güzel söylüyorsunuz da forvetleri pozisyona sokmakta sıkıntı olmasa da atamıyorlar ki. taktik nereye kadar işler; top forvetin ayağına yollanıncaya kadar işler. sonrasında forvet kendi işini yapar. yani bu noktadan sonra ben değil alex ferguson gelsin bir şey yapamaz. sahaya inip o topa ben vuramayacağıma göre... taktik işliyor top forvete atılıyor kaleciyle karşı karşıya ya auta ya da kalecinin üstüne abanıyor. nasıl bir taktik ya da komut kalecinin üzerine abanmasını engelleyebilir. oyuncu komutlarında kaleciye abanma dağa taşa da vurma kaleye doğru at topu diye bir komut var da ben mi göremiyorum. ara pası geliyor forvete ya da uzun bir top atılıyor önünde kimse yok ama topu kontrol edene kadar herkes yerleşiyor yerine. işin garip tarafı forvet böyle davranırken bir orta saha ya da defans oyuncusuna böyle top geldiğinde gayet güzel atıyor golünü.

işin bir diğer kısmı da gol atamadığı zaman forvetler maçı 5 lerde bitiriyorlar. bir forvet her maç gol atacak diye bir şey yok ki. adam 4 maç gol atamaz ama boş alan oluşturur defansı bozar ya da yorar vs. ama ağzıyla kuş tutsa 5 ile bitiriyor maçı. ondan sonra medyası taraftarı yükleniyor futbolcuya moral düşüyor daha da bozuluyor bu kısır döngü devam ediyor. buarada forvetlerimin çoğu süper lig takımlarından transfer edilmiştir.

bir ekleme daha yapayım bu nasıl uzaktan şut sevdasıdır ben anlamadım. ayağına gelen orta sahayla ceza sahası arasından şut atıyor. uzun şutu kısıp açmak da fayda sağlamıyor. kaleyi tutsa sorun yok ama öyle alakasız şutlar atılıyor ki. oyuncu şut yerine pas verse veya başka bir şey yapsa gol pozisyonuna gireceğiz ama 30 metre 40 metre demeden kaleye.