Deivid'in kötü bir kafa vuruşcusu olduğunu söylemedim. Lugano'nun da kafa vuruşlarında, paslarında isabet oranının çok iyi olduğunu biliyorum, benim de izlemişliğim vardır. Zaten bu özelliği gözlemlemek için stadda olmak gerekmiyor, zaten kamera top neredeyse orayı gösteriyor, topu kafası ile istediği yere yollayabiliyorsa, kafa golleri çoksa, kafayla attığı paslarda isabet yüzdesi yüksekse iyi heading verilebilir zaten. Benim takıldığım nokta, GS konusunda yapılan karşılaştırma. Deivid off the ball özelliği bence iyi olan bir futbolcu olduğu için topun geleceği yeri iyi tahmin ediyor ve çoğu kez de yaptığı isabetli kafa vuruşlarının tek başına iken olduğunu gördük. Nitekim aynı özellik Kewell'da da var ki geçen hafta attığı kafa golünde çok iyi pozisyon aldı ve güzel yere yolladı topu. İkisinin de ortak bir özelliği var, kafa vuruşu yaparken çok cesurlar, iyi pozisyon alıyorlar ve zekiler.
Servet'e baktığımızda yaptığı kafa vuruşlarının çoğunda onu rahatsız eden bir oyuncu olduğunu farkediyorsunuzdur çünkü Servet uzun bir oyuncu olduğundan savunmada da hücumda da güçlü ve uzun adamları ya marke eder, ya da onlar tarafından marke edilir. Servet'in isabet oranının düşüklüğünü biraz da buna bağlıyorum.
Olaya sadece teknik gözle bakılacaksa, optmiziasyon amacıyla Deivid'in heading özelliği 15 olmalı demiştim, savım bu yöndedir.
Ayrıca olayı senin bilgine kişiselleştirmedim Cengizciğim. Senin maçları izlediğini, çıplak gözle stattan seyrettiğini biliyorum. Sen savını iletirsin, ben iletirim, son karar yine araştırmacınındır.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi