Doğru, sabah sabah yanlış hatırlamışım, geçen hafta yoktu Ayhan

Benim hiçbir zaman katılmadığım bir yorumdur "derbilerin favorisi olmaz" değimi. Derbilerin farklı bir havası vardır ve bu havaya göre daha iyi konsantre olan, kendini daha az baskı altında hisseden, kazanmayı daha çok isteyen ve bu üç psikolojik faktörü aynı potada en iyi eriten takım kazanır maçı, çok ekstrem bir şekilde futbol tanrıları işin içine karışmazsa Bunun örneklerini gördük, 90 dakika tek kale oynayıp orta sahadan kullanılan bir serbest vuruşun baraja çarpıp yön değiştirmesiyle Fenerbahçe'ye yenilen bir Galatasaray maçını bilirim örneğin ama bu da milyonda bir defa olacak bir şeydir. Bu maç için konuşursak, baskı altında olacak takım Fenerbahçe olarak görünüyor son maçlardaki performanslara bakarsak eğer. Galatasaray bu konuda daha rahat, özellikle Benfica maçı bu konuda iyice rahatlattı diyebilirim. Performans olarak Galatasaray'ın daha iyi olduğunu kimse reddedemez sanırım ancak iş bu iki faktörle bitmiyor. Fenerbahçe'nin saha avantajı mevcut ve Fenerbahçeli futbolcular bu maçı kazanıp hem puan farkını azaltıp potaya girmek hem de tribünlerini, yönetimini ve en önemlisi kendilerini rahatlatmak isteyeceklerdir. Bu da kazanma isteklerini ve konsantrasyonlarını arttıracaktır doğal olarak. Bu açılardan ortada bir maç gibi görünüyor, ibre sadece çok az Galatasaray'dan yana. Mustafa Denizli'nin meşhur değimine gönderme yaparsak %51 Galatasaray kazanır diyorum.

Hakan Ünsal'ın yorumuna gelince, artık daha nasıl kötüler takımı bilemiyorum. Geçen sene 4 maçın 3'ünde sahadan istediğini alan Galatasaray takımını izlememiş sanırım kendisi. İyice ayağa düştü kanımca. Sadece ayıp diyebiliyorum.