öncelikle taktik icin tsk ederim. forumu devamli takip eden ancak yorum yapmayan biriyim. fm08e gecis yapali 1aydan az oldu. haliyle fm06daki taktiklerim pek ise yaramadi ve bikac denemeden sonra bu taktigi kullanmaya basladim. besiktasi aldim. su anda 5. sezonumu oynuyorum ve bu sure zarfinda, 4lig sampiyonlugu, 1kupa sampiyonlugu 3 süper kupa kazandim. simdiki sezon ise puan farkiyla sampiyonluga gidiyorum. tabii benim istedigim basari avrupa basarisi.
taktigin bazi eksikleri var benim dusunceme gore.
1. kanat oyunculari adam markaji yaptigi icin verimleri düsüyor. ayrica kapanan takimlara karsi ceza sahasinin icinde kayboluyorlar.
*** alan savunmasi yaptirip, oklarin birini ceza sahasina digerini ise ileri dogru yaptim. daha fazla verim aldim. kanat oyunculari gol kralligina gidiyor
2. beklerde adam markaji var. rakip atak yapiyorken bekler savunma yapmak icin adam ariyor. oncelikle forvet oyuncusunun yaninda durup sonradan kanat oyuncusunu tutmak icin gidiyorlar. bu seferde zamanlama hatasindan dolayi bolca faul yapip kart görüyorlar.
*** alan savunmasi yapip oklarini kapattim. daha iyi savunmaya yapamaya hemde ofansa daha sık cıkmaya basladilar.
3. atak sekli ortadan. ceza sahasina kapanan takimlar icin pek mantikli gorunmedi. ceza sahasina giremedikleri icin orta saha oyunculari bolca sut cekiyorlar. istatistikleri altust edecek sekilde sut var ama gol olmuyor.
***atak seklini karisik yapip daha fazla pozisyona giriliyor. rakip kapansada kapanmasada bol gollu maclar oluyor.

bu yorumlarimin cok az kisiye yardimci olacagini tahmin ediyorum. cunku herkes 2009un pesinde kosturuyor. belki bi kac kisi taktikle ilgilenirse ve onlara yardimim dokunursa ne mutlu.