Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?
- Voters
- 33. You may not vote on this poll
-
Galatasaray kazanır
-
Berabere biter
-
Eskişehirspor kazanır
-
Biraz önce birkaç araştırma yaptım hakem maaşlarıyla ilgili.
Süper lig hakemleri; 1600 küsür ytl alıyorlar. yardımcıları 990 gibi bişey
Türkiyenin en önemli hakemi Fırat Aydınus'u araştırdım.
Geçen yıl ve bu yılki maçlarına baktım. Bazen iki bazen üç bazen dört süper lig maçına çıkmış.
Ortalama ayda 5000ytl para yapıyor.
Bizim Ümit Karan ise. Fm 08 de Ömer ağabeyin yaptığına göre 12000 dolar mı ne alıyordu. 15000 ytl diyelim ama haftada ayda ise 60000 ytl yapıyor bu.
Şimdi bu yaklaşık ayda 30 ile 100 milyar lira para alan türk futbolcumuz. Ha bire çıkarda derki hakemler ekmeğimizle oynuyor vs vs.
Bizim gariban hakemlerden biride çıkıp diyemezki Nobre, arif bizim ekmeğimizle oynuyor.
Bu ayda 50 milyar kazanan adamlar(ayrıca şöhret, emeklilik sonrası farklı kapılar açılabilme imkanı örn: manager antrenör gözlemci yorumcu teknik direktör vs vs) diyorlar ki zırt pırt: hakem ekmeğimizle oynadı. Bakarsınız penlatı verilmemiş faul verilmemiş vs vs. Yada x takım futbolcusu elle gol atmış.
Y takım futbolcuları derler ki hakem ekmeğimizle oynadı.
Hakem bilerek gördüde mi vermedi? yoooo
O y takımı yöneticileri teknik heyeti futbolcuları kılı tüyü demezki x takımının x futbolcusu karaktersizin önde gidenidir bizim ekmeğimizle oynadı.
Yada x takımın x futbolcusu demezki ben hakemin ekmeğiyle oynadım.
Hakemlerde diyemez ben ne yapayım x takımlı x in işgüzarlığı onun çirkefliği benim ne suçum var.
Benim gariban hakem gider 30 bin lkişiden küfürü yer.
Alır ayda 3-5 milyar para.
Belki yolda yada normal hayatta görenler yolda bile küfreder kavga çıkarır.
Hiç birisi yetmez sonra milletin ekmeğiyle oynayan adam ilan edilirsin
O x takımın ofsaytı bozan x oyuncusu ise ofsayt olmadığını bile bile üstüne atlar senin. Israrla gördüğüne inanırsın. Doğru kararı verirsin. Erkek gibi durursun kararından dönmezsin. Mertçe hareket edersin. 5 kişiye sarıyı çıkarırsın.
X takımın bütün kaptanları haysiyetsiz çıkar bilerek senin ekmeğinle oynarlar.
Ama herkes maçtan çıkınca sana küfür eder. x takım futbolcuları sana yüklenir y takım futbolcuları sana küfreder. X takım taraftarları da y takım taraftarlarıda. Şuursuzca avrupadan hakem gelsin der. Senin 3-5 kuruşluk maaşın vardır onada göz dikerler.
Sonra hepsi biter sen unutulursun. Bakarsın 5 sayfa insan kan kusmuş sana ama sen yinede haklısındır.
Mesaj Yetkileri