1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

herkezin emeğine saygı duyuyorum eminim uzun mesailerinizi harcadınız bu işe şunları konuşmak istiyoru; Biz euro 2008 te ilk dörte girdik değil mi bu oyunda türk oyuncuları yaparken hala bir kendini küçümseme görüyorum sanki özellikle Srna yı görünce ne yapmış kardeşim Srna adamı neredeyse oyunun en iyi sağ kanat elamanı yapmışlar onu kabul ediyorlarsa (benim görüşüm:Bizim Servetin kafası ,Ardanın çoğu özelliğinin dribling ve teknik hariç biraz yükseltilmesinin gibi gibi... çoğu Türk futbolcusnunda biraz daha şişirilmesi(doğru olduğuna inanıyorum) sanki bizde bir küçüklük kompleksi var avrupada şişirilen oyuncuları görünce kusura bakmayın sizin işinize sonuna kadar saygı duyuyorum ama burda görüşümü belirtmek istedim.(Ayrıca sayın "perpetua" biraz öfkelene bilir ama konun ilk başlarında yazdığı Volkan yamanı dc oynatırım tekniğide iyi ve Barışın Lincoln den iyi korner attığı düşüncesine kesinlikle katılmıyorum.. ama bunları tartışalım diye yazdım ben son sayın perpetua eleştiremem kesinlik saygı duyuyorum kendisinin ilimlerimiz tartışılamazdır zaten.. saygılar iyi çalışmalar..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by uaylmz View Post
    herkezin emeğine saygı duyuyorum eminim uzun mesailerinizi harcadınız bu işe şunları konuşmak istiyoru; Biz euro 2008 te ilk dörte girdik değil mi bu oyunda türk oyuncuları yaparken hala bir kendini küçümseme görüyorum sanki özellikle Srna yı görünce ne yapmış kardeşim Srna adamı neredeyse oyunun en iyi sağ kanat elamanı yapmışlar onu kabul ediyorlarsa (benim görüşüm:Bizim Servetin kafası ,Ardanın çoğu özelliğinin dribling ve teknik hariç biraz yükseltilmesinin gibi gibi... çoğu Türk futbolcusnunda biraz daha şişirilmesi(doğru olduğuna inanıyorum) sanki bizde bir küçüklük kompleksi var avrupada şişirilen oyuncuları görünce kusura bakmayın sizin işinize sonuna kadar saygı duyuyorum ama burda görüşümü belirtmek istedim.
    Srna'yi gorunce sadece siz sasirmadiniz. Ingilizler de sasirdi. Almanlar da sasirdi. Hatta Hirvatlar bile isyanda, bu adami Ukraynalilar nasil abartmis diye..

Maalesef boyle bir olgu var bazi arastirmacilarda. Avrupa/Dunya kupasi sampiyonalarinda biraz iyi isler yapinca takim basliyorlar CA yukseltmeye, ozellikl yukseltmeye. Bunu Italyanlar dunya kupasi sonrasi yapti, daha sonra da Italyan takimlari Avrupa'da nal topladi. Devaminda Italyan milli takimi gruptan zar zor cikti.. Donadoni'li veya Donadoni'siz. Simdi dusurmeleri lazim ama hala biz en son dunya sampiyonuyuz hayalindeler. O duya sampiyonu olan kadrodan acaba kac kisi hala banko Italyan milli takimi oyuncusu...

Ruslar ve Ukraynalilar (iki ulkeyi de yapan ayni kisiler) benzer bir yol izledi. Yari final oynadik, biz muthisiz havasi yaratip gaza geldiler. Onlerine kim geldiyse yukselttiler. Degil FM 2010, Ocak yamasinda bile bu oyuncularin bu kadar yuksek olmayacagi cok yuksek ihtimal.

Bunu sadece Yunanistan Euro'yu kazandiktan sonra yapmadi. Herkez onlardan liglerini ve milli oyuncularini cok yukseltmelerini beklediyse de onlar daha once verdikleri degerlerin arkasinda durdular, sadece biraz ufak rotus yaptilar belki. Ama o kadar. Devamini da hepimiz biliyoruz zaten.

Zaten iyi bir turnuva takimi olan biz, bu tip yukseltmeleri yapsak bir kac ay icinde zaten muthis indirimler yapmamiz gerekecekti. Evet yari final oynadik, evet basarili olduk. Ama su anda verdigimiz degerlerle de pekala bu basari kazanilabilir. Ustelik son dakika golleri atmadan.

(Ayrıca sayın "perpetua" biraz öfkelene bilir ama konun ilk başlarında yazdığı Volkan yamanı dc oynatırım tekniğide iyi ve Barışın Lincoln den iyi korner attığı düşüncesine kesinlikle katılmıyorum.. ama bunları tartışalım diye yazdım ben son sayın perpetua eleştiremem kesinlik saygı duyuyorum kendisinin ilimlerimiz tartışılamazdır zaten.. saygılar iyi çalışmalar..
    Estagfirullah neden ofkeleneyim ki?

Daha once Volkan Yaman'i stoper oynatirim yazdiysam benim hatam, zira Hakan Balta konusunda bu dusuncedeyim. Volkan Yaman'in Galatasaray'da iyi bir yedek olmaktan hic bir zaman daha oteye gidemeyecegini dusunuyorum. Hakan Balta ise iki ayagini da iyi seviyede kullanabilen, soguk kanli, top teknigi bir stoper icin iyi seviyede olan, pozisyon almasini bilen ve fiziksel acidan stoper pozisyonunda pek siritmayacak bir oyuncu.

Baris'in kornerleri konusuna gelince. Baris daha sert korner kullanabilen, arka direge topu yollayabilen bir oyuncu. Lincoln ise genelde on direge calisan bir oyuncu goruntusu verdi butun gecen sezon. Ozellikle bazi maclarda yaptigi topun altina girip altipas'in korner bayragina yakin olan bolumunde uzun oyuncu ile topu bulusturma denemeleri izleyenleri cildirtmaktan baska bir ise yaramadi. Galatasaray gecen sezon kose vuruslarindan ilk gollerini de Baris ve Volkan Yaman korner kullanmaya basladiktan sonra atmayi basardi hatta.. Hala Lincoln'un cok iyi korner kullandigini dusunmuyorum. Degisiklik daha cok Skibbe'nin Kalli'den farkli bir duran top taktigini benimsemesi. Ancak bu konuda Lincoln'un gecen sezondan daha iyi oldugu da kesin.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Srna'yi gorunce sadece siz sasirmadiniz. Ingilizler de sasirdi. Almanlar da sasirdi. Hatta Hirvatlar bile isyanda, bu adami Ukraynalilar nasil abartmis diye..
    Yeri değil biliyorum ama bu arkadaşlar CSKA'daki Zhirkov'u da inanılmaz abartmışlar, 2008'le karşılaştırmadım ama Fener'in CSKA maçlarından sonra bakmıştım 2008'de, CA bu kadar yükseltilir mi adamı uçurmuşlar ayıp resmen ya

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Kafkafxer View Post
    Yeri değil biliyorum ama bu arkadaşlar CSKA'daki Zhirkov'u da inanılmaz abartmışlar, 2008'le karşılaştırmadım ama Fener'in CSKA maçlarından sonra bakmıştım 2008'de, CA bu kadar yükseltilir mi adamı uçurmuşlar ayıp resmen ya
    Onun da farkindayim.

Ama tabii olaya bir de soyle bakin. Bu forumlara gelip, Euro 2008'de yari finalist olduk, Fenerbahce sampiyonlar liginde ceyrek final oynadi. Nasil olur da bizim oyuncularimiz daha iyi olmaz seklinde elestiren kisiler bizde de pekala var..

Bir bakis acisi onlari memnun etmek icin butun veritabaninin dengesini alt ust etmek..

Diger bakis acisi da sezar'in hakkini sezar'a teslim edip makul gelistirmeler yapmak. Hic kimsenin tepkisini de cekmeden, veritabaninin dengesini de bozmadan.

Ama tabii futbol ulkesi olarak ufak ulke olunca, basariya aclik, sevdigi oyunculari kanitlama sevdasi buna surukluyor. Bir nevi zafer sarhoslugu. Biz de bunu yasamadik degil, yasadik. Ama biz 15 puan-20 puan oynama yapmak yerine daha makul en fazla 5-10 puan oynama yaptik. Ileride dusurmek zorunda kalmamak icin.. Tepki cekmemek icin..

Mesaj Yetkileri