Quote Originally Posted by salihsacma View Post
güzel arkadaşım bence şu söylediğin şeyi bir daha düşün "daha dogru duzgun turkce konusamayan adamlara"

insana ve kendinden başka milletlere saygısı ve sevgisi olmayan bir devlet anlayışına mahkum olduğumuz için benim insanlarım "kendi topraklarında kendi dilleriyle" huzur içinde yaşatılmadılar ve zorla göçertildikleri yerlerde açlıkla ancak marjinal işler yaparak başa çıkmaya çalışıyorlar. Sanırım hiçkimse başka bir dili zorla iyi derecede öğrenemez ve gönülden kullanamaz.

ne yazıkki insan sevgisinin, adaletin, hukukun ve demokrasinin temel değerler olduğu bir devlet sahibi değiliz.

eğer olsaydık huzurlu ve kalkınmış bir ülke olurduk ve küçücük eğlencemiz için 80 ytl ödemek bu ülkede hiçbirimiz için ekonomik açıdan sorun olmazdı.

sevgiler
Konuyu dağıtmak istemiyorum, yukarıda bahsedilen mevzular farklı bir platformda konuşulacak şeyler, şunu hatırlatmakta fayda var, bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bir bütünüz ve Türkçe konuşmaya çalışıyoruz. Diğer arkadaşın bahsettiği mevzu onu rahatsız edebilir ama beni rahatsız etmiyor. Çünkü benzeri şeyler günde kaç defa karşımıza çıkıyor? Türkçe'yi kaç kişi mükemmel kullanıyor? Sokağa çıktığınızda kaç tane Türkçe isimde dükkan var? Heryerin kendine özgü şiveside var, Türkçe'yi herkes çok mükemmel kullanamayabilir. Zaten dilimiz gittikçe yabancılaştığı için örnekleri ülkemizde çok böyle şeylerin. Fazla takılmayalım. Kimse kimseyi Türkçesi nedeniyle ayırmasın. Yeterki ayrımcı değil destekleyici yapıcı olalım.