Eve geldiğimde 20 dakika geçmişti, skoru görünce şaşırdım, keyifli bir derbi izlerim diye devamına baktım ama tarafsız olduğum için sanırım pek keyif alamadığım bir maç oldu. Kazanan takımın taraftarı olsam mutlaka keyif alırdım, güzel bir galibiyet aldı Galatasaray ama maçın geneline baktığımda 6 gol olsa da çok üst düzey heyecanlı ve keyifli bir maç değildi. Galatasaray'ı da aldığı galibiyetten dolayı tebrik ederim.
Delgodo'nun 2. kartı bana göre ağırdı. 10 saniye içinde aynı oyuncudan 2 defa aynı hareketi görüyor ve hakeme bana kart vermiştin bu da kart değil mi gibisinden bir şeyler söylüyor. Hem hakemin hem de Delgado'nun ana dili ingilizce olmadığı için Delgado pozisyonu ingilizce anlatırken beden dilini kullanması çok doğal. Benim bu pozisyondan anladığım hakem Delgado'yu hiç dinlemiyordu bile, ne dediği umrunda değildi bence ve hareketi görünce kartı gösterdi direk. Hakemin ingilizce bilmemesi ihtimali yok, bu nedenle bu sonucu çıkardım ben. Ha bana vermiştin, burada neden vermiyorsun şeklinde bir itiraza kart gösterilmez, maç içerisinde bu şekilde laf söyleyen çok oyuncu var, o zaman oynayacak oyuncu kalmaz. Kartı taraftarı kışkırtacak şekilde, hakemin ototirtesini sarsacak şekilde isteyen oyuncuya göstermesi gerekir. Bu pozisyonda Delgado bana kart göstermiştin şeklinde kendi gördüğü kartı anlatmak için o hareketi yapıyor ve karşılığı kart olmamalıydı.
Ama, hakem burada 1 hata yaptıysa Beşiktaş takımı 10 hata yaptı. İlk penaltı, Arda zaten sıkışmış orada, topu kaybetme ihtimali yüksek ve sen penaltı yapıyorsun. 3. golü atarken Baros, 5 kişi arasına süzülüyor mükemmel şekilde ve defans golü attığında görüyor Baros'u. 2. penaltı Uğur'un müdahalesi, sen neden oraya kolunu sokarsın ki vermse de tartışılırdı, verdi ve çok da haksız bir karar değildi.
Yüzüne dahi bakmadığın Seriç'i bu maçta kullanıyorsun, dönelim Sivok ve Üzülmez'e. Bu maçtan sonra takıma para cezası versem en çok cezayı bu 2 oyuncuya veririm. 2'si de profesyonelce olmayan şekilde atıldılar ve bugün sahada yer alamadılar.
Galatasaray daha çok isteyen taraftı ve hakederek maçı kazandı. Mustafa Denizli ise hala umut dağıtmaya devam ediyor, zirveden yavaş yavaş uzaklaşıyorlar, umarım umut dağıtmak yerine takımı toparlamaya başlar.
Skibbe ise bu maçta bana dünya çapında bir hoca olmayacağı sinyallerini verdi. İyi bir hoca olabilir tabi. Tabi oyuncuların durumunu bilmiyoruz ama 70. dakikada oyuna Aydın'ı alsaydı daha da farklı kazanabilirdi Galatasaray bugün. 2 değişiklik hakkını kullandı zaten, Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra bu Aydın olmasa da oyuna bir müdahale yapsaydı ben izleyici olarak daha keyif alacaktım.
Sanırım Nonda'yı 2. devre kullanmak istiyor be onu kazanmak için sahada tuttu.
Çok keyifli olmasa da güzel bir derbi izledik. Galatasaray'ı tekrar tebrik ederim.