Quote Originally Posted by perpetua View Post
Sonucta bir degisim istegi var. Belki de Mustafa ve benim arastirmanin icine girmemiz bu acidan tam zamaninda oldu cunku eskiden cok daha az olan arastirmacilar arasi iletisim su anda belki de simdiye kadar oldugunun en yuksek seviyesinde. Insanlar arastirmanin icinde olan sacmaliklari mac icinde olanlarla beraber fark ediyor ancak nasil aciklayacaklarini bulamiyorlardi. Ortaya bir kac fikir atmak bazi konularda karsilikli muzakere yapabilmek bazi kaliplarin kirilmasini saglamaya basladi.

Sonucta diger ulkelerin arastirmacilari hakkinda yazarken amac burada (ve de diger forumlarda) onlarin yanlislarini yazip biz daha iyisini yapiyoruz gibi bir his yaratmak degil. Amac, mac motorunda ortaya cikan bazi sacma sonuclarin bir kisminin da arastirmadan kaynaklandigini fark edip bunun cozumu icin fikirler ortaya atarak oyuncular arasinda farklarin dogmasini saglamak.

Almanya'nin yeni ekibi bu konuda zaten iyi. Ingiltere'de bu yonde ilerliyor. Sira Ispanya ve Italya'da bulunan bazi klasiklesmis dusuncelerin ortadan kaldirilmasinda. Onlar da zamanla Ingiltere'yi takip edecektir.
Eklemeyi unutmuşsun abi bu yoldaki en iyi ülke biziz dediklerine katılıyorum abi sizler geldiğinizden beri oyunun araştırması daha titiz bir şekilde yapılıyor, İngiltere'de bulunan gözlemci kadar bizde de olsaydı. Bizim datamız hepsinden iyi olurdu diye düşünüyorum..