Sayfa 2 / 5 İlkİlk 1234 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 130 sonuç

Konu: Forvetlerin gol atamama sorunu?

Anlatamadığımız olay şu sanırım.Aynı taktikte ısrar ederek 3 sezon oynayarak ve eskisinden daha kaliteli oyuncular alarak gol atamıyoruz.

Anlatmaya çalıştığım şu: Neden sadece fotvetlerin ratingi düşüyor ? ve neden her mac %80 oranında 1-0 1-1 ve 2-1 gibi skor ile bitiyor.Süper ligin iyi takımlarıyla oynadığımızda 1-0 öndeiken gol yedik diyelim.2. lig takımı içinde gecerli bu ve hep aynı şekilde gol oluyor.Kaleci degajı forvetin önüne düşüyor forvet gol yapıyor.Ya da kaleci degajı birisinin kafasından sekiyor forvet gol yapıyor.

bütün maclar 1-0 biter güiza atar butun golleri 30 golle gol kralı olur bu zor deil.diğer forvetlerde sazan gibi bakar.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Konu teknik bir sorun ile alakalı değil. O yüzden olması gereken yere taşıyorum.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

forvet mantelitesini artırdım,dayanıklıda olsa alan daratltmayı cok cok dusurdum.20 uzerinden 4-5 gibi bisey yaptım yani bolece ataklarda daha cok kendini gostermeye basladı. bendede forvetler dusuk ratingle oynuordu. gol atamıordu cunku. ama takımım fena diildi. orta saha defans forvet haric herkes gol atıodu. bu olayla artık is yuku forvete bindi.simdi daha cok gol atıolar.

ligde 31. hafta gol atanlar arasında 54 golle ikinciyim. en çok gol atan takımın 61 golü var... ben de ilk sezon gollerden sıkıntılıydım ama ikinci yarıda iş düzeldi ve o sezonu 50 golle kapattım. zamanla takım oturmaya başladıkça iş düzeliyor...
    genel olarak açık ligleri yazıyorum şimdi (08-09 sezonu)

arjantin 1.lig: boca-92, river-72
    arjantin 2.lig: san belgrano-76, quilmes-74

brezilya 1.lig: internacional-67, palmeiras-59
    brezilya 2.lig: vasco-60 , juventude-57

ingiltere 1.lig: arsenal-91, liverpool-74
    inglitere 2.lig: reading-82 , ipswich-76

almanya 1.lig: bayern-69 , hsv-66
    almanya 2.lig: nürnberg-62 , kaiserslautern-57

italya 1.lig: roma- 67 , milan-67
    italya 2.lig: parma-62 , mantova-62

ispanya 1.lig: madrid-75 , barca-70
    ispanya 2.lig: zaragoza-92 , celta-67

türkiye 1.lig: galatasaray-68 , fenerbahçe-66
    türkiye 2.lig: manisa-55 , rize-53

rossiyi barcelonaya aldım 32 milyona sonuç = 34 maç 8 gol

ya galatasarayda taktıgımden memnunum ama arsenalle kafa kafaya oynuyorum adamlar 5 defa gelıyo 4ununu atıyo benı 9 kaleyı bulan suttan sadece 1i gol oluyo adamlar bos kaleye atamıyolar her mac bos kaleye en az ıkı gol atamıyorum cıldırcam:S

Quote Originally Posted by tiesto18 View Post
    ya galatasarayda taktıgımden memnunum ama arsenalle kafa kafaya oynuyorum adamlar 5 defa gelıyo 4ununu atıyo benı 9 kaleyı bulan suttan sadece 1i gol oluyo adamlar bos kaleye atamıyolar her mac bos kaleye en az ıkı gol atamıyorum cıldırcam:S
    forvetler kimler?

a quino sercan cem sultan bıde brazılyadan bı adam oyunu kapattım adı aklımda degıl ama adam 5 yıldız bıtırıcılıgı 15 ın altında forvetım yok as forvetlerın soguk kanlılıgı konsantrasyonu hızı gucu 15 ın ustunde adamlarda yetenek fıskırması var ama sonuc yok

Aynı sorun bende de var. Takım deli gibi oynuyo neredeyse her maç 12-13 ortalama şutum var gol yok yok yok. Hemen hemen her maç boş kaleye gol kaçıyor, direkten dönüyor artık kabak tadı vermeye başladı. Ve o kadar şuttan gol çıkmayaıp karşı takımın 3-5 şutundan biri gol olunca insan kafayı yiğiyor. Tamam bunlar olabilecek şeyler futrbol içinde ama her zaman aynı olmaz. En son maçımda artık sinirlenip çıktım oyundan 2 gündür açmıyorum sinirden FM'yi. Olan olay şu 16 şutum var dakika olmuş 82 karşı takımın daha hiç bir şutu yok pozisyonu yok ama bi frikik kazandılar gol. Maç 1-0 bitti tek şutlarıda gol oldu. Diyorum sorun bende mi bir tek değilmiş.

tecrübesizler ama..
    hepsi genç..
    böyle gençlerle oynayacaksan en az 1 sezonu gözden çıkaracaksın, ya da 25 yaş altı adam almayacaksın .D

geçen sene GS'yi şampiyon yapan adamlara bak;
    hakan şükür,36 ve hasan şaş,33 yaşındaydı...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanBul

tek forvet oynatmanızada bağlı benim gözlerimlerim suana kadaroyla bu oyunda kanat organizasyonları üzerinde durulmus direk savunmanın üstüne gitmek yerine kanatlardan ortalarla gidiyor takım taktiğede bağlı olarak ama genellikle kanatları kullanıyor takımlar gol olması içinde forvetinizin kafa vurusu yüksek olması gerekir ben buna bağlıyorum bu sorununu

Quote Originally Posted by isimsiz View Post
    tek forvet oynatmanızada bağlı benim gözlerimlerim suana kadaroyla bu oyunda kanat organizasyonları üzerinde durulmus direk savunmanın üstüne gitmek yerine kanatlardan ortalarla gidiyor takım taktiğede bağlı olarak ama genellikle kanatları kullanıyor takımlar gol olması içinde forvetinizin kafa vurusu yüksek olması gerekir ben buna bağlıyorum bu sorununu
    evet bir pivot bir de hızlı forvet aldığınızda takım daha çok gol atmaya başlıyor...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

OLaya birde şu açıdan bakmayı deneyin. Artık FM de eski seriLerde ki gibi standart bir komut ver daL maça oLayı yok. Her forvetin özeLLiğine göre mevki özeLLiği vermeniz gerek. DenemeLer yaparak onun en iyi hangi şekiLde oynayabiLeceğini buLmanız gerek. Önceden atıyorum diğer seriLerde ver forvete iLeri çıkış ver topLa koşsun dışarıdan istersen berbat bir adam getir o komutLara uyup takır takır goL atıyordu ama artık öyLe birşey kaLmadı. Oyun gittikçe zorLaşıyor ve bizde gittikçe ciddiLeşmeLiyiz.

Beşiktaş ı yönetiyorum HoLosko 14 maçta 7 goL 5 asist i var Bobo nun ise 11 maçta 7 goLü var Nobre nin 2 Batuhan ın da 3 goLü var.

Ama ben kimi oynatıyorsam onun özeLLikLerine göre görev vermeye çabaLıyorum. İşte atıyorum HoLosko yu topLa koşturuyorum ama Batuhan oyunda iken ona daha çok topLa gitmesine izin vermiyorum gibi.

Ufak ayrıntıLar sizi başarıya taşıyacaktır.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    OLaya birde şu açıdan bakmayı deneyin. Artık FM de eski seriLerde ki gibi standart bir komut ver daL maça oLayı yok. Her forvetin özeLLiğine göre mevki özeLLiği vermeniz gerek. DenemeLer yaparak onun en iyi hangi şekiLde oynayabiLeceğini buLmanız gerek. Önceden atıyorum diğer seriLerde ver forvete iLeri çıkış ver topLa koşsun dışarıdan istersen berbat bir adam getir o komutLara uyup takır takır goL atıyordu ama artık öyLe birşey kaLmadı. Oyun gittikçe zorLaşıyor ve bizde gittikçe ciddiLeşmeLiyiz.

Beşiktaş ı yönetiyorum HoLosko 14 maçta 7 goL 5 asist i var Bobo nun ise 11 maçta 7 goLü var Nobre nin 2 Batuhan ın da 3 goLü var.

Ama ben kimi oynatıyorsam onun özeLLikLerine göre görev vermeye çabaLıyorum. İşte atıyorum HoLosko yu topLa koşturuyorum ama Batuhan oyunda iken ona daha çok topLa gitmesine izin vermiyorum gibi.

Ufak ayrıntıLar sizi başarıya taşıyacaktır.
    Olmuyor güzel kardeşim olmuyor.Taktik aynı dedigin gibi adamların özelliklerine göre topla koşmasını ileri çıkışını bilmem nesini artırıyorum ya da azaltıyorum.Sonuç degişmiyor.Roma da da denedim vucinic de kötü oynuyor.Şaşılcak birşey yahu...Bir de Aydoğan dan yorum bekliyorum bu konuyla ilgili o ne diyecek

Nesil
    2006
    Yer
    sakarya

Ben ev arkadasimla ortak kariyer oynuyorum ve o antremana pek önem vermez benim icinse antrenman önemlidir.2008dede ortak kariyer acmistik o ac.milan bense fiorentinaydım.ben antrenmanmıs taktikmis acayip önem verirdim oysa arkadasım dmcyi dc yerinde wbrlyi orta sahada filan oynatırdı(futbol bilgisi azdır)ama sonuclara bakarsak her sene bütün kupaları alırdı.bense ancak uefayı alabiliyordum yaptıgım antrenman taktik anca buna yetiyordu takımım gol dahi zor atıyordu sacma sapan goller yemeye de devam ediyordu.ama oyuncularım gercekten her klüpten isteniyordu ve büyük gelismeler oluyordu

gelelim 2009a

Arkadasim barcelonayı bense R.madridi aldım.
    ilk baslarda öle goller kaciriyordukki ayni söylediginiz gibi bombos kaleye topu dısarı vuruyordu kaleciyle karsi karsiya üstüne vuruyordu direkten dönüyordu sac bas yolduruyordu forvetlerimiz.ben her zaman defansı iyi tutar gol atarsam yenerim prensibiyle oynarim yenemezsem en kötüsü yenilmem prensibiyle oynarim bütün maclarimda 1-0 2-0 2-1 en kötü 1-1 biter.
    arkadasımsa sürekli berabere kalıyordu ve forvetleri sacma sapan goller kacırıyordu.oyuncular cok cabuk yoruluyor her hafta 2 sakat oluyordu .ben baktım olacak gibi degil fc antrenmanında bitiriciligi fulle getirdim birkac antrenmanla daha oynadım ve karsiliginı iyi sekilde aldım simdi 30-40 metreden goller atmaya basladı takımım.her mac 5.5-6yla oynayan nistelrooy simdi gol krallıgına oynuor hiquainle birlikte taktik oynamadım ama simdi maclar 3-0 4-1 filan bitiyor
    higuanin bir golü var haginin goller aklıma geldi.müthis asirtma karabüke atmisti
    antrenmanla bu sorun cözülür diye düsünüorum.
    artık öle taktik kurarım iyi takım alırım iyide forvet olursa cok gol atarım iyi defans olursa az gol yerim devri bitti die düsünüyorum artık bence oyun daha gercekci.

forvetim gol atmıyor diğenlerde o oyuncu ayarlarındna bence bendetek forvet oynıyorum guiza ligde 15 macta 14 gol kupada 5 macta 2 gol avrupada ise 8 macta 7 gol attı arkadaşlar toplam 28 macta 23 gol attı.

Not: baska bir baslıktada belirtmiştim bunu bu konuyada yazıyım dedim arkadaşlar oyuncunun kişisel ayarlarını kurcalayın

ilk sene benim de çok zorlandığım bir sorundu.fakat 2.sezondan sonra taktiğin de oturmasıyla forvetlerim gol atmaya başladı.bence önemli olan forvet sayısı değil forvetlerin kalitesidir.5 sezonluk gözlemlerim sonucunda en çok gol kalecilerin diktiği uzun toplarda forvetlerin defansın arkasına sarkarak ve ceza sahası dışından uzun şutlarla oldu.bunun için hızlı ve uzun şutu iyi olan forvetleri öneririm.özellikle henri saivet i herkese tavsiye ederim.atıığın gollerin çoğunu hızıyla ve kaleciyi çalımlayarak attı.

diğer konu ise yukarıda bazı arkadaşları belirttiği gibi yaratıcılığı elinizden geldiği sürece kısmanız gerekir.ben taktiklerimde tek forvetli 2 amc 3 mc veya 3 amc 2 mc li taktiklerle oynarım.pasları kısa tutar ve yaratıcılığı kapatırım.fenerbahçe oyunumdaki ilk yıldaki biraz bocalama devrinden sonra takımım oturdu ve henri saivet gol kralı oldu.ikince sezonda da az oynamasına rağmen gol krallığında 2. oldu ve bayern e 23 m euro ya sattım.

forvet oyuncularınıza çok fazla yaratıcı özgürlük vermeyin ki şutlarda paslarda fazla extraya kaçmasınlar.şutu adam gibibçeksin. boşa depar atıp boşa çalım atmasın.bide mantalitesini çok ofansif yapıpta rakip savunmanın içine fazla sokup orda kaybetmeyin adamları, azda olsa savunmanın önünde topla buluşsunlarki orta sahadan gelen adamlarınız pas verebilecek birilerini bulabilsinler.ben forve oyuncularıma uzaktan şut komutu veririm sürekli.şutu iyi olsun veya olmasın.pozisyonun içine giremeyen, kaleye şut atmayan forvet benim için forvet değildir.şut çeker kaleciden döner öteki tamamlar.3 şut atar biri girer.ama şut çeksinler.bol şut bol pozisyon ve rakip kalecinin hata yapma ihtimalinin o kadar artması demek.bide böyle deneyin...

ben hic öle gol atmadım kalecinin diktiği falan hep kanatlara taşıyıp orta alanda bekletip forvetin defans arkasına kacmasını bekliyip ara paslarla gol attım... bu arada evet zaman ilerledikce oyuncular yeni yeni şeyler yapıyor ilk actığımda görmediğim ara pasları falan duvar paslarını yapıyorlar ve böle daha zevkli oluyor.. bence bi taktik belirleyin o taktikle gidin illa ki yenilirsiniz ama sonunda güzel sonuçlar sizi bekler heah bide orta alanı dolu tutun atak yaptıktan sonra donen toplar hep sizde kalır defansınız iyi ise dmc kullanmayın dmcleri mcde oynatın iki mc AML AMC AMR ve tek F ile oynayın geniş oynayın hızlı oynayın yaratıcı oynıyın...

Quote Originally Posted by emrecihan61 View Post
    gol atamama soruu bendede var maçta gol yemiyorum ama atamıyorumda 1-0 zor zoruna alıyorum okdar para harcayıp oyuncu topladım ama yok ilk sezonda ts ile 4. bitirdim ikinci sezon takımın yarısını satıp değiştirdim ama yok olmuyor goll olmuyor . 4 4 2 oynuyorum tüm ayarları yapiorum ynede yok
    tolga
    eder granja X ignasevic x miranda x malik fathi

mehmet topuz x mehmet ekici x riquelme x d'alessandro

mevlüt erdinc x nilmar

bu takım gol atamıyor anlamıyorum
    bu takım nası gol atamaz yaa...iyi taktik vermiyosun iyi çalıştırmıyosun heralde....böyle bi takımın gol atamaması real madridin intertotoya gitmesi gibi bişey )))

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

MeseLa bende HoLosko sezona fırtına gibi girmişti. Ama ondan sonra Cisse yi sattıktan sonra üzüLdü. Bende ona ara transferde daha iyi birisini aLacağımızın garantisini verdi. Sezon ortasına kadar inişLi çıkışLı performans gösterdi. Dönem ortasında iyi bir transfer yapınca tekrar mutLu oLdu ve ikinci yarıda sezonun goLLerine devam etti.

Oyuncunun mutLu oLması ya da üzgün oLması gibi etkenLerde artık FM 09 iLe beraber daha çok etkisini gösteriyor. Geçmiş seriLerde ki gibi üzgün oyuncu LebLebi gibi goL atamıyor.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

turkce olsa konusup anlasıcazda anlasamıyoruz kursa yolladım hepsini turkce ogrenip gelin dedim

Güiza ve Semih ya hiç atamıyorlar ya da attıkları zaman durdurulamıyorlar Şimdi hiç atamıyor desem ayıp etmiş olurum Güiza'ya 36 maç 27 gol ama atamadığı maçlarda 5.3 lerde kalması ayrı bir moral bozukluğu yaratıyor ki maç içinde de gol atana kadar 5.5 lerde kalıyor yani forvetler için oyunda varsa yoksa gol atmayı hedefliyceksin eğer o formu yakalayamazsan yandı gülüm keten helva bir daha düzelmiyor istediği kadar koşsun zıplasın hiçbiri fayda etmiyor

Topice yazan bazı arkadaslar ufak ayarlar ile bu işin çözülebileceğini anlatmış.Ve oyunun artık gerçekçi olduğunu yazmışlar.Lakın dediğiniz gibi olsa bizde sevinirdik.Zor olsun güç olsun ama abuk sabuk olmasın istedik.Örneğin gol attıktan sonra anında gol yemek gibi bir durum söz konusu bu yazdığımız olayların hiçbirisi bizim ligimizle alakalı değil bütün takımlarda aynı olay oluyor.Ve bir çok kullanıcı bundan şikayetçi.Biz de az çok forvetleri ve onlara nasıl davranmaları gerektiğini komutlarla belirtiyoruz.Ancak iş bu komutlar ile kalsa !

Oyundaki saçmalıklar yüzünden insanın canı sıkılıyor.Her maç her maç olmazki.3. sezonu oynuyorum deniyorum taktik oturacakmı diye burda yazanlar oturttu bizdemı sorun var diye.Artık böyle olduğunu düşünmüyorum.Çok şey denememize rağmen tadı kalmamış oyunun.

Quote Originally Posted by northstar View Post
    Topice yazan bazı arkadaslar ufak ayarlar ile bu işin çözülebileceğini anlatmış.Ve oyunun artık gerçekçi olduğunu yazmışlar.Lakın dediğiniz gibi olsa bizde sevinirdik.Zor olsun güç olsun ama abuk sabuk olmasın istedik.Örneğin gol attıktan sonra anında gol yemek gibi bir durum söz konusu bu yazdığımız olayların hiçbirisi bizim ligimizle alakalı değil bütün takımlarda aynı olay oluyor.Ve bir çok kullanıcı bundan şikayetçi.Biz de az çok forvetleri ve onlara nasıl davranmaları gerektiğini komutlarla belirtiyoruz.Ancak iş bu komutlar ile kalsa !

Oyundaki saçmalıklar yüzünden insanın canı sıkılıyor.Her maç her maç olmazki.3. sezonu oynuyorum deniyorum taktik oturacakmı diye burda yazanlar oturttu bizdemı sorun var diye.Artık böyle olduğunu düşünmüyorum.Çok şey denememize rağmen tadı kalmamış oyunun.
    bence sorun sende yada sizde :S bende nie bole birşey olmadı ilk sezonum fenerbahce ile uefa kupasınıa aldım finalde gs ile karsılastım =)

böyle sacma sapan bi oyun olamaz.. 98 den bu yana oynarım bu oyunu ilk defa böyle rezillik gördüm.. 1 sezon dayanabildim en fazla oyunun sacmalıklarına.. 1 sezonda boyunca devamlı degajdan gol olurmu? 3-0 ondeyken 5 dakikada 2 penaltı 1 kırmızı kart ve 4 gol yermi bi takım.. hata bende diyecem bendeyse 3 gol nasıl attılar.. ben 3 gol yersem takım moral olarak cöküyor rakip takım yerse moral oluyor heralde.. gol at hemen ye.. milli takıma giden topcular sezonu kapatır.. macta en iyi futbolcun devamlı sakatlanır 2-3 ay sakat kalır.. neymiş oyun gercekci olmus.. sacmalamıslar.. sildim oyunu bidahada oynamam.. yasasın tomb raider

birde sunu yazayım unutmadan bu kadar sacma sapan gol olurmu maclarda kaleci kalenin 5 metre yanındaki auta cıkan topa atlar elinden kacırır gol olur..hayatında 20 metreden gol atamamıs adam 45 metreden sallar.. 3d mac motoru koyyosun bari adam akıllı bişeyler yap.. ilk defa oyundan tiksindim.. oyuna hakimsin 2 farklı ondesin rakip takım cıkamıyor ama 3 dakkdada 2 tane 40 metreden gol atıyor bunların gercek futbolda devamlı olma olasılıgı nedirkii?? aynı taktikle benzemayı alıyorum gol atamıyor dogru duzgun yakubu ile 30 gol oluyor.. duzgun bi yama cıkarmazlarsa fm nin tahtı sallanacak.. yabancı ulkelerdeki fm ile ilgili formları dolastım begenen yok oyunu.. herkes aynı dertten yanıyor.. kesin cözümü buldum ama ben sildim kurtuldum.. kafam rahatladı hergun acaba yeni oyuna baslasam duzelirmi olayını bitirdim..

Quote Originally Posted by Nobis View Post
    bence sorun sende yada sizde :S bende nie bole birşey olmadı ilk sezonum fenerbahce ile uefa kupasınıa aldım finalde gs ile karsılastım =)
    Zaten sende ilk sezonda olan olay da tamamen saçmaya..

Neyse...

Lightbulb beşiktaş

forvetimde bobo, holosko, batuhan, nobre varken ilk sezonu şampiyon tamamladım ve takımın attığı gollerin sadece küçük bir bölümü diğer oyunculardan geldi, forvetlerim makina gibi çalışıyor hatta şu an 2. sezondayım ve bobo coştu neredeyse her maç golü var.. taktik diziliş ve oyuncu komutları önemli bence!!

Nesil
    2008
    Yer
    fm

güzel söylüyorsunuz da forvetleri pozisyona sokmakta sıkıntı olmasa da atamıyorlar ki. taktik nereye kadar işler; top forvetin ayağına yollanıncaya kadar işler. sonrasında forvet kendi işini yapar. yani bu noktadan sonra ben değil alex ferguson gelsin bir şey yapamaz. sahaya inip o topa ben vuramayacağıma göre... taktik işliyor top forvete atılıyor kaleciyle karşı karşıya ya auta ya da kalecinin üstüne abanıyor. nasıl bir taktik ya da komut kalecinin üzerine abanmasını engelleyebilir. oyuncu komutlarında kaleciye abanma dağa taşa da vurma kaleye doğru at topu diye bir komut var da ben mi göremiyorum. ara pası geliyor forvete ya da uzun bir top atılıyor önünde kimse yok ama topu kontrol edene kadar herkes yerleşiyor yerine. işin garip tarafı forvet böyle davranırken bir orta saha ya da defans oyuncusuna böyle top geldiğinde gayet güzel atıyor golünü.

işin bir diğer kısmı da gol atamadığı zaman forvetler maçı 5 lerde bitiriyorlar. bir forvet her maç gol atacak diye bir şey yok ki. adam 4 maç gol atamaz ama boş alan oluşturur defansı bozar ya da yorar vs. ama ağzıyla kuş tutsa 5 ile bitiriyor maçı. ondan sonra medyası taraftarı yükleniyor futbolcuya moral düşüyor daha da bozuluyor bu kısır döngü devam ediyor. buarada forvetlerimin çoğu süper lig takımlarından transfer edilmiştir.

bir ekleme daha yapayım bu nasıl uzaktan şut sevdasıdır ben anlamadım. ayağına gelen orta sahayla ceza sahası arasından şut atıyor. uzun şutu kısıp açmak da fayda sağlamıyor. kaleyi tutsa sorun yok ama öyle alakasız şutlar atılıyor ki. oyuncu şut yerine pas verse veya başka bir şey yapsa gol pozisyonuna gireceğiz ama 30 metre 40 metre demeden kaleye.

Sayfa 2 / 5 İlkİlk 1234 ... SonSon

Mesaj Yetkileri