fenerbahçeden carlos u şişirin şişirin sonrada Galatasaraydan kesin...
diyorsunuz futbolcuları izledik siz oyun oynarken biz staddaydık gibisin laflar ediyorsunuz da bu aydın yılmaz ı hiç mi izlemediniz???bütün futbol yorumcuları yeni bir arda turan geliyor diyor siz ise adamı hala kötü yapıyorsunuz aydın yılmaz ın CA/PA sını lütfen yazarmısınız...
roberto carlos u hiç mi izlemediniz???neymiş adamda pek gerileme yokmuş sezonu hep sakat geçirmişde onun değişikliğe gitmemişler yav bir kere adamın kendisi diyor eskisi gibi değilim eskiden daha çok ileri çıkardım daha hızlı oynardım diye şimdi yavaşladım diyor ama siz aksine adam hala aynı çok az düşmeler olabilir onlarda bu sezonki gösterdiği performans a göre diyorsunuz uzaktan şutları eskisi gibi sert değil(sert ancak eskisi gibi değil) ayrıca isabetlide değil ve çok saçma toplar kaybedip rakipleriden çok rahat top kaçırıyor siz ise hala eskisi gibi diyorsunuz...
soruyorum size??? siz bu oyuncuları izlemediniz mi???
Aydin Yilmaz gecen sene ikinci yari IBB'de biraz forma sansi buldu iyi de oynadigi zamanlar oldu gelisim gosterdi ve gelecek acisindan iyi sinyaller verdi dogru ama yonetim zaten kiralik yollamayip takimda tutup 7 numarali formayi ona vererek ona ne kadar deger verdigini gosterdi. Yalniz Aydin hala tam anlami ile kendisinden beklenen patlamayi yapabilmis degil. Sakatliklar buna bek izin veremedi ama saha da oldugu zamanlar iyi gorundu evet ama bi Baris Ozbek'den iyi oldugu su an icin solenemez bence. Omer abi gelecek yamada set PA vericegini acikladi bu da 155-160 arasi bi deger olur herhalde ki simdilik oldukca uygun CA ise one uygun gorulen degerlere gore mini editor tarafinda hesaplaniyor asagi yukari 125-130 civari olur diye dusunuyorum neyse simdilik sezonun ilk yarisi hele bi bitsin one gore Omer Abi degerlendirmelerini yapar kararini verir. SU an icin sorucak olursan oyunda -8 PA CA de herhalde 110-120 civaridir tahminim.
Roberto Carlos'un ise Galatasaray ile alakasi yok.
Önce biraz sakin olmayı dene benceEvet Aydın iyi bir potansiyeli hakediyor ama çok iyi bir profili değil.Daha yüksek olması gerektigini düşündügüm özellikler benim de var.Ama düşebileceğini düşündüğüm özellikler de var.Eğer varsa gözlemlerin sende bunları paylaşarak daha yararlı bir iş yapmış olursun araştırma adına.
Roberto Carlos konusunda haklısın özellikle de hızı konusunda her hafta maçlarını izleyen biri olarak ciddi gözlemlerim var bir kere oyunda hızı "15" olan futbolcular carlosun yanından fırtına gibi geçiyor.Carlos bire bir birçok pozisyonda kendisini zorlamasına rağmen hep geride kalıyor.Konsantrasyon,dayanıklılık gibi konulardaki zafiyetleri zaten biliniyor.
Ancak bu türkiye datasını beğenmiyorsan bence hiçbir zaman memnun kalacağın bir data göremezsin.Bu ekip görevde değilken türkiye datasının ne durumda olduğunu bilmiyormusun? Uslubuna da özen göster biraz.. Sen 6 yaşındayken de bu oyunu oynuyordum hala oynuyorum bu kadar etkili bir araştırma ilk kez yapıldı.Ben kendi adıma emeği geçen herkese teşekkür ederim.Ufak tefek eksikler herzaman olabilir bunları büyük bir skandalmış gibi gündeme getirmek çok yanlış.
çok iyi izlemişsiniz ve Turksportal üyelerinin sorularına çok güzel cevap veriyorsunuz sadece kendi düşüncenizi yansıtıyorsunuz o bu bölümü kapatın biz hiç eleştirmeyelim doğru düzgün cevap vermeyecekseniz birşey diyoruz bana göre böyle diyerekden bizim görüşlerimizi pek önemsemiyormuşusunuz gibi davranıyorsunuz soru soruyor Tek Kelimeli cevap veriyorsunuz sizin anlayışınız bumu??? eğer siz bizim sorularımaza cevap vermeyip sonrada herşeyin en iyisini kendiniz biliyormuş gibi yapacaksanız ne anlamı var bizim buraya yorum yazmamızın???
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
carlos un gsa ile alakası olmadığını elbette belirtiyorum ben sadece bir nevi karşılaştırma yaptım bu oyuncuların pozisyonları falan farklı olabilir takımları farklı tamam da benim Turksportal ın yaptığı değerlendirmeler ile alakalı carlos un kendisi bile diyor ben eskisi gibi değilim ama bizim araştırma ekibimiz pek fark yok diyor aydın PA -9 olması gerektiğini düşünüyorum ve ben bunu soruyorum PA kaç diye? benim yaptığım sadece bir karşılaştırmaydı carlos iyi yapılmış ama aydın dan gelecek beklenmiyor gibi yapılmış oyun içerisindeki gözlemci raporlarına bakıyorum 4 tane gözlemci nin raporunda da fatih kurtuluş un aydın yılmaz dan daha iyi bir gelecek beklediğini söylüyor sizce hangisini daha iyi bir gelecek bekliyor fatih kurtuluş mu yoksa aydın yılmaz mı???
Last edited by OnuldinhoHizmet : 07.Kasım.2008 at 13:27 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Yorum yazmakta bir yere kadar. Sizin ki yorumdan çıktı artık. Sizinki eleştirmekten başka bir şey değil. Sizin ki öngörüden başka birşey değil. Oyun çıkmadan bu tarz görüşlerde bulunmak çok yanlış. Hem ne biliyorsun yorumlarınızın dikkate alınmadığını? Ayrıca kendinden yaklaşık 16 yaş büyük biriyle konuştuğunuda biliyosundur umarım. Aydın bu sene kaç maçta 11'de başladı bana bir söyle. Önceden Arda'da Arda tuttururdunuz. Hem neyse onu Modric'le karşılaştırırdınız. Aydın'ı karşılaştırdığınız kişiye bir bakın. Roberto Carlos. Kel alaka. Bizler en iyisini yapmaya çalışıyoruz. En iyisini yapıyoruz diye herhangi bir iddiamız yok...
PA:-9 'mu? Bizden cevap bekliyorsun ama kendine bakmıyorsun. Neden PA:-9 bize bir belirt. Ona göre doğruysa bu çocuk haklı deriz. Ama ordan söylemek kolay. -9 en uç nokta umarım biliyorsunuzdur. Ben şu haliyle Aydın'ın anca Portsmouth, Aston Villa gibi takımlarda oynayabileceğini düşünüyorum EN FAZLA. Neden mi? Sen bir kanıt belirtmeden ben söyliyeyim. Fizik yok. 2'li mücadelelerde hemen yerde kalıyor. Tekniği iyi fakat topu sürerken çok dengesiz ilerliyor. Bu yüzden eğer üst düzey bir defans oyuncusu karşısına çıkarsa topu alma olasılığı çok yüksek...
I'm back...
Bölüm kuralları
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=68578
Doğru düzgün yazı yazmayı bilmeyen kişilere cevap vermemeye karar verdim. Hem zamanıma, hem de sinir sistemime yazık. Ayrıca neden cevap alamadığınızı, Beşiktaş araştırmasının ilk 2 sayfasını okuyarak öğrenebilrsiniz.
arda dun gosterdıkı sahayı cok genıs goruyo kısacası cok yaratıcı ılk temasda bıraz haksızlık yapmıssınızz sankı cok rahat 15-16 olur yaratıcılık 16-17 ve top kapmada 13-14 bunların dısında olması gereken arda profılı......ümitin boyu kısa fakat sıcraması harıka oyunda 14-15 ıdı 16 ya cekılebılırr....luzıayla arasından 10 cm boy farkı var fakat her topa vurdu....
Ümit'in jumpingle değil. Güç ve Dengesinin üst düzey olmasıyla rahatsız etti luizaoyu (luizao dan çok sıçramadı kesinlikle)
Arda'nın da her yıl çok disiplinli şekilde bazı özellikleri üzerine koyduğu doğrudur.
İlk çıktığında bir yetenekti. Geçen yıl hem yetenek hem fizik oldu. Bu yıl hem yetenek hem fizik hem mental olma yolunda ilerliyor.
O paslar sadece bu maça ait değil. Ligtede 30-40 metrelik savunma arkası paslar atmaya başladı. Çok iyi yolda koçum benim![]()
Fikirlerim burada
Adam iki top kaptı 13-14 top kapma oLdu. Çok garip istekLer doğrusu![]()
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Bence araştırmacılığın gereği bu laf oyuna yansıtılmalı. Eğer Aydın'ın Arda'dan iyi olacağını düşünüyorlarsa Aydın'a Arda'dan iyi bir PA verilmesi gerekir.
Zaten FM'yi(eski adıyla CM) FM yapan olay budur. FM'yi sevdiren budur. Adı sanı duyulmamış 16-20 yaş arası futbolcular bakıyoruz oyunda canavar PAları oluyor.Sonra bir bakıyoruz yıllar sonra gerçekten o futbolcu o PA'ya ulaşmış bir şekilde dünya futbolunda. FM'nin zevki bu zaten
Bence araştırmacı dediğin eğer birisinde gelecek görüyosa bunu oyuna yansıtmalı. Eğer ki Aydın'ın Arda'dan daha iyi olacağı düşünülüyorsa oyuna da yansıtlımalı. Böylece hem diğer ülkelerde de Türkiye araştırmacıları değer görür, adları anılır. Diyelim ki bundan bir kaç sene sonra Aydın dünya yıldızı bir futbolcu oldu. Bu oyunda da yani FM2009 da da Aydın'a -9, - 10 PA verdiniz. İlerki yıllarda Aydın dünya yıldızı olursa başka bir ülkedeki bir kişinni ben bu futbolcuyu yılar önce FM'de gördüm.Helal olsun Türkiye araştırmacılarına adamlar futbolcuları çok iyi araştırıyorlar demesi sizin hoşunuza gitmezmi?
BEnce araştırmacılık sadece bu zamana değil geleceğe de hitap etmesi gerekiyor. Eğer Aydın'da veya başka bir futbolcu için Arda'dan veya şundan iyi olacak deniliyorsa oyuna yansıtılmalı bu olay. Ha olur bir ikisi bekleneni gösteremez. Ama gösteren olursa da duyacağınız gururu tahmin edin.
ardanın top kapmasının 13-14 olmasını ıstememın sebebı dunku mac degıl 1 sezonda ardanın oynadıgı macları ve kaptıgı toplara bakarsanız bu degerı alabılecegının farkına varırsınız....
bu konularda elim epey sıkı olmasına rağmen ben bile aylardır Arda'nın en az 12-13 tackling hakettiğini söylüyorsam diğer arkadaşların 13-14 istemesi az bile
Ben zaten Fm09'da Arda'nın 13 olmasını bekliyordum önceki konuşmalara ve Ömer abinin bu konudaki tavrına bakarak.Demoda 11'i görünce şaşırmadım dersem yalan olur.Ancak 14 olmasını isteyenler hayal görmesin biraz kıyas yaparlarsa 14'ün fazla olacağını onlarda farkedecektir.
Arda'yi yakindan izleyince, esasinda bir cok defans oyuncumuzdan cok daha iyi top kapma teknigine sahip oldugu goze carpiyor. Ozellikle yaptigi mudahalelerde hem muthis bir isabet yuzdesi var, hem de rakibe temas etmeden topu ayagindan aliyor.
Sonucta bu teknik beceri.. ne kadar fazla top kazandigi degil.
Ya peki Cafercan, Ibrahim Akin gibi oyuncular unutulacak mi?Bence araştırmacı dediğin eğer birisinde gelecek görüyosa bunu oyuna yansıtmalı. Eğer ki Aydın'ın Arda'dan daha iyi olacağı düşünülüyorsa oyuna da yansıtlımalı. Böylece hem diğer ülkelerde de Türkiye araştırmacıları değer görür, adları anılır. Diyelim ki bundan bir kaç sene sonra Aydın dünya yıldızı bir futbolcu oldu. Bu oyunda da yani FM2009 da da Aydın'a -9, - 10 PA verdiniz. İlerki yıllarda Aydın dünya yıldızı olursa başka bir ülkedeki bir kişinni ben bu futbolcuyu yılar önce FM'de gördüm.Helal olsun Türkiye araştırmacılarına adamlar futbolcuları çok iyi araştırıyorlar demesi sizin hoşunuza gitmezmi?
Veya gecen yil -9 dagitilmis Israil'li oyuncular?
Aydin'dan ne kadar cok beklentim olsa da, mantigim ile hislerimi karistirmamam gerektigini dusunuyorum. Mantigim bana Aydin'in iyi bir oyuncu olacagini ancak kariyeri boyunca sakatliktan kurtulamayip, bir Ridvan Dilmen gibi erken sona eren bir kariyere sahip olacagini ve hic bir zaman cok ust duzey olamayacagini soyluyor. Su anda Aydin'in uzerinde dolasan cok fazla bilinmeyen var. Mesela devre arasina kadar acaba kac defa sakatlanacak (sezon basindan beri iki defa sakatlandi bile). Her sakatlik, gelisemeyecegi sure demek.
Potansiyel verirken bunu gozardi edebiliriz.. Gozardi etmeyebiliriz. Gozardi etmemeyi ben daha dogru buluyorum.
Last edited by perpetua : 07.Kasım.2008 at 20:11
Peki ya aaritalo, Cafercan, lastuvka...
Fm' nin yada cm nin senelerce şişirdiği ve aslında hiç birşey olmayan oyuncular da vardı bu oyunda. Ve o araştırmacılarda bana göre araştırmacı değil. Hiç bir şey görmeden bilmeden. Aaa pafta süper frikik attı. Ver ulan pa yı... Ohhh Cafer şişir babam şişir.
Hani nerde
nerde Cafercan jan lastuvka nerde yada mikka aaritalomudur nedir. İsaac Okoronkwo nerde.Sahi Aghahowa kimmiş öğrendik mi? Fenerbahçe maçı dışındaki maçlarıda izlerseniz öğrenirsiniz.
Özgürcan nerde peki.
Ömer abim diyor ki çok yetenekli ama çok sık sakatlanıyor ve hiç bir şey kanıtlamadı...
Birşeyler kanıtlayınca vermeliyiz... Evet birşey kanıtlayınca verilecek.
Doğru olanda budur. Diğeri kafadan atmaktır.
Fikirlerim burada
Birşeyler kanıtlarsa CA'sı yükselmez mi PA'sı neden yükselsinki![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Bence geleceğini olduğunu kanıtlamış durumda ancak o geleceğe ulaşıp ulaşamayacağı belli değil![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Senin dediğine göre de herkesin pası 200 olsun. Kimin nereye kadar ulaşacağı belli değil hoş. Fakat herkeste potansiyel var.
;Benim demek istediğim o değil. Diyor ki Aydın Arda'dan iyi olur. Eğer Aydın Arda'dan iyi olacaksa PA'sı da Ardanınkinden iyi olmalı
Yok benim cevabım sana değildi, yalnız Aydın dahe henüz Arda'nın ilk maçlarındaki gibi bile oynamıyor, daha kendini göstermesi lazım, öyle ahım şahım bi adam değil. Hele hele -9 hiç verilmez.
Aydin'nin ilk once Arda'nin su anda ulasmis oldugu seviyeye gelmesi lazimIstikrarli bi sekilde oynasin kendini gostersin kanitlasin daha hele bi durum sezon ortasina kadar bakalim kac mac cikarcak. Ve o maclarda nasil oynucak.
ÖnemLi oLan bunu ne kadar sıkLıkta yapabiLdiğidir. Bazen oyuncuLar kendiLerinden bekLenmedik şekiLde farkLı şeyLEr üretebiLiyorLar. Arda da dün o şekiLde oynadı. Arda 4 maçın 3 de böyLe oynuyor oLsa tamam deniLebiLinir.
Bende dün çok iyi oynadığına katıLıyorum, artı oLarak yaptığı müdahaLeLer ve kaptığı topLar iLe beLki çoğu savunma oyuncusundan daha iyi iş çıkardı ama dediğim gibi önemLi oLan sürekLiLiktir.
Eğer Arda zaten sezon sonuna kadar böyLe devam ederse bende çıkarım evet bu değer veriLebiLir derim. Ama kaLkıpta şimdi böyLe bir değer veriLirse de biraz abes kaçar.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
aydın için 155 gibi sabit bir deger yeterli olur bence -9 fazla -8de az gelebilir.....
Last edited by perpetua : 08.Kasım.2008 at 07:40
Tam olarak degil. PA esasinda utopik, oyuncunun tamamen her sey yolunda giderse ulasacagi bir deger olarak bakilmamali cunku
1. oyunda da boyle islemiyor - her oyuncu PA'sina ulasiyor
2. Oyuncular kariyerlerinin zirvesine ulasinca PA, oyuncunun sahip oldugu en yuksek CA'ya esitleniyor
Yani PA, oyuncunun mantik cercevesinde ulasabilecegi en yuksek CA.
PA verirken de dikkat edilmesi gereken bu. Her ne kadar Aydin Arda'dan daha iyi olabilmesini saglayabilecek ozelliklere su anda sahip olsa da, bu Aydin'in Arda gibi bir patlama yapabilecegini varsayiyor. Ben acikcasi Aydin'in Arda gibi bir patlama yapabilecegini dusunmuyorum. Dusunmememin nedeni de sakatliklar nedeniyle her iki adim one gittiginde bir adim geriye dusecekmis hissi veriyor. Yani her ne kadar su anda sahip oldugu ozellikler onu cok iyi bir oyuncu yapabilecek duzeyde olsa da, bu gelisimin gerceklesme ihtimalini cok dusuk goruyorum.
Devre arasina veya sezon sonuna kadar Aydin her oynadigi macta ustune koyar (tipki Arda'nin zamaninda yaptigi gibi), o zaman cok daha yuksek potansiyellere cikabilecegini kanitlamis olur, o zaman cok daha yuksek potansiyellere sahip olur.