öncelikle tatsız tutsuz bir maç bekleyenlerin yanıldığını düşünüyorum...

trabzon beşiktaş maçı gibi olmaz ..bu maçta tempoyu artırması gereken taraf ev sahibi takım ve beraberlik kimsei tatmin etmeyecektir....

trabzonlu **rkadaşlarımın umut dolu konuşmaları hoşuma gidiyor yıllardır kötü durumdaki trabzon artık taraftarınada izleyenlerede zevk veriyor....

ancakkkkk...

Konyadaki gibi bir savunma yaparsa çok feci bir sonuç alır...her maçta konyadaki gibi şanslı olunmaz...

maçın kilit noktası şu 3 husus...

1 trabzon defansı: eğer konya maçındaki kadar kötü olrusa trabzonun şansı çok az ama derbi maçın motivasyonu farklıdır o kadar kötü olacaklarını beklemiyorum...

2- Kaleciler.: ütün derbilerde olduğu gibi eşit ve denk mücadelelerde az hata yapan kazanır...kalcilerin hatasının telafisi yok..kalecisi kötü oynayan o maçı kazanamaz....

3- ARDA TURAN-YATTARA: Maçın kaderini bu iki özel oyuncu çizecek...Arda oynamak istedikten ve iyi gününde olduktan sonra onu türkiyede durduracak çok az defasn var yeterki iyi gününde olsun....Ayrıca Trabzon galatasarayın hucumlarında akıllılık eder ve yattarayı oyuna alırsa...gidip gelme olylarından sonra takımdaki yıldız ünvanını yeniden almak isteyen Yattara başlarına çok dert açar...

genel değerlendirme: muhakkak ki liderle arasındaki farkı kapatmak isteyen ev sahibi takım avantajlı ben Galatasarayın kazanmaya daha yakın olduğunu düşünüyorum...