1 ile 19 arası toplam 19 sonuç

Konu: Oyundaki tıklanabilir reklam panoları... İzleniyor muyuz?

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by hakanyilmaz1984 View Post
    Benim anlamadıgım madem böyle bir olay var bunu neden bildirmeyip gizli kapaklı bir iş yaptılar. Ayrıca sonucta ben bu oyunun parasını verip almısım yani bu oyun icin ben para vermişim reklamsız olması gerekmezmi. Söyle düsünün Avrupada ozel tv ler var abone oluyorsun ve fatuları tv izliyorsun orda reklamlar yoktur cünkü reklam bir malın karsılıgı olmus o luyor ben zaten faturamda reklam parasını veriyorum o yüzden o reklamları koyamazlar. Türkiyedeki digital platformları karıstırmıyorum cünkü burası maalesef Türkiye.

Yani bu yaptıkları yasal degil ne amacla olursa olsun benim bilgilerimi benden habersiz kimseye dagıtamaz eminimki Si nin cok bası agrıyacaktır bu uygulama yüzünden eger bu sözlesme sartlarında yazmıyorsa dava bile acabilirler ve Sigames cok zor durumlarda kalır..

Yani sözün özü tam bir Sacmalık bu uygulama egr sozlesme sartlarında yazmıyorsa tabiki.
    oyun yüklenirken çıkan kullanıcı sözleşmesinde bu yazıyormuş denilene göre fakat şöyle bir sorun var; sen 80 ytl verdin aldın oyunu, eve getirdin kuracaksın ama baktın ki sözleşme şartları arasında bu dedikleri şey var ve sen böyle bir şeye izin vermek istemiyorsun. izin vermek istemediğin için de kabul etmiyorum tuşuna basacaksın. peki sonra ne olacak? kurulum tamamlanmadan çıkacak ve sen kurup oynayamadığın bir oyuna 80 ytl vermiş olacaksın. benim bildiğim oyunu iade edip paranı da alamıyorsun.

reklam yapılmasına bir şey demiyorum çünkü fifa serisi vs oyunlarda bu reklamlar yıllardır var, 3d yapılmış ve reklam panoları eklenmiş olduğundan reklam alınması doğaldır (daha 2d doğru düzgün işlemeden 3d çıkarılması da bence bu reklam panoları yoluyla reklam alma çabasıdır ama o konuya girmiyim). yapılan açıklamada bir dahaki yamada bunun tercihe bağlanacağı söylenmiş.

resmi sitesinde bu olayı savunanlar gerçekçilik katacak vs diyorlar ama ben ingiliz premier liginde bütün reklam panoları almanca reklamlar ya da bizim ligimizde italyanca reklamlar ne kadar gerçekçilik katar orasını bilemiyorum. hem zaten bukadar mantık hataları, gerçek dışı olaylar varken reklam panosunda gerçek reklam olunca mı her şey gerçekçi olacak.

Quote Originally Posted by Coupet View Post
    oyun yüklenirken çıkan kullanıcı sözleşmesinde bu yazıyormuş denilene göre fakat şöyle bir sorun var; sen 80 ytl verdin aldın oyunu, eve getirdin kuracaksın ama baktın ki sözleşme şartları arasında bu dedikleri şey var ve sen böyle bir şeye izin vermek istemiyorsun. izin vermek istemediğin için de kabul etmiyorum tuşuna basacaksın. peki sonra ne olacak? kurulum tamamlanmadan çıkacak ve sen kurup oynayamadığın bir oyuna 80 ytl vermiş olacaksın. benim bildiğim oyunu iade edip paranı da alamıyorsun.

reklam yapılmasına bir şey demiyorum çünkü fifa serisi vs oyunlarda bu reklamlar yıllardır var, 3d yapılmış ve reklam panoları eklenmiş olduğundan reklam alınması doğaldır (daha 2d doğru düzgün işlemeden 3d çıkarılması da bence bu reklam panoları yoluyla reklam alma çabasıdır ama o konuya girmiyim). yapılan açıklamada bir dahaki yamada bunun tercihe bağlanacağı söylenmiş.

resmi sitesinde bu olayı savunanlar gerçekçilik katacak vs diyorlar ama ben ingiliz premier liginde bütün reklam panoları almanca reklamlar ya da bizim ligimizde italyanca reklamlar ne kadar gerçekçilik katar orasını bilemiyorum. hem zaten bukadar mantık hataları, gerçek dışı olaylar varken reklam panosunda gerçek reklam olunca mı her şey gerçekçi olacak.

Dediklerine katılıyorum dedigin gibi sözlesmede olsa bile yinede mecbur kalıyorsun bunu kabul etmeye gercekten cok zor bir durum.

Reklam konusundada elbette oyunlarda reklam olabilir ama burdaki olay farklı soyleki senin ip adresini alıp ona gore bir reklam koyması yanlıs oyund bir reklam olur ama bu baska birsey bunda reklamı oyunun icinde almıyorsun oyunu aldıktan sonra kim daha fazlasını verirse ona gore reklamlar degişiyor anladıgım kadarı ile.

Ayrıca bilgilerin toplanması ne demek ya sigames i n cok bası agrır bu olay yüzünden cünkü bir bilgilendirme yok ve habersiz bilgi toplamak yasal degil ilginc gelişmeler olacak anlasılan.

Mesaj Yetkileri