Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
ALtyapıdan yıLdız adayı çıkarmak iLe oLmuyor asıL iş onLarı yıLdız yapabiLmekte. Çıkardı da ne yaptı ? Bütün oyuncuLar yerinde sayıyor haLa. Bir gram iLerLeme yok futboLunda. YabancıLarda da öyLe. Takım içerisinde uyumLar biLe haLa iLk geLdikLeri gibi. Biraz müdahaLe etsin yahu.

Ben biraz ağır konuşuyorum beLki ErtuğruL için yönetimi destekLiyor gibi gözükebiLirim. Hayır ! Ben üçünüde istemiyorum artık. Yönetimi geçen sezon sonundan sonra bende bitmiştir, nefret ederim, ErtuğruLdan da Kharkiv maçından sonra istemiyordum artık. Sevdim mi tam severim, siLdim mi bir siLerim benim bu renkLere sevgim. Yeter artık. Bu taraftara yazık. Bizim artık duygusaLLığa, adam gibi adamLığa ihtiyacımız yok. Adam gibi futboL biLen, futboL oynatacak başarı kazandıracak adama ihtiyacımız var. DuygusaLLıkLa, adam gibi adamLıkLa başarı kazanıLmıyor.
Serdar Özkan Ertuğrul gelmeden önce 2. lig ekiplerine kiralanan bir oyuncuydu. Ertuğrul geldi, onu A takıma aldı ve ne kadar doğru bir karar verdiğini görüyoruz. Aynı şekilde Aydın Karabulut ve Batuhan Karadeniz paf takımda bulunan ve eğer yabancı hoca olsaydı o dönemde, asla as takımda şans bulamayacak oyunculardı. Ertuğrul gönülden Beşiktaşlı bir adam. Ayrıca Türk olduğu için Türk gençlerle yakından ilgilenebilecek, gelişmeleri gözlemleyebilecek bir teknik adam.

Ertuğrul'un genç oyuncuların gelişmesinde gerekli yeterliliği göstermediği konusunda kısmen katılıyorum sana Hayrettin abi. Ama bunda tamamen Ertuğrul'un da suçu yok. Ekip tamamen onun istediği bir ekip değil. Genç oyuncularla özel ilgilenilmesi, tekniklerinin üstüne yeterli mentali ve fiziği kazanmaları için tecrübeli antrenörlerle çalışılması gerekiyor. Bunlarda eksiği olabilir Sağlam'ın ancak, en önemli artısı onlara 11'de şans vermesi.

Zico'nun geçen sene en çok eleştirilen yanı maçlara hemen hemen hep aynı 11'lerle çıkması, genç oyunculara şans vermemesi idi. Galatasaray Fatih Terim döneminde takıma ve Türk futboluna çok önemli isimler kazandırdı. Ondan sonra gelen yabancılar genç oyuncular için hiçbirşey yapmadılar.

Türkiye'ye yabancı bir teknik adam gelecekse öncelikle takımın menajeri olarak, yani teknik olaylar değil de genel koordinatör olarak gelmeli. Takımı adam akıllı tanımalı, Türk kültürüne adaptasyon dönemini atlatmalı ve sonrasında takımın başına geçmeli. Bu süreç 1-2 yılı bulabilir.

Başarı isteniyorsa mutlaka uzun vadeli planlar yapılmalı.

Ayrıca UEFA şampiyonluğu gibi bir başarı bekleyebilmek için o başarıya önce biraz yaklaşmış olmak gerekir. Beşiktaş geçen sene, önceki sene ne yaptı Avrupa'da?