Tamda Atleticonun sorunlu bölgesi umarım bu transfer gerçekleşir![]()
Tamda Atleticonun sorunlu bölgesi umarım bu transfer gerçekleşir![]()
İspanya milli takımının elemeler boyunca oynadığı maçları ve aldığı sonuçları burada değerlendiriyoruz.
David Villa önce yaktı, sonra kurtardı
2010 Dünya Kupası elemelerinde milli takımımızla aynı grupta, 5. Grup'ta yer alan iki takımın maçında gülen taraf İspanya oldu. Murcia'da Nueva Condomina Stadı'nda oynanan maçta İspanya, Bosna Hersek'i David Villa'nın attığı golle 1-0 yendi.
EURO 2008'in şampiyonu İspanya, Bosna Hersek karşısında sanılanın aksine çok da rahat kazanmadı. Sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Fernando Torres ve David Silva gibi iki önemli oyuncusunun yokluğunda, EURO 2008 şampiyonluğu sonrasında ilk defa seyircisi önüne çıkan Boğalar, gol yağdıramadı. Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones'in yerine takımın başına geçen bir başka tanıdık ismin, Vicente del Bosque'nin çalıştırdığı İspanya'da, Fernando Torres'in yerine 20 yaşındaki genç futbolcu Diego Capel ileri uçta yer aldı. İspanyol taraftarlar önce 27. dakikada Marcos Senna'nın direkten dönen topunda heyecanlandılar, 36. dakikada ise gol sevinci yaşamak için ayağa kalktılar. Çünkü maçın hakemi Craig Thomson penaltı noktasını göstermişti. Ancak topun başına geçen David Villa atıştan yararlanamadı ve seyircisinin hevesini kursağında bıraktı. İlk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yşarıda İspanyollar mutlaka gol bulmalıydılar, ataklarını sıklaştırdılar ve golü buldular da. Maçın 57. dakikasında İspanyolların genç yeteneği Cecs Fabregas'ın mükemmel pasında topla buluşan David Villa topu ağlara gönderdi ve bir bakıma kendini affettirdi. Golün kahramanı Villa, 84. dakikada Fenerbahçeli Dani Guiza'ya yerini bıraktı. Maçın geri kalan bölümünde ise herhangi bir gol olmadı. İspanya belki taraftarı önünde müthiş bir şov yapmadı, belki golleri sıralamadı ama üç puanı alarak 2010 Dünya Kupası elemelerine iyi başlayan takım oldu. Bu arada maçta Bosna-Hersek'in kalaseni İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Kenan Hasagiç korudu.
Bu arada İspanya bu galibiyetle Dünya Kupası elemelerindeki yenilmezlik serisini 36 maça çıkararak, bu alanda rekoru elinde bulunduran Federal Almanya'yı yakalamış oldu. 28 Nisan 1993'te aldığı 1-0'lık Danimarka yenilgisinden beri hiçbir Dünya Kupası eleme maçında yenilmeyen İspanya, Bosna Hersek maçıyla birlikte o tarihten bu yana 26. galibiyetini elde etmiş oldu. İspanya bu tarihler arasında elemelerde 10 kere de berabere kalmıştı.
Kaynak : Sporx.com
So what?
Saike
Atletico, Valencia’dan Banega’yı bir sezonluğuna kiralarken, şüphe dolu sesler yükselmişti. Banega performansıyla bu sesleri bastıracağını söylüyor.
Arjantinli genç yıldız Atletico’ya kiralık gelirken, Madrid ekibinin sezon sonunda satın alma opsiyonu bulunuyor.
Valencia’ya geçtiğimiz sezon gelen Banega daha çok adından internet skandalı ile söz ederken, Roland Koeman yönetiminde fazla şans bulamamıştı.
“Artık geçen yılı kafamdan sildim. Şu an Atletico Madrid’deyim ve her şeyi düzgün yapmak istiyorum”
“İnsanlar yeni, Valencia’dakinden farklı bir Ever Banega görecekler. Düşünme şeklim değişti ve buraya sıkı çalışmaya, kendime bir yer edinmeye geldim”
“Bir yıldır İspanya’dayım ve futbolu biliyorum. Benim için yeni bir sayfa başladı”
“Burada herkes benimle oldukça ilgili. Adapte olmama oldukça yardımcı oldular. Olimpiyatlardayken Sergio ile konuştum. Bana kulübü ve taraftarları anlattı”
goal
Joan Laporta, Barcelona’nın lige istediği gibi bir başlangıç yapamasa da hatalarından ders alacağını ve başarılı olacaklarını söyledi.
İlk maçında Numancia karşısında şok bir yenilgi almalarına rağmen Laporta, hocaları Guardiola’ya çok güvendiğini Sport’a yaptığı açıklamada “İyi bir başlangıç yapmak isterdik ama olmadı. Hocamıza güvenimiz tam. Onu şahsen de çok iyi tanıyorum. Hatalarımızdan hemen ders alıp çözüm yolları bulan ve düzelten bir insandır. Tam anlamıyla insan sarrafıdır. Neyin yanlış gittiğini hemen anlar ve düzeltir” diyerek gösterdi.
Numancia maçının kendilerine ders olduğunu söyleyen Laporta, “Ayaklarımızın yere basmasını sağladı. Bazen böyle maçlarda alınan yenilgi iyi bile olur” diyerek görüşlerini bildirdi.
Kaynak: Goal TR
Miguel Torres, hiçbir zaman menajerine kendisine; Robinho’ya menajerinin davrandığı gibi davranmasına izin vermeyeceğini söyledi.
22 yaşındaki oyuncu, halen Brezilyalı yıldızın büyük hayranı ancak sezon sonunda kötü tavsiyeler sonucunda yaptıklarını tasvip etmiyor.
Madrid başkanı Ramon Calderon Robinho’nun menajeri Vagne Ribeiro’yu suçlarken, Torres bunun kendisine yapılmasına izin vermeyeceğini belirtti.
“Bunun olmasını kabullenemem. Babam ve amcam işlerimle ilgileniyor. Amcam zaten avukat”
“Komüsyonları sevmem ve kulüp benim ailemin böyle bir şey yapmayacağımı biliyor. Real Madrid’de oynuyorum daha ne olsun?”
Torres halen daha yılda 30.000 avro kazanıyor ve geçen yıl 20 maça çıktıktan sonra daha büyük bir kontrat için endişelenmektense takımdaki yerini sağlama almak istiyor
“Ben kaliteli yaşam tarzına önem veririm, maddi şeylere değil. Aileme yakın olmak, kendi şehrimde yaşamak istiyorum”
“O yüzden ne önerdilerse imzaladım. Daha azına da imzalardım. Para benim hayatımı yönlendirmiyor”
Kaynak: Goal TR
sen de haklısın ama robinho'ya çok buyuk haksızlık yapıldı .
Ayıp Ya Yılda 30.000 euro ? Real Madrid oyuncularına bu tavrını değiştirmezse daha çok adam kaybeder.. geçen sene as oynayan adama yıllık 48 milyar yani aylık 4 milyar verirsen o senin ayıbındır..
moda oldu robinhoya laf söylemek torres bence fazla karışmamalı.
Last edited by Lionel Andres Messi : 08.Eylül.2008 at 23:30
Bu sene kendini göstermesi lazoım artık Avrupa'da 2.senesine giriyor
Transfer sezonu bitti artık çok geç![]()
Kendisini kanıtlayabilmesi 2.bir şans ve bu şansı değerlendireceğini düşünüyorum..
So what?
Saike
Bende Fernando Torres sanmıştım.Bu konuya bundan başka yapılacak bir yorumda yok bence..
So what?
Saike
Galatasaray'dan İspanya'nın Real Sociedad takımına kiralanan Necati Ateş, eski takım arkadaşı Lincoln'ün beklenen performansı gösteremediğini iddia ederek, "Kalsaydım, ondan daha kötü oynamazdım" dedi.
![]()
NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 12:15 TSİ 9 Eylül 2008 Salı
Bu sezon, Real Sociedad ekibiyle İspanya 1. Ligi'ne yükselme mücadelesi verecek olan Necati Ateş, transferinin öyküsünü ve Galatasaray'da yaşadıklarını anlattı.
Sarı-kırmızılı kulüpten ayrılışı ile ilgili açıklamalar yapan necati, 10 numaralı formasını teslim ettiği Lincoln ve yeni transfer Milan Baros'la ilgili yorumlarda bulundu.
Brezilyalı Lincoln’e göndermede bulunan golcü oyuncu, "Lincoln geldiğinde, Haldun Üstünel'le görüştüm. Formamı Lincoln'e vermem gerektiğini söyledi. Ben de vermeyeceğimi ilettim. Daha sonra vazgeçip, kendiliğimden formayı teslim ettim. Bakarsanız, Lincoln şu ana kadar Galatasaray'a hiç bir şey katmadı. Kişi olarak sevdim, iyi bir oyuncu ama güçsüz. Oynasaydım, ondan daha kötü bir performans sergilemezdim diye düşünüyorum. Milan baros ise çok önemli bir transfer. Uyum sürecini atlatırsa başarılı olacağını ve Türkiye'de çok gol atacağını düşünüyorum. Zaten Galatasaray'ın bu seneki transferlerini genel olarak beğeniyorum" şeklinde konuştu.
Deneyimli futbolcu özeleştiri yapmaktan da çekinmezken, "Elbette benim de hatalarım oldu. Dolduruşa gelip, zaman zaman gereksiz çıkışlar yaptım. Ancak, kimseye kırgın değilim. Onlar kulübü, ben de kendi geleceğimi düşündüm ve hiçbir zaman saygısızlık yapmadım” dedi.
Sociedad'ın daha önce de kendisi için girişimlerde bulunduğunu söyleyen Necati, "2 yıl önce Galatasaray'da as oyuncuyken de beni istemişlerdi. Ancak, bonservisimin yüksekliği ve benim de Galatasaray'da mutlu olmam sebebiyle transfer gerçekleşmedi. Bu sene yeniden benimle temasa geçtiler. Menajerim ilk başta ikinci ligde oynamayacağımı söylemiş, fakat inatçı davrandılar. Takıma yapılan takviyeleri de görünce gitmeye karar verdim. Şu anda kazanacağım paranın iki misline Ukrayna veya Rusya'da da oynayabilirdim. Ancak İspanya'da forma giymek daha cazip geldi. Başarılı olursam İspanya'da başka bir kulübe geçiş yapabilirim" diye konuştu.
Necati, İspanya'da çok iyi karşılandığını belirtirken, daha önce Real Sociedad forması giyen Nihat ve Tayfun gibi isimlerin, İspanyolların Türk oyunculara karşı bakışını değiştirdiğini söyledi.
28 yaşındaki oyuncu, "Rüya gibi bir karşılama yapıldı. Ailemi ve beni el üstünde tutuyorlar. 10 numaralı formayı giyeceğim. Türkiye'de elimden alınan 10 numaralı formayı, bir İspanyol kulübü tereddüt etmeden bana verdi. Çok büyük gurur duydum. Ama şunu da söylemek lazım; Nihat ve Tayfun burada çok olumlu izler bırakmış. Kulüp çalışanları ve taraftar, ikisini de hala çok seviyor. Özellikle Nihat burada idol olmuş durumda. Ben de onlar sayesinde büyük ilgi görüyorum" dedi.
Necati Gibi Bir Oyuncuyu Neden Beğenmiyor Yönetim Anlamıyamıyorum. Sevdiğim bir Oyuncuydu. Sociedad'ta başarılı Olur Umarım.
Necati iyi forvetti Sociadatta kendini gösterir umarım
Lincoln zaten kötü oynadığına göre bu durumda necatide kötüye yakın oynardı
Keşke bu senede bizde oynasaydı.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Bence yönetimden birisi ile sorun var.Yoksa bu adam Türkiye Liginde her takımda oynar ve sezonda en az 8-10 gol atar.Lincoln yada yerinde oynayan kim var da kaç senedir 10 gol atabiliyor?
Yazık ediyorlar,ama Necati'nin yerinde olsam çıkıpta ... kötü oynamazdım , ben ondan iyiyim demem.Zaten gören görüyor.R.Sociedad'da oyna bakalım , yaşı çok da geç değil bir sıçrama yaparsa şaşırmam.Şaşırmamak lazım
Necati'nin takımda olmama sebebi formu falan degil. Sorunlu adam ve takım içinde sorun çıkarıyor. İspanya da cok iyi oynasa da seneye takıma %90 dönemez yine...
Necati sahadışı faktörlerden dolayı gönderildi Galatasaray'dan Performansla alakaslı yorum yapmak yanlış olur
İyi oynarken gol atarken takımı sırtlarken sorun çıkarmıyordu zaten ama her ne hikmetse şimdi istenmeyen adam ilan edildi Necati.
Dediklerinde de sonuna kadar haklı en az Lincoln kadar oynardı eğer kalsaydı.
İkinci Nihat olma yolunda, çok hırslı ve aslına bakarsak yetenekli ve iyi oynuyor, neden istenmeyen adam ilan edildi, sürekli kiralık olarak çürütülmeye çalışılıyor anlamıyorum ama, rusya ve ukrayna yerine ispanya bence de çok iyi tercih olmuş. umarım başarılı olur
Beğenmediğim bir oyuncu Necati gsde oynayacak kapasitesi yoktu kanımca
Ne futbolculuğunu ne de kişiliğini beğendiğim bir oyuncuydu ki ne yazıkki bu düşüncelerimi bir kere daha haklı çıkardı.. Böyle açıklama mı olur ? Yok şampiyonlukta benim payım vardı yok ben daha iyi oynardım yok bilmem ne geç bunları necatiii geç ilk önce adam gibi konuşmayı öğren , biz görmüyomuyuz senin nasıl oynadığını kaç gol attığını mücadeleni ne bu ben yaptım havaları takımdakiler olmasaydı nasıl atıcaktın o golleri ? Bu adam hep böleydi aa nasıl olur der demicem karakteri yüzünden bu takımda olmaması en hayırlısıydı .. Nihat'ın tırnağı olamaz bu kafayla giderse benden sölemesi ..
Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..
Emre abi,şuan Galatasaray A Takım'da oynayan futbolculardan birinin yakın arkadaşı amcamın bir arkadaşı..O kişinin dediğine göre Galatasaray'da bir zamanlar para alınmadığı gerekçesiyle antremana falan çıkılmamıştı..Bunların oluşmasını sağlayan ve futbolcuları galyana getiren kişi Necati'ymiş.Öyle bir oyuncunun Galatasaray'da işi yok.
Kaka Ballon d'Or için yarışan Lionel Messi'nin, Cristiano Ronaldo'nun önünde ödüle uzanmasını istiyor.
Brezilyalı yıldız Fransız Futbol ödülü için Barcelonalı oyuncuyu, Ronaldo'ya tercih etti.
Çoğu futbolsever geçen sene gösterdiği performansla kulübü Manchester United'a hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi kupalarını kaldırmasında büyük katkı sağlayan Portekizli futbolcuyu bu ödüle layık görsede, Kaka Messi'yi tercih etti.
La Gazzetta dello Sport'a konuşan Kaka, “Messi çok iyi bir futbolcu, Ronaldo'da aynı şekilde çok yetenekli ve her ödülü hak ediyor. Fakat ben Messi'nin bu ödülü kazanmasını istiyorum” dedi.
“İnanılmaz bir yeteneği ve süper bir top kontrolü var. Bu da onu dünyanın en iyi oyuncularından yapıyor”
“Bence o herkesin takımında görmek isteyeceği türden bir oyuncu”
“Tabi ki ben sadece bu sene için konuşuyorum. Hedefim gelecek sene kendimi toparlayıp hem Fransa'da verilen bu ödülü hem de Zürih'te verilen FIFA Yılın Futbolcusu ödülünü seneye kazanmak”
“Tabi bunları başarmak için bu sene Milan'da sürekli iyi bir düzeyde futbol oynamam gerekiyor”
Kaka konuşmasında ayrıca Barcelona'dan Milan'a geçen Ronaldinho'nun takıma faydalı olacağından ve Ronaldinho ile oynamaktan büyük zevk aldığını söyledi.
Ayrıca transfer dedikodularınada değinen Brezilyalı oyuncu, “Önce Real Madrid şimdi de İngiltere yazılıp çiziliyor, fakat ben burada mutluyum ve Hiçbir yere gitmek istemiyorum” dedi.
Ronaldo artık bana antipatik geliyor.Messi kazanır umarım
Umarım messi kazanır bende Kaka gibi düşünüyorum
Valencialı oyuncunun bileğindeki problem yüzünden ameliyat olması gerekiyor ve bu sebeple 3 ay sahalardan uzak kalacak.
Valencia doktoru Antonio Giner, sağlık ekibi olarak ortak bir karara vardıklarını ve oyuncunun iyiliği için 22 yaşındaki Silva’nın ameliyat olmasına karar verdiklerini söyledi.
Son testlerde iyileşme sürecinde yapılanların fayda etmediği ve oyuncunun tam olarak iyileşmesi için ameliyat olması gerektiği belirtildi.
Gelecek Perşembe günü ameliyat olacak Silva, bir ihtimalle Noel aralığından önce sahalara dönebilir.
Ameliyat sonrasında milli oyuncu üç hafta boyunca yürüyemeyecek.
Euro2008’deki başarılı performansı sonrası Silva birçok büyük kulüp tarafından takibe alınmıştı.