Originally Posted by
serwan
değerlendirmeler bireysel olarak objektif yapılıyor olabilir.
örneğin ben bitiricilikleri aynı olan iki adamı izleyip ikisi de 14 derim siz izler 16 dersiniz.aslında ikimzde objektif yorum yapmışızdır birine 13 birine 18 dememişizdir.sorun zaten buradan çıkıyor.farklı kişiler izliyor.
x takımında a diye y takımında b diye oyuncular var ve bunlar aynı bitiricilik seviyesinde adamlar.ben x takımını izleyip a ya 14 veriyorum siz y takımını izleyip b'ye 16 veriyorsunuz.halbuki y takımını da ben izlesem b'ye de 14 vereceğim ve en azından bir dengesizlik oluşmayacak.farklı takımları farklı kişiler izleyince olayın standardı kalmıyor.bütün değerler oturulup karşılaştırılmalı.ama bunun yapıldığını pek sanmıyorum.yapılsa da belli ki pek üstünkörü yapılıyor.
tamam verilen emeğe lafımız yok ama emek vermek her zaman bir işi doğru yapmak anlamına gelmez.çok emek harcayıp tamamen hatalı işler de yapılabilir.her eleştiriden sonra savunma moduna geçip çok emek harcanıyor,biz böyle yapıyoruz hata olduğunu da düşünmüyoruz denmesi çok yanlış.bu işi yapıyorsanız eleştiriye de pek tabi açık olmanız gerek.