Bence Skibbe sahaya yanlis bir kadro sürdü ve takimimizin cok avantajli oldugu bir durumu,kötüye kullandi.Burada bunu belirtmek gerekiyor.Nonda tercihi cok yanlisti ki,bunu mac boyunca bizim gözümüze soka soka gösterdi Skibbe,sagolsun.3-5-2 sisteminde takim iyi oynayamiyor,bunu Skibbe görmedi.Hadi daha önceki maclarda bisey demedik,sakat oyuncularimiz vardi.Ama velakin Sabri,Aydin gibi futbolcular kadronda varsa ve rakip takim 3-5-2 oynayip,kanat ve göbekten zaafleri varsa,bunlari degerlendirmek senin baslica görevin.Baris-Arda ikilisi cok gayretliler,cok mücadele ediyorlar,gercekten takimda en cok saygi duyulacak oyunculardan olarak görüyorum bu 2 oyuncuyu.
80-90 metreyi tek baslarina kullaniyorlar,hem defansa cok yardim ediyorlar,hem ofansa cok yardim ediyorlar.Ama sen isi kolaylastiracagin yerde zorlastiriyorsan,büyük hoca olamayacaksin demektir Skibbe.
Hadi Nonda´yi aldin,ilk 11 de baslattin.Nedeni Baros´a bos alanlar acmak,rakip savunmayi yormak,Lincoln-Baros ikilisinin daha iyi anlasmasini saglamakti.Bunlari Nonda ne kadar yapti,tartisilir,(ki bana göre Lincoln´e biraktigi top disinda yaptigi birsey yok)ama 2.yarida rakibin oyun sistemini cözüp,4-4-1-1 sistemine dönüp,Arda ve Barisi daha cok yormamak,rakibin zaaflarindan yararlanmak gerekiyordu.Skibbe bunu yapmadi.Rakip oyuncu degisiklikleri yapiyor,bizim takim yorulmus artik.Skibbe hala maci izliyor,tamam güzel macti,keyifli macti ama Skibbe sen bu takimin teknik direktörüsün,oyuna müdahale etmen gerekiyor. En kötü ihtimalle 2.yariya 4-4-1-1 sistemiyle baslanmasi gerekiyordu.Bence böyle bir sistem de daha rahat bir mac izlerdik.

Besiktas cephesinde ise yine bir Mustafa Denizli tutarsizligi vardi,her hafta sonunda cikip,sampiyon olacagiz diyor.Ben bir futbolsever olarak onun hedeflerini degil,oynatmak istedigi sistemi merak ediyorum,cünkü Besiktas´in ne oynadigini cözemiyorum.3-5-2 oynatiyor takimi,ama böyle absürt bir kadro,böyle sacma secimler olamaz.Besiktas Denizli göreve geldikten sonra 10 haftada 17 puan kaybetti,yazik günahtir yahu.

Sahadaki oyun hakkinda söyleyecek 1-2 sözüm var.Ben bugün takimimizin harika oynadigini düsünmüyorum acikcasi,kadro kalitesi acisindan rakipten cok daha iyi oldugumuz icin bu maci kazandik.Ama bu sistemle Avrupa da oynarsak,Bordeaux karsisinda isimiz zor.Birakin Bordeaux´u,Denizli eger bu sistemi görüp,kendi sistemini degistirmeyi düsünseydi bugün isimiz cok zora girerdi.Kanatlari cok bos biraktik,cünkü oradaki görevi Arda ve Baris´in sirtina yükledi Skibbe sadece.Hepimiz biliyoruz bu 2 futbolcunun ofansi,defanstan daha iyi yaptigini.Kendileri maksimum düzeyde mücadele edince,macta pek siritmadilar.Ama bu her mac böyle gitmez tabi ki.Bu zaaflari degerlendirecek bir rakip cikar karsimiza,sonra sapkayi öne koyar,düsünüsürüz neden bu duruma geldik diye.Skibbe 4-4-1-1 sistemini gayet güzel uygulatiyordu takima,3-5-2 sistemine dönmesine hic gerek yok.

Bugün Baros-Lincoln ikilisi yine cok iyi oynadilar,Baros cok mücadele ediyor,kendisine bos alan yaratacak kosular yapiyor.Lincoln ile de cok iyi anlastigi gercegi var.Artik ikisi nerede ne yapacaklarini cok iyi biliyorlar,3.golde bunu cok güzel bir sekilde bize gösterdiler.Hücum gücümüz cok yüksek,bundan da iyi faydalandigimiz gercek.
Nonda cok büyük düsüs icerisinde,ama bunda yönetimin büyük bir hatasi var.Neden mi ? Cünkü Nonda formdayken yönetim sezon sonunu beklemeden onunla 2 yillik sözlesme imzaladi ve adamin yerini garantiledi.Yahu bu adam zaten gelmis 31 yasina,bunu baska yerde alacak takim yok,senin isin kolay.Sen niye gidip bunun sözlesmesini uzatip,bosuna sorun cikartiyorsun ?
Ben olsam simdi yollarim Nonda´yi,zararin neresinden dönülse kardir.

Besiktas´ta bugün gözüme iyi gözüken futbolcu yoktu acikcasi.Holosko vasat oynadi,öbürleri kötüydüler.Orta saha bombostu,defanstakiler pozisyon almayi,kademeye girmeyi bilmedikleri icin cok bos alanlar yarattilar bizim oyunculara.Bizim takim da bu sanslari zaman zaman degerlendirdi,zaman zaman harcadi.Sonucta kaybeden Besiktas oldu.

Hakem hakkinda konusmak istemiyordum ama forum da öyle laflar söylenmiski,yani sastim kaldim.Servet´in golünde dikkat ederseniz Rüstü topa hakim olmadan Servet cok hizli davranip,golü atiyor.Rüstü´nün o hatayi yaptigini konusan az,ama hakemi bu yönden elestiren cok.

ilk penaltiyi konusmaya gerek yok sanirsam,Holosko bile gitti Rüstü'ye penalti,dogru karar dedi.

Delgado'nun kararinda hakem biraz agir karar vermistir,Besiktasli arkadaslarima katiliyorum.Ama Delgado'nun bu hareketi yapmamasi gerektigini de düsünüyorum.Yani zaten macta tansiyon yüksek,sen neden gidip hakeme serzeniste bulunuyorsun ki ? Hayir,eline gececek birsey yok.Hala bu hakeme itiraz ediyoruz,asamiyoruz kendimizi bu konuda.Ya senin eline gececek birsey yok,bilakis kaybedecek cok seyin var.Bakiniz bugün gördük,Delgado hicyere atildi oyundan...

2.penalti pozisyonunda ise Ugur inceman resmen Lincoln´e sarilmisti.Onu birakmak istemiyordu herhalde.Lincoln de yere düstü,hakem dogru karar verdi.
Engelliyordu Lincoln´ün ilerlemesini Ugur.Karar dogru.

Bir de Besiktas yönetimi hakkinda 1-2 lafim var.Siz Besiktas´a bu zamana kadar ne kazandirdiniz ki,simdi tribünlere oynuyorsunuz ? Yildirim Demirören ilk önce yedigi haltlari toparlasin,altindan kalksin.Ondan sonra gelip hakemlere ahkam kessin.Gören Besiktas´in hakem yüzünden yenildigini sanacak,artik bu hakemler yüzünden yenildik lafi.Demogoji yapmayi biraksinlar.Bu tarz popülist demecler vermeyi biraksinlar.Türkiyenin büyük kulüplerinden Besiktas´in yöneticileri mac sonunda sahaya inip,hakemi sIkIstIrdilar.Allah askina bu nedir yahu ? Ayiptir,yakismiyor koskoca 105 yillik kulübe.Bu kulüpte Süleyman Sebalar,Baba Hakkilar,Serefler vardi.Yildirim Demirören gün gectikce kulübü daha da kücültüyor,yazik ...

Neyse,baya uzun bir yazi oldu. Takimimizi tebrik ediyorum galibiyetinden dolayi ...