Bu maçı kazanacağımıza inancım tam açıkçası. Buna inanma nedenim de şu:

- Trabzon hiçbir maçını bariz bir şekilde üstün oynayarak kazanmadı.
- Taraftar faktörü bizden yana olacak.
- Galatasaray baskı altında olduğu maçları güzel oynayabiliyor.
- Skibbe'nin ilk derbisi olacak, bu nedenle oyuncuları daha iyi motive edebileceğine inanıyorum.
- Kadrolar arasında dağlar kadar fark var bence. Ayrıca Trabzon'un henüz tam olarak oturmadığını düşünüyorum. Ama bizde Trabzon'a nazaran herşey daha oturmuş durumda.

Dezavantajlarımız ise;
- Sakatlıklar çok fazla. Her maçta şampiyonluğa oynayabilecek oyunculardan oluşabilecek bir kadro kadar eksiğimiz var. Bize nazaran Trabzon bu konuda daha rahat.
- Skibbe, zaten dar olan kadroyu bir de hatalı kurabilir, oyun sistemini maç için doğru ayarlayamayabilir, çünkü bu havayı ilk kez soluyacak.

Bu maçı kazanmamız için yapmamız gerekenler bana göre;

- De Sanctis
Sabri Meira Servet H. Balta
Arda Ayhan Lincoln Kewell Volkan
Baros

şeklinde bir kadro tercihi bu maçı iyi götürebilir. Kalabalık tutulan orta saha bu maç için çok önemli olacaktır.

- Servet ve Meira ofsayt taktiğinden uzak durmalı, kendi ceza sahamıza daha yakın oynamalılardır. Arkalarına atılan toplar bu şekilde engellenebilir.
- Ayhan, Kewell, Volkan 3'lüsü orta sahayı toparlarken Arda ve Lincoln güçlerini hücum yönüne saklamalılar.
- Baros sürekli defans oyuncularını pas hatasına zorlamalı, Song pas hatasına meyilli bir futbolcu çünkü.
- Baros'u topla buluşturacak isim olan Lincoln'e boşluk yaratılabilir. Boşluğu bulan Lincoln pas ve/veya gol şov yapabilir.
- Beklerimiz Sabri ve H. Balta hiç durmadan koşmalı, hücumda kanatlardan bindirip savunmada kanatlarımızı iyi kapamalılar.
- De Sanctis savunmayı doğru yönlendirmeli, iletişim kurmalıdır.
- Takım olarak kısa pas ve yüksek tempo esas alınmalıdır. Sürekli pres yiyen ve kısa paslara çare bulamayan rakip çabuk dağılır.
- H. Balta, Yattara'nın dibinden ayrılmamalıdır. Yattara'yı futbol kuralları sınırındaki sertliğe başvurarak savunmalıyız. Böylelikle Yattara'yı oyundan düşürmüş oluruz.
- Arda, topları daha doğru kullanmalı, aldığı topla içeri doğru yönelmeye çalışmalıdır. Tek forvetli taktikte kanattan isabetli orta açmak çok zor olur.

Şimdilik görüşlerim bunlar. Umarım haklı çıkarım, bu maçı kazanırız, liderlik yarışında olduğumuzu, kopmayacağımızı ve sonuna kadar savaşacağımızı gösteririz.