Deza'nin Arda'nin PA'yi hakkinda yaptigi yoruma bende katiliyorum PA kesinlikle 175-180 arasi olmali. 178 gayet makul bi rakam.

Bu arada biraz konu disi olucak ama su Gokhan Inler konusunda bisey yapilmali su ana kadar gordugumuz en buyuk rezaletlerden biri bence. Mehmet Topal'dan asiri bi fazlasi olmayan sadece mac tecrubesi olan bi oyuncuya 802'de 130 CA sahibi birisi Euro 2008'den sonra 158 CA'ye sisiriliyor (PA 160'di bu arada 802'de).

Yani bir turnuvada bir ay icersinde bu oyuncu PA'sine ulasiyor. Ben gecen sene 160'i bile fazla bulmustum 155 olmasini daha dogru buluyordum bu sene belki 160 olabilir ama daha fazlasi Gokhan Inler icin asla ama asla olamaz CA de 140'i zor assr ama asla su anda 145'i asmicak bi oyuncu.

Su anda 180 PA ile biz Turkiye olarak ne oyuncu kacirmisiz tarihimizin gelmis gecmis en buyuk yildizimizi kacirmisiz dedirticek kadar yuksek ama 24 yasinda bi oyuncu nasil bu akdar gelisme gostericek 32 CA'lik gelisme onu merak etmiyor degilim ha bi de onu gectim zaten 158 CA almasi yanlis.

Demek Gokhan Inler -10 PA'lik oyuncuymus da bizim 3 buyukler bunu fark edememis. Hepsinde denndi ve hicbirinde begenilmedi hadi 3 buyukler begenmedi Turkiye'den hic bi kulup bu oyuncuyu almadi Anadolu kulupleri bile. Tamam Gokhan su anda Serie A da oynuyor belli ki kendisini gelsitirmis cok calismas ama bu ne ya bu CA ve PA nedit bole. Biri solesin su Italyan arastirmacisina Gokhan bole olucaksa Arda Turan 175 CA ve 195 PA olur bu da hic gercekci olmaz yani yapmis oldugu profil bunu yapmaktan farksiz degildir bu kadar yani.