1 ile 30 arası toplam 118 sonuç

Konu: 2009 da hangi taktik diziliş öne çıkacak

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

ŞöyLe bir şey daha var oyunun artık kendi içerisinde var oLan taktikLerde takım ve oyuncu komutLarı da mevcut. Ordan hazır taktik seçtiğinizde artık taktiğiniz tam anLamı iLe sisteme göre nasıL oynamak gerekiyorsa o şekiLde ayarLanmış oLarak çıkıyor.

Bu bizim işimizi rahatLatacak gibi görünsede denediğim bütün hazır taktikLerde yine verim aLamadığımı ve işin yine başa düşeceğini söyLemek zorundayım.

Bu yıLa 442 damgasını vurur. Orta sahanızda tipik Essien, Diarra gibi iki yönLü oyuncuLarınız varsa çok güçLü oLuyorsunuz, kesinLikLe AMC tipi oyuncuLar bu tip sistemLerde tutunamaz ve uyguLarsanız orta sahanızın nasıL döküLdüğünü rahat tespit edebiLiyorsunuz. AMC niz varsa artık FM 09 da bir sorun gibi birşey. Ona uygun taktik buLmak ona uygun komutLar hazırLamamız Lazım.

Herşey zorLaşıyor bizde ona orantıLı geLiştirmeLiyiz.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Arap Şükrü / Bursa

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    ŞöyLe bir şey daha var oyunun artık kendi içerisinde var oLan taktikLerde takım ve oyuncu komutLarı da mevcut. Ordan hazır taktik seçtiğinizde artık taktiğiniz tam anLamı iLe sisteme göre nasıL oynamak gerekiyorsa o şekiLde ayarLanmış oLarak çıkıyor.

Bu bizim işimizi rahatLatacak gibi görünsede denediğim bütün hazır taktikLerde yine verim aLamadığımı ve işin yine başa düşeceğini söyLemek zorundayım.

Bu yıLa 442 damgasını vurur. Orta sahanızda tipik Essien, Diarra gibi iki yönLü oyuncuLarınız varsa çok güçLü oLuyorsunuz, kesinLikLe AMC tipi oyuncuLar bu tip sistemLerde tutunamaz ve uyguLarsanız orta sahanızın nasıL döküLdüğünü rahat tespit edebiLiyorsunuz. AMC niz varsa artık FM 09 da bir sorun gibi birşey. Ona uygun taktik buLmak ona uygun komutLar hazırLamamız Lazım.

Herşey zorLaşıyor bizde ona orantıLı geLiştirmeLiyiz.

Yani FB de Alex, GSde Lincoln, Cahill, Vaart gibi oyuncuları anında satış listesine koyalım diosun

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Bu yıLa 442 damgasını vurur. Orta sahanızda tipik Essien, Diarra gibi iki yönLü oyuncuLarınız varsa çok güçLü oLuyorsunuz, kesinLikLe AMC tipi oyuncuLar bu tip sistemLerde tutunamaz ve uyguLarsanız orta sahanızın nasıL döküLdüğünü rahat tespit edebiLiyorsunuz.
    Hiçbir yorum bu kadar doğru olamazdı herhalde.

Kesinlikle katılıyorum, Amc neredeyse ölüyor.

Dediğin oyuncu tarzında orta sahayı bende Veleso ile kapattım ; ) DmC olarak yani.

3-4-2-1 oyunu rakip sahaya yıkıonus!!!kararlı ve pas yüzdesi yüksek oyuncularla oynadıgınızda rakip yok!!

Thumbs up

football manager serisinin belkide en başarılı olduğu nokta taktik altyapısıdır, güncel futbol anlayışını büyük ölçüde taşır.

günümüz futbolunda en önemli alanlar orta saha ve kanatlar(hem backler hemde wingler)dır. bu bölgelerde oyunun iki yönünüde oynayabilen futbolculara sahipseniz, top rakipteyken takım olarak topun arkasına geçebiliyorsanız, pas ve başarılı pas miktarınız yüksekse ve oyunu doğru okuyabiliyorsanız mutlaka başarılı olursunuz.

bu fm içinde aynen geçerli, zaten oyunun en zevkli kısmıda bu.

genel olarak herkese 2 back ve 2 winger kullanmasını tavsiye ederim. bunları koordine edecek ve oyunun iki yönündede başarılı olan 2 orta saha elemanıda mutlaka gerekli. geriye kalan 2 oyuncudan 1 ini amc olarak tercih ederseniz oyun kontrolü ve pozisyon zenginliğiniz artacaktır ama 2 forvetle çıkıp oyunu karşı alana yıkmayada çalışabilirsiniz, işin bu kısmı tercihinize ve taktik anlayışınıza kalır.

ben genel olarak 4-4-1-1, 4-2-3-1, 4-3-3 dizilişlerinin günümüz futbolunda doğru uygulanabildiği takdirde o muhteşem 4-6-0 etkisi yarattığını düşünüyorum.

bu anlayışı fm 2008den beri birçok farklı takımla denedim ve başarısız olanını görmedim.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

valla ben baya bir diziliş denedim ama mutlulugu 4 defans, 1 ön libero, 2 kanat , 2 AMC ve 1 forvetten oluşan dizilimde yakaladım

......................SC.........................
    ..............AMC.......AMC................
    ...ML...................................MR..
    .....................DMC...................
    ...DL.......DC...........DC...........DR...

BU ŞEKİLDE YANİ
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Quote Originally Posted by nannar View Post
    valla ben baya bir diziliş denedim ama mutlulugu 4 defans, 1 ön libero, 2 kanat , 2 AMC ve 1 forvetten oluşan dizilimde yakaladım

BU ŞEKİLDE YANİ
    Hüseyin benim taktiği çalmışsın Bu taktiği beğeniyorum ama gsde oynatamadım.Dur şimdi deneyim tekrar bi Bu taktik Fm08 te mükkemmeldi kısa pasla yüksek tempoda dar alanda sıkı alan daraltmayla süpper oluyodu.Bi daha deneiyim şimdi.Hüseyin sen nasıl oynatıyosun takım komutlarını bi koyar mısın?
    turksportal...

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by nannar View Post

BU ŞEKİLDE YANİ
    aynı dizilişi bende kullanıyorum memnunum

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
    aynı dizilişi bende kullanıyorum memnunum
    Bunu denemeyi düşünüyorum ama AMC lerden çekiniyorum acaba orta saha çok boş kalıyor mu ? Gol yeme durumunuz nedir ??

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by maestro_alper View Post
    Bunu denemeyi düşünüyorum ama AMC lerden çekiniyorum acaba orta saha çok boş kalıyor mu ? Gol yeme durumunuz nedir ??
    evet biraz sorun oluyor büyük taımlara karşı 2 dmc yapıyorum ama sürekli 2 amc li oynadığım zaman takım alışıyor çok etkili oluyor fb ile 2, sezonda uefa yı aldım bu taktikle

Mesaj Yetkileri