Anket Sonuçlarını Görüntüle: Football Manager 2009'u Türkiye'den Satın Alacak mısınız?

Voters
611. You may not vote on this poll
  • Evet

340 55.65%
  • Hayır

271 44.35%
Sayfa 4 / 26 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 762 sonuç

Konu: Football Manager 2009 - Satışa Çıktı

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

oyunu orjinal almayı düşünüyorum.yarım saat öncesine kadar türkiyeden almayı düşünüyodum ancak bunu görünce fikrim değişti.eğer kargo ücretleri çok yüksek değilse veya bedava kargo gibi bi durum söz konusu ise amazondan da alabilirim.29,99 pound çünkü.yaklaşık 63 liraya falan denk geliyor.
    http://www.amazon.co.uk/Sega-Footbal...0885221&sr=8-3

Exclamation

Quote Originally Posted by TEMPERED View Post
    anlasılan yıne kadıkoyde merdıven aralarında daha dogru duzgun turkce konusamayan adamlara 'abi fm cıktımı' demek zorunda kalacagım
    güzel arkadaşım bence şu söylediğin şeyi bir daha düşün "daha dogru duzgun turkce konusamayan adamlara"

insana ve kendinden başka milletlere saygısı ve sevgisi olmayan bir devlet anlayışına mahkum olduğumuz için benim insanlarım "kendi topraklarında kendi dilleriyle" huzur içinde yaşatılmadılar ve zorla göçertildikleri yerlerde açlıkla ancak marjinal işler yaparak başa çıkmaya çalışıyorlar. Sanırım hiçkimse başka bir dili zorla iyi derecede öğrenemez ve gönülden kullanamaz.

ne yazıkki insan sevgisinin, adaletin, hukukun ve demokrasinin temel değerler olduğu bir devlet sahibi değiliz.

eğer olsaydık huzurlu ve kalkınmış bir ülke olurduk ve küçücük eğlencemiz için 80 ytl ödemek bu ülkede hiçbirimiz için ekonomik açıdan sorun olmazdı.

sevgiler

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by salihsacma View Post
    güzel arkadaşım bence şu söylediğin şeyi bir daha düşün "daha dogru duzgun turkce konusamayan adamlara"

insana ve kendinden başka milletlere saygısı ve sevgisi olmayan bir devlet anlayışına mahkum olduğumuz için benim insanlarım "kendi topraklarında kendi dilleriyle" huzur içinde yaşatılmadılar ve zorla göçertildikleri yerlerde açlıkla ancak marjinal işler yaparak başa çıkmaya çalışıyorlar. Sanırım hiçkimse başka bir dili zorla iyi derecede öğrenemez ve gönülden kullanamaz.

ne yazıkki insan sevgisinin, adaletin, hukukun ve demokrasinin temel değerler olduğu bir devlet sahibi değiliz.

eğer olsaydık huzurlu ve kalkınmış bir ülke olurduk ve küçücük eğlencemiz için 80 ytl ödemek bu ülkede hiçbirimiz için ekonomik açıdan sorun olmazdı.

sevgiler
    Arkadaş kısaca kıro deyimi kullanmış.Niye bu kadar ciddiye aldın ve cevap verdin anlamadım.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by salihsacma View Post

sevgiler
    Konuyu dağıtmak istemiyorum, yukarıda bahsedilen mevzular farklı bir platformda konuşulacak şeyler, şunu hatırlatmakta fayda var, bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bir bütünüz ve Türkçe konuşmaya çalışıyoruz. Diğer arkadaşın bahsettiği mevzu onu rahatsız edebilir ama beni rahatsız etmiyor. Çünkü benzeri şeyler günde kaç defa karşımıza çıkıyor? Türkçe'yi kaç kişi mükemmel kullanıyor? Sokağa çıktığınızda kaç tane Türkçe isimde dükkan var? Heryerin kendine özgü şiveside var, Türkçe'yi herkes çok mükemmel kullanamayabilir. Zaten dilimiz gittikçe yabancılaştığı için örnekleri ülkemizde çok böyle şeylerin. Fazla takılmayalım. Kimse kimseyi Türkçesi nedeniyle ayırmasın. Yeterki ayrımcı değil destekleyici yapıcı olalım.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Pazarlama hocamdan alıntıdır:

"Burger King 10 ytl ye menü satıyor kar ediyor. 3 çeşit tabldotçu 5 ytl ye satıyor oda kar ediyor. Ama unutmayın ki en çok karı sokakta 3 ytl ye döner satan alıyor."

Yani demem o ki Fm 2009 80 ytl den satılır 100 kişi alır diğeri 40 ytl den satılır 1000 kişi alır. Halk diliyle sürümden kazanmak

EA'den başka firma ucuza satmıyor demişsin işte bu yüzden pazar payının büyük bölümü onların elinde. Az çok pazarlama stratejilerini bilirim. Bence bu konudaki en güzel yorumu GeNç KaRTaL yapmış. Adamlar bizi sallamıyor
    Zaten bende onu belirtiyorum. FM 08 ne kadar çok piyasaya sürülürse o kadar ucuz olur. EA çok fazla oyun sürüyor ve sattıkları oyunun fiyatı çok düşük oluyor.

Burger King aynı menüyü günde 100 kişiye satıyor ama; ucuz dönerci 1000 kişiye satıyor belki Burger King'de bu kadar satsa fiyat daha düşük olacak. Birde buna kira vs gibi giderlerde önemli tabii ki.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Korsanı öven bir kaç mesajı sildim. Korsanın övülecek tarafı hiç bir zaman olamaz, her zaman korsana karşı olduk bu konuda duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.

Ekonomik durumunuz olmayabilir, korsana ilgili olabilirsiniz ama bunu kalkıp iyi birşeymiş gibi göstermek emek hırsızlarının reklamını yapmaktan başka bişey değil.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Belki oyunlarda değil ama kitaplarda özellikle hiç bir zaman korsana imtiyaz göstermedim.
    Korsan övülecek birşey değildir. Korsan kul hakkıdır, korsan anormal birşeydir hak yemektir.
    Bir çok orjinal oyunum var ve inanın orjinal oyun gibisi yok. Oyun çok değerli oluyor bir kere orjinal olunca. En ince ayrıntılarına kadar oynamak. Oyunun senaryosunu yaşamak korsan oyunda pek mümkün değil. Değerli değil bir kere bilinçaltında o oyun.
    FM ise oyunlar arasında orjinaline kıymadan para vereceğim 4-5 oyundan biri!.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by serwan View Post
    oyunu orjinal almayı düşünüyorum.yarım saat öncesine kadar türkiyeden almayı düşünüyodum ancak bunu görünce fikrim değişti.eğer kargo ücretleri çok yüksek değilse veya bedava kargo gibi bi durum söz konusu ise amazondan da alabilirim.29,99 pound çünkü.yaklaşık 63 liraya falan denk geliyor.
    http://www.amazon.co.uk/Sega-Footbal...0885221&sr=8-3
    30 Pound 84 YTL'dir + kargo vardır pek önermem

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by galatasaray12 View Post
    30 Pound 84 YTL'dir + kargo vardır pek önermem
    30 pound 63 YTL Eral. 40 pound 84 yapar.

http://www.altinkaynak.com/currency.aspx

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bi sürü yabancı firma yaklasık 3 - 5 ytl kargo parasını üstüne koyarak oyunun cıktıgı gün elinize ulastırıyor.geçen sene öyle olmustu. türkiyeden 80 e alacagıma(bir de yol parası vereceksin dielim sana oldu 85) adam evine kadar yolluyorlar 30 pound+ 5 ytl .Türkiyedeki oynu satan her kimse üstüne baya bi koyup satıor(oyunu toptan getirdiği düşünülürse) böyle kar etme peşinde birine para vereceğime giderim yabancıya veririm parayı.umrumda da olmaz türkmüş yabancıymış .herşeyi tekele çeviriolar sonra türkten alın diolar.alın arkadasım yabancıdan alın 68 ytlye gelir.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

play.com ücretsiz ulaştırıyormuş.ve fiyat 29,99 pound.daha iyisini bulamazsam ordan almayı düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

play.com gerçekten iyiymiş. Şöyle 20-25 pound olanı olsa daha iyi olur. Bakalım oyun çıkmasına yakın çoğalır iyice.

80 ytl aslında harcanan onca emeğe karşılık yüksek bi rakam değil ama 3 ytl ye korsan cdsi, internetten indirme gibi rahat ve ucuz yöntemler olduğu için fazla geliyor.
    Kendi görüşüm Türkiye için ideal fiyat 40ytl olmalıydı. Her senede oyuna 5-10 ytl gibi zamlar yapılıp yeni oyunları satılmalıydı. Türkiye gibi orjinal oyun neredeyse hiç satılmayan bi ülkede 80ytl fiyat koyulursa insnalar almaz.
    Ayrıca Türkçe dil desteği olsa seve seve 80ytlyi bayılırım gidip oyunu alırım. Ama bu şartlarda sanırım bu senede orjinal oyun almayacağım.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Hergün ortalama 1 saatten yılda 365 saat yani 15 gün sadece FM ile geçiyor çoğumuzun hayatı hatta çoğumuzun daha fazla bunun için istenen miktarsa 80 YTL yani günlüğü 22 kuruşa falan geliyor.Bu paraya bu kadar zevkli zaman geçireceğimiz başka bir aktivite daha yok.

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Konuyu dağıtmak istemiyorum, yukarıda bahsedilen mevzular farklı bir platformda konuşulacak şeyler, şunu hatırlatmakta fayda var, bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bir bütünüz ve Türkçe konuşmaya çalışıyoruz. Diğer arkadaşın bahsettiği mevzu onu rahatsız edebilir ama beni rahatsız etmiyor. Çünkü benzeri şeyler günde kaç defa karşımıza çıkıyor? Türkçe'yi kaç kişi mükemmel kullanıyor? Sokağa çıktığınızda kaç tane Türkçe isimde dükkan var? Heryerin kendine özgü şiveside var, Türkçe'yi herkes çok mükemmel kullanamayabilir. Zaten dilimiz gittikçe yabancılaştığı için örnekleri ülkemizde çok böyle şeylerin. Fazla takılmayalım. Kimse kimseyi Türkçesi nedeniyle ayırmasın. Yeterki ayrımcı değil destekleyici yapıcı olalım.
    bencede bu konunun yeri başka ve devam edeceksek taşımalıyız.

aslında insani ve demokratik değerlere sahip olmanın keyfini yaşayabilseydik ülkemizde hepimizin aynı dili konuşmak zorunda olmadığını görürdük.

söylediklerine bu nokta dışında tamamen katılıyorum.

sevgiler

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sayın yönetici arkadaşlar bunu iletin SIGAMES'e Türkçe olsa kesin alırdım

Tabiki şaka dedim. Parayı denkleştirirsem almayı düşünüyorum. 10 lira var. üstüne 50-60 koydummu alırım. Yalnız biz herhangi bir dükkandan orjinal oyun aldıkmı Sıgames'in kayıtlarına felan geçiyormu. Nerden alalım ki oyunu orjinal satışlar artsın. Bildiğiniz site vs bir yer var mı beyler..

beyler anlamadıgım bise var dvdsine 4 ytl verdigim (takaslık dvdim varsa 1.5 ytl oluo)oyunla 80 ytlye aldıgım orjinal oyun arasında ne fark var görüntü daha mı kalite benim bildigim tek fark online oynayamamak diil mi?????

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Sayın yönetici arkadaşlar bunu iletin SIGAMES'e Türkçe olsa kesin alırdım

Tabiki şaka dedim. Parayı denkleştirirsem almayı düşünüyorum. 10 lira var. üstüne 50-60 koydummu alırım. Yalnız biz herhangi bir dükkandan orjinal oyun aldıkmı Sıgames'in kayıtlarına felan geçiyormu. Nerden alalım ki oyunu orjinal satışlar artsın. Bildiğiniz site vs bir yer var mı beyler..
    Biz ilettik zaten her yıl söylüyoruz,

Yurt dışından siparişlerin Türkiye'ye hiç bir katkısı yok aksine yabancılara katkısı var. Ama suç satın alanda değil

Quote Originally Posted by FETHULLAH View Post
    beyler anlamadıgım bise var dvdsine 4 ytl verdigim (takaslık dvdim varsa 1.5 ytl oluo)oyunla 80 ytlye aldıgım orjinal oyun arasında ne fark var görüntü daha mı kalite benim bildigim tek fark online oynayamamak diil mi?????
    Bir fark yok ama belli dönemlerde çıkartılan resmi yamaları bilgisayarına kurduğun hep sorun yaşayabilirsin.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

2005 ıle 2007 arası almamıstım orjınal fm fakat 2008de aldım 2009dada alıcam daha ıyı bı verıtabanı var onumuzde,80 ytl bıraz fazla olabılır fakat oyun cıkana kadar kenara 1 ytl koysak bıle alırızz oyunu .....mıllet bu oyuna emek verıyo karsılıgını almalarıda hakları......

80ytl 12 taksit yaparsak 6.5 ytl ye geliyor aylik ki bence super fiyat..Kesinlikle orjinal alicam hic yurtdisindan siparise oyle 1 ay beklemeye gerek yok bimeks teknosa 12 taksit yapiyor bence cok makul. herhalde bir cogumuz ayda 6.5 ytl verebilcek kapasitededir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Senelerdir Türkçe versiyon olması konuşuluyor, bence imkanları zorlayıp Türkiye deki satışların yüksek olması için bu fırsatı değerlendirmeliyiz.Senede bir defa alınan ve müthiş bir çalışma emek içeren bu oyun için fiyatın yüksek olduğunu düşünmüyorum.Taksitle alma imkanıda büyük bir avantaj.

Bazı ekstra giderlerden kısarak alınabilicek bir rakam bence, düşünürseniz sigaranın 5 Lira , 250 kontürün 40 Lira ya yakın bir fiyata kadar çıktığı şu Türkiye'de hep kalıcı olabilicek birşeye 80 Lira değer diye düşünüyorum tabi bu benim şahsi fikrim..

Çok Pahalı Şöyle 40-50 Ytl Olsa Bir Çok Kişinin Alacagı Belli Birilerinin Buna El Atması Lazım Şahsen ...

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Eminim Türkiye'de ki distribütör firmada oyunu uygun fiyata satmayı ister, zaten öyle olmasaydı EA'in de distribütörü olan aynı firma, oyunları olağanın üstünde bir bedelle satışta koyardı. Fiyatın bu seviyede olması tamamen SEGA'nın pazarlama stratejisi görünüyor. EA'in Türkiye pazarına bakışı bu konuda daha farklı ve Türkçe çıkan oyunlarla bu pazara bakış açısı gitgide dahada artıyor. SEGA'dan da aynı şeyleri bekliyoruz. Yoksa SEGA Türkiye'deki distribütörlere fiyat 30 YTL olsun sen 80 YTL'e sat demiyordur.

Birde gümrük vergisi gibi maliyetler vs. deniyor ama bunlar gözümüzde büyüttüğümüz şeyler AB'de üretilen ürünlerin Türkiye'ye girişinde sağlanan kolaylıklar, olanaklar ve haklar oldukça fazla. Biz bir ürünü AB'ye satarsak esas sorun var
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

25. Default

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    29 Sterlin'e hangi siteden var acaba?
    Arkadaş soruyu soralı birkaç gün olmuş ama bende bu vesileyle bulduğum birkaç linki paylaşayım.
    Burda FM 2009'u önceden sipariş etmek için Amazon konuşulmuş fakat ben farklı birkaç site daha buldum, yalnız ne kadar güvenilir oldukları hakkında hiçbir fikrim yok.Önceden verildiyse kusura bakmayın.

Shopto.net £24.99
    Amazon.co.uk £29.99
    GAME.co.uk £29.99
    Play.co.uk £29.99
    HMV £29.99
    TheHut £27.93

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Burak Duran View Post
    80ytl 12 taksit yaparsak 6.5 ytl ye geliyor aylik ki bence super fiyat..Kesinlikle orjinal alicam hic yurtdisindan siparise oyle 1 ay beklemeye gerek yok bimeks teknosa 12 taksit yapiyor bence cok makul. herhalde bir cogumuz ayda 6.5 ytl verebilcek kapasitededir
    Teknosa artık oyun satmıyor. Taksitli almak güzel. İnsan her ay 6.5 YTL ödemesi zor değil. Hiç olmassa sorun çıktığında satın aldığın yere danışabilirsin. İnternet siparişleride bu böyle değil.

40 YTL olsa kesinlikle alırdım.Bana göre çok pahalı.Ama oyunu gerçekten harika yapmışlar.

yani arkadaşlar bi oyunu ölene kadar oynamıyoruz..1 yıl oynicaz bu oyunuda sonra bırakıp fm 10 a bakıcaz fm 10 da 100 YTL olcak şimdi siz taksitlere bölüyorsunuz ama her yıl 80 YTL,90 YTL,100 YTL oyuna neden vereyim ki?korsanlar var 1,5 - 3 YTL..İlla onu alalım demioyrum ama sigamesin ayıbı bize bunu yaptırmak zorunda bırakıyorlar..Ben şuana kadar hiçbir oyunu orjinal almadım oyuna verdiğim en yüksek para 5 YTL..Sonuçta bu para benden çıkmıyor annem,babam çalışımışlarki maaşları var onlar ödüyor..Yani birçok ihtiyaç varken bir oyuna 80YTL vermek gerçekten israf..!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar bnen nu oyunu orjinal olarak hangi mağazalardan alabilirim(Tekno SA vs...)
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Kredi kartına taksit olursa alırım (:

Sayfa 4 / 26 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon

Mesaj Yetkileri