Galatasaray'ın etkili başladığı fakat 15-20 dakika sonra Fenerbahçe'nin toparlandığı, 2. yarıda ise iplerin hemen hemen tamamen Fenerbahçe'de olduğu zevkli bir derbi izledik.

Lincoln'ün golünde Arda'nın asisti baya güzeldi. Fenerbahçe'nin gole erken cevap vermesi güzel oldu. Aksi takdirde gol geciktikçe taraftar da maçtan düşmeye başlar, birbirleriyle mücadele etmeye başlar, yönetimle mücadele etmeye başlar, maçı unutur. - Bugün istisna olabilirdi- Emre'nin kendi kalesine attığı golde ise; Emre müdahale etmese büyük ihtimalle golü Güiza atacaktı, Emre görevini yaptı fakat Emre için şanssızlık top kaleye gitti. Fenerbahçe ikinci yarıya hem taraftar hem skor avantajıyla başlayınca işler yolunda gitmeye başladı. Bugüne kadar frikikleri pek de etkili olmayan hatta artık dalga konusu olmaya başlayan Carlos'un muhteşem frikiğini Lugano tamamlayarak maçı hemen hemen bitirdi. Emre oyuna girdikten sonra Güiza'ya attığı çok güzel bir pas var ki; Güiza'nın bahanesiz kaçırmaması gereken önemli bir pozisyondu. Deivid'in attığı gol ise tek kelimeyle muhteşemdi.

Selçuk sadece üzerine düşeni yapsa, yeteneklerinden fazlasını yapmaya çalışmasa Fenerbahçe için faydalı olabilir. Bugün güzel oynadı fakat yine klasik olarak güzel düşündüğü fakat gerçekleştiremediği hareketleri oldu. Eğer o kaptırdığı toplardan bir-iki tanesi gol olsa belki şu an Selçuk yerden yere vuruluyordu. Daha basit oynaması gerekiyor. Fakat hakkını verelim bugün baya iyi oynadı. Gökhan Gönül ileri çıkışlarda fazla etkili olamasa da kanadını çok iyi kapattı.

Hakem'in ise kayda değer hatası yoktu. Gökhan Gönül'e topu yere çarptırdığı için sarı kart verebilirdi. Bilmiyorum düdüğün bile zor duyulduğu o ortam içinde Arda'nın söylediklerini duyabildi mi fakat duyduysa kart gerekiyordu. Yan hakemler ise kusursuzdu. Lincoln'ün ve Lugano'nun gollerinde ofsayt olmadığını iyi süzdüler. Baros ve Nonda'nın el pozisyonlarını da iyi yakaladılar.

Fenerbahçe bu galibiyete aldanarak devre arasında takviyeyi ihmal etmemeli. Haberlere göre; Güiza 3-4 hafta sahalardan uzak kalabilirmiş. Acil şifalar diliyorum.

4-1'lik net galibiyet için de tüm oyuncularımızı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum.