football manager serisinin belkide en başarılı olduğu nokta taktik altyapısıdır, güncel futbol anlayışını büyük ölçüde taşır.

günümüz futbolunda en önemli alanlar orta saha ve kanatlar(hem backler hemde wingler)dır. bu bölgelerde oyunun iki yönünüde oynayabilen futbolculara sahipseniz, top rakipteyken takım olarak topun arkasına geçebiliyorsanız, pas ve başarılı pas miktarınız yüksekse ve oyunu doğru okuyabiliyorsanız mutlaka başarılı olursunuz.

bu fm içinde aynen geçerli, zaten oyunun en zevkli kısmıda bu.

genel olarak herkese 2 back ve 2 winger kullanmasını tavsiye ederim. bunları koordine edecek ve oyunun iki yönündede başarılı olan 2 orta saha elemanıda mutlaka gerekli. geriye kalan 2 oyuncudan 1 ini amc olarak tercih ederseniz oyun kontrolü ve pozisyon zenginliğiniz artacaktır ama 2 forvetle çıkıp oyunu karşı alana yıkmayada çalışabilirsiniz, işin bu kısmı tercihinize ve taktik anlayışınıza kalır.

ben genel olarak 4-4-1-1, 4-2-3-1, 4-3-3 dizilişlerinin günümüz futbolunda doğru uygulanabildiği takdirde o muhteşem 4-6-0 etkisi yarattığını düşünüyorum.

bu anlayışı fm 2008den beri birçok farklı takımla denedim ve başarısız olanını görmedim.