Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?

Voters
14. You may not vote on this poll
  • Galatasaray

13 92.86%
  • Hacettepe

1 7.14%
  • Beraberlik

0 0%
Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234
91 ile 116 arası toplam 116 sonuç

Konu: Galatasaray - Hacettepe [ TSL 13. Hafta ]

Nesil
    2006

tv de cem papilada kural hatasi oldugunu ve tekrar edilmesi gerektigini soyledi ben yorum yapmiyorum ama kural ne diyorsa o olur. elle oynayan oyuncunun hakemi ikaz edip o elle oynamadi ben oynadim demesine ragmen hakem yanlis oyuncuya sari kart gosterdi. bakalim ne olucak ilerleyen gunlerde ama hakemlerin hala bu kadar cok elestiriye sebep vericek bariz hatalari yapmasi beni cok dusunduruyor. bu kadar da olmazki demek istiyorum. adalet olsun yeter

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Mantıklı düşünürsek kural hatası olamaz. Sonucunda oyun kuralları dahilinde yapılmış bir ihraç. 2 sarı karttan. Ama hakem tutupta raporuna elle oynadığı için sarı kart gösterdim yazarsa burda işler değişir. Oyun içerisinde sarı kart görmesini gerektirecek aksiyonda bulunmayan bir futbolcuya nedensiz yere sarı kart göstermek olmaz.
    Benim görüşüm maç tekrarlanırsa saçmalık olur, Baros'un 3 golüne yazık olur.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    tv de cem papilada kural hatasi oldugunu ve tekrar edilmesi gerektigini soyledi ben yorum yapmiyorum ama kural ne diyorsa o olur. elle oynayan oyuncunun hakemi ikaz edip o elle oynamadi ben oynadim demesine ragmen hakem yanlis oyuncuya sari kart gosterdi. bakalim ne olucak ilerleyen gunlerde ama hakemlerin hala bu kadar cok elestiriye sebep vericek bariz hatalari yapmasi beni cok dusunduruyor. bu kadar da olmazki demek istiyorum. adalet olsun yeter

Cem Papila ya mac yorumlamak icin para verende kabahat.

Hakemin hatasi, kural hatasi sayilamaz bence.

Ayrica Lincolnun top sektirmesi ne kizan tv yorumcularina kiziyorum, kendileri oturup Cristiano Ronaldo yu ovuyo, Cristiano Ronaldo bu haraketleri 2ci 3 cu lig ekiplerine bile yapiyor ozaman onu da elestirsinler.
    Kart felan verilmemesi lazim ama sadece hakemlere sormak istedigim bisey olur gecen sezon Yattara nin yaptigi haraketle bunun arasinda ne fark var?? Yattarada sert bi faule durdurulmustu o macta

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Hakem cok kötü bir mac yönetti , birde galiba yanlis adama kirmiziyi vermis.. macin tekrarlanmasi gündeme gelebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galiba

diyorsun ve kötü maç yönetti diyorsun, lütfem maçı seyret en azından özetini:

hakem süper ötesi bir maç yönetti bir hata yaptı o da yukarıda konuşula bunun dışında son yıllarda gördüğüm en iyi hakemliklerden birini yaptı diyebilirim
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Simdiye kadar yazilan yorumlari okumadigim icin ozur dileyerek basliyorum...

Mac hakkinda yazilacak 6 ana nokta var bence.

1. Arda'nin asiri sayida pas hatasi. Gariptir ki topuk pasi, tek pas oynadigi zaman Arda'ya doyum olmuyor. Ne zaman ki Arda igne deliginden top gecirmeye kalkisiyor, o Galatasaray topu kalesinde goruyor. Gittikce bana Hasan Sas'i hatirlatmaya basliyor Arda. Biraz daha az Hasan gibi, biraz daha fazla Aydin gibi, Lincoln gibi surekli topu dar alanda alip vererek oynamasi gerekli. Belki de dinlenmesi gerekli.

2. Baris'i ozlemisim. Orta sahaya kattigi enerjiyi, cesurlugunu, kaleye dikine gitmesini. Her ne kadar ancak 60 dakikalik kondisyonu var gibi gorunse ve bildigimiz Baris gibi oynayamamis olsa da, hem Ayhan hem de Meira'dan daha fazla kredisi var bende orta sahanin ortasi icin.

3. Emre Gungor cok kisa sure oynadi ama mac sonu alistigimiz gulumseyerek konusmasi eksik degildi. Sag cizgiye yakin bir yerde topla bulusup, one gidecekmis gibi yapip rakibi sasirtip sonra geriye donmesi ve takimi rahatlatacak pasi yapmasi, stoper'de Servet, Meira ve Emre Asik'dan sonra Galatasaray'in cevik bir stoperi oldugunu hatirlatti. Baris'dan sonra Galatasaray'in belki de en cok aradigi oyuncu sezon basindan beri.

4. Hakem'in Tozo'ya gosterdigi ilk sari kart'a en ufak itiraz etmem. Dikkat ederseniz bu tip el kol hareketleri ile rakibi durdurmak Euro 2008'de de faul ile sonuclandi. Top ile alakasi olmadan bu tip faulleri yapan, rakibin ustune binen, arkadan faul yapan, hakeme itiraz eden oyuncularimiz sayesinde yari finale yarim kadro ile ciktik. Ikinci sari kart'a neden olan Baris'in faulu de pekala sari kart. Rakibin ilerlemesini topa mudahale etmeden, hatta topa mudahale etmeye tesebbus bile etmeden yapilan her faul sari kart.

5. Erman ve Sansal.

Ben de istemezdim sari kart isteyip sonra Tozo'nun atilmasini, macin 11e11 mucadele icinde olmasini, bana seyir zevki vermesini ben de isterdim.

Amaaaaaaa. Yillardir hakeme kart isaret edersen sari kart gorursun. Senin gibi profesyonel oyuncu bunu nasil yapar diyen bunlar degilmiydi? Bu sefer ne degisti? Gecen sene Lugano bunu yapti diye onu oyundan atan hakem (ismini hatirlayamadim) icin gik cikmadi, Lugano'ya giydirip durdular. Bu defa oyuncunun kart istemesi normal, hakemin verdigi kart yanlis oldu. Agir oldu.

Esasinda olay baskaydi. Ikisi de verilen penalti'da gosterilen yanlis sari kart'a takilmisti. Bu gosterilen yanlis kart ikisini de cok etkilemisti, hakemin dogrularina dogu, yanlislarina yanlis deyip gecmek yerine hakemin disindan girdiler, icinden ciktilar. Isin komigi de ne ikisinin, ne de yonetmenlerinin aklina o frikik kullanilirken hakem'in nerede durdugunu gostermek bile gelmedi. Kararlarini vermislerdi. Arastirmaci degillerdi, karalamacilardi.

Ben acikcasi o pozisyonda el ile mudahale oldugunu gorunce sasirip kaldim. Sasirdim cunku bu tip o kadar cok pozisyonun atlandigini gorduk ki yillardir. Bu hakem gordu, el oldugunu gordu ama elin rengini secemedi. Bir hata idi.

Amaaaaaaaa. Erman her hafta oyuncu isimlerini yanlis soylerken, pozisyonun icindeki olan biteni kendi istedigi gibi mantik ile uzaktan yakindan alakasi olmadan yorumlarken iyi. Hatta Sansal Zico'nun dedigi "Edu ile Lugano yavas degil, Balili hizli" sozunu eski bir Galatasaray teknik direktorune mal ederken iyi. Ama hakem anlik bir karar ile el oldugunu gorup, rengini secememesi kotu.

Ama ayni Erman Toroglu rakibin ayagina kontrolsuzce vuran adam icin yok bir sey der. Arkadan yapilan mudahalelerde verilmesi gereken sari kartlari atlar. O gun aklina oyle esmistir. Bir de piskin piskin hakemlerde standart olamaz derler. Standart olamayacagi zaten yaptiklari programdan belli. Program'da standart yoksa hakemlerde nasil olabilir ki? Bir hafta faul dediginin benzerini ertesi hafta faul degil olarak yorumlar. Bir bakarsin ofsayttir, hakem nasil bunu kacirir olur (28 cm'lik ofsayt olsa da), bir bakarsin ofsayttir ama yardimci bunu kacirabilir cunku sadece 28cm'lik bir ofsayttir.

Zaten mac icinde olan guzel hareketleri gostermek yerine oyuncularin garip garip surat ifadelerini, alakasiz taraftar goruntulerini, ufacik tartisilacak pozisyonlari 30 defa gosterirler. Bir de moda olmus simdi, taraftar sesi az geliyormus. Daha da az gelsin kardesim. Ben mac izlerken taraftar sesi duymak istesem maca gider tribunden izlerim. Ne isim var TV basinda. Maca gitmek, taraftarlarin arasinda izlemek bir kulturdur. TV basinda izlemek isteyen adam maca gitmek istemeyen, o kalabaliga girmek istemeyen adamdir. TV basinda ille de taraftar sesi duymak istiyorsam, buyurun size kuluplere guzel bir gelir kaynagi. LigTV taraftar sesi kesinlikle yayinlamaz. Kuluper tribun sesini kayit eder, MP3 olarak veya album olarak satarlar taraftara. Her ay yeni bir tanesi cikar en yeni tezahuratlari icerir. Tribun sesi dinlemek isteyen taraftar da takar kulakliklarini veya acar muzik sistemini sonuna kadar kendisini statta gibi hisseder. Sesini de boylece kendi istedigi gibi ayarlar. Zaten spikerlerin su anda islevi tamamen oyuncu isimlerini soylemeten ibaret. Baksa bir ise yaradiklari yok. Olsalar da olur, olmasalar da.

Ama TV'de mac izlemenin farkli bir zevki olmalidir. Bana sadece oyuncu isimlerini soyleyen adam degil, bana duzgun yorum yapacak, yeterince detay ile goremedigimiz guzel hareketleri gosterecek yayinci lazim. 40 defa top cizgiden gecti mi gecmedi mi yayinindan bana ne? Neyi degistiriyor ki? Hakem zaten vermis kararini. Dogrudur, yanlistir. Onun kararini verecek mercii bellidir. Onlara yollayin bu goruntuleri. Veya internet sitenizde yayinlayin cok meraklisi varsa. Bu pozisyonlar bu kadar onemliyse, binlerce hit alir, reklam gelirinizi arttirirsiniz.

Ben Arda'nin, Lincoln'un attigi calimi yakin planda gormek istiyorum. Umit Karan'in vurdugu veya vuramadigini rovesata veya demi-vole topun cizgiden gecmesinden daha onemli. Ben Alex'in attigi guzel arapasini gormek istiyorum. Delgado'nun topuk pasini veya cektigi guzel sutu defalarca gosterin, sutun neden isabetli oldugunu veya neden isabetli olmadigini anlatin. Bana Guiza'nin neden topu bacaklarinin arasindan kacirdigini yorumlayabilecek kadar bilgili bir yorumcu lazim. Guiza'ya golu atamadigi icin dalga gececek adam lazim degil. Sokaktaki herkez bunu yapiyor zaten. Bana Nobre'nin vurdugu guzel kafa vurusunu defalarca gosterin. Mac sonunda zaman geciren kaleciyi, oyundan yavas cikan oyuncuyu uzun uzun gostermek, ekran basinda oturani sinir etmek yerine bana mac icinde olan guzel hareketleri gosterin yahu. Bu kadar mi zor yani atilan guzel bir sutu 2-3 defa gostermek? Veya iki oyuncunun nizami mucadelesini gostermek? Umit Karan dunku macta iki tane rovesata denedi. Ikisi de tutmadi ama bunlar futbolun gorsel degerini arttiran hareketler degil mi? Siz gosterirseniz, belki oyuncular bu tip hareketleri yapmayi, bize heyecan vermeyi daha da cok dener. Ligimizin izlenim degerini arttirir. Yakin plandan bunu ceken kamera var mi bana gosterecek? Ama top taca cikti mi, cikmadi mi 30 defa gosterirler.

Sansal Buyuka ve Erman Toroglu futbolsever olsa futbolun guzelliklerini gosterirler. Sadece gosterecegiz diye konusmazlar...

6. Lincoln'un top sektirmesi pekala goze hos gelen bir olaydi. Rakibi kucuk dusurucu bir hareket olarak algilanmasi da gayet dogaldir. Benzerini aylar once Nani, Man Utd'in 4-0 galip geldigi macta Arsenal'e karsi yapmis, sadece Arsene Wenger'in ve Arsenal'li oyuncularin degil, Alex Ferguson'un da tepkisini cekmisti. Eskiden yillar sonra benzer olaylar yasanirdi Turkiye'de, artik bir kac aya dustu bu surec demek ki.

Lincoln'un yaptigi dogru degildi, gereksizdi. O sovu pekala mac sonrasi topu hakeme vermeden once yapabilirdi. Veya alirdi kenardan bir top, tribunleri selamlarken top sektirerek selamlardi.

Ama beni daha cok rahatsiz eden Lincoln'un bunu yapmasindan daha cok buna karsi verilen tepki. Farkli bir kulturden gelmistir, olayi farkli yorumlamistir. Bu konuda belki de hassas degildir. Hepsi olabilir, herkezi kendimiz gibi kabul etmememiz lazim. Erdogan Arica, eger Almanca bilgisi varsa gider Skibbe'ye, yoksa gider Burak Dilmen'e sakin bir sekilde anlatir bunun ayip oldugunu, bu tip hareketlerin yanlis oldugunu dusundugunu. Buyuk ihtimalle de rakip teknik direktor buna olumlu yaklasir (hirtin teki degilse) Lincoln'un bu konuda uyarilmasi gerektigini dusundugunu belirtir. Skibbe ile Burak Dilmen'de gider Lincoln ile bu konuda konusur, dikkatli olmasini ister. Insan gibi davranir, insan gibi yanit alir. Neyse, macta belki de uzerinde en az durulmasi gereken konu hakkinda bu kadar yazdigima bile inanamiyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Abi bir şey diyeceğim. Maç sonu Erdoğan Arıca basın mensuplarına "Yaptığı hareket saygısızlıktı, ben de ona "Metalist maçında nerdeydin?" dedim." diyor ve bu söylediği saygısızlık olmuyor. Lincoln'ın yaptığı ayıp ama Arıca'nın bu söylediği de en az onun kadar ayıp bir şey bence.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Abi bir şey diyeceğim. Maç sonu Erdoğan Arıca basın mensuplarına "Yaptığı hareket saygısızlıktı, ben de ona "Metalist maçında nerdeydin?" dedim." diyor ve bu söylediği saygısızlık olmuyor. Lincoln'ın yaptığı ayıp ama Arıca'nın bu söylediği de en az onun kadar ayıp bir şey bence.
    Zaten Erdogan Arica'nin verdigi tepkinin seklinin savunulacak yani yok.

Tamam hoslanmamissindir yaptigindan, bunu duzgun bir sekilde dile getirirsin. Hakliyken, haksiz cikma hikayesi. Tamamen kullanilan uslup yuzunden.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence haklı olduğuda yok. Uydurulmuş bir şey var... Kitapta yazmayan kurallar adı altında. Nedir bu kurallar? Rakibe saygı. Küçüklerine sevgi ? ne saçmalık.

Erdoğan Arıca maçın başından sonuna kadar yedek klubesinde otursun maçın gidişatını değiştirecek tek hamle yapamasın. 60 küsür yaşlarına kadar Türk futboluna küçücük bişey dahi veremesin. Sonra gitsin Lincoln top sektirdi desin... Eeeee?

1-0 öne geçsen dakikalar 80 küsür olsa. Recep bir aut degajını kaç dakika da atacak? Zaman geçirmek için nasıl yırtınacaksın. Ne olacak o zaman kitapta yazmayan kurallara. X futbolcun sakat olmasada sahada yatacak. Yatmayacak mı? Bunlar ayıp olmayacak mı? Sahada ikili mücadeleler de birbirleri arasında küfür kıyamet... Fck off, you kim kime ne der belli değil. Ama Lincoln top sektirdi?

Zerre samimi değil. Siz ancak oturup ağlayın Bkz: Ümit Kayıhan
    Fikirlerim burada

Lincoln ligdeki kasaplardan tekmeler yer,1 sezon boyunca dogru düzgün top oynayamaz,elestiri yagmuruna tutulur.Kasaplar gündeme bile gelmezler.

Lincoln´e saygisizlik yaparlar,Lincoln sogukkanliligini korur,artizlik yapmaz bazilari gibi,Lincoln provakatör olur,Lincoln elestirilir yine.Artizlik yapanlar aslanim,kocum benim be diye sevgi yagmuruna tutulur.

Lincoln macin son anlarinda taraftarlari keyiflendirmek icin hareket yapar,top sektirir,futbolun güzelliklerini ortaya koyar,Lincoln yine elestiri yagmuruna tutulur.
    Neymis efendim saygisizlikmis ? Yahu ne alakasi var bunun saygisizlikla? Adam isini yapiyor,taraftarlari costuruyor,futbol oynuyor ya,var mi bunun ötesi ?Sen git ozaman 11 saygili adami topla takima,ligde kalmaya calis Erdogan Arica.

Lincoln´ün bu yaptigi saygisizliksa eger,her macta ondan bu tür saygisizliklari bekliyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Recebin asistiyle açılır atık gs atar 3 - 4 tane daha
    Yahu Recep kaç tane kritik pozisyon kurtardı, sayabildin mi?

Nesil
    2003

Ya Lincoln sektirmis, sektirmemis...

Bu buzul'un en ust tarafi...

Altta daha neler yatiyor...

Lincoln'un o top sektirme hareketinden hemen once topu uzaklastirmaya calisan Volkan Yaman'i ittiren Hacettepe'li oyuncuya ne demeli? Gormus Volkan'i guler yuzlu, tepki vermeyecek bir tip dayilik yapiyor orada. Top ile uzaktan yakindan alakasi yok.

Baros'un attigi 3. golden sonra biraz Baros ile Baris sevindi, geri kalani kendi yari sahasina donmedi mi futbolcularin?

Saniyormusunuz ki Galatasaray istese Hacettepe 9 kisi kaldiktan sonra bu maci 5-6-7 gol'e kadar goturemezdi. Aksine oynasalar zaten Hacettepe'nin gardi dusmustu. Orta sahalari kalmamisti. Neden yapmadilar peki?

Iki nedeni var..

Ilki ve daha az onemli olani, rakibe saygi.

Ikincisi rakibin sakatlamak icin tekme savurmasina izin vermemek (her insan once kendisini dusunur).

Neymis Teli'ye yazikmis, yanlis verilen kart yuzunden oyundan atilmis...

Hayir efendim. Teli yanlis verilen kart yuzunden degil, Lincoln'u dusurdugu icin ikinci sari karti gordu ve oyundan atildi. Birak orada gecsin adam. Dunyanin sonu mu? Belki bekin kademeye girer, belki kalecin kurtarir. Deger mi ikinci sari karti gorup bir sonraki hafta maci kacirmaya? Ama tabii bu adam bunu dusunebilse Turkiye'de isi ne?

Ama tabii sonra benzer pozisyonda Meira celmeyi takip rakibini dusurmedigi icin elestiri aliyor. O celmeyi taksa sari kart banko, kirmizi buyuk ihtimal, penalti belki. Teli rakibini dusurup hali sari kart aliyor, onda da hakem hatali.

Bu yorumlari yapanlar da Lincoln'un topu sektirmesini terbiye sinirlarini asarak elestirenler. Bu yorumlari yapanlar esas Turkiye'nin en buyuk futbol katilleri. Oyuncularin guzel yaptiklari seyleri konusmak yerine, surekli olumsuzluklari anlatanlar. Eyvallah olumsuzu da anlatacaksin, olumlu'nun oldugu yerde olumsuz da olacak pekala.

Iki saat onu konusacagina, Sabri'nin uzaktan cektigi sutta neden o kadar iyi vurabildigini detayli goster. 30 defa ileri sar geri sar kimin eli degmis yerine. Bana Sandro'nun orta sahadan cikarken top kontrolunu goster yakin planda, buyule beni. Orhan Sam'in pozisyonlarda ne kadar dikkatli oldugunu, rakibe hemen nasil yapistigini ve topu ne kadar guzel kaptigini goster.

Demek ki bunlari gosterirlerse programi kimse izlemeyecek. Peki bunun kulturunu vermesi gereken kim, bu programcilar degilse?

oooooof of...

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Abi TRT'deki "Stadyum" programını biliyorsunuz, geçen senelerde izleyicilerden "Neden tartışmalı pozisyonları yorumlamıyorsunuz?" diye bir sürü tepki topluyorlardı. Şimdi onlar da dönmüş geri sar-oynat filana. Ben program diye Habertürk'teki "Futbol Kulübü" programına derim, Okay Karacan-Uğur Meleke-Mehmet Demirkol; NTVSpor'daki "Gol" programına derim, Ersin Düzen-Güntekin Onay-Mert Aydın. Futbolun güzelliklerinin sergilendiği, daha da önemlisi futbola ve hatta spora olan vizyonun geliştirildiği programlar bunlar. Ama biz varsa yoksa 3 futbolcu eskisi + 1 hakem eskisi + 2 tane yorumcu müsveddesini toplayıp al geri-oynat yapanların olduğu programlara aşinayız. Yazık gerçekten!

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Dün maçtan önce Hacettepe'nin Galatasaray'ı zorlayamayacağını,Galatasaray'ın rahat bir galibiyet alacağını düşündüğümü söylemişti.Galatasaray kazandı;fakat Hacettepe'nin onları zorlamadığını söylemek yanlış olur.Fakat çok şansızdılar.10 kişi kalmaları,tam devre biterken kalecilerinin topu elinde tutamaması sonucu gol yemeleri gibi aksilikler üst üste gelince Galatasaray'ın işi kolaylaştı.Belkide dün akşam Hacettepe bir sürpriz yapacaktı ama işleri yaver gitmedi.Galatasaray istediğini aldı,zirve takibini sürdürdü.Tebrikler..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence futbolda rakibe acıma olmamalı rakip isterse 8 kişi kalsın yinede bütün gücünle gideceksin üzerine. Saygı futbolda vardır ama acıma olarakda değil bence çok abartılıyor saygı olayı. İngiltere'de bunu göremezsin mesela attıkça atmak isterler
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Maç tekrar olacak mı?

Hacettepe Kulübü Başkanı Turgay Kalemci, Turkcell Süper Lig'de pazar günü oynanan Galatasaray-Hacettepe maçında karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay'ın bir pozisyonda 'yanlış futbolcuya kart' gösterdiğini raporuna yansıtacağından emin olduğunu söyledi.

Karşılaşmada hakem Süleyman Abay'ın 'topla elle oynama' gerekçesi ile Zoko yerine Teli'ye sarı kart verdiğini belirten Hacettepe Kulübü Başkanı Kalemci, tüm Türkiye'nin gözleri önünde yaşanan bu olayın hakemin raporuna yansıtılması durumunda hatanın 'kural hatası' olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ''Süleyman Abay olayı raporunda yansıtmaz ise 'hakem hatası' olarak değerlendirilecektir. Ancak herkes hakemin yanlış futbolcuya kart gösterdiğini gördü. Bu durumu hakem Süleyman Abay raporuna yansıtırsa, 'kural hatası' olarak değerlendirilecektir ve maç tekrarlanacaktır'' diye konuştu.

Benzer bir olayın geçen yıllarda Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçında yaşandığını ve o maçın hakemi Ali Aydın'ın hatayı raporuna yansıttığını kaydeden Kalemci, şöyle konuştu:

''9 yıllık başkanlık hayatımda 550'den fazla maç seyrettim ve bugüne kadar hakemlerimiz hakkında hiç konuşmadım. Hakemlerimizin iyi niyetlerinden ve dürüstlüklerinden hiç şüphe etmedim. Biz yöneticiler, futbolcular nasıl hata yapabiliyorsa, hakemlerimiz de hata yapabilir. Hata olacaktır, bu doğaldır. Bu maçta yaşanan 'yanlış futbolcuya kart gösterilmesi'nin hakem Süleyman Abay tarafından rapora yansıtılacağını ve hatanın 'hakem hatası' olarak değil 'kural hatası' olarak değerlendirilerek, maçın tekrarlanacağını düşünüyorum.''

Kaynak : AA
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Maç tekrarlansın o zaman sanki Ali samiyende mi yenicekler .Tekrarlanır İnşAllah o zaman acayip bi hırsla oynarız .Hacettepe kim yahu istersek 100 kere maç yapalım sonuc belli olan baros un 3 golüne olur..
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet olan Baros'Un 3 golüne olur ama fikstür aksar, oyuncuların yorgunlukları peki bunlar hiç mi düşünülmüyor?
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Maç tekrarlansın o zaman sanki Ali samiyende mi yenicekler .Tekrarlanır İnşAllah o zaman acayip bi hırsla oynarız .Hacettepe kim yahu istersek 100 kere maç yapalım sonuc belli olan baros un 3 golüne olur..
    Elbette Galatasaray avantajlı olur ama futbolda neyin ne olacağı günümüzde hiç belli olmuyor

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Sanki Çok Rahat Kazandık ya Alican Yahu Adamlar 11 Kişi Oynadığı Zaman Bizi Maymun Ettiler. İlk Yarı Tozo Atılana Kadar Ne Oynadık Allah Aşkına ?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tekrar olmaz maç.. yemez tekrar ettirmeye bugüne kadar olmadı galatasaraya hiç olmaz..

Nesil
    2003

Futbol oynadım, hakemlik yaptım şimdi de Türk medyasının bir parçasıyım. Hayatım boyunca doğru olduğuna inandığım şeyi söylemeye çalıştım. İnanmadığım bir şey için de ağzımı bile açmadım. Dün izlediğim Galatasaray – Hacettepe karşılaşmasından beri inanılmaz rahatsız bir ruh hali içerisindeyim. Maçtan sonra beş hakem arkadaşımla konuştum. Bu hakemlerin tamamı şu anda Turkcell Süper Ligde üst düzey maçlarda düdük çalıyor, bayrak kaldırıyor. Hepsinin söyledikleri şey aynıydı: “Biz makine miyiz? Hata yapamaz mıyız? Görsek suç, göremesek suç”
    Ayrıca en fazla dert yandıkları konu da hakem yorumcularının hakem hakkında yargıya varırken hakem ayrımı yapmaları. Yani, bir hakem bir hata yaptığında gündeme geliş şekli aynı hatayı başka bir hakem yaptığında aynı şekilde olmuyor.
    Haksız da değiller hani... Dün maçtan sonra elimden geldiğince tüm spor programlarını izledim. Neredeyse tamamında Süleyman Abay’ın sarı kart isteyen oyuncuya gösterdiği kart eleştiriliyordu. “Bu kadar nazikçe kart isteyen oyuncuya kart verilir mi” sorusu sıkça soruldu. Cevap veriyorum EVET Gösterilir!!! Çünkü hem FIFA talimatları hem de MHK talimatları hakemlere bunu emrediyor. Sadece 2 hafta önce Fırat Aydınus Beşiktaş – Kocaeli maçında Kemal’in yerde yatarken elini kaldırmasını sarı kart ile cezalandırmasını nasıl alkışladıysak, Süleyman Abay’ın Fenerbahçe – Büyükşehir Belediye maçında Guiza’nın kart istemesini görmeyerek bunu sarı kartla cezalandırmamasını eleştirdiysek bu maçta da Abay’ın sarı kartı olduğu halde sarı kart isteyen oyuncuya kart vermesini de alkışlamalıyız! Hiç mi suçu yok sarı kartı varken amatörce kart isteyen adamın. Bunun sevimliliği , nazikliği olmaz hocalarım... Sarı kart istemenin cezası sarı karttır, bu kadar!!!
    Gelelim o müthiş penaltı pozisyonuna... Hakem düdük çaldığında stadyumda herkes birbirine baktı. Yardımcı hakemler, oyuncular ve taraftarlar... Hakem dışında hiç kimse bilmiyordu ne olduğunu. Hakem net bir kolla oynama görmüştü Servet’in kafasının üstünden. Servet’in önünde Zoko, arkasında Teli vardı. Hakem kolun arkadaki Teli’nin kolu olduğunu sandı. Siyah – beyaz ayrımını konuşmak doğru değil, çünkü hakem el değil, uzun kollu eflatun renk formalı bir kolun müdahalesini görmüştü. Emin bir şekilde düdüğü çaldı. Ama sarı kartı yanlış oyuncuya gösterdi. Eyyam yapsa, penaltıyı çalmasa ya da sarı kart gerektiren bu pozisyonda sarı kart vermese daha namuslu mu olacaktı hakem? Burada topu resmen kolu ile alan oyuncu hakeme gidip penaltıyı ben yaptım diyeceğine hakeme tüm takım itiraz ediyor. Hakem pozisyonu görmüş oyuncuları karıştırmış. Zaten pozisyonu gören 2 kişi var sahada. Biri Süleyman Abay diğeri de Zoko. Zoko’yu suçlayan yok. Varsa yoksa suçlu hakem oh ne güzel ülke burası, futbolcu olmak varmış... Kimse bana Zoko hakeme söylemiş elle müdahale edenin kendisi olduğunu demesin. Böyle bir şey yok. Bunu adım gibi biliyorum... Eskişehir – Galatasaray maçında top Ümit Karan’a çarpar, golün ofsayt olduğu yönünde itiraz eden 10 Galatasaray’lının en önünde Ümit vardır. 4 arkadaşının sarı kart görmesine neden olur, takımın konsantrasyonunu bozar kimse Ümit’e kızmaz. Zoko topu kolu ile oynar, hakem sadece bir sarı kart hatası yaparak mükemmel bir penaltı kararı verir maçın içine etmiştir. Kusura bakmayın ben böyle futbol izleyicisi değilim...
    Elimden geldiğince Abay gibi gördüğünü çalan, eyyam yapmayan hakemleri savunacağım. Aynen Selçuk Dereli’yi, Cüneyt Çakır’ı, Fırat Aydınus’u ve diğer hakemleri koruduğum gibi...
    Bu maçta Abay’ın bir hatası vardır. O da Tozo’nun 2. sarı kartı aldığı pozisyonda Barış’ın görmesi gereken sarı kartı vermemesidir. Yani Teli’ye yanlış bir ilk sarı kart, Barış’a gösterilmeyen bir sarı kart. Bunların yanı sıra mükemmel bir maç yöneten ve inanılmaz bir penaltı yakalayan bir hakem... MHK bir an önce şapkasını önüne koymalı, hakemlerini korumalı. Bunu yaparken hakem ayrımı yapmamalı...
    Cüneyt Çakır ve Selçuk Dereli ülkenin en üst düzey FIFA kokartlı hakemleri ama ikisi de Kadıköy’de düdük çalamıyor. Biliyor musunuz???

Guzel buldugum bir yazi

http://www.gazeteport.com.tr/YAZARLAR/NEWS/GP_336290

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gerçekten güzel yazıymış
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006

hala erman ve sansali tartisiyormusunuz ya? artik maratondan nefret ediyorum ve ermen ile sansaldan tiksiniyorum. turk televizyonlarinda bu kadar yanli yayin yapan 2 kisi yok.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

noktasına virgülüne kadar imzamı koyarım Bora Koçyiğit'in yazısına. paylaştığın için de sana teşekkür ederim perpetua.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bir ara Lig tv'de programlara çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam

Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234

Mesaj Yetkileri