Denizlispor
Fenerbahçe
Beraberlik
Vederson'un çıkarken akıllılık etmesi de gecenin enstantanelerinden biriydi. Hakem zorla sahada 7 yabancı olmamızı sağlamak istiyordu ama bunu farkeden oyuncularımız olası bir karışıklığı önledi. Vederson yerine Uğur oyunda olsaydı ve sahadan o çıkıyor olsaydı muhtemelen sinirli olurdu ne yabancı sayısı aklına gelirdi ne de başka şey. Değişiklikler aynı andaydı ama yine de sahada 7 kişi olacaktı Fenerbahçe kısa bir süre, Vederson'un bu nedenle sahadan çıkmaması da akıllıcaydı.
"YÜCE ATATÜRK"
Maçın özeti Dede oynuna yalnışla başladı pozisyon bulamadık,Dede yalnışlarından döndü maçı hakemler nedeniyle 3-0 alacakken 1-0 aldık.Neyse deplasmanda kaznamyaı öğrenelimde 2 gol mühüm değil.Umarım bunun devamı gelir bu sefer.
Bu kadar kötü denilinen ve gerçekten de kötü top oynayan F.Bahçe şu an 2.sırada 1 maç fazlasıyla Liderin 2 puan gerisinde.
Ligimizin kalitesi mi çok yükseldi yoksa düştü mü? Asıl tartışılması gereken bu. Büyükler mi çok kötü yoksa diğerleri mi onları çok zorluyor? Bu kadar kötü oyuna rağmen Trabzonspor maçı devre sonunda oynansa belki de lider bitirebilirdi Fenerbahçe son 3 maçını kazanarak. Aradan sıyrılabilecek gerçekten sağlam bir takım olsa çoktan 10 puan farkı açmış olması gerekirdi bu şartlarda.
"YÜCE ATATÜRK"
Gol konusu çok can sıkıcı. Olmuş bitmişe gelmemeli bu iş. Çizgiyi o kadar geçen topu, bulunduğun noktadan kestiremeyeceksen ne işin var o sahada?
Ayrıca Emre jeneriklik bir gol attı tebrikler.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Bu gol şimdi seyredildikten sonra kuralla muralla birşekilde geçerli sayılamaz mı ?
MHK,TFF her kimse olaya el koyup bu golü geçerli sayamaz mı ? Böyle bir şans yokmu yani ?
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
O zaman Türkiye'de yapsın böyle bir atılım çok mu zor ?
Bakıyorsun kabak gibi gol.Bir takım daha ne yapıcak ? Görüyorsa verecek golü Federasyon.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Bu tip kararlar için sahaya bi 5. Hakem falan lazım heralde. Basketteki gibi oyunu biraz durdurup karar versinler.![]()
Çok hakemli uygulamaya ileride geçilecek zatenSonra bi problem kalmaz sanırım.
5. Hakeme gerek yok.
Bu posizyon gol mü ? Gol.
O zaman maçın skorunu 2-0 tayin ediceksin.
Vallahi murat haklısın da işte....... Bu pozisyonu görebilmek için belli bir açı gerekmiyor. Koskoca sahada 4 hakem var ve hiç biri mi topun içeri girdiğini anlayamıyor. Maçı mı takip etmiyorlar yoksa? Futbol oynayanlar bilir. Nerden bakarsan bak top eğer 3 direğin ilerisine geçmişse belli olur. Volkan bile gol olduğunu görmüştür eminim![]()
Herkes görsün bizim dünyalı olmayan her maçta 4 arkadaşımız oluyor onlar görmez![]()
Bu arada maçta 4. hakem rezaleti yaşandı arkadaşlar. Hakem resmen zorla deivid'i oyuna sokmaya çalıştı. Ben şaşırdım hatta kolundan tutmuş deivid'i içeri itiyor. Kavga ediyorlar sandım![]()
Eğer o anda vederson uyarmasa ki uyardıktan sonra bile hakem aynı tavrını sürdürdü 7 yabancı olacak sahada ve hükmen yenik olacağız. Şükür ki Selçuk ve Vederson durumu farketti... Farketmeseler bu konuda bizi uyarmakla YÜKÜMLÜ olan 4. hakem kolundan tutup ittiği deividi sahaya sokacaktı.. yazık. Ve bir o kadarda ilginç şeyler. Videoları bulabilsem keşke..
Emre resmen yalvardı hakeme ben gireceğim hocam 7 yabancı oluyor diye![]()
O değilde Haluk Ulusoy'u durmadan eleştirenler, federasyona yıpratanlar son 1-2 senedir nerdeleR ? geçen senede vardı hakem hataları ama bu kadar değildi , bu sezon bir haftada oynanılan 9 maçın en az 5-6 tanesinde çok ama çok büyük hatalar oluyor ve bu hatalar da maçın kaderini etkileyecek hatalar. Yazık günah yani.
Ben hakeme dicek bisey bulamiom. Baska bi ulkenin insani bu maci izlese halimize guler.
Insanin ulkemizin futboluna bakis acisini degistiriyor bu hatalar, daha kaliteli yabancilar niye gelsin buraya. Attiklari buz gibi goller sayilmiyorsa
Vederson kurtardı!
İkinci yarı Deivid ile Emre, Josico ile Vederson’un yerine girmek için hazırlandı. Vederson kendisinin yerine Deivid’in numarasını tabelada görünce 6+2 kuralına uyanarak dışarı çıkmadı ve Fenerbahçe’yi hükmen yenilgiden kurtardı
Teknik Direktör Aragones’in ikinci yarıda yapmak istediği iki değişiklik sırasında yapılan büyük hata Fenerbahçe’ye az daha pahalıya malolacaktı.
Saha kenarına gelen Deivid ile Emre, Josico ile Vederson’un yerine girmek için hazırlandı. Dördüncü hakem kendisine sunulan yazılı kağıda bakarak ilk olarak Deivid - Vederson değişikliğini kaldırınca, Vederson çıkmak istemedi.
Brezilya asıllı Türk oyuncu, sahada yedi yabancı olacağını söyleyerek Emre’nin yerine girmesi gerektiğini söyledi. Dördüncü hakem önce değişiklikte ısrar etti ardından Fenerbahçeli oyuncuların baskısıyla tabelayı değiştirdi ve önce Vederson ile Emre değişti, ardından Josico yerini Deivid’e bıraktı.
Beşiktaş ders olmamış
Böylece Fenerbahçe teknik heyetinin dikkatsizliğini Vederson uyanıklığı sayesinde önledi. Eğer ilk değişiklik Deivid ile Vederson arasında yapılsaydı sarı-lacivertli ekip 6+2 kuralını ihlal etmiş olacak ve sahada 7 yabancı bulunduğu için hükmen 3-0 yenik sayılacaktı.
2000-2001 sezonunun 5. haftasında da Fenerbahçe, 6 yabancı sahaya sürmüş, Beşiktaş karşısında 3-0 hükmen mağlup olmuştu. Aynı anda 5 yabancının sahada bulunabildiği kurala aykırı davranan sarı-lacivertliler, 64. dakikada Baliç’in yerine Rapaiç’in oyuna girmesiyle, sahada 6 yabancı futbolcu ile mücadele etmişti.
İlk yarı oldukça sönük ve pasif bir futbol oynadık.Denizlispor maç içinde biraz daha cesaretli oynasa golü bulabilirdi belki.
İkinci yarıda Aragones’in değişiklikleri oyunun kırılma anı oldu resmen.Emre’nin golü gerçekten çok güzeldi.Deplasmanda kazanmış olmamız güzel.Darısı Kiev’e inşAllah..
Hayir,sen o golü göremiyosan hakemlik yapmayacaksin,bu kadar basit.Resmen rezil etti kendisini ...
Bu hakemlerle nereye kadar gider bilmiyorum,bir de arada oyunculara artizlik yapip,ben maci yönetirim,ben gördüm demiyorlar mi,cildirmamak elde degil ...
Katılıyorum,gerçekten rezaletti verilmeyen gol ve oyuncu değişikliğinde yaşananlar.Dün akşamın hakemi ve yardımcılarının bir süre dinlendirilmesi lazım.Gerçi dinlendirilmeyle de olacak gibi değil bu ülkenin hakemleri ama..
tsl de hakemlerde gozle gorulur bır dusus var bakalım bunun sonu nereye gidecek ancak dunki macta sayılmayan gol dısında hakemın pek hatası yoktu bana gore
Sonuna kadar GALATASARAY
Sayılmayan gol, yanlış verilen ofsayt kararı (ki ben Güiza'nın o pozisyonu gol yapacağını düşünüyordum o kadar net pozisyondu yani.) sahaya zorla 7. yabancıyı sokma girişimi. Hadi sonuncusu kenar yönetiminde de olabilir, değişiklik kağıdını kim verdi, nasıl verdi bilmiyoruz.
Hakemi ben maç içersinde de beğenmedim. Oyunu çok durduruyordu, bazı yerde verdiği faullere başka pozisyonlarda daha ağırı olmasına rağmen çalmadı. Mesela atağa kalkan oyuncuların düşürüldükleri pozisyonlar oldu ama hiç onlarda kart gösterme ihtiyacı hissetmedi. Zaten temposuz giden maçta avantaj kuralını da sık kullanmayınca ilk yarı gerçekten zevksiz bir maç izledik.
Bilmiyorsan yapmayacaksın hakemliği, bu kadar basit. Federasyon'da değil de MHK'de bence yanlış işler dönüyor. Artık öyle bir hale gidiyor ki durum dün akşam verilmeyen goller gibi pozisyonları çok normal karşılar hale geleceğiz bu gidişle.
"YÜCE ATATÜRK"
kaLitesiz bir hakem,
kaLitesiz kararLar ve kurarLar,
Ama Fenerbahçe'yide kutLamak Lazım maçı sonuçta kazandı tebrikLer![]()
ayrıca bana gore hakemler kendılerıne cok guvenio bıraz bu da hatayı getırıo
Sonuna kadar GALATASARAY
Bu gidişLe sadece,2 hakem yoLLayabiliriz kıtasaL turnuvaLara..
FBTV'de maçı dinlerken oradaki spikerler hakemlerin o golü görmesinin zor olduğunu söylediler.Ayrıca topun 2 defa üst direğe çarpmış olmasının onları bu kararı vermesinde etkili oldu felan dediler.Şöyle mantıklı düşündüğünde o topun o kadar içeri girip tekrar üst direğe çarpması imkansız gibi bir şey.Dün FbTv spikerleri bunu vurguladı.Görüş açısı çok kötüydü hakemlerin.Ama yinede görmeliydiler.En azından yan hakem pozisyona daha hakim olabilirdi.Zaten orta hakem yan hakeme bakmış gol mü diye?..