Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 63 sonuç

Konu: Bilgisayarın bazı maclarda rakibe topilli davranmasına inanıyor msunuz?

Exclamation Bilgisayarın bazı maclarda rakibe topilli davranmasına inanıyor msunuz?

Evertonla oynuyorum REal madrid ile yarı final şampiyonlar liği macı ilk maçı 2-0 aldım sonrakı mac 3-0 son dakıka golleıyle yenıldım burda oynu kaydettım liği bitirdim sonra bu maca nasıl oynasam kazanırım diye ( bu arada grupta da aynıdık 2 kere 2-0 ve 3-0 yendım)
    tekrar actım ilk macın aynı taktıgıyle 4-5-1 4-4-2 defensaif ofansif 4-4-1-1 vs
    actıgımda adamlar hep daha ii oynadı 8 kere actım sonunda 4-4-2 ofanıfte 1-1 bitti kaleyi onlar daha cok yokladı. Demek istediğim sanki sana Final ben oynatmamak için herseyi yaparım diyen
    karsımda bir bilgisayar vardı.
    soru-1 bu dediklerım sıze de dogru geliyor mu
    soru-2 siz hangi taktikle oynardınız(3kere adamlarını yendıgım taktıkle elendım 2 kere)

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by zqr View Post
    Evertonla oynuyorum REal madrid ile yarı final şampiyonlar liği macı ilk maçı 2-0 aldım sonrakı mac 3-0 son dakıka golleıyle yenıldım burda oynu kaydettım liği bitirdim sonra bu maca nasıl oynasam kazanırım diye ( bu arada grupta da aynıdık 2 kere 2-0 ve 3-0 yendım)
    tekrar actım ilk macın aynı taktıgıyle 4-5-1 4-4-2 defensaif ofansif 4-4-1-1 vs
    actıgımda adamlar hep daha ii oynadı 8 kere actım sonunda 4-4-2 ofanıfte 1-1 bitti kaleyi onlar daha cok yokladı. Demek istediğim sanki sana Final ben oynatmamak için herseyi yaparım diyen
    karsımda bir bilgisayar vardı.
    soru-1 bu dediklerım sıze de dogru geliyor mu
    soru-2 siz hangi taktikle oynardınız(3kere adamlarını yendıgım taktıkle elendım 2 kere)
    belki başka nedenler vardır. yani oyuncuların bir olaydan ya da açıklamadan dolayı o maçta moralsizdir aksine rakip oyuncular çok büyük moral ve hırsla çıkmışlardır. böyle bir şey olabilir diye düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

zqr'nin tespiti bir noktada doğru. yıllardır bende görüyorum bunu, her tarafta karşılaşıp içeride dışarıda fark attığım takımlar kupa yarı finali ya da finali oldu mu kaplan kesiliyorlar. en bariz örneğini de FM08'de yaşamıştım. Torquay ile oynarken, 2015-16 sezonunda yanlış hatırlamıyorsam, Genie'nin yüzdelerine göre uzak ara en iyi kulüpken (2. ile aradaki fark %6 kadardı takım performansında), oyuncularımın hepsi tecrübeli ve ünü yüksek oyuncularken ve maçtan önce neredeyse hepsi "kazanmaya kararlı" görünüyorken, gruplarda içeride 5 deplasmanda 3 attığım Barcelona'ya ŞL finalinde her türlü kaybettim. kabul edip asıl oyunuma devam ettim ama her final maçından önce farklı bir isimle kaydettiğimden oyunlarımı, biraz merak biraz da hırstan dolayı defalarca oynadım diyebilirim bu finali. son dakikaya 3-0 önde girip 95. dakikada maçın 3-3 olduğunu bile gördüm bu tekrarlarımda. 20. oynayışımda filan sinirlenip denemeyi bıraktığım kısaca, evet oyun yapıyor bunu...

way be torquay la nasıl geldin oralara kadar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Milan'a San Siro'da futbol dersi veriyorum.2.Maç Kadıköy'de aynı taktik,aynı oyuncular,komutlar aynı.Sadece stad değişik.Ve bu sefer adamlar bana futbol dersi veriyor.İşin garibi 3 topumda direkten dönüyor.

Evet bazen bende diyorum illa onları yendirecen demi bilqisayar diye kafayı yediğim anlarda oluyor (:

bilgisayar sanırım bazen mac oynamadan skorları belirliyor. yani bana da oluyor o. shalke ile 20 mac yaptım hic birinde yenemedim hatta hile bile yaptım en son. belki oyuncular mutsuzdur ondan oluyordur diye editor den morallrini yükselttim kondisyonlarını yükselttim ama shalkea bana futbol dersi veriyor anlamadıgım hic kaleye bile gidemiyorum

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Quote Originally Posted by neyzenbarkan View Post
    way be torquay la nasıl geldin oralara kadar
    9 sezonda hocam daha ilk sezondan genç yeteneklerin bana gelenlerini toplamaya başlayıp, onları oynatıp pişmelerini sağladım, güzel de bir taktikle sadece Premiere Lig'e çıkarken 2 sezon harcadım. gerçekten en çok zevk aldığım oyundu diyebilirim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kesinlikle katılıyorum,maçları domine etmek imkansız,etsen bile ya rakip kaleci devleşiyor,yada benim forvetlerim eşşekleşiyor,ben çok sinirlenmeye başladım bu oyuna

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Bende FioyLa evimde Barcayı feLan dağıtırken,içerde dışarda İnteri asLa yenemiyordum.

valla beyler ben suanda ajaxlayim 3.sezonumdayim ve ligde de avrupada da maclari domine ediyorum ligde 26 macta 3 beraberlik 23 galibiyet gayet de domine yani

valla beyler ben suanda ajaxlayim 3.sezonumdayim ve ligde de avrupada da maclari domine ediyorum ligde 26 macta 3 beraberlik 23 galibiyet gayet de domine yani
    Biraz konunun dışında ama birsey soracam Huntelaar nasıl oynuyo ben aldım elemanı
    yılın yanlıs transferi transferı oldu tek teseıllı aladıgım fıyatın 3 katına sattım ona ragemen
    gittti o takımda da kotu oynuyordu

huntelaari ilk senemde sattim cunku gitmek istiyordu o yuzden performansi cok dusuktu.maclara dusuk moralle cikiyordu pek bir faydasini gormedim yani.forvette marquinhos ve seleznyov la oynuyorum seleznyov adeta bir demir kafa marquinhosla birbirini cok iyi tamamliyorlar

ben bir yarı final maçı yaptım.tek kale oynatım adamlar bir kere geldi attı gitti ve elendim oyunu farklı kaydettim eski kayıtı yine açtım bu sefer bir oyuncumu torpilli yaptım ca:200 pa:200 ve bütün özelliklerinide 20 yaptım.yine ben tek kale oynatım yine bir atak yaptılar yine gol oldu.Torpilli adam akıl alınmayacak goller kaçırdı örneğin kaleciyi geçti taça attı (bu posizyon 4-5 kere olmuştur.) kaleci ile karşı karşıya kaldı yine taça attı (bu posiizyonda 10 kere olmuştur.). Kesinlikle oyunda bir şeylik var.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Bilgisayarın bazı maclarda rakibe topilli davranmasına inanıyor msunuz?
    Kesinlikle evet. 3'ten az farkla kaybetseniz dahi size yetecek skor gerekiyorsa maça 1-0 geride başlıyorsunuz zaten. Maç motoru sapıtıyor. Bazı pozsyonlarda fizik kurallarına göre o oyuncunun önünde kalması imkansız bir top oyuncunun önünde kalıyor ve golü yiyorsunuz. Özellikle sizden rep olarak yüksek bir takımla oynarken bu hatalar ile karşılaşıyorsunuz. Ben inanıyorum işin içinde kayırma olduğuna.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Konuyu açan arkadaşa katılıyorum. Sigames oyunun yapay zekasını arttırmak yerine böyle saçma sapan uygulamalar eklemiş.
    Delgado #10

bu kesinlikle bu oyunda olan birşey..Ben bildim bileli fmde bazen kaderini değiştiremediğin maçlar olur.O maç öyle bir cereyan ederki her tecrübeli fm oyuncusu bu maçı kazanma ihtimalinin olmadığını görür.

Mesela uefa kupası yarı finalinde wolfsburgla oynuyorum,ilk maç içeride 1-1,2.maçda iyi oynamama rağmen ilk yarıyı 4-1 geride kapatıyorum.Taktik değişikle 2.yarıya fırtına gibi başlıyoruz ama eleneceğime eminim diyebilirim.55 de 4-2,65 de 4-3 oluyor.Allah allah fm bu sefer şaşırtacak galiba derken o 4.gol bir türlü gelmiyor.Bir pozisyon karşı karşıya kaçırıyoruz top yine bizde kalıyor ve oyuncum ceza sahası içinde boş kaleye dışarı vuruyor.sonuç olarak bir çok pozisyondan yararlanamıyorum ve maçı kaybediyorum.böyle bir çok maç yaşadım oyunda.Bazen gerçekten oyunun kaderini değiştirmek imkansız oluyor.

Oyun bence her yeni yaratılmada bir senbaryo ciziyor kafasında ve oyle gelisiyor. Bemn artık buna inandım. Mesela gecen bir oyun actım Galatasaray ile 10 macta 7 galibiyet aldım 27 gol falan attım. sonra onu kapattım Galatasaray ile yeni bir oyun actım taktigimden oyuncularıma hersey aynı rakipler aynı yani hersey aynı bu sefer gol pozisyonuna girmekte zorlandım 3 4 oynu otynadım kapattım. Su anda br oyun oynamıyorum yeni patch cıkana kadar da bekleyecegim.

Oyuna siz bir müdahele edemiyorsunuz bence. Oyun ilk yarayıldıgınd makina diyor ki hakan bu oyunda basarılı oacak pozisyona girsin gol artısn senaryo oyle işliyor bana sorarsanız.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kesinlikle evet.

arada bizede torpil geçiyor ama

neyzen ben de ajax'la yeni başladım tavsiyelerin neler olur? hangi taktik mesela? en çok hangi oyunculardan faydalandın?

bilgisayar maç öncesinde zaten bir oran belirliyor kim galip gelecek diye. zamanında bende uyuz olup denemiştim bu olayı maç oynanmadan hemen önce kaydedip maça başladım sonra yenene kadar devam ettim ancak 12.-13. seferde başardım daha sonra maçtan günler öncesindeki kaydı açtım o kayıtta ilk denemede berabere bitti penaltılarda gitti kupa ikinci deneyişimde ise ben kazandım...

ben olayı o kdr cok yasadım ki hatta bir ş.ligi finalinde bursaspor menajeriydm ve lazio ile karşılaştm ve 20 kez kaleyi bulan şut atmama rağmen maç uzatmalara gitti ve +119 da yediğim golden sonra monitör e tekme atarak kullanılmaz hale sokmustm bu oyun bazen ınsanı delırtıyo ben fm2005den beri bilgisayarıma baska oyun sokmuyorm fm ler dısında cm ler falan hıkaye fm de anlayamadgm bı gercekcılık var ama bazen boyle sacmalıklar olabılıyo

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Gayrettepe

ben çok küçük ayrıntılar dışında inanmıyoum eğer taktiğini iyi yapmış ve akıllı transferler yapnışsan mutlaka bir yolunu bulur başarırsın bence açık söylemek gerekirse bu bahane oyunu tam olarak kavrayamamış ve beceremeyen insanlara aittir .. size sonuçta bir şampiyonluk kaybettirmez ya da kalıcı bir kötülüğü olmaz küçük torpillerin.. arada sırada bize de oluyor zaten ..

Oyunu her açışınızda size yeni bi kader belirliyor ve ne yaparsanız yapın o kaderi değiştiremiosunuz... FM05ten beri oynuorm ve hep böyle oldu bu oyun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Very Very evet

2009 da değilde 2008 de onuyorum maç öncesi konuşmadan önce save edip maçı yapıyorum.Değişik maç öncesi konuşmalar deniyorum.Maçta ne yaparsam yapayım, ne takla atarsam atayım istersem 11 kişi defans, ister 11 kişi ofans yapayım sonuç kesinlikle değişmiyor.
    Mutlaka bir saçmalık olup salakça goller yiyor yada golleri salakça kaçırıyorum. Defalarca tekrar etsemde en fazla beraberlik alabiliyorum.
    Yani bilgisayar senin o maçı kaybetmen gerektiğini hesapladı ise kesinlikle kaybediyorsun hiç kaçarın yok.

Nesil
    2006
    Yer
    sakarya

2009dada olduğuna inanıyorum.bayern münihle oynuoyorum 2 sezondur german cup ta yarıfinal ve final maçları hep 0-0 bitti.penaltılara kaldı maç.işin garip yanı 2 kez alamanya acchenle bir yarı final birde final oynadım ard arda 2 sezon ligte 5 attığım takım müthiş şekilde top oynuyor.Gerçi 2sindede kupayı aldım ama enteresan bence.full defans yapsa gol yemese neysede açık futbol oynuyor adamlar benim yarı sahamda geçiyor maç ))

yarı final,final maçlarında ne kadar iyi top oynasanızda yeniliyosunuz bende her zaman olmuştur..sonuçta bilgisayar oynatıyor çok görmemek gerek.

Tabikii torpilli maçlar oluyor.Bazı maçlarda(genelde hazırlık maçlarında ve online turnuvalarda)bir kere öne geçtinmi yandın,rakip gol atana kadar baskılı oynuyor.Ayrıca bazı maçlarda toplamda 2-3 şut çekip çektiği şut kadar gol atan takımlar oluyor.Mesela ben 24 şut çekmişim 12si kaleyi bulmuş,rakip 4 şut çekmiş 3ü kaleyi bulmuş ve maç 1-3 bitiyor,sık sık oluyor bunlar.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri