türkçe dil ve korsan olayı hakkında bişeyler söylemek istedim.
sigames kendince gayet haklı aslında türkçe koymama konusunda.satılmıyor oyun türkiye'de bariz.orjinal oyunların yarısı belki daha fazlası yurtdışından sipariş ediliyor(bunu yapan da haklı).e durum böyleyken adamlar da önem vermiyorlar ister istemez.ancak atladıkları bişey var.bizim insanımızın özelliklerinden bihaberler.bizim insanımız genel olarak ilk adımı karşıdakinden bekler.her konuda böyledir neredeyse.bu yüzden SI bu politikayla sittin sene türkiye'deki oyuncuları kazanamaz.umurlarında mı?pek sanmıyorum.olur da oyuna türkçe seçeneği eklenirse satışlarda patlama olacağını falan da düşünmüyorum.türkiye'de orjinal oyun satılmamasının sebebi oyuncuların yapımcılara türkiye'yi önemsemedikleri için tepki koymuş olması değildir.%99 oranda ekonomik sebeplerdir.asgari ücretin 400 lira olduğu,halkın yarısının fakirlik sınırının altında yaşadığı bir ülkede kimse 80 ytl vermez kolay kolay bir oyuna.kaldı ki oyun oynayan kitlenin her yıl neredeyse 3-5 oyunu devamlı olarak oynadığını düşünürsek bir kişi yılda 300-400 ytl oyuna para ayırmak zorundadır ki buna pc nin bu oyunları kaldırması için upgrade edilmesi gereken donanımlar dahil değildir.400 ytl çok para mıdır?türkiye şartlarında evet.zaten oyuncu kitlesinin genel olarak gençlerden(öğrenciler bunun önemli bir kısmını oluşturmaktadır) oluştuğunu düşünürsek bu soruya kesinlikle evet cevabı da verebiliriz.

son olarak eğer bu 5 lisans olayı doğruysa(ki pek sanmıyorum) işte o zaman satışlarda eskiye oranla çok çok büyük artışlar olur gibi.çünkü 16ytl gibi bir maliyeti olur kişi başına ve bu bir oyunun orjinal olarak satılabileceği sanırım en düşük fiyat olur.