi modern futbola uydurmaya çalışıyoruz. Tek taraflı oynayamazsınız bu seviyede. İlk maç adına bu kadar iyi ve yürekli bir oyun beklemiyordum. Ermenistan’da 3 puanı herkes kolay almayacak. Beni sevindiren de bu 3 puan.”
“YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE ALIŞTIK”
“İnşallah Fenerbahçe Stadı’nda seyircimizle beraber Belçika’yı da yeneceğiz. Türk Milli Takımı, Türkiye’nin yüzünü güldürmeye alıştı. Devam edeceğiz.”
Hiçbirşey yapmadığımız ilk yarıda bile 2-3 uzun topla tehlike yarattık.Maçı alacağımız belli olmuştu.Ermenistan çok kötü bir takım ama evlerinde işte ite-kaka puan alabiliyorlar.Biz 3 puanımızı aldık şimdi İspanya'nın takılmasını bekleyelim.
Maça hareketli başladık.Ermenistan'ın bu hareketliliğimiz karşısında zorlanmasından sonra rahat kazanırız diye düşünmeye başladım ama devamı gelmedi.Ermenistan oyunu dengeledi.Sonra maç sıkıcı bir hal almaya başladı.Ermenistan iyi kapandı.Bizde uzun toplarla pozisyon aramaya çalıştık.Bir kaç pozisyon bulduk ama sonuç alamadık.
2.yarının başında ilk yarıdan farklı bir görüntü çizmedik ama bir çaba vardı.Kazım'ın girmesiyle birlikte daha çok baskı kurmaya başladık.Ermenistan savunması açmak kolay değildi.Bu savunmayı açmak için tam Halil oyuna girecektiki Tuncay ile golü bulduk.Bu golü erken bulmamız kolay oldu.Zira ne kadar gecikse gol o kadar sıkıntı çekecektik.Biz golü atınca Halil'in yerine Ayhan girdi.Ben Emre'nin çıkmasını beklerken Fatih Terim beklenmedik şekilde Tuncay'ı çıkardı.Herhalde Halil girseydi yine Tuncay çıkacaktı.Golden sonra etkili futbolumuzu devam ettirdik.75'de Semih'in golüyle iyice rahatladık.Birde Ayhan'ın çok net pozisyonu vardıki golü atması işten bile değildi.Değerlendiremedi..
Maçın aslına bakarsak çok iyi oynadığımızı söyleyemeyiz ama buna etkenlerde çoktu.Zemin,Rüzgar ve rakibin savunma futbolu üzerine kurulu sistemleri.Ama 2.yarıda biraz bastırınca golü bulduk ve rakibimizi açtık.Zaten sonrasında daha rahat bir futbol seyrettik.Bu maçta en çok hoşuma giden şeylerden biriside Arda'nın 2 kere üst üste Ermeni oyuncuları çalıma dizmesiydi.Gruba Ermenistan gibi hiçte kolay olmayan bir deplasmanda galibiyetle başlamak güzel oldu.Umarım Belçika maçındada kazanıp 2 de 2 yaparız..
So what?
Saike
Sanırım Fatih Terim Ermeni gazetecilerin sürekli telefonlarının çalmasından dolayı rahatsız olmuş ve bunu belirtmiş.Olay tekrarlanınca basın toplantısını yarıda bırakmış.
Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....
Kazım bu takımda banko oynayacak oyuncu ama nedenini anlamadıgım bir şekilde bu adamı kimse beğenmiyor yada yedek kalıyor hep. Mevlüt yerine Kazım ile başlasa bu kadar zorlanmazdık ama Ermenisten'da hiçbir hikaye yok. Yorumcular rakiplerimiz buraya gelecek çok zorlanacaklardır falan diyorlar. Hiç sanmıyorum 5'lik yapar her takım bu Ermenistan'ı. Bu maç ölçü değil Çarşamba günkü Belçika maçına bakmak lazım. Mevlüt Kazım değişikliği olması takımın yararına olacaktır. Yalnız savunmada yine çok basit hatalar yapıyoruz. Acaba İbrahim Kaş Gökhan'ın yerine düşünülür mü,?
Bu maç bir ölçü olmaz bencede. Çıktık ve istediğimizi aldık, bu şartlarda oynanan oyuna pek bakmamak gerekir. Azıcık top yaptığımızda onlardan çok çok kaliteli bir takım olduğumuzu gösterdik. Galibiyet sevindirici, 3 puanla başlamak güzel.
"YÜCE ATATÜRK"
Kazım'ın motivasyon özelliği düşük olduğu için bence Mevlüt başladı.Ayrıca Mevlüt takımında da iyi bir başlangıç yaptı.
Kazım olsaydı daha yavaş oynasakta top ilerde kalırdı biraz daha.Tuncay,Semih,Hakan Balta izlediğim kadarıyla iyiydi.Arda'da yer yer çok güzel çalımlar attı.
Bence Euro 2008 deki hüviyetsiz oyundan biraz sıyrıldık ama Ermenistan karşısındaki oyun için söylemiyorum bunu.Nihat,Hamit ve defansta eksik stoper var iken bu oyundan dolayı söylüyorum.
Yolumuz açık bence.
Milli Takımımız artık kazanmaya alıştı..Euro 2008 inanılmaz bir özgüven getirmiş futbolcularımıza bu çok iyi bir şey..
bu arada maçla ilgili çok hoşuma giden bir kare (belkide tek hoş olan)
![]()
kötünün yanında iyi ve güzel düşünceli insanlar olduğunu da göstermek istedim..
bugün -özellikle milli marşımızda- yaşanan olumsuzluklara rağmen böyle duyarlı vatandaşlarının da olduğunu görmek güzel..
umarım Türkiye deki müsabakada Ermeniler'i en iyi şekilde karşılayıp ağırlıyarak ; tüm dünyaya gösteririz asilliğimizi..
bu fotoğrafı da buna bir çağrı olarak koydum..çünkü ülkemizdeki müsabakada yaşanan en ufak bir olay dış basında büyütülecek..
örnekleri çok (yunanistan,isviçre,malta...vb deplasmanlarında bize yapılmayan kalmamışken ; kendi evimizde yaptığımız her kötü hareket eğilimi dahi not edildi cezalar yedik..)
Bence yine ele güne rezil olmak deyimini canlı olarak oynacağız.Çünkü televizyonda izlerken yapılanlara ne kadar ... diye cümleler kuruyoruz ardına biz bunları yapmayız yerine siz Türkiye'ye gelmeyeceksiniz sanki! diye ekleme yapıyoruz.örnekleri çok
Bu yüzden ben ümitli değilim.
Umarım yanılırım
Fatih Terim yine aynı aynı aynı !
MevLütü iLk kendi oynattıya miLLi takımda,çoğu kişiye iLk kendi tanıttıya,Takarda takar.Yahu MevLüt hayatında kaç kez çizgide oynamış.Ne yapıyorsun sen ?
Bizim NabtaLya maçını hiç izLemedin mi sen.Niye oynatırsın Zanı.Maç boyunca korktum Gökhan yerinde donup kaLacak kontradan goL yiyeceğiz diye.Emrenin durumunu görmüyormusun.Adam nerdeyse ayakta duramıyor yahu.Yapamazmısın 5Li koşan mücadeLe eden bir orta saha.Çizgide Arda-CoLin.Orta üçLüde AureLio-TopaL,Tuncay.Koy iLeriye Semihi.Geride GönüL-BaLta-Servet-Kaş.Çok mu zor.Yemin ederim her an pis bir goL yiyeceğiz diye korktum.Emre zaten gezindi sahada.Oyun kurucu gibi oynadı pas dağıttı ama o kadar yavaş yaptıki bunLarı uykum geLdi.Bu kadar düşük tempodamı oynanır ?Oynayacak gücün yoksa o an söyLeyemezmisin bunu hocana ?
Arda ve Tuncay kurtardı bugün bizi.O soL çizgide 3 adamı komedi dükkanına çıkarttı.Yine döktürdü.Umarım Emre Zan-MevLüt üçLüsünden vazgeçerek sahaya çıkarız BeLçika maçına.BeLki onLarı da yeneriz ama İspanya bu takımı mahveder...
Zaten maçın zevksiz olacağı belliydi.Biz saha çıktık istediğimizi elde ettik.Bu iş burda bitti artık Kadıköy'deki Belçika maçında ne yaparız onu konuşmak lazım.
Zan a nazaran dün Servet daha çok hata yaptı.
Servette inanıLmaz bir form düşükLüğü var. Kendisini toparLaması gerekiyor. Zan zaten beLLi ne zaman ne yapacağı hiç kestireLemeyen bir oyuncu birde Servet böyLe formsuz oynarsa işimiz çok zor.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Haklısın kardeşim sonuna kadar haklısın .. Eskiden Toraman vardı şimdi Zan, Beşiktaş da az çekmedi bunların elinden.. Ama Türkiye de stoper (ki bu terim bence o mevki için çok yanlış ama çoğu kişi öyke kullanıyor, aslında ön liberonun adı stoperdir) yetiştirme sıkıntısı çekiyoruz üç büyükler baktığımızda edu lugano, sivok gökhan servet meira egemen song ki egemen yeni yeni katıldı.. yani çok kısır ben düşünüyorum Anadolu takımlarımızdan alalım ama orası da öyle pek aklıma gelmiyor aklıma geleni de kadroya çağırmıyor , yahu gurbetçi futbolcularımızadan hiçbirisi mi defansif oynamaz hep mi atak gurbetçilerimiz var? Yıldıray mevlüt halil hamit serhat nuri hep atak hep atak , bi gurbetçi bulabilriz düşüncesindeyim ama bakalımm![]()
Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..
Bekir, Yasin, Egemen, Emre Güngör gibi oyunculara yönelmemiz gerekir.. Bu 4ünden bir ikisi tutacaktır gibime geliyo..
Emre Güngörün fiziği biraz Gökhan Gönülü andırıyor belki sadece o yönden kaybediyor bence de o güzel olur diğerleri için henüz erken diye düşünüyorum , Fatih hoca sırf boyları uzun fizikleri yerinde diye Zan ve Servetten vazgeçmiyor neyleyim ben öyle fiziği topa çıkınca rakip onlardan erken davranıyorsa ya da sıyrılıyorsa bi hamle de onlardan.. Servet'i çok eleştiriyordum ama yavaş yavaş düzelmeye başladı ya da mıştı diyeyim büyük bir form düşüklüğü var çabuk atlatması gerekiyor.. Tecrübeleri şuanda onları oynatmam için neden olabilir ama gerçekten savunmada intihar komando timleri gibiler![]()
Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..
Kesinlikle, patlamaya hazır bomba gibiler.. Bu nedenle yeni isimlere yönelmek, denemek ve tecrübe kazandırmak lazım.. En azından bi denenip fayda sağlayıp sağlayamayacaklarına bakmak gerekir..
Maça gelince zaten böyle olacağı belliydi Volkan terlemedi bile maçta, ilk yarıda mevlüt biraz dikkatli olsa 2-0 bitecekti maç. Kazım girdikten sonra sağ kanada hareketlilik geldi Tuncayda Aurelio-Emre ikilisinden ayrılıp forvet arkasına geçince pozisyon bulmaya başladık. Semih yine süperdi bu adamı bunca yıl boşuna yedek bekletmişiz, Oyunun gidişatı nasıl olursa olsun takım ne kadar kötü oynarsa oynasın yinede golunu atıyo Helal Olsun Semih. Belçika maçında Saraçoğlu'nu doldurup onlarıda eli boş göndermeliyiz [/B]
Last edited by DisCo : 09.Eylül.2008 at 12:37 Reason: Silinen bir mesajdan alıntı yapıldığı için düzenlenmiştir.