Originally Posted by
Aydoğan
Yasin Çakmak başta gelir. Lugano da Servet ile kıyaslandığında düşmesi gerekebilir, 2-3 puan kadar. Deivid iyi kafa vuran bir futbolcu ancak onun için de en uygun değer 15.
Yasin uzun zamandır oynamıyor, bir iki maç oynasın tekrar değerlendiririm.
Lugano Servet'ten daha iyi top indiren, oyuna sokan bir oyuncu.Kritik hataları genelde önde basıp, rakibi fiziksel olarak rahatsız etmek için hızlı çıkışları nedeni ile geri koşamaması ile.Lugano'nun inanılmaz bir özverisi var, önemli maçlarda motive olduğu zaman yerden veya havadan inanılmaz derecede geçilmez bir oyuncu da olabilyor.
Deivid'in kafa vuruşlarını sürekli takip ettim.
Zico geçen sene bir çok topu şişirirken sağ kanata Deivid'e gönderilmesini istedi ve çoğu olumlu aldı Deivid.Ayrıca o fiziğinin de etkisi ile ölü noktalara kafa vuruşları ile goller attı, ters ve yakın direk diplerine kalecilerin uzanamayacağı köşelere.Fiziğinin çok etkisi var denge konusunda ama topa nasıl vuracağını çok iyi bildiğini de atlamamak lazım.Deivid'in headingini seçerken uzun zaman gözlemlemeye çalıştım, sezonsonu değiştirdim zaten.
Bazı maçları stadyumda da izledim, o konuda yanıldığımı düşünmüyorum.Ayrıca bu konuda Fenerbahçe'yi takip eden bir çok kişinin görüşünü aldım.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı