Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 118 sonuç

Konu: 2009 da hangi taktik diziliş öne çıkacak

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Default 2009 da hangi taktik diziliş öne çıkacak

merhaba arkadaşlar taktikler biliryorsunuz çok önemli bu yüzden tercih edeceğiniz taktik diziliş ne olur fm 2009 da hangi taktik sizce daha başalı olur ben geçen sene kendim tek forvetli forvet arkası çift oyun kuruculu taktik yaptım kendime başalı oldum bu sene aynı taktik başalı olurmu bilmiyorum ama yine tek forvetli bir taktik deneyeceğim.4-2-3-1 denemeyi düşünüyorum amakadroya göre 4-1-3-2 de olabilir sizin düşünceleriniz neler.

Nesil
    2008
    Yer
    Şanlıurfa

4-1-4-1 Herzamanki taktiğimdir. Ama maçşara göre değiştiririm deplasmandalarda konrtaatak oynarım. ve herzaman tempoyu yüksek tutarım skoru yakaladığımda oynu rolantiye alır sonuca giderim.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

4-4-2 ve 41311 oLacak sanırım. GeneLde takımLarın çoğu bu diziLişi kuLLanıyor. 2009 da işimiz daha zor oLacak cünkü rakip takımın verdiği ok komutLarını bizim görme şansımız oLmuyor. O yüzden de oyun içerisinde iyi anaLiz, doğru tespitLer bizi maç içerisinde başarıya taşıyacaktır.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    çanakkale

oyunu inceledim. Fm09 da dmc ve amc ler çok önemli olacak. en uygun taktik de 442 diamond (baklava) dizilişidir benim kanımca

4-3-1-2 ile cıktım ilk maçımda 8-0 bitti ve rakip şut dahi çekemedi şamp ligi elemelerindeydi.Sürekli hücum oynatırım takımımı ve hoşuma gitmedide değil ilk defa denedim bu dizilişi ve oldukça başarılı geldi bana

Nesil
    2006
    Yer
    Arap Şükrü / Bursa

Bence burda tartışmamız gereken hangi diziliş değil hangi oyun anlayışı FM 2009 a damga vurur olmalı çünkü bence dizilişin önemi yok fazla. Önemli olan doğru komutları kullanmak 2008 de bu böyleydi kimz ile total arasında hiç bir diziliş bağı varmı ama doğru komutlarla ikiside çok başarılıydı yada benim kendi kullandığım 4-4-2 de kariyerimde oldukça başarılıydı.

Benim merak ettiğim husus bence 2008 ile sekteye uğrayan defansif oyun anlayışı 2009 da geri gelecekmi çünkü FM 2008 de ofansif taktiklerin defansif olanlara karşı bariz bir üstünlüğü vardı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by King_Theoden View Post
    Bence burda tartışmamız gereken hangi diziliş değil hangi oyun anlayışı FM 2009 a damga vurur olmalı çünkü bence dizilişin önemi yok fazla. Önemli olan doğru komutları kullanmak 2008 de bu böyleydi kimz ile total arasında hiç bir diziliş bağı varmı ama doğru komutlarla ikiside çok başarılıydı yada benim kendi kullandığım 4-4-2 de kariyerimde oldukça başarılıydı.

Benim merak ettiğim husus bence 2008 ile sekteye uğrayan defansif oyun anlayışı 2009 da geri gelecekmi çünkü FM 2008 de ofansif taktiklerin defansif olanlara karşı bariz bir üstünlüğü vardı

Doğru tespit.2008 de iyi defans yapabilen takım değil iyi hücum yapabilen takımların üstünlüğü vardı.2009 da ben Liverpool'la 4-3-2-1 oynuyorum şimdilik çok dengeli bir taktik Liverpool'a göre... Orta sahada 3 MC XabiAlonso-Gerrard-Mascherano...2 kanat oyuncusu AML-AMR ler hücuma dogru okla...Tek forvet Torres...Dengeli ve zevkli şu an...Kanattan ortalar,orta sahadan derinlemesine kanatlara paslar ve uzaktan şutlar oldukça güzel...

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

4-1-3-2 deneyeceğim belki işe yarar

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence FM09'da tek forvetli bol ofansif ortasahalı taktikler öne çıkacak mesela ; 4-2-3-1

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Tek forvet oynamanız için fiziği ve tekniği iyi bir forvetiniz olması lazım.Çift forvet oynamak için orta saha oyuncularınızın sağlam olması hem hücüma,hep defansa yardım etmesi lazım.Bunlardan çıkacak sonuç ile hem fiziği hemde tekniği iyi bir forvet bulmak zor İbrahimoviç,Adebayor gibi adamları ortalama takımlara alamayacağımıza göre çift forvet oynamak daha mantıklı.Çünkü Player search'de en çok latarnatif orta saha oyuncularından bu yüzden benim taktiğim;
    4-1-2-1-2 dir.Tabi zorlu deplasmanlarda 4-1-3-1-1'e de dönülebilir.

sakary Ali Misafir

4-3-1-2 deniyorum başarılı gibi L'pool ile 5 maç yaptım hepsini kazandım
    MTK(2 )
    West ham
    Stoke
    Middlesbroug

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

.............X.............
    ......X.....X.....X......
    X........................X
    .........X......X......... bunlardan biri dmc biri amc olarak ayarlanıyor
    X........................X
    .............X.............

bu taktiği kullanmayı düşünüyorum italya liginde juventus ile.
    3-2-2-2-1 diyorum ben.5-4-1 de denebilir.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

taktik olayına daha çok serbestlik getirmesi beklenirken çapraz ve yana oklar dahi kaldırılmış. maç içerisinde müdahale ederken fazlaca kullandığım özelliklerdi bunlar. çok fena ayıp etmiş sigames.statik taktiklerden bıkmıştık oysa ki. mc'ler iyiyse düz 4-4-2 yine iş iyi iş yapıyor. rakibe göre baklava düzene de geçmek faideli.ama bu taktik moduyla 5li orta saha bir işe yaramadı bende.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

3-1-2-2-1-1 Bu taktikle oynadım Chelsea ile ilk maçım 4-0 bitti Nantes ' e karşı deplasmanda.Benim favori taktiğim budur.Defansımı her zaman sağlam tutarım.Sağ ve sola çekilen oklar olmadığına göre 3 defans sisteminde bende çekmedim 3 stoper gibi oynadım.

Chelsea ile 4-1-2-2-1 dizilisi ile oynuyorum.8 macta gol yemedim. ManU ya 3 attim kendi evimde.Kaleyi bulan 1 toplamda 4 sutlari vardi. Tabi bunda Chelsea nin ortasahasinin cok kuvvetli olmasi isleri kolaylastiriyor. Bunun yaninda bekleri de cok iyi olunca hem savunmayi hem de hucumu mukemmel yapan bir takim goruntusunde oluyor.

Ama her zaman cift forvet oynamayi tercih ederim.Zorluk derecesi dusuk olan maclarda tek on libero,yuksek olan maclarda ise cift on libero ile oynarim. Bence bu oyunda kazanabilmenin mantigi yediginizden cok atmakla mumkun olacaktir yine.Eger ortasahaniz guclu ise savunma yapan takim modunda da cok basarili olunabilir.Tabi forvetiniz kontratak futboluna uygun bir isimse.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Quote Originally Posted by burakurhan View Post
    Chelsea ile 4-1-2-2-1 dizilisi ile oynuyorum.8 macta gol yemedim. ManU ya 3 attim kendi evimde.Kaleyi bulan 1 toplamda 4 sutlari vardi. Tabi bunda Chelsea nin ortasahasinin cok kuvvetli olmasi isleri kolaylastiriyor. Bunun yaninda bekleri de cok iyi olunca hem savunmayi hem de hucumu mukemmel yapan bir takim goruntusunde oluyor.

Ama her zaman cift forvet oynamayi tercih ederim.Zorluk derecesi dusuk olan maclarda tek on libero,yuksek olan maclarda ise cift on libero ile oynarim. Bence bu oyunda kazanabilmenin mantigi yediginizden cok atmakla mumkun olacaktir yine.Eger ortasahaniz guclu ise savunma yapan takim modunda da cok basarili olunabilir.Tabi forvetiniz kontratak futboluna uygun bir isimse.
    Senin dizilişide beğendim.Ofansif orta saha oynamıyorsun sen.Zor maçlarda çift ön libero oynuyorum diyorsun güzel seçim.Bende ise 1 ön libero 2 orta saha var orta sahalardan tekini sıkı markaja ayarlıyorum zor maçlarda.Çift ön libero gibi oluyor.Ofansif orta saha oynama ve defans farkımız var ama taktikler birbirine benziyor.3 Stoper oynamanı öneririm bi maç benim taktikle oyna komutlarınıda taktiğe göre yap denersen sonucu bana bildirirsen sevinirim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

-|----x----|-
    -x-|-----|-x- aml, amr => oklar ileri
    ---x--x--x--- sağ, sol mc => ileri ok, ortadaki geri ok
    ------|-x---- dc/dm tarzı bi oyuncu => geri ok
    -x--x---|--x- dr,dl ileri ok, dc geri ok
    ------x------ biraz değişik oldu ama bunu deniorum Leeds Utd. da şu an çok memnunum.
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

Quote Originally Posted by e7obuck5 View Post
    Senin dizilişide beğendim.Ofansif orta saha oynamıyorsun sen.Zor maçlarda çift ön libero oynuyorum diyorsun güzel seçim.Bende ise 1 ön libero 2 orta saha var orta sahalardan tekini sıkı markaja ayarlıyorum zor maçlarda.Çift ön libero gibi oluyor.Ofansif orta saha oynama ve defans farkımız var ama taktikler birbirine benziyor.3 Stoper oynamanı öneririm bi maç benim taktikle oyna komutlarınıda taktiğe göre yap denersen sonucu bana bildirirsen sevinirim.
    Kesinlikle deneyecegim.Fakat Chelsea gibi takimlarda yani savunmasi ciddi anlamda kuvvetli olan takimlarda 3lu defans ve kuvvetli on liberolar ile guzel bi takim yaratilabilir.Benim 4lu defans oynatma sebebim beklerin cok cok iyi olmasi.AML ve AMR de bulunan 2 oyuncu sayesinde onlerindeki bos alani cok iyi kullaniyorlar. Ama dikkat edilmesi gereken bir husus var,bekleriniz suratli,dayanikli ve en azindan orta seviyede kuvvetli degilse buyuk sikinti olur.

Yani kisacasi ne kadar ekmek o kadar kofte.Takiminizda bulunan oyuncularin ozellikleri taktik diziliste en onemli etkendir kanaatimce.Yani illa ben her takimimda su taktikle oynuyorum diyemem. Ama genellikle kadromu ve 4-1-3-2 ye gore ayarlamaya calisirim.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Kesinlikle deneyecegim.Fakat Chelsea gibi takimlarda yani savunmasi ciddi anlamda kuvvetli olan takimlarda 3lu defans ve kuvvetli on liberolar ile guzel bi takim yaratilabilir.Benim 4lu defans oynatma sebebim beklerin cok cok iyi olmasi.AML ve AMR de bulunan 2 oyuncu sayesinde onlerindeki bos alani cok iyi kullaniyorlar. Ama dikkat edilmesi gereken bir husus var,bekleriniz suratli,dayanikli ve en azindan orta seviyede kuvvetli degilse buyuk sikinti olur.

Yani kisacasi ne kadar ekmek o kadar kofte.Takiminizda bulunan oyuncularin ozellikleri taktik diziliste en onemli etkendir kanaatimce.Yani illa ben her takimimda su taktikle oynuyorum diyemem. Ama genellikle kadromu ve 4-1-3-2 ye gore ayarlamaya calisirim.
    4-1-3-2 benim testlerimde çok açık verdi, orta saha presi eski oyunlara göre daha fazla ama hala istediğim seviyede değil.Yine de artık orta sahanın etkisi çok daha fazla, 5 oyuncu çok ileride olursa orta sahayı kapatmakta zorluk çekiyorsunuz oyunda da..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    4-1-3-2 benim testlerimde çok açık verdi, orta saha presi eski oyunlara göre daha fazla ama hala istediğim seviyede değil.Yine de artık orta sahanın etkisi çok daha fazla, 5 oyuncu çok ileride olursa orta sahayı kapatmakta zorluk çekiyorsunuz oyunda da..
    Haklisiniz fakat dedigim gibi kurgum yedigimden fazlasini atmak uzerine kurulu.Savunmada yasadigim sikintilari hucumda gidermeye calisiyorum.Etkin,yaraticiligi ve teknigi yuksek oyuncularla oynamaya calisiyorum.Bi nevi kendi futbolumu kabul ettirmek amac.Sadece Chelsea ile oynayarak bu taktigin ise yarayip yaramadigini anlamak zor cunku cok kuvvetli bir ortasahasi var Chelsea'nin. Tam surumde zayif takimlar ile deneyecegim taktigi.Belki 4-3-1-2 daha mantikli olabilir cift forvet oynamak isteyenler icin.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Evet dediğinde haklısın.Chelsea ' nin gücüne taktiklerimiz rahatça uyar 3 stoper sistemiyle oynuyorum ben.Bu sistemde Chelsea ' nin defansif yönü iyi bildliğimiz gibi taktiğinde uymaması için hiç bir sebeb yok.

fc
    aml amc amc amr

dm dm
    dl dc dr
    gk

gibi bir taktikle oynuyorum gayet de memnunum, oyun sıkısınca amr ve aml leri de forvete çekiyorum sorun halloluyor

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bence de sadece komutlar önemli ama ofans yine defans ı yıkıyor herzaman...
    defans oynayan iyi takımlar karşısında fark yiyor...
    illa da diziliş istenirse 4 lü savunma tek ön libero 2 mc amr ve aml (forvete destek verecek) ve tek forvet....
    amc oynayan adam topla oynamada etkisiz çünkü oyun yine geride kuruluyor
    Düşmanın buzunda donmaktansa, dostun güneşi yaksın.
    eL yUMrugunu YemEYen YumRuGUNu BaLYoZ SaNaR arLANmaz

kanat adamlarına dikkat derim 4-5-1(4-2-3-1)

güzel ve akılcı taktik görüşler oluyor arkadaşlar. devam

Nesil
    2008
    Yer
    Aydin

3-2-2-1-2 yle oynadim fm 06dan beri artik vazgecmem sanirim

fc fc
    aml omf amr
    mc mc
    dc dc dc
    gk

3-5-2 gibi gözüktügüne bakmayin oklar ve oyun tarziyla 3-2-2-1-2 farki belli oluyor

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

totaL dominasyon gene ön planda olacaktır ama..

benim her fm de dizdigim bi taktik var 4-1-2-1-2

bu taktikte ortasahaların ileri cıkmalarını engelleyip defansif ortasahamın ileri daha çok cıkıp gol atmasını çok seviyorum ofansif ortamın full backlerıme verdıgı pasları full back lerımın ıyı degerlendırıp forvetıme attırdıgı gollerı hayralıkla izliyorum gercekten bu taktik benım cok hosuma gidiyor

Nesil
    2006
    Yer
    Arap Şükrü / Bursa

Şu an demo olduğu için 2009 oynamıyorum ama 2008 de defansif bir taktiğim oldu sonunda maçları genelde 1-0 kazanıyorum ama Seri-A da gol yeme yüzdem çok düşük inter, milan, roma gibi takımlara karşı değilde udinese, napoli gibi takımlara karşı zorlanıyor takım yani tipik bir oyunu kitleme, bulduğunu atma taktiği oldu 2009 çıkınca bunu deneyeceğim ilk olarak yalnız şölye bir şey dikkatimi çekti isabet yüzdem sanki rakibe göre değişiyor mesela bir maçta takım 2 gol yerse 3 atıyor ama hiç yemezse 1 gol anca taıyoruz hatta 0-0 da oldukça bilindik bir sonuç oldu benim için.

Sonuçta günümüz futbolu rakibi bozup bulduğunu atmaya dayalı artık, eskisi gibi 8 kişi hücüm yapıp rekibe yüklenmek yok .

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Atak oyun, çift forvetli sistemler ön planda olacak. Özellikle çift yönlü (defans ve ofans) orta saha oyuncularına çok ihtiyaç duyulacak diye düşünüyorum.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

ŞöyLe bir şey daha var oyunun artık kendi içerisinde var oLan taktikLerde takım ve oyuncu komutLarı da mevcut. Ordan hazır taktik seçtiğinizde artık taktiğiniz tam anLamı iLe sisteme göre nasıL oynamak gerekiyorsa o şekiLde ayarLanmış oLarak çıkıyor.

Bu bizim işimizi rahatLatacak gibi görünsede denediğim bütün hazır taktikLerde yine verim aLamadığımı ve işin yine başa düşeceğini söyLemek zorundayım.

Bu yıLa 442 damgasını vurur. Orta sahanızda tipik Essien, Diarra gibi iki yönLü oyuncuLarınız varsa çok güçLü oLuyorsunuz, kesinLikLe AMC tipi oyuncuLar bu tip sistemLerde tutunamaz ve uyguLarsanız orta sahanızın nasıL döküLdüğünü rahat tespit edebiLiyorsunuz. AMC niz varsa artık FM 09 da bir sorun gibi birşey. Ona uygun taktik buLmak ona uygun komutLar hazırLamamız Lazım.

Herşey zorLaşıyor bizde ona orantıLı geLiştirmeLiyiz.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri