Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?

Voters
45. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe

23 51.11%
  • Beşiktaş

18 40.00%
  • Beraberlik

4 8.89%
Sayfa 1 / 8 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 222 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Beşiktaş [ TSL 13. Hafta ]

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Default Fenerbahçe - Beşiktaş [ TSL 13. Hafta ]

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Bilgilendirme:

Bu yıl ki derbiler arasında en önemlisi olan iki ezeli rakip kulübün arasında geçecek olan maç yorumlarında diğer konu yorumlarına göre her zamanki kurallarımız geçerli olduğu gibi bir takım ek kurallarda söz konusudur ve dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Spor Taraftarlığı

- Forumlarımızda tuttuğunuz takımı holiganlık derecesinde savunmak, karşı görüşe saldırgan cevaplar vererek kişileri tahrik etmek, rakip takım hakkında aşağılayıcı sözler kullanmak, alenen küfür etmek, karşılıklı münakaşalarda bulunmak veya tartışılan konuda diğer üyeyi rencide edici davranışlarda bulunmak yasaktır.

Maç Başlamadan Önceki Yorumlar

- X Kazanır, X Yener, Kazanırız, Yeneriz gibi basit yorumlar yapmak yasaktır

- Maç öncesi tahmin yapacak üyelerimiz, tahminlerini nedenlere bağlayarak ve bu tahminlerde rakip takımı küçük görücü değil objektif olmalıdır. Objektif olamayacağı düşünen üyelerimiz yorum yapmazlarsa bu başlığın gidişatı için iyi olacaktır.

Maç Başladığı Anda ki Yorumlar

- Kesinlikle maç içerisinde hakem kararlarını sorgulamak, hakemleri aşağılayıcı mesajlar atmak yasaktır.

- Herhangi bir gol, kart gibi durumlarında sadece Gol, Gooool, Kart vb. yorum içermeyen ve maç pozisyonlarını mesaj göndermeyiniz.

Maç Sonrası

- Lütfen maçı taktik analiz olarak değerlendiriniz.

- Kazandık Yendik gibi basit yorumlar silinecektir.

- Hakem kararlarına bağlayarak sonucu eleştirmek yasaktır.

Bu kararlara uymayan mesajlar silinecek ve aşırıya kaçan üyelerimize istemesekte uyarı vermek zorunda kalacağız.

(/s)

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Beşiktaş kaybederse fazLa birşey kaybetmez ama Fenerbahçe eğer kaybederse çok şeyLer değişir.

GaLatasaray ın yaptığı hataya düşmemiz gerek. Eğer rakibimiz formsuz deyip, üstüne gidersek bizde Kadıköyden fark yiyerek döneriz. Ama sabırLı ve temkinLi oynarsak Fenerbahçe yi Kadıköyde yenebiLeceğimizi düşünüyorum. ÖzeLLikLe DeLgado ve HoLosko ikiLisine bu maçta çok iş düşecek.

İyi bir derbi oLsun. Umarım kazanan biz oLuruz.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006

Beşiktaş, bu maça açık ara favori çıkıyor. Oynadığı oyun ile ve hücum gücünün etkisi ile Fenerbahçe'den çok iyiler. Büyük ihtimallede zafere daha yakın ekip olacaklar. Ama ben Fenerbahçe taraftarı olduğum için bu ankette de Fenerbahçe'nin kazanacağını işaretledim.

Fenerbahçe takımı bana göre bu maçta kazanmaktan çok 0-0 oynaması gerekiyor. Çünkü; defansa kapandığı zaman rakibinin hücüm güçlerini yorabildiği gibi, defansıda çok iyi yapabiliyor. Birde derbi olması ekstra motivasyona sahip olmasına sebebiyet verecek. Rakibin hücüm gücünü belli bir süre yorduktan sonra top kontrolünü ele geçirip rakibe yüklenmesi gerekecek. Böylece hücüma çıkarken vereceği kontra ataklar ile rakiplerin yorgun olması Fenerbahçe'nin avantajını arttıracaktır. Fenerbahçe bu maçta hiçbir zaman diğer maçlarda olduğu gibi ilk 10-20 dakika gol aramaması gerek yoksa, Beşiktaş ekibi hızlı forvetleri ile Fenerbahçe'ye çok rahat gol atabilir.

Fenerbahçe ortasahada Selçuk ile Josico oynamasından yanayım. Bu iki şuan takımda en iyi anlaşabilen ikili. Zaten Selçuk bu maçta kesinlikle oynamak zorunda. Aurelio'dan aldığı teknikleri takımda uygulaya bilen bir isim. Zaten ileri çıktığında da rakibe tehlikeli anlar yaşatabiliyor.

Kazım Kazım mutlaka oynaması gerekiyor. Bu tarz büyük maçlara iyi konsantre olup, bireysel anlamda çok güzel işler yapabiliyor. Tabii oynadığı zaman mutlaka takım arkadaşları boşa kaçtığında ona pas vermesi gerekiyor. Porto maçında olduğu gibi boşa kaçtığında top gelmesse işimiz zor.

Semih Şentürk iyileşti ise mutlaka tek forvet olarak oynamak zorunda. Çünkü; top ayağına geldiğinde topu iyi istop edip ortasahanın hücuma gelmesini desteklemesini sağlayabiliyor. Güiza'dan daha teknik şutlar çekmeside cabası. Bu maçta Emre ile Deivid kesinlikle yedek olmalı. Daha tam hazır değiller yedekten oyuna girerek destek olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Fenerbahçe'nin gene en büyük kozu duran toplar olacak. Özellike Rüştü'nün yan toplarda ki zaafiyeti Fenerbahçe'ye gol getirebilir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Maçın skoru ne olursa olsun kaliteli seyir zevki yüksek bir maç olsun.Bıktım artık kaletesiz insanı uyutan futbol izlemekten.Son iki senedir Türkiye Liginde futbol izlerken bayağı bir zorlanıyorum ve giderek izlemeyi kesmeye başladım.Dilerim centilmenlik içinde geçen unutulmaz pozisyonlarla dolu bir maç olur da bu da ligimiz için milad olur. Ama sanırım hayal gibi geliyor.Yine konuşulacaklar kim kime saldırdı kim kimi nerde kıstırdı hakem ne etti falan filan.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Fenerbahçe yine kaybetmez.Derbi takımı olduğu bu maçta tekrar anlaşılır.Beşiktaş'la oynadı son 8 lig maçının 6'sını kazanmış 2'sini berabere kalmış yanlış hatırlamıyorsam.Ne olursa olsun Fenerbahçe maçı vermez.Berabere biter veya Fenerbahçe kazanır.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Kadıköy 2.Evimiz olduğu için

Fenerbahçe bu sezon çok kötü olduğu için,

Ve yıldızlarımız Tello,Holosko,Nobre formda olduğu için...

Beşiktaş'ım kazanır.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Teknik olarak Galatasaray maçının aynısı.Formda olan,daha düzgün görünen takım Fenerbahçe değil Beşiktaş.O maçla aradaki tek fark arada ezici bir üstünlük olmaması.O maçta o üstünlük Galatsaraylıları psikoljik olarak bitirmişti.3. golden sonra kalemize gelememişlerdi.Bu maçta ise işler biraz farklı.Son yıllara bakarsak yine gözel görülür bir üstünlüğümüz var.Yanılmıyosam ligde Beşiktaş'a en son yenildiğimiz maç Pancu'nun kaleye geçtiği maç.Zaten son 8 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik almışız.Beşiktaş'ın ise son yıllar haricinde Kadıköyde galip gelmesini biliyor genelde.

Teknik olarak analiz edecek olursak;
    Beşiktaş 3 lü defans ile oynayacak ve adam adama defans oynayacaktır ve bu sistemle zaten doğru dürüst top alamayan Güiza'ya top falan değmeyecektir.Fenerbahçe'nin golleri sürpriz ayaklardan gelir eğer gelirse(Lugano,Deivid gibi)

Beşiktaş'ta Holosko kötü formunu toparlıyor gibi bu maçta çok etkili olabilir.Delgado'dan iyi bir performans beklemiyorum açıkçası.Kendisi derbilerde ve deplasmanda oynayamayan birisi ne de olsa.

Zevkli bir maç olması dileğiyle.

Nesil
    2006

84 yıllık rekabette iki takımında galibiyet sayısı eşit.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Fenerbahce kötü durumda, ortasaha, forvet hattı istikrarsız. Sadece defans bölgesi Lugano - Edu ikilisi varken güven veriyor. Kalede de sorunları var. Yalnızz bu tür maclarda taktik falan yemiyor. Oyuncuların o anki hırsı, istegi galibi belirliyor, o yüzden şu oynarsa şöyle olur; bu oynarsa böyle olur olayına girmeyecegim. Bizim için beraberlik iyi sonuç olur; umarım berabere biter Ama içimden 1 yada 0 bitecek gibi bir his geciyor. Basarılar iki takımada...

sakary Ali Misafir

Beşiktaş kaybederse Beşiktaş birşey kaybetmez ama Fenerbahçe kaybedirse çok şeyler olur.

Beşiktaş maça daha rahat çıkacak.Fenerbahçenin Galatasaraya oluşturduğu o Kadıköy baskısını Beşiktaş pek fazla hissetmiyor.Fenerbahçe ise bence kazanamaktan baska caresi yok.Kaybederse eğer Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki puan farkı 8'e çıkmış olacak buda büyük bir fark.Ve bu mağlubiyet Fenerbahçede köklü değişikliklere neden olur.Eğer maç Fenerbahçenin alehinde devam ederse taraftarın ne tepki gösteredeği de bilinmez...

Dğer taraftardan bakarsak Ertuğrul Sağlam'ın dediği gibi Fenarbahçenin daha çok kazanma nedeni var.İşte kazanıp tekrar şampiyonluk potasına girmek kazanıp yeni bir hava yakalamak.Beşiktaş kazansa da kaybetsede bence çok birşey değişeciğini sanmıyorum.

Sonuç olarak benim tahminime göre Beşiktaşımız kazanacak.Fenerbahçe için dağılış günleri başlayacak(Aragones gitsin Guizanın bu takımda ne işi var gibi zelzenişler olacak)....

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Kendi evimizde oynadığımız derbiyi kazanmaktan başka bir ihtimaL düşünüLemez.Nobrenin atıcağını düşünüyorum artık.Zaten fener bizi burda geçen seneki maçtan hariç 10 yıLdır yenemiyor.Fenerdeki karışıkLıkLarda bize yardım edecektir.PsikoLojik durumun aynı oLduğunu söyLeyemeyiz çünkü fb-gs maçLarı diğer derbierLe aynı oLmuyor.Haydi KartaLLar...
    Last edited by GeNç KaRTaL : 28.Kasım.2008 at 20:23 Reason: kullandığımız kelimelere dikkat edersek sevinirim..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Maç Kadıköyde arkadaşım İnönüde değiL.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yok Hayrettin abi arkadaş aklınca Fenerbahçe'yi küçümsüyor.Geçen seneki olaylı maç dediğide şu son dakikada verilmeyen golle ilgili ama 10 yıldır yenemiyor kelimesini pek çözemedim.Kadıköy'de geçen seneki maçtan önce 5 senedir yenemiyiroduk.İnönüde'ki son 3 maç zaten bizim orda neden bahsediyor merak ettim doğrusu?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galatasaray maçı gibi olur.

Galatasaray favoriydi ama biz çok kötü olduğumuz halde derbi havasımıdır nedir oyuncular süper oynadılar ve kazandık.Büyük ihtimal Beşiktaş maçındada aynısı olur.

Bu arada Cem Yılmaz'ada katılıyorum.

2-1

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Fenerbahçe Derbi Takımı Ve Derbilerde İyi Oynuyorlar Ben Fenerbahçenin Yeneceğini Düşünüyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Zor dönemlerde bu tip derbiler futbolcuların ve teknik heyetin imdadına yetişir.Olası bir galibiyetle geçmişteki maçlardan dolayı yapılan baskı azalır. Fenerbahçe'nin Porto maçının özrünü dilemek adına kazanacağını düşünüyorum.

Tarih Organizasyon Stat (BJK-FB)

18.09.2005 Lig BJK İnönü 1 - 2

26.02.2006 Lig FB Şükrü Saracoğlu 2 - 2

03.05.2006 Türkiye Kupası İzmir Atatürk 3 - 2

19.11.2006 Lig FB Şükrü Saracoğlu 0 - 0

11.04.2007 Türkiye Kupası BJK İnönü 1 - 0

26.04.2007 Türkiye Kupası FB Şükrü Saracoğlu 1 - 1

05.05.2007 Lig BJK İnönü 0 - 1

05.08.2007 TFF Süper Kupa Köln Rhein Energie 1 - 2

03.11.2007 Lig FB Şükrü Saracoğlu 1 - 2

29.03.2008 Lig BJK İnönü 1 - 2

AA
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Maç Kadıköyde arkadaşım İnönüde değiL.
    BiLiyorum.
    Quote Originally Posted by a.arıcı-11 View Post
    Yok Hayrettin abi arkadaş aklınca Fenerbahçe'yi küçümsüyor.Geçen seneki olaylı maç dediğide şu son dakikada verilmeyen golle ilgili ama 10 yıldır yenemiyor kelimesini pek çözemedim.Kadıköy'de geçen seneki maçtan önce 5 senedir yenemiyiroduk.İnönüde'ki son 3 maç zaten bizim orda neden bahsediyor merak ettim doğrusu?
    Hayır küçümsediğimden değiL;İnönüde size karşı oynayamadığımızı biLdiğim gibi Kadıköyde başka oynadığımızı en azından ben biLiyorum.
    Bu tip durumLarda derbi yetişmez gibi bir durum yok.Fenerbahçe GaLatarasarayı başka bir hava sayesinde yendi,fener o gün son sırada biLe oLsa sonuç değişmeyecekti.Ancak bizim için böyLe bir durum yok.Biz formsuzken Kadıköy bİze yetişir.Son 10 yıL oLayı Lig+kupaymış.Ligde son maç hariç 6,5 maçtır yeniLmeyen bir Beşiktaş var karşınızda unutmayın.
    Last edited by GeNç KaRTaL : 28.Kasım.2008 at 20:22 Reason: kullandığımız kelimelere dikkat edersek sevinirim..

Nesil
    2006

İstatistik konuşacaksak boşuna yorulmayalım. İki takımda bu güne kadar oynadıkları maçlarda eşit sayıda galibiyet aldıkları için iki takımında birbirine karşı bir üstünlüğü yok.
    Last edited by GeNç KaRTaL : 28.Kasım.2008 at 20:30 Reason: Gerek yok..

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Fenerbahçe'ye karşı olan üstünlüğümüzü son zamanlarda kaybettik fakat ben yine de Kadıköy'deki maçlarda nedense rahat oluyorum.Fenerbahçe aslında derbileri iyi oynayan bir takım kaybedersek şaşırmam, ama kazanırsak hiç şaşırmamGalibiyet şanslarını da eşit olarak görüyorum.Umarım hakem hatalarının konuşulmadığı bir maç olur.Bence bu maçta Delgado yedek oturmalı.Uğur İnceman ilk 11 başlamalıdır.Ayrıca forvet hattında da ilk 11'de Bobo'yu görürsek şaşrımam

Bu seneki Avrupa maceramız yavaş yavaş sona erdiğine göre artık ligde üst sıralara tırmanmamız gerekiyor.Eğer Fenerbahçe de birşeyler değişecekse,kazanalım bu maçı.Alınacak Bir galibiyetle oluşacak tozpembe tabloyu tahmin edebiliyorum.Ama böyle bir tablo oluşsun istemiyorum.Umarım bu maç Fenerbahçenin çıkış maçı olur ve ligin ilk devresi bitene kadar bütün maçları kazanırız.

Adına yakışacak bir derbi olsun.Beşiktaş çok iyi bir takım.Keyifli,zevkli ve maç sonu oynanan futbolun güzelliğini konuşacağımız bir maç olması dileğiyle.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Hop oturup hop kalkacağımız bir maç olacak eminim buna, seyir zevki yüksek olur.

Mustafa Denizli hep ofansif bir anlayışı benimseyen bir hoca oldu ama deplasman için Bjk'ta alan daraltmayı, savunma yapmayı önemsemesi lazım, ofansif çıkarsa çok zorlanır ama doğru kadro ile çıkarsa maça favori çıkabilir, kazanabilir diye düşünüyorum ama Denizli olunca savunmaya pek ağırlık vermeyeceği düşüncesini de aklımdan çıkaramıyorum.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by garydelgadov View Post
    Hayır küçümsediğimden değiL;İnönüde size karşı oynayamadığımızı biLdiğim gibi Kadıköyde başka oynadığımızı en azından ben biLiyorum.
    Bu tip durumLarda derbi yetişmez gibi bir durum yok.Fenerbahçe GaLatarasarayı başka bir hava sayesinde yendi,fener o gün son sırada biLe oLsa sonuç değişmeyecekti.Ancak bizim için böyLe bir durum yok.Biz formsuzken Kadıköy bİze yetişir.Son 10 yıL oLayı Lig+kupaymış.Ligde son maç hariç 6,5 maçtır yeniLmeyen bir Beşiktaş var karşınızda unutmayın.
    Seninde dediğin gibi son maç hariç.Gelenek bozulmuş yani

Neyse bizim bu tarz konuşmalrımız bişey değiştirmeyecek bırakalımda sahada konuşmak için para alanlar konuşsun...

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Bence de Galatasaray maçı öncesi hava var.Formda ve kendini bulmuş takım , artık kilit noktasına gelmiş diğer takım.O maç öncesi pek yorum yapmıyordum ama içimde Kadıköy mevzusu vardı sürekli.

Ancak bu maç için asla emin değilim.Beşiktaş iyi yada kötü oynar onu göreceğiz fakat kazanacaklar diye düşünüyorum.Oyumu beşiktaş'a verdim.Beraberlik asla süpriz olmaz hatta derbide Fenerbahçe'nin kazanmasıda süpriz olmaz fakat beklemiyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    yedek kulübesi 1. koltuk

Bence Fenerbahçe nin kanatlardan hücum etmesi gerekir(Beşiktaş ın 3 lü savunma oynayacağını düşünürsek).Deivid (Kazım) ve Uğur Boral sağ iç ve sol iç gibi oynarlarsa Beşiktaş ın işini kolaylaştırırlar ama kanatlardan 2 adamla hücum ederlerse Beşiktaş ın kanatlarında tek oyuncu olduğu için ve kanat oyuncularına yeteri kadar destek verilmediği için Beşiktaş ın kanatları yol geçen hanı olur...

Fenerbahçe savunmayı önde kurarsa Lugano ve Edu gibi 2 ağır stoper süratli Holosko ve oynarsa Bobo karşısında çok zorlanırlar Nobre nin oynaması biraz daha rahatlatır onları...

Fenrbahçe savunmayı geride kurup Galatasaray maçındaki gibi kontrollü oynamalı bence ...

Gelelim benim takımım Beşiktaş'a

Fenerbahçe savunması topu oyuna iyi sokamıyor.Beşiktaş eğer önde basarsa savunma ya hata yapacak ya da uzun top kullanmaya mecbur kalacak Semih oynamaz ise bu uzun topları Güiza indiremeyeceğine göre topları Beşiktaş savunması toplayacak.Yani Beşiktaş pres yapmaya önde başlamalı tabi bu savunmayı da öne çıkarmak demek böyle olunca da savunmanın arkasına atılacak toplarda Güiza tehlike yaratabilir Güiza yı İbrahim Toraman ile tutmak akıllı bir seçenek gibi görünüyor...

Bana göre Nobre son haftalarda çok formda olsada Bobo ilk 11 de başlamalı çünkü Bobo Lugano ve Edu ya daha ters gelen bir oyuncu zaten Fenerbahçe maçlarında pek boş geçmiyor...

Umarım iyi bir maç olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Özellike Rüştü'nün yan toplarda ki zaafiyeti Fenerbahçe'ye gol getirebilir.
    Batuhan bu cümleyi maçtan sonra sanırım imzana yazacaksın.
    Galatasaray maçında iki duran top golü en bariz örnek.

Semih'i tek forvet oynatıp Guiza'yı kesecek kadar cesaretli olabilcek mi Aragones göreceğiz bakalım.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Maç öncesinde form,moral,eksikler vs. daha avantajlı olan taraf biziz gibi gözüküyor ama Mustafa hocanında dediği gibi 100 yıldır derbilerin favorisi olmadığını biliyoruz.Ki bu maç Kadıköy'de.Yani favori kavramı kesinle yok.Kim daha iyi oynarsa,daha az hata yaparsa o taraf kazanacak.Fenerbahçe'nin maça çıkacağı kadro hemen hemen belli gibi.Burada Mustafa hocanın yapacağı tercihler maçın kaderini etkileyecek diye düşünüyorum.İlk geldiğinde her maç aynı sistemle oynamayı düşünmüyorum demişti.Bu maç için umarım bir sistem düşünmüştür Fenerbahçe'yi çözmek için.Eğer Mustafa hoca takımımızı iyi yönetirse kazanabiliriz gibi geliyor.Fakat bu konudada tam emin değilim.Her şey olabilir bu maçta.3 sonucada açık bir maç,sonucu kestirmek gerçekten zor.Umarım kazanan taraf biz oluruz ve liderliği tekrardan ele geçiririz..
    So what?
    Saike

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

bu maçta ortasahalara büyük görev düşücek,beşiktaş'da sivok.fenerbahçe'de josico-maldonado-selçuk hangisi çıkarsa.orta alanda iyi oynayan kazanır.iki takımada başarılar.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post
    Semih'i tek forvet oynatıp Guiza'yı kesecek kadar cesaretli olabilcek mi Aragones göreceğiz bakalım.
    Semih ilk devreyi kapattı.Bu maçta ve ilerleyen maçlarda olmayacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    Semih ilk devreyi kapattı.Bu maçta ve ilerleyen maçlarda olmayacak.
    Bu haber yeni dünde yetişeceği yazıyordu Ah bu medya

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Kazanmamız gereken macın basında bi mac gol yemezsek macı alırız diyorum...
    Beşiktaş'ın ofansif oynayacağını ve de bizim savunmamızın gömülü oynayacağını düşünüyorum.Eğer Beşiktaş kontra atak oynarsa Holosko,Tello gibi hızlı adamlar bizim yavas stoperlerimizi zorlarlar.Fakat bence Beşiktaş 3 puan için çıkacak bu da bizim işimize gelecek.Tabi kaleye nasıl gideceğiz onu kara kara düşünüyorum.Duran toplar en büyük silahımız artık Guiza gol atsın...

Sayfa 1 / 8 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri