Yayın : Futbol Smart
Hedef 3'de 3!
Yayın : Futbol Smart
Hedef 3'de 3!
Avrupa serimize devam etmeliyiz.Kaybedeceğimizi düşünmüyorum.Galibiyete yakın tarafız fakat berabere de kalabiliriz.Umarım zevkli ve heyecanlı bir maç olur ve kazanan biz oluruz.
İnşAllah kazanırız ama böyle laubali nasıl olsa 6 puan var dersek yeniliriz .Üstelik Türk takımları hep böyle rakiplere puan kaybediyor...Kharkiv i ciddi oynarsak yeneriz
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
GS rahat kazanacktır bence bu sezon avrupadaki oyununu çok beğeniyorum
Galatasaray avrupada uzun zamandır olmadığı kadar iyi.Ligde ne olursa olsun Samiyen'de Kharkiv'in payını vereceğini düşünüyorum.
'Galatasaray final oynar'
![]()
Metalist Kharkiv'in hocası Myron Markevych, perşembe günü karşılaşacakları Galatasaray'ı yere göğe sığdıramadı.
25 / 11 / 2008 12:30
"G.Saray final oynar"
UEFA Kupası ön elemesinde Beşiktaş'ı saf dışı bırakan Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv'in hocası Myron Markevych, perşembe günü karşılaşacakları Galatasaray'ı yere göğe sığdıramadı. Sarı-Kırmızılıları favori gösteren Ukraynalı teknik adam, Ertuğrul Sağlam'ın istifasına çok üzüldüğünü ifade etti.
Türk futbolseverler, UEFA Kupası'nda Beşiktaş'la eşleştiğinde duydu Metalist Kharkiv'in adını... "Çantada keklik" yorumları yapılırken temsilcimizi 1-0'ın rövanşında Ukrayna'da 4-1 yenerek saf dışı bıraktı. Bu mağlubiyetin ardından Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'taki görevini bırakırken, Ukrayna ekibi Türkiye'de büyük merak uyandırdı. Liginde ikinci sırada yer alan Sarı-Mavililerin teknik direktörü Myron Markevych ile G.Saray maçı öncesi Zaman Gazetesi'nden Yasin Tuncer görüştü. 2005 yılından beri Metalist'i çalıştıran 57 yaşındaki Ukraynalı teknik adam, ilginç açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş maçında forma giyen Coelho, Devic, Gueye gibi yabancı oyuncular Türk spor kamuoyunca çok beğenildi. Bu isimleri kadronuza nasıl kattınız?
Papa Gueye ve Marco Devic'i, şimdi Ukrayna İkinci Ligi'nde mücadele eden Volyn Lutsk'tan transfer ettik. Jackson Coelho'yu da Belçika kulübü Westerloo'dan aldık. Orada forma şansı bulamıyordu. Bize teklif ettiler. Onu gördüm ve "İşte benim futbolcum" dedim. Jackson'a çok az bir para ödedik. Gittiği hiçbir kulüpte istikrar yakalayamamış. Metalist'te ise ona güzel bir hazırlık programı yaptım, her gün onunla görüştüm, ilgilendim.
İstanbul'da Ali Sami Yen'de oynayacaksınız. G.Saray, bu statta seyircisinin desteğiyle Avrupa devlerini yendi. Çekiniyor musunuz?
Geçen yıl UEFA Kupası'nda İngiltere'de Everton'la oynadık. Everton taraftarı çok ateşli, gürültü çıkaran bir seyirci topluluğu. O maçta Everton seyircisi bizi etkilemeye çalıştı. Ancak, kulak asmadık ve 9 kişi kaldığımız maçtan 1-1'lik skorla ayrıldık. Eğer rakip sahada dikkatini seyirciye verirsen maçı kesin kaybedersin. Sami Yen'de sahaya çıkacağız, G.Saray seyircisini görmeyeceğiz. Futbolumuzu oynayacağız. Metalist'in de güçlü bir taraftarı var. Keşke İstanbul'da oynamasaydık.
Galatasaray'da Kewell, Baros, Meira ve Lincoln gibi yıldızlar var. Bu futbolculara özel önlem almayı düşünüyor musunuz?
Evet, hepsini iyi biliyorum. Fakat bizim oyun sistemimiz aynı. Özel defansif tedbirlerimiz olmayacak. Sadece kendi oyunumuzu ortaya koyacağız. Türk seyircilerine iyi bir futbol izletmek istiyoruz. Bizim hedefimiz bu. Galatasaraylı taraftarlar Ali Sami Yen'de birçok Avrupa zaferi gördü. Ama biz onlara engel olmaya çalışacağız.
Grubunuzdan sizce hangi takımlar çıkar?
Galatasaray, şimdiye kadar iki maçı kazanarak, büyük ölçüde gruptan çıkmayı garantiledi. Ama diğer takımlar play-off'lara kalmak için ciddi bir mücadele içine girecek. Gruptan çıkacak diğer iki takımın kim olacağını tahmin etmek gerçekten zor.
UEFA Kupası'nın en büyük favorisi olarak Milan gösteriliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu sezon UEFA Kupası finalinin İstanbul'da oynanacağını biliyorum. Ve benim en büyük adayım Galatasaray. Sanırım bu kulüp bu yıl final oynayacak... (gülüyor)
Türkiye'de de görev yapan Lucescu, şimdi Ukrayna'da çalışıyor. Sizce başarılı mı?
Evet, çok başarılı. Lucescu, Shakhtar Donetsk'teki kariyeri süresince güzel bir takım oluşturdu. Geçen sene mükemmel bir kadrosu vardı. (Marica, Tymoschuk, Elano, Matuzalem) O kadro UEFA Kupası'nı kazanabilirdi. Ama nereden bileceksiniz ki Sevilla kalecisi Palop kafayla gol atarak Shakhtar'ı eleyecek. Bu, Lucescu'nun gerçekten çok şanssız olduğunu gösteriyor. Lucescu'ya, Ukrayna'da futbola yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmek lazım. Futbolda hep iyi anları, güzellikleri hatırlamalıyız. Ve ona Shakhtar'dan sonra gideceği yer için "bol şans" diliyorum.
Ertuğrul Sağlam istifa etmemeliydi
İkinci kez bir Türk takımıyla daha karşılaşacaksınız... Galatasaray'ı, Beşiktaş'tan daha zor bir rakip olarak görüyor musunuz?
Beşiktaş taraftarlarını asla incitmek istemem ancak Galatasaray, daha güçlü bir ekip. Avrupa kupalarında büyük bir şöhreti var. UEFA Kupası'nı, Süper Kupa'yı kazanmışlar ve geçmişte Şampiyonlar Ligi'nde başarılı maçlar çıkarmışlar. Beşiktaş iyi bir ekip ancak G.Saray Avrupa'da daha meşhur. Biz Beşiktaş'ı yendik, belki de o gün iyi bir günümüzdeydik. Futbolda böyle maçlar olur. Ertuğrul Sağlam'ın istifasına çok üzüldüm. Gerçekten iyi bir takım kurmuş. Yeni gelen hocaya güçlü bir takım bırakarak gitti.
Ukrayna'daki mağlubiyet, istifa etmesini gerektiriyor muydu? Sağlam'ın, ligde 4 galibiyeti, 2 beraberliği vardı, mağlubiyeti yoktu...
Hayır, asla... İstifası tamamen yanlış bir karardı. Ben de bir antrenörüm ve Ertuğrul Sağlam kesinlikle bırakmamalıydı.
zaman
Olayları bilmiyorki. Mağlubiyet yüzünden istifa etti sanıyor.Ukrayna'daki mağlubiyet, istifa etmesini gerektiriyor muydu? Sağlam'ın, ligde 4 galibiyeti, 2 beraberliği vardı, mağlubiyeti yoktu...
Hayır, asla... İstifası tamamen yanlış bir karardı. Ben de bir antrenörüm ve Ertuğrul Sağlam kesinlikle bırakmamalıydı.
İstanbul'da Ali Sami Yen'de oynayacaksınız. G.Saray, bu statta seyircisinin desteğiyle Avrupa devlerini yendi. Çekiniyor musunuz?
Geçen yıl UEFA Kupası'nda İngiltere'de Everton'la oynadık. Everton taraftarı çok ateşli, gürültü çıkaran bir seyirci topluluğu. O maçta Everton seyircisi bizi etkilemeye çalıştı. Ancak, kulak asmadık ve 9 kişi kaldığımız maçtan 1-1'lik skorla ayrıldık. Eğer rakip sahada dikkatini seyirciye verirsen maçı kesin kaybedersin. Sami Yen'de sahaya çıkacağız, G.Saray seyircisini görmeyeceğiz. Futbolumuzu oynayacağız. Metalist'in de güçlü bir taraftarı var. Keşke İstanbul'da oynamasaydık.
Siz ne kadar bizi görmek istemesenizde biz kendimizi gösteriririz size![]()
Yine klasik oyunlardan birisi.Rakip takimi favori gösterip üzerindeki baskiyi azaltip,rakip takimi zihinsel olarak cökertmeyi planliyor.
Galatasaray bu macin favorisi,yok final oynar söylemleri tamamiyle adamin stratejik bir oyunu ...
Bizim millet cok cabuk gaza gelir,baskalari bizi favori gösterdiginde nedense maci oynamadan kazanmis havasina bürünürüz.Ama umarim ki yine ayni hataya düsmeyiz.
FM de yaptıgım taktiklerden birisi karşı takımı göğe çıkarmak. Bunu yapınca karşı takım kendini favori zannediyor ve hezimet geliyor. Bkz . Beşiktaş - Metalist
Sağlam destek!
Bir Türk ve bir Alman el ele verdiler ve Galatasarayımızın UEFA Kupası'nda başarısı için fikir alışverişinde bulundular. G.Saray'ın perşembe günü UEFA Kupası'nda karşılaşacağı Metalist Kharkov maçı öncesinde, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Ukrayna ekibi hakkında tüm bildiklerini sarı kırmızılı takımın teknik adamı Skibbe'ye aktardı.
Beşiktaş'ın Metalist Kharkov'a elenmesi ile koltuğundan olan Ertuğrul Sağlam, Galatasaray'ın, Ukrayna ekibi karşısında aynı zorluğu yaşamaması için Skibbe'ye destek verdi. Geçen pazartesi akşamı Skibbe'nin evine kadar giden Ertuğrul Sağlam, Galatasaray'ın başarısı için Alman teknik adama Kharkov hakkında tüm bildiklerini anlattı. Ertuğrul Sağlam'ın yaklaşık 2 saat kadar Skibbe'nin evinde kaldığı ve Ukrayna ekibi hakkında ayrıntılı rapor verdiği öğrenildi. Ertuğrul Sağlam, Metalist Kharkov'un 50 numaralı Brezilyalı oyuncusu Jackson'a mutlaka önlem alınması gerektiğinin bilgisini vererek, Skibbe'ye "sağlam" uyarılarda bulundu. İki teknik adam bu sohbet sonrasında son derece samimi bir arkadaşlık kurarak vedalaştılar. Ertuğrul Sağlam'ın yakın dostlarına verdiği bilgiye göre, Skibbe'yi insan olarak çok takdir ettiğini ve tanıdıktan sonra da bu fikrinin pekiştiğini söylediği öğrenildi.
Kaynak: DHA
Metalist Td si aynı seyleri Besiktas için de söylemişti. Taktiği bu adamın. Ama o 1 kere olur![]()
Evet bu tuzaga Helsinborg maçında düşmüştük İnşAllah bu maçta düşmeyiz ve ukrayna temsilcisini evine boş göndeririz
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Gene aynı sahne G.Saray final oynarmışküçük takımların genel taktiği...
İnşallah G.Saray havaya girmez zira bu takım Beşiktaş'a 4 atmış bir takım...
G.Saray hakkaten Avrupa'da bu yıl süper oyunlar ortaya koydu buna devam ederse alır diyorum bu adama inanıp kendini büyük görürse kaybetmez ama kazanamazda...
Yıllarca bunu yaptılar, gaz verip gaz verip kontralar ile iş bitirdiler.
Farklı olarak BJk maçında seyirci etkisinden midir bilmiyorum yalnız çok iştahlı, kontraya iyi çıkan bir takım vardı ama bir iki oyuncu hariç üç büyüklerde oynayacak kalitede pek değiller.
Bilinçli, istekli ve özellikle presli ofansif oynarsa Gs, zaten çıkartmazlar bile.
Başarılar.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Galatasaray kendini pek kasmaz diye sanıyorum.1-0,2-1'li skorlarla maçı alırız diye düşünüyorum..Galatasarayımıza başarılar.![]()
Beşiktaş'ımızın intikamını bu maçta alacağız. Bir Türk takımını kupa dışında bırakmak ne demekmiş onlara göstereceğiz![]()
Galatasaray gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilemiş olabilir,fakat ben bu maçı Galatasarayımızın mutlaka kazanması gerektiğini düşünüyorum.Ülke puanında rakiplerimizden geride kalmamalıyız.
Zannetmiyorum ki Galatasaray kazanır. Belki mağlup bile oluruz. Tamamen konsantrasyon meselesi. Metalist bizi burda da yener. Tabi eğer 6 puanın rehavetine kapılıp, lig yorgunluğunu bahane edip, kendi sahamızda diye rakibi ciddiye almayıp, adamakıllı oynamazsak.
Mutlak kazanmalıyız.Grup 3.leri ile eşleşeceğiz bir üst turda.Dediğim gibi 1-0,2-1'li skorlarla geçeriz diye düşünüyorum..
Galatasaray ligde istediğini alamıyor.Fakat avrupada iyi gidiyoruz.Galatasaray maçı kazanır![]()
Kazanarak 3 te 3 yapmak istiyoruz.inşallah bu akşam zafer bizim olur.Beşiktaşinda öcünü aliriz...
Gol Olmuş Ama Kim Attı Bilmiyorum sonuçta 1-0 öndeyiz
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ofsaytmış :S
Last edited by Addolorato : 27.Kasım.2008 at 21:34 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Baros'un golü ofsayttan iptal edilmiş, bir de Lincoln'ün girdiği bir pozisyonda vuran kim bilmiyorum ama top çizgiden çıkarılmış. İnşallah bu maçı alacağız.
Baros'un laubaliliği beni deli edecek. Yine elle müdaheleden sarı kart gördü.
Edit: 1-0 Edmar....
Gol yedik ya şaka gibi.Bu maç var bir sorun oyuncularda..
Servet sen hatayı yaptın tamam bir şey demiyorum. De Sanctis'te çıkarken ayağının üstüne nasıl düşersin yahu? Bu takımda bir şeyler var...
Kamera şakası gibi. Kharkiv yine bize hüsran yaşattı. GeLecek yıLLarda karşımıza tekrar çıkmasını sabırsızLıkLa bekLiyorum.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Galatasaray, bugün bencilliğinden kaybetti. Özellikle son dakikalarda yüklenirken boştaki hiçbir kanat oyuncusuna dönülmedi. Böyle bir mantık olamaz. Kanat oyuncusuna döneceksin atacaksın ortanı.
Yenilen gole gelirse, Servet o kadar Avrupa maçına çıktı, o kadar Avrupa Kupasına Milli Takımla yarı final oynadı. Hala bu pozisyonlarda top ilk ayağına geldiğinde taca atılacağını öğrenememiş. Yazık vur orada taca olsun bitsin. İllaha kahramanlık yapacaksın... Sonra Skibbede suç bulunacak. Skibbe kalkıpta Servet'e nasıl top kontrol edileceğini söyleyemez ki...