1 ile 30 arası toplam 152 sonuç

Konu: Taktik ve Antreman Tartışma Platformu

Hybrid View

kendi uyguladıklarımdan ornek verirsem eger;
    genellikle alan savunması yapıyorum. defans cizgisi onde ve ofsayt taktigi ile risk alıorum ama genel olarak basarılı oluyor. ofsayt taktigi acıkken adam markajı yapmak bazen yerini kaybeden oyuncum sayesinde ofsayt bozuluyor ve tehlikeli olabiliyor bu durum.o yuzden alan savunması taraftarıyımdır.

ornk, meira gibi teknik ve pas yapabilen oyuncuları derinlemesine uzun toplar acmak yarar saglayabilir.sizin defansınıza basan takımı gafil avlarsınız.

ama sunuda belirtmek gerekirki rakip oyuncu talimatlarında sıkı markaj alan daraltma gibi secenekleri tum rakibe uygularsanız taktigin dısında bir seyir cizer oyun. bu ozelligi kilit adamlarda kullanmak ve kanat oyuncularına zayıf ayak secenegi uygulamak daha elverisli olur
    dipnot: rakip takım talimatlarında rakip kaleciyede alan daraltma secmek iyidir. cunku geri pas verirse rakip, kaleciye en yakın olan oyuncular (bunlar genelde forvet oyuncularınız olur) kaleciye pres yaparak baskı uygular ve kolay top sokmasını engeller ve cogu zaman hata yapar.bu ozelligi her zaman kullanırım ve yararını gordum

cok asırı kotu bi takım calıstırmıyorsanız; kısa pas, dusuk tempo, az zaman gecirme ayarı uygun olur

Quote Originally Posted by volkan_uzun View Post
    kendi uyguladıklarımdan ornek verirsem eger;
    genellikle alan savunması yapıyorum. defans cizgisi onde ve ofsayt taktigi ile risk alıorum ama genel olarak basarılı oluyor. ofsayt taktigi acıkken adam markajı yapmak bazen yerini kaybeden oyuncum sayesinde ofsayt bozuluyor ve tehlikeli olabiliyor bu durum.o yuzden alan savunması taraftarıyımdır
    dediklerine aynen katılıyorum.atak bi oyun oynanıcaksa kesinlikle alan markajı kullanılmalı. Helede defanslarnız Servet gibi ağır değilse değmeyin keyfinize.

ornk, meira gibi teknik ve pas yapabilen oyuncuları derinlemesine uzun toplar acmak yarar saglayabilir.sizin defansınıza basan takımı gafil avlarsınız.
    Evet.defansınızda top çıkartabilecek tekniği ve pası yüksek olan bi oyuncunuza long pass verip ara top denemesini yüksek tuttuğunzda çok güzel kontralara çıkabiliyorusunuz.(defansif oynarken çok işinize yarar)

ama sunuda belirtmek gerekirki rakip oyuncu talimatlarında sıkı markaj alan daraltma gibi secenekleri tum rakibe uygularsanız taktigin dısında bir seyir cizer oyun. bu ozelligi kilit adamlarda kullanmak ve kanat oyuncularına zayıf ayak secenegi uygulamak daha elverisli olur
    böylece karşı takımın kanatlarından garip şekilde giden ortalar izlersiniz.tabii bunun için pozisyon alma özelliği yüksek olan bi savunmacı gerekli karşısına

dipnot: rakip takım talimatlarında rakip kaleciyede alan daraltma secmek iyidir. cunku geri pas verirse rakip, kaleciye en yakın olan oyuncular (bunlar genelde forvet oyuncularınız olur) kaleciye pres yaparak baskı uygular ve kolay top sokmasını engeller ve cogu zaman hata yapar.bu ozelligi her zaman kullanırım ve yararını gordum
    Gerçekten bende çok faydasını gördüm bunun. Forvetinizin hızlanması iyiyse kaleciye giden bi topu kaleciden bile önce yakaladığını bile görebilirsiniz böylece.

ben bunun yanında karşı takımın beklerinede daraltma yaptrıorm çünkü biçok takım defanstan bekleri ile top çıkartıyorlar ve böylece onların hata yapması sağlanıo

cok asırı kotu bi takım calıstırmıyorsanız; kısa pas, dusuk tempo, az zaman gecirme ayarı uygun olur
    evet öyle fakat defansın arkasına çok top kaçırabiliolar takım ii değilse.böyle oynayıp hızlı savunmacılar sizi çok çok üst liglere ve şampiyonlara çıkartabilir.

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by volkan_uzun View Post
    benim asistanım alan daraltmayı genelde orta sahalara, zayıf ayağı da forvetlere kullanmamı söylüyor.

Mesaj Yetkileri