1 ile 30 arası toplam 86 sonuç

Konu: Dünyanın En Büyük Fizik Deneyi

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Edit.........
    Last edited by Bekq : 12.Eylül.2008 at 22:57

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ibob View Post
    O Protonlardan biri yörüngeden çıksında bakalım o zaman hepiniz böyle gülebilecekmisiniz.
    Çıksa ne olacakki alt tarafı deney iptal olur. O protonlar bize bişey yapmaz. Zaten yapsalardı şimdi yaparlardı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O Protonlardan biri yörüngeden çıksında bakalım o zaman hepiniz böyle gülebilecekmisiniz.
    Ne olucak bizimi yutucak?

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

2 protonun çarpışması bir sivrisineğin kanat çırpması gücündedir. Yani çıksa hiç birşey olmaz.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by 1502005 View Post
    Bu bilim falan iyi güzel şeylerde hep mi boş işler olur yahu. Hani 2000'de dünyanın sonu geliyordu, bilmem kaç kere gök taşı dünyaya çarpıyordu vs. vs.

Bilim böyle birşey demekki.
    Ama abi, bildiğim kadarıyla bu ihtimaller hep %1-2 lik ihtimallerdi.
    Last edited by Sirius Black : 12.Eylül.2008 at 18:25 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Sarper1903 ve Photograph ; Ben bu deney yüzündenmi deprem oldu dedim ? arkadaş 3 ülkede deprem olmuş dedi bende doğru olan sayıyı 6 deprem olduğunu söyledim. nasıl olduda siz benim böyle birşey dediğimi çıkarttınız ?
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Sarper1903 ve Photograph ; Ben bu deney yüzündenmi deprem oldu dedim ? arkadaş 3 ülkede deprem olmuş dedi bende doğru olan sayıyı 6 deprem olduğunu söyledim. nasıl olduda siz benim böyle birşey dediğimi çıkarttınız ?
    Atlas deneyi konusunun altına bugün dünyada 6 deprem oldu vs. diye mesajlar atarsan tabiki yanlış anlamalar oluşur .Neyse sorun yok.
    Last edited by SaRPeR1903 : 13.Eylül.2008 at 12:52 Reason: deney - deprem :)

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by SaRPeR1903 View Post
    Atlas deneyi konusunun altına bugün dünyada 6 deney oldu vs. diye mesajlar atarsan tabiki yanlış anlamalar oluşur .Neyse sorun yok.
    deney değil deprem oldu Ben Deney yüzünden deprem oldu demedim . Basında çıkan haberi söyledim

Berkay "Bu deneyden olmasa bile birgün mutlaka birşey olacak" demişsin. O zaman şunda çok büyük bir depremde olabilir. Hemen dışarı çıkıp boş bir arazidemi beklemeliyiz
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Karadeniz

Proton bizi öldürecek he? Çok iyi sallama yapıyorsun Berkay.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Edit...........
    Last edited by Bekq : 12.Eylül.2008 at 22:57

Proton demeyelim ama Aldıkları risk insan hayatı.Dünya yok olabilir.Budamı sallama.Biraz araştırma yap.Gittim okulda biyoloji hocasına sordum.Bu konu hakkında baya araştırma yapmış.Yanlış birşeyde puff.
    Biyoloji hocasına değil fizik veya kimya hocana soracaksın .İnsan hayatıyla bir alakası yok deneyin.Yerin oldukça altında ve sonunda bir patlama olmayacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Karadeniz

Proton demeyelim ama Aldıkları risk insan hayatı.Dünya yok olabilir.Budamı sallama.Biraz araştırma yap.Gittim okulda biyoloji hocasına sordum.Bu konu hakkında baya araştırma yapmış.Yanlış birşeyde puff.
    Böyle birşeyin olma ihtimali olsaydı kimse bu deneye izin vermezdi.

Nesil
    2006

Yahu Big Bang yapmıyorlar ki Mini Bang yapıyorlar. Herhalde Dünya oluşurken çıkan enerji kadar enerji çıkmayacak zaten çıkartmak isteler Dünya'da enerji kalmazdı.

Öncelikle sana Proton'u anlatmak gerek.

Proton nedir?

+1 elektirik yükü taşıyan taneciktir. Bir diğer değişyle Hidrojen atomunun çekirdeğidir.

Kısaca Proton korkulacak birşey değildir. Bu gün kullandığımız Pillerin içinde var ve o piller insanlara ve dünyaya şu ana kadar hiçbir zarar vermedi. (Tamam belki pil atıkları Dünya'yı etkiledi ama; doğru kullanılsaydı bu atıklar bu etkiler olmazdı.)Bu kadar korkmana gerek yok Dünya'ya zarar verecek Proton'u onlar çarpıştıramaz zaten. Rahat ol...

Ayrıca bu tarz konuları Biyoloji Öğretmenine değil, Fizik veya Kimya öğretmenine sormanı temenni ederim.

Mesaj Yetkileri