Ya Lincoln sektirmis, sektirmemis...
Bu buzul'un en ust tarafi...
Altta daha neler yatiyor...
Lincoln'un o top sektirme hareketinden hemen once topu uzaklastirmaya calisan Volkan Yaman'i ittiren Hacettepe'li oyuncuya ne demeli? Gormus Volkan'i guler yuzlu, tepki vermeyecek bir tip dayilik yapiyor orada. Top ile uzaktan yakindan alakasi yok.
Baros'un attigi 3. golden sonra biraz Baros ile Baris sevindi, geri kalani kendi yari sahasina donmedi mi futbolcularin?
Saniyormusunuz ki Galatasaray istese Hacettepe 9 kisi kaldiktan sonra bu maci 5-6-7 gol'e kadar goturemezdi. Aksine oynasalar zaten Hacettepe'nin gardi dusmustu. Orta sahalari kalmamisti. Neden yapmadilar peki?
Iki nedeni var..
Ilki ve daha az onemli olani, rakibe saygi.
Ikincisi rakibin sakatlamak icin tekme savurmasina izin vermemek (her insan once kendisini dusunur).
Neymis Teli'ye yazikmis, yanlis verilen kart yuzunden oyundan atilmis...
Hayir efendim. Teli yanlis verilen kart yuzunden degil, Lincoln'u dusurdugu icin ikinci sari karti gordu ve oyundan atildi. Birak orada gecsin adam. Dunyanin sonu mu? Belki bekin kademeye girer, belki kalecin kurtarir. Deger mi ikinci sari karti gorup bir sonraki hafta maci kacirmaya? Ama tabii bu adam bunu dusunebilse Turkiye'de isi ne?
Ama tabii sonra benzer pozisyonda Meira celmeyi takip rakibini dusurmedigi icin elestiri aliyor. O celmeyi taksa sari kart banko, kirmizi buyuk ihtimal, penalti belki. Teli rakibini dusurup hali sari kart aliyor, onda da hakem hatali.
Bu yorumlari yapanlar da Lincoln'un topu sektirmesini terbiye sinirlarini asarak elestirenler. Bu yorumlari yapanlar esas Turkiye'nin en buyuk futbol katilleri. Oyuncularin guzel yaptiklari seyleri konusmak yerine, surekli olumsuzluklari anlatanlar. Eyvallah olumsuzu da anlatacaksin, olumlu'nun oldugu yerde olumsuz da olacak pekala.
Iki saat onu konusacagina, Sabri'nin uzaktan cektigi sutta neden o kadar iyi vurabildigini detayli goster. 30 defa ileri sar geri sar kimin eli degmis yerine. Bana Sandro'nun orta sahadan cikarken top kontrolunu goster yakin planda, buyule beni. Orhan Sam'in pozisyonlarda ne kadar dikkatli oldugunu, rakibe hemen nasil yapistigini ve topu ne kadar guzel kaptigini goster.
Demek ki bunlari gosterirlerse programi kimse izlemeyecek. Peki bunun kulturunu vermesi gereken kim, bu programcilar degilse?
oooooof of...