Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
33. You may not vote on this poll
  • Galatasaray kazanır

20 60.61%
  • Berabere biter

5 15.15%
  • Eskişehirspor kazanır

8 24.24%
Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345
121 ile 147 arası toplam 147 sonuç

Konu: Eskişehirspor - Galatasaray [ TSL 8. Hafta ]

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ortada bir maç ancak bu kadar etkilenebilirdi. Hakem grubunu (4ünü birden) teker teker tebrik ediyorum, güzel bir futbol akşamını katlettikleri için.
    Kaybettiğimiz puan çok da önemli değil, kenetlenip yeniden bastıracağız yeni puanlar için, ama Türk Hakemleri artık çeki düzen versin kendilerine, ya da Federasyon dışarıdan hakem getirmeye başlasın.

Nesil
    2008
    Yer
    23-34-44

Cool

Eskişehirsportun Attığı Golde Top Youlanın Önündeki Galatasaraylı Futbolcuya Çarpıp Girdi Nasıl Ofsayt Oluyor

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Maçtan önce demiştim Youla faktörü var diye. Dediğimde haklı çıktım. Youla, Servet-Emre-Meira 3'lüsünü darmadağın etti.

Galatasaray'lı arkadaşlar hakemden şikayetçide. Kendi attıkları golde Baros topu koluyla kontrol ediyo ona kimse birşey demiyo.

2. golde top Ümit Karan'a çarpıyo ofsayt nasıl oluo ? 3. gol ehhh Youla biraz daha önde gibi ama 2. golde ofsayt diyen varsa hala futbol maçlarını bir daha izlemesin.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by büyükpivot View Post
    2. golde de bariz bir şekilde Ümit Karan ve De Sanctis rahatsız ediliyor. Bunları da görelim.
    De Sanctiis neyse de Ümit Karan'ı rahatsız etmek zaten o adamın görevi.Posizyon içindeki Eskişehirli oyuncular Kaleci De Sanctis'in görüş açısını engellemediği için ofsayt yok posizyonda.

Ortada bir maç ancak bu kadar etkilenebilirdi. Hakem grubunu (4ünü birden) teker teker tebrik ediyorum, güzel bir futbol akşamını katlettikleri için.
    Kaybettiğimiz puan çok da önemli değil, kenetlenip yeniden bastıracağız yeni puanlar için, ama Türk Hakemleri artık çeki düzen versin kendilerine, ya da Federasyon dışarıdan hakem getirmeye başlasın.
    Ey gidi ey,Hakeme bak sen neler yapmış.Baros'un elle attığı golü hiç ağzına aldın mı merak ediyorum ?

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Beşiktaşta bir çok yabancı oyuncu ayrıLmıştır ama en çok araLarında bir Nouma ya birde YouLa ya üzüLmüşümdür. Onun değerini biLememek beni hep üzmüştür. YouLa oynadığı zaman hakikaten tutuLması çok zor bir oyuncu. Fransa macerasında da kendisini devamLıLık anLamında epey geLiştirmiş ve bu gün tek başına maçı takımına kazandırdı. Es-Es in topLadığı puanLarın büyük bir yüzdesi ona aittir bence.

GüzeL, tartışmaLarın boL oLduğu bir maç izLedik ama Uzun bir aradan sonra YouLa yı tekrar böyLe izLemek keyif vericiydi gerçekten.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    De Sanctiis neyse de Ümit Karan'ı rahatsız etmek zaten o adamın görevi.Posizyon içindeki Eskişehirli oyuncular Kaleci De Sanctis'in görüş açısını engellemediği için ofsayt yok posizyonda.

Ey gidi ey,Hakeme bak sen neler yapmış.Baros'un elle attığı golü hiç ağzına aldın mı merak ediyorum ?
    Ben zaten hakem MAÇI katletti dedim, BİZİ katletti demedim, Baros'un golü de bu yapbozun bir parçası.

Ayrıca Ümit Karan'ı ofsayttayken gelip rahatsız edemez, onu belirtmeye çalıştım, ama yine istediğin gibi anlamışsın.

Bu konudaki son mesajımdır bu, Eskişehir'i tebrik ediyorum mücadelesi için.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Yalnız o ilk golde napıyor öyle ya Servet,Meira,Emre'ye Ferrariye karsı Murat 131 var sanki cok değişik bir oyuncu bu Youla

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Skibbe başka bir 11 ile çıkabilirmiydi ki. Bu stoperlere karşı Youla'nın sorun çıkaracağı belliydi. Peki Skibbe'nin elinde hızlı stoper varmıydı. Emre Aşık çok yetersiz kaldı Youla'ya karşı.

Hakem bence çok doğru kararlar vermesini de bildi. Eskişehirspor'un ikinci golünü vermesi hem büyük cesaret hem büyük hakemlik.

Yan hakemlerin ancak görebileceği bir el golü bir de ofsayt golü var.
    El golünde hakemin önü tamamen kapalı. Ofyat golünde yine aynı. Üstelik bu pozisyonları çok rahat gören iki yardımcı hakem var orada. Üstüne üstlük ofsayt olup olmadığından emin değilsen oynat diyor kitapta.

5 sarıyı birden çıkarması, ısrarla Arda'yı yanına çağırmasıda maçı elinde tuttuğunun göstergesidir. Hakeme berbat maç yönetti demek büyük insafsızlıık.
    Yan hakemlere demek gerekir onu
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Bu gibi yorumlardan cacık olurmu peki
    Olayı kısır döngüye çevirmenin bir manası yok, ne Skibbe gelip benim yorumumu okuyacak ne de senin.

Yavaş gel. Bahsettigin 2 adam da ligin en kaliteli yabancılarından

Söyleyecek birsey yok. Tamam hakem hatalıydı bana göre de 2 ofsayt golü yedik; fakat galibiyeti hakedecek de futbolu oynamadık. Eskisehir hakeden taraftı. Tebrikler
    Dünyanın en iyi oyuncuları olsun, bize fayda sağlamadıktan sonra pek de bir önemi olmasa gerek bu kalitenin.
    Sen beğenirsen orası ayrı konu.Ben sıradan bir futbol ve GS hayranıyım, üst düzey taktiksel bilgilerim yok, gördüğümü yazarım ben.
    Last edited by spider3784 : 27.Ekim.2008 at 00:49

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Baros'un attığı golde ve Eskişehir'in attığı 3. golde yan hakemlerin hataları var. 2. golü vermesi ise Fırat Aydınus'un neden hep derbilere atandığının kanıtıdır.

Youla ise Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde de büyük takımlara problem çıkaran bir oyuncuydu. Ligimizin defansları genellikle yavaş olduğundan hızlı ve biraz teknik oyuncular özellikle gol için açılan büyük takımlara karşı baya etkili oluyorlar.

Tebrikler Eskişehirspor.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Elle gol atip maci kazanmaktansa,yenilmeyi tercih ederim.Ne olursa olsun,hak yemek hic hos degil,rakip takim bosuna oynuyormus gibi oluyo.
    Keske hakem pozisyonu görseydi de golü vermeseydi ...
    Ağzına sağlık.
    Ayrıca sağlık olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Baros'un attığı golde ve Eskişehir'in attığı 3. golde yan hakemlerin hataları var. 2. golü vermesi ise Fırat Aydınus'un neden hep derbilere atandığının kanıtıdır.

Youla ise Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde de büyük takımlara problem çıkaran bir oyuncuydu. Ligimizin defansları genellikle yavaş olduğundan hızlı ve biraz teknik oyuncular özellikle gol için açılan büyük takımlara karşı baya etkili oluyorlar.

Tebrikler Eskişehirspor.
    Helal olsun be.. Yorum budur. Sayfalarca şunu da okuyabilmeyi beklemiştim. Eline sağlık
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Vay anam vay.Geçen sene ne çabuk unutulduda bu hakemler düzelmedikçe bizim işimiz zor deniliyor.Geçen seneyi bırak daha bu sezon Galatasaray lehine hakem hataları olmadı mı? Birde geçen sene Beşiktaşlılara demediğinizi bırakmıyordunuz..

Dünkü maçın hakemi konusunda ise Muhammet abiyle birebir aynı görüşteyim..

2 tane hata var.Birisi Baros'un golü,diğeride Youla'nın.Galatasaray hakem yüzünden puan kaybetti denilecek bir durum yok yani..

Maç için yorumuma gelirsek.Maçtan önce 2 tarafında formda olduğunu fakat Galatasaray'ın kadro kalitesiyle maçı kazanacağını düşündüğümü belirtmiştim.Eskişehir bu maçta beni yanılttı gerçekten.Maçıda haklarıyla aldıklarını düşünüyorum..Tebrikler ve teşekkürler Eskişehirspor..

Ayrıca Youla için bir şeyler söylemek istiyorum.Sezon başında Eskişehirspor aldığından iyi bir transfer olduğu söylemiştim.Youla Anadolu kulüplerimiz için üst düzey bir oyuncudur.Zaten bu yüzden bizde başarılı olamadı.Büyük takım oyuncusu değil ama Anadolu kulüpleri için çok iyi bir isim.Dünde bunu gösterdi zaten..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Çok değil 4-5 gün önce bu takım her maçta rakibine pozisyon veriyor , oynadığı 8 resmi maçta 11 gol yemiş , savunmasında ciddi problemleri var , Gs'yi çözen bir teknik adam akıllı bir sistemle bu takımı çok rahat yener , bu kadar abartmayın dediğimizde ya mesajımız siliniyordu yada uyarı , ceza alıyorduk.

Gs için en son olarak önümüzdeki günlerde herşey daha net belli olacak dedim işte herşey ortada.

Benim takımım dün kazansa ve lider olsaydık bile yine kendi takımımı eleştirmeye devam ederdim çünkü o sonuçlar , liderlik bunların hepsi geçici baştaki teknik adamın yoksun olduğu futbol bilgisinden dolayı. Ama sizlerde nedense daima iyiyiz,süperiz mantığı yatıyor.

Neyse yaz yaz yoruldum. Bu maçda tescillenmiştir.

Eskişehirspor 4 - Galatasaray 2

İşte burda ki mantık bu , tartışmaya tahammül bile edilemiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    akçaabat

galatasaray-trabzon maçından sonrada ben galatasarayı eleştirmiştim 3-0 skor çok aldatıcı olur demiştik galatasaray kötü oynadı böle giderse iyi değil demiştik ama galatasaraylı arkadaşlarımız sen futboldan anlamıyosun maçın daha farklı bitmesimi lazımdı diye yorumlar yapmıştı allah büyük işte dünkü eskişehir galibiyetine fazla şaşırmadım doğrusu.cümle alem hucuma gidiyor galatasaray durum 2-2 büyük bir disiplinsizlik var oyun sisteminde

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Kaleciyi rahatsız etmesi içim rakip oyuncunun kalecinin 1 bilemedin 2 metre önünde olması gerekir.Dikkatli seyrederseniz top Ümit'ten çıktıktan sonra kale arkası kamerasından açıkça görülüyor top kabak gibi ortada.Ofsayt olması mümkün değil.

Peki GS'li bir takım arkadaş,Bu takım geçen hafta elle gol atmadımı+Konya maçında ilk gol ofsayt,2.golde bariz faul vardı.Eeeee nerdeydiniz o zaman sadece sizin adınıza hata yapılınca söylüyosunuz.Bazılarıda birde pişkin pişkin biz zaten kazanırdık diyorlar şaka gibi gerçekten.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Maçtaydım ve gerçekten futbol olarak harika bir maçtı. Yan hakemler maçı katletti diyebilirim. Ama Fırat Aydınus 4x4'lük bir maç yönetti. Bizim için iyi başlayan, kötü giden ve sonuçta zaferle biten bir maç oldu. Youla gerçekten büyük bir futbolcu. Zamanı geldi Meira-Emre Aşık ikilisiyle boğuştu, zamanı geldi Emre Aşık-Servet ikilisiyle boğuştu ve yılmadı. Maçın adamıydı tam anlamıyla. Bülent Kocabey'in Sabri'ye attığı bir çalım vardı gerçekten görülmeye değerdi. 1-0 öne geçtikten sonra tipik bir Anadolu takımı gibi yaslandık. Hatta Rıza Çalımbay yedek kulübesinden çıkın çıkın, yaslanmayın gibisinden bir işaret yaptı ama maalesef ki bizim futbolcularımıza bu mantalite yerleşmiş. Galatasaray ile ilgili de söyleyeceğim Arda gerçekten büyük futbolcu. Hem solbek Murat Önür'ü hemde sağ bek Sezgin'i rahat geçti. Fakat arkadan gelen 2.adamlarda kimi zaman sorun yaşadı. Ama gerçekten izlenmesi zevk veren bir futbolcu. Kewell bu maçta sahada yoktu nedense. Ya yorgundu ya da bizim bek'ler tarafından oynatılmadı. Bana sorarsanız ikisinin karşımı. Neyse fazla da uzatmaya gerek yok. İki takımda iyi oynadı. Ama son dakikalarda kontra ataklardan bulduğumuz 2 golle maçı 4-2 kazandı. Bu zorlu 3 maçlık fikstürün ilk 2'sinden 6 puan almak gerçekten büyük başarı...

Ayrıca pozisyonlarla ilgili söyleyeceklerim şunlardır. Baros'un attığı golü açığın sağ üst kameralara göre sol üst köşesinde yer aldığım için görmek imkansız ama TV'den izleyince pozisyon açık. Bizim 2.golde ise yan hakem bayrağı Youla'ya çarptı sandığı için kaldırdı ki bende öyle sandım. TV'den izleyince Ümit Karan'a çarptığı ve kaldı ki Youla'nın da ofsayt olmadığı gözüküyor. 3.golümüz ise bana ofsayt gibi geldi maç sırasında TV'den izlediğimizde tam anlayamayız çünkü Serdar'ın orta yapma sitili çok değişik ve topun ne zaman çıktığı önündeki futbolcu nedeniyle tam görülmüyor. Saygılar...
    I'm back...

Quote Originally Posted by TRbLack View Post
    Eskişehirsportun Attığı Golde Top Youlanın Önündeki Galatasaraylı Futbolcuya Çarpıp Girdi Nasıl Ofsayt Oluyor
    http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...-El-Kitabi.pdf

Burda goldekine benzer kurallar var umarım yardımcı olur...

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Ek olarak Youla iyi güzel de, son pozisyonda Hakan'a durduk yerde itikleme, laf söyleme gibi hareketleri sportmenlik dışından kırmızı ile cezalandırılması gerekirdi. Yan hakem uyarmadı bile orta hakemi. Youla'nın hareketi ağır değildi ama Tribünleri galeyana getirmeye birebirdi.
    Biraderim mostapha'ya ithafen es es es ki ki ki..
    Teşekkürler biraderim yeni gördüm.Youla'nın pozisyonda Hakan Balta çok gergindi nedense. Ben onu sakin,efendi biri bilirdim. Benim gözümde (-) bir not aldı Hakan Balta ama ortamdan mı gerildi onu bilemiyorum. Youla'yı ilk itekleyen o ama Youla'da yapmaması gereken bir hareket yapıp itekletmesine sebep oldu ki bende olsam bende iteklerdim.
    I'm back...

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Fazla Söze Gerek Yok Eskişehir Haketti Ayrıca Bizde Sorun Önce Trabzon Maçı Ardından Bütün Eforunu Döktüğü Olympiakos Maçı Bu Maçta Bu Kadar Vasat Oynamamız Normal Haftaya Kazanır Ve Seri Galibiyetlere Başlarız Ayrıca Youla Nasıl Bir Futbolcu 1.Golde Kendi Kendine Pas Attı Eskişehir Bu Futbol İle Bu Sene Çok Canlar Yakar Tüm Eskişehirspor Takımını Ve Taraftarını Kutluyorum Harika Bir Taraftar Var Bizim Sivasdaki Çekirdek Çıtlayalım Maç İzleyelim Taraftarı Değil Helal Olsun Vallaha

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ben zaten hakem MAÇI katletti dedim, BİZİ katletti demedim, Baros'un golü de bu yapbozun bir parçası.

Ayrıca Ümit Karan'ı ofsayttayken gelip rahatsız edemez, onu belirtmeye çalıştım, ama yine istediğin gibi anlamışsın.

Bu konudaki son mesajımdır bu, Eskişehir'i tebrik ediyorum mücadelesi için.
    Ümit Karan'a değil kaleciyi rahatsız edip etmemesi önemli olan.Top Ümit Karan'a çarptıktan sonra zaten topu kaleci görebiliyorsa ofsaytla alakası olmaz posizyonun.Gayet net olarak da görüyor nasıl anladın dersen top Ümit'e çarptığı anda kaleci ters ayakta kalmasına rağmen topun gittiği yöne doğru hamle yapıyor.Topu görmese böyle birşey yapamaz.

Ben zaten her lafı istediğim gibi anlarım

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Ümit Karan'a değil kaleciyi rahatsız edip etmemesi önemli olan.Top Ümit Karan'a çarptıktan sonra zaten topu kaleci görebiliyorsa ofsaytla alakası olmaz posizyonun.Gayet net olarak da görüyor nasıl anladın dersen top Ümit'e çarptığı anda kaleci ters ayakta kalmasına rağmen topun gittiği yöne doğru hamle yapıyor.Topu görmese böyle birşey yapamaz.

Ben zaten her lafı istediğim gibi anlarım
    Kuralda ofsayt pozisyonundaki ve açıkça kalecinin görüş çizgisindeki oyuncu hakemin kararına göre kaleciye müdahale eder(dikkati başka yöne çekme) Nese ya olan olmuş konuşmak anlamsız artık...

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

2. golün uzaktan, yakından ordan burdan şurdan hiçbir yerden ofsaytla alakası yok.O gole ofsayt diyen adam bana göre ya ciddi değildir şaka yapıyordur ya da holiganlık o kadar çok damarlarına işlemiştir ki doğru düzgün analiz edemiyordur pozisyonu.Çok temiz bir gol.3. gol ofsayt.Gs'da ise Baros attığı golde topu eli ile alıyor.Hakem iki taraf adına da birer net hata yaparak kötü bir maç yönetti ama Gs taraftarının yenilgiyi hakeme bağalamalarını anlamıyorum.Önce takımlarının oynadığı oyuna baksanlar.Hem siz değil miydiniz, hakem hata yapması bizim suçumuz mu diye.Bir kere de hakem sizin aleyhinize hata yapsın.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    2. golün uzaktan, yakından ordan burdan şurdan hiçbir yerden ofsaytla alakası yok.O gole ofsayt diyen adam bana göre ya ciddi değildir şaka yapıyordur ya da holiganlık o kadar çok damarlarına işlemiştir ki doğru düzgün analiz edemiyordur pozisyonu.Çok temiz bir gol.3. gol ofsayt.Gs'da ise Baros attığı golde topu eli ile alıyor.Hakem iki taraf adına da birer net hata yaparak kötü bir maç yönetti ama Gs taraftarının yenilgiyi hakeme bağalamalarını anlamıyorum.Önce takımlarının oynadığı oyuna baksanlar.Hem siz değil miydiniz, hakem hata yapması bizim suçumuz mu diye.Bir kere de hakem sizin aleyhinize hata yapsın.
    Kaybetmeyi hakeme bağlamıyoruz. Sadece hakem maçı kötü yönetti diyoruz.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Orta hakem bence çok iyi bir maç yönetti.Ancak iki yan hakemde çok kötü kararlar verdi.Baros'un elini görmemesi,Diğer hakemin ofsayt olan golü vermesi,ofsayt olmayana bayrak kaldırması.Ancak Fırat Aydınus çok iyiydi.O kalabalıkta topun Ü.Karan'dan ağlara gittiğini görmesi ve yardımcının yanlış kararına uymaması çok büyük başarıydı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bakın beyler formanızı çıkarın Fırat Aydınus dün muhteşem bir maç yönetti. Neden muhteşem çünkü ortam çok gergin. Maçtan kopmadı daima elinde tuttu. 5 sarı kartı birden çıkarabilmesi. Ardayı ısrarla yanına çağırabilmesi onun kalitesinin göstergesidir.

Lütfen artık ne ofsayt olmayan gole 10 dakika itiraz etsin Galatasaray futbolcuları. Nede ofsayt olmayan gole 5 sayfa ofsayt yazsın Galatasaray taraftarları.

Lütfen Fırat Aydınus'u böyle karalamayın adamın ekmeğiyle oynamayın. Topu topu 1 maçtan 1-2 milyar para alan adam bunlar. Aylıkları 3-5 milyar arası değişiyor. Ayda 100 milyar para alan futbolcuların hakkını devamlı yiyorda ya bu hakemler. Peki benim çok karakterli futbolcularım ofsayt olmadığını bile bile 15 dakika adamın üzerine çıkıyorlar. Onlar bu adamın 3-5 milyarlık hakkını sömürmüyorlar mı?

Kim kimin hakkını yiyiyor bi bakalım.
    Biz Fırat Aydınus'un , karısının veya belki çocuğunun mu hakkını yiyiyoruz.
    Yoksa Fırat Aydınus bizim herhangi bir getirisi olmayan hakkımızı mı yiyior.

Bu kadar da gözlerinizi kan bürümesin artık. O adamın hakemliğini şimdiye kadar yönettiği maçları herkes biliyor. Güler yüzlü kibar bir adam. Herkese gelirmisin veya lütfen diye yaklaşıyor.

Siz kim oluyorsunuzda adamın hakkını yemeye çalışıyorsunuz. Ayıptır yapmayın artık. Televizyondan izleyipte karar veremiyorsunuz. Top ele çarptımı belli değil. Youla 5 cm önde mi belli değil.
    Bu adamın da önü kapalı yazıktır. yapmayın
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ayrıca şunuda belirtmek lazım.Dün Galatasaray Lincoln'ün eksikliğini baya hissetti.Geçen sezon ilk haftalar hariç Lincoln olmadığında takım daha iyi oynuyordu fakat bu sezon tam tersi.Bu Lincoln'ün kendisini ne kadar çok topladığının ve tekrardan takımın çok önemli bir parçası olduğunun kanıtıdır.Zaten olması gereken ve Galatasaraylıların Lincoln'den beklediği budur.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Biraz önce birkaç araştırma yaptım hakem maaşlarıyla ilgili.

Süper lig hakemleri; 1600 küsür ytl alıyorlar. yardımcıları 990 gibi bişey
    Türkiyenin en önemli hakemi Fırat Aydınus'u araştırdım.

Geçen yıl ve bu yılki maçlarına baktım. Bazen iki bazen üç bazen dört süper lig maçına çıkmış.

Ortalama ayda 5000ytl para yapıyor.
    Bizim Ümit Karan ise. Fm 08 de Ömer ağabeyin yaptığına göre 12000 dolar mı ne alıyordu. 15000 ytl diyelim ama haftada ayda ise 60000 ytl yapıyor bu.

Şimdi bu yaklaşık ayda 30 ile 100 milyar lira para alan türk futbolcumuz. Ha bire çıkarda derki hakemler ekmeğimizle oynuyor vs vs.

Bizim gariban hakemlerden biride çıkıp diyemezki Nobre, arif bizim ekmeğimizle oynuyor.

Bu ayda 50 milyar kazanan adamlar(ayrıca şöhret, emeklilik sonrası farklı kapılar açılabilme imkanı örn: manager antrenör gözlemci yorumcu teknik direktör vs vs) diyorlar ki zırt pırt: hakem ekmeğimizle oynadı. Bakarsınız penlatı verilmemiş faul verilmemiş vs vs. Yada x takım futbolcusu elle gol atmış.
    Y takım futbolcuları derler ki hakem ekmeğimizle oynadı.
    Hakem bilerek gördüde mi vermedi? yoooo
    O y takımı yöneticileri teknik heyeti futbolcuları kılı tüyü demezki x takımının x futbolcusu karaktersizin önde gidenidir bizim ekmeğimizle oynadı.

Yada x takımın x futbolcusu demezki ben hakemin ekmeğiyle oynadım.

Hakemlerde diyemez ben ne yapayım x takımlı x in işgüzarlığı onun çirkefliği benim ne suçum var.

Benim gariban hakem gider 30 bin lkişiden küfürü yer.
    Alır ayda 3-5 milyar para.
    Belki yolda yada normal hayatta görenler yolda bile küfreder kavga çıkarır.
    Hiç birisi yetmez sonra milletin ekmeğiyle oynayan adam ilan edilirsin

O x takımın ofsaytı bozan x oyuncusu ise ofsayt olmadığını bile bile üstüne atlar senin. Israrla gördüğüne inanırsın. Doğru kararı verirsin. Erkek gibi durursun kararından dönmezsin. Mertçe hareket edersin. 5 kişiye sarıyı çıkarırsın.
    X takımın bütün kaptanları haysiyetsiz çıkar bilerek senin ekmeğinle oynarlar.
    Ama herkes maçtan çıkınca sana küfür eder. x takım futbolcuları sana yüklenir y takım futbolcuları sana küfreder. X takım taraftarları da y takım taraftarlarıda. Şuursuzca avrupadan hakem gelsin der. Senin 3-5 kuruşluk maaşın vardır onada göz dikerler.

Sonra hepsi biter sen unutulursun. Bakarsın 5 sayfa insan kan kusmuş sana ama sen yinede haklısındır.
    Fikirlerim burada

Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345

Mesaj Yetkileri