Quote Originally Posted by serwan View Post
değerlendirmeler bireysel olarak objektif yapılıyor olabilir.

örneğin ben bitiricilikleri aynı olan iki adamı izleyip ikisi de 14 derim siz izler 16 dersiniz.aslında ikimzde objektif yorum yapmışızdır birine 13 birine 18 dememişizdir.sorun zaten buradan çıkıyor.farklı kişiler izliyor.

x takımında a diye y takımında b diye oyuncular var ve bunlar aynı bitiricilik seviyesinde adamlar.ben x takımını izleyip a ya 14 veriyorum siz y takımını izleyip b'ye 16 veriyorsunuz.halbuki y takımını da ben izlesem b'ye de 14 vereceğim ve en azından bir dengesizlik oluşmayacak.farklı takımları farklı kişiler izleyince olayın standardı kalmıyor.bütün değerler oturulup karşılaştırılmalı.ama bunun yapıldığını pek sanmıyorum.yapılsa da belli ki pek üstünkörü yapılıyor.

tamam verilen emeğe lafımız yok ama emek vermek her zaman bir işi doğru yapmak anlamına gelmez.çok emek harcayıp tamamen hatalı işler de yapılabilir.her eleştiriden sonra savunma moduna geçip çok emek harcanıyor,biz böyle yapıyoruz hata olduğunu da düşünmüyoruz denmesi çok yanlış.bu işi yapıyorsanız eleştiriye de pek tabi açık olmanız gerek.

Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlaşılmak istenmiyor belli ki. Hala bene sayfalar dolusu cevap yazılıyor konunun ana fikri "BEN" üzerine.

"BEN Diş Gösteririm" "Huyum kurusun BEN arşivciyim" "SEN paranoyaksın" "SEN okuduğunu anlamıyorsun" "SEN izlediğini anlamamışsın" "SEN eleştri bilmiyorsun" "SEN Mizahtan anlamıyorsun"

Öncelikle neyi kime kanıtlama peşindesiniz bilmiyorum ama egonuzla ilgili problemler veya kompleksleriniz varsa kendinize saklayın. Hakaret amaçlı ya da değil sizin burada kimseye teşhis koyma özgürlüğünüz ya da birikiminiz yok. Okuduğumu anlama ve yorumlama kapasitem, istatistik bilgim gibi şeyler üzerine eğitim aldığım konular olmakla birlikte, sizin yorumunuza ya da tartışmanıza açık şeyler değildir. Okuduğunu anlamama gibi bir durum varsa bu benim yazdığım mesajdan sözde komik anlamlar çıkarmanızdır.

-"Bunları BJK araştırmacısına sorun"

demişsiniz, zaten benim eleştirim öncelikle Bjk Araştırmacısına idi ki Beşiktaş JK konusu altında muhatabımın onun olmasını beklerdim. Size yönelik eleştiriyi Galatasaray başlığı altında yazdım, konu da böyle uzamadı. Buradaki konuya sizin atlamanız, üzerinize alınmış olmanız benim problemim değil.

-"Bu kadar yazı yazıyoruz hala aynı noktadayız"

Yazdığınız yazılar kişisel görüşünüzü tekrarlamaktan ve kendinizi bir parça daha methetmekten başka bilgi içermiyor. Ben hala "neden oyuncu dataları aklı başında Galatasaraylı Fbli ve Bjkli ya da Tsli arkadaşların üzerine fikir birliğine varacağı konularda bile birer kişiye bırakılıyor? neden takımlar arasında mevkii mevkii karşılaştırmalar yapılarak belli bi standarta oturtulmuyor" sorularına bir cevap alamadım.

Keşke ilk mesajınızdan konuyu kişilelere indiremeseydiniz, bu saatten sonra size cevap yazmak istemiyorum, ben tavsiyelerimi dinleyecek kadar olgun olanlara saklayayım, siz de ukalalığınızı kendinize.