-
14.Aralık.2007, 05:32
Ömer abi bu yazım biraz Türkiye liginin veya dünya liglerinin durumu hakkında olacak. Görüşlerini merak ediyorum.
Şimdi günümüz futbolunda gün geçtikçe büyük küçük takım arasındaki farklar gittikçe azalıyor. Tamam büyük takımlar yine çok güçlü ama alttakiler yükselişte gibi geliyor.
Mesela bu yıl ŞLiginde bi Cluj deplasmanda Chelseaye doğru düzgün pozisyon vermiyor. Duran top ve Drogba ile 2-1 yeniliyor. Yine aynı Cluj kendi sahasında Romayı yenebiliyor.
Veya bi Aalborg o grupta 3. olabiliyor. Rakiplerine karşı iyi oyun sergileyebiliyor.
Dinomo kieve bakarsak, 87. 88. ve 89. dk'da yediği gollerle toplam 4 puan kaybediyor. Bunların dışında az pozisyon veriyor ayrıca bu maçlarda alacağı punaları alabilse 2. tura yükselecek.
Yakın bi örnek Metalist. Gruptan 1. çıkma şansı var. Mücadele ediyorlar, haddini bilerek oynuyorlar ve ilerliyorlar. Bu örnekleri çok rahat arttırabiliriz.
Ama oyunda bunların gerçekleşme ihtimali çok düşük gibi duruyor.
Demek istediğim şimdi bi oyuncu ingilterede ise ve iyi takımda ise belli bir CA alıyorlar ve bu CAlar diğer liglere göre çok yüksek duruyor. Yani Mesela bi defans oyuncusu ise hemen tackling,marking,heading yüksek. Mental özellikleri uçmuş durumda oluyor
Veya italya liginde DMlere bi bakalım. Çoğu dafansif ve mental açıdan uç durumdalar.
Şimdi SI oyunu belli kritere dayandırıyor ama bu farkın kapanması gibi bir durum olamazmı. Yani atıyorum Premier ligin CA ortalaması 150 ise bi türkiye ligi ukrayna ligi 120-125 oluyor. böyle olunca o ligin kalbur üstü takımı olsanda adamlar senden çok üstün olduğunu düşünüyorum.
Merak ettiğim bu farklar ne durumda ve ilerleyen zamanda ne olacak? Muhakkak sende bu konuda görüşlerini bildiriyorsundur. Bu konu bayağı önemli duruyor.
Mesaj Yetkileri