Sayfa 2 / 5 İlkİlk 1234 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 140 sonuç

Konu: Mesut Özil Kararını verdi

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Boşa hayal kurmayalım, çünkü Mesut Almanya'yı seçti.

---------------------------------------------------------------------------------

Alman spor dergisi Kicker, Almanya Ümit Milli Takımı`nın 19 yaşındaki Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil`in Almanya adına oynamayı sürdüreceğini yazdı.

Derginin haberinde, Almanya'da doğan Mesut'un, Alman Milli Takımı'nda oynamak istediği, 2 yıl önce de Türkiye'nin ümit milli takımı adına oynamayı reddettiği belirtildi.

Mesut'un, mevcut kurallara göre 21 yaşına kadar seçimini yapabileceği ifade edilen haberde, ancak ailesinin Almanya'da yaşaması nedeniyle ve kendisini Almanya'yla özdeşleştirdiği için kararında bir değişiklik olmayacağı savunuldu.

Mesut'un forma giydiği Bundesliga takımlarından Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs da, ''Mesut'un kendisini Alman olarak hissettiğini biliyorum'' şeklinde konuştu.

Alman Futbol Federasyonu'nun spor direktörü Matthias Sammer, Mesut'a iyi bir perpektif sunduklarını, şimdi Alman Ümit Milli Takımı'nın Fransa'ya karşı oynayacağı karşılaşmalara konsantre olması gerektiğini, konuşulacak şeylerin olması durumunda bunu daha sonra yapabileceklerini söyledi.

LigTv
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Mesut iyi futbolcu ama yanlış bir seçim yaptı bence. Ben Mesutun Alman Milli Takımında kalıcı olabileceğini sanmıyorum ne yazık ki. Nedeni de şu onun oynadığı bölgelerde kendisinden kat kat daha iyi olan oyuncular var Alman Milli Takımında. Seçilse bile ilk 11 başlayacağı maç sayısı çok az olacaktır. Halbuki Türk Milli Takımını seçmiş olsa burda Mesut gibi bir yeteneğe ihtiyacımız büyük. Hem Fatih Hoca oynatmayacak olsa neden bu kadar ısrarcı olsun ki bu konuda ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence doğru olanı yaptı önündeki Nuri örneğini gördü ve Alman milli takımını seçti...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Türk oyunculara verilen değeri görünce haksızda sayılmaz yani

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ya nuri şahin bu zamana kadar A milli takımda toplam 12 defa forma giymiş. Bu adam çok formda olsaydı zaten feyenoord a kiralanmazdı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Kariyeri adına en iyisini yaptı . . .

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

Bide seçim mi yapması gerekiyordu
    adam almanya'da doğmuş, büyümüş...kariyerini orada devam ettiriyor, yıldızı orada parladı.
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

almanyayı seçmeseydi alman vatandaşlığından çıkarılcaktı kanunlar gereği almanya avrupa birliği üyesi ve ayrıca kimse yaşadığı ülkede yabancı statüsünde olmak istemez

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

adam doğrusunu yapmış.Zaten biraz insaniyetli biri yemek yediği kaba tükürmez.Mesut'ta bunu yapmamış.Alman Milli takımında başarılar diliyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Üzüldüm desem yalan olur.Kendi tercihidir.Saygı duyuyorum.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Daha kesin birşey yokki sadece Kicker dergisinin iddiası böyle.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

MÜFİT HOCA NOKTAYI KOYDU! TOP ŞİMDİ MESUT'TA!

Bundesliga'da Werder Bremen formasıyla gösterdiği performansla gündemden düşmeyen Mesut Özil'e canlı yayında "Milli" çağrı!..

Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına konuk olan A Milli Takım Antrenörü Müfit Erkasap, hangi milli takımın formasını giyeceği uzun süredir tartışmalara konu olan Mesut Özil'i canlı yayında A Milli Takım'a davet etti!..

Erkasap, Almanya ve Türkiye milli takımlarından hangisinde oynayacağı hakkında hala karar verme şansı olan genç oyuncuya, "Mesut Özil'i buradan 18 Şubat 2009'da Fildişi Sahilleri ile oynayacağımız hazırlık maçının kadrosuna davet ediyorum" diyerek çağrıda bulundu.

Mesut'un, Müfit Erkasap'ın bu çağrısına ne cevap vereceği merak konusu!..

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Mesut bizi terich etse çok iyi olur gerçekten baklım ne olacak

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Adın Türk Soyadın Türk. Haydi Seni Bekliyoruz Mesut.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Mesela mesut Euro 2008 kadromuza bakıyor sakat tümer kadroya alınırken saglam yıldırıay götürülmüyor..Bence Halil,Nuri,Yıldıray örnekleri seciminde büyük rol oynadı..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Alman 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de ve Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda oynayan Mesut Özil'in, gelecekte Alman (A) Milli Takımı'nda mı, yoksa Türk (A) Milli Takımı'nda mı oynayacağı sorusu, Alman spor basınının gündeminde yer almaya devam ediyor.

Bild gazetesi, ''Werder'li Özil, Türkiye'den yana mı karar verecek?'' başlığıyla verdiği bir haberde, Alman Futbol Federasyonu (DFB) Spor Müdürü Matthias Sammer'in, ''DFB'nin kapısı göçmen kökenli tüm oyuncular için de her zaman açıktır. Ancak biz hiç kimseyi Almanya adına oynamaya zorlayamayız'' şeklinde konuştuğunu belirtti. Sammer, Almanya (A) Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Mesut ile irtibata geçmiş olmasının kendisi için güçlü bir sinyal olduğunu, ancak Alman milli formasını giyecek insanın da bu formayı taşımaktan gurur duyması gerektiğini söyledi. Sammer, 21 Yaş Altı Milli Takım'da oynayan genç yeteneklere de DFB'nin gelenek ve değerlerini tanıtmaya çalıştıklarını ve gençlerden bu değerlerle kendilerini özdeşleştirmelerini beklediklerini kaydetti.

TFF Avrupa Ofisi Sorumlusu Hakan Eseroğlu'nun ise, ''Özil'in kendisini bir Alman gibi hissettiğini sanmıyorum'' şeklinde konuştuğu bildirildi. Haberde ayrıca, Türk (A) Milli Takım Teknik Dirketörü Fatih Terim'in bir televizyonda yaptığı açıklamada, ''Mesut'un bizde oynamasını istiyoruz. Onun için çok çaba harcıyoruz, planlamalarımızda büyük rol oynuyor. Bizim adımıza oynaması için her türlü çabayı harcayacağız'' şeklinde konuştuğu belirtildi.

AA
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Umarım bizim formamız altında oynamayı seçer Mesut.Fakat Almanya'yı seçersede saygı duyacağım.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ronaldinho mübarek. Seçmezse seçmesin giden gitmiştir gittiği an bitmiştir ben değil giden kaybetmiştir.Bizde daha ne Mesutlar vardır

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

Hani nerde Eralp ?

Sheriff Misafir

Bencede nerde
    Bi tane çıkıyo kırkta yılda bir onunda ya devamlılığı olmuyo yada havalara girip bi süre sonra kayboluyor..
    Mesut'a ihtiyacımız var ama oda bir Türk vatandaşı olarak bu kadar naz yapmamalı..

Tabii ki TÜRKİYE'yi seçmeli ama seçmezse de kendi bilir,kendi kaybeder.
    Bizim artık ilerideki Mesutları kaptırmamamız için Almanya, Hollanda, Avusturya ve Belçika gibi ülkelerde çok iyi örgütlenmemiz gerekiyor.Hele ki Almanya'da tonla kaliteli Türk futbolcusu var.
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Önemli olan Türkiye'yi seçmesi değil, seçerse ona sahip çıkmamız (Ben aslında bizi seçmemesini istiyorum da neyse). Bizim bir u-17 takımımız vardı, hatırlıyorsunuz değil mi? Ayağa pas yapan, topu hiç şişirmeyen, Brezilya karşısında 3-0 geriye düşüp maçı 3-3'e getirebilen. O kadroda kimler vardı? En önemlileri Nuri ve Caner'di. O Nuri ki o zamanlar Avrupa'nın kendi yaş grubundaki en önemli 10 oyuncusundan biriydi. Kendimizi paralamıştık bu çocuk bizi tercih etsin diye ki etmişti de. Sonra Almanya ile oynana bir hazırlık maçında Nuri sonradan oyuna girmiş ve girdikten sonra topla ilk buluşmasında da golü atmıştı. O golden sonra çok zaman geçti ama Nuri gittikçe geriye gitti. Feyenoord'da kiralık oynadı, sonra Dortmund'a geri döndü ama şimdi Dortmund onu kulübede oturtup Tamas Hajnal gibi 20'li yaşlarının sonlarındaki bir adamı oynatıyor. Terim de, ki güvendiği adamları 2. ligde bile olsa oynatan adamdır, bir türlü onu Emre'nin yerine monte etmeye çalışmıyor; demek ki güvenmiyor. Adam Almanya'da doğmuş, orada futbol eğitimini almış, orada oynamış, oranın ümit milli takımında oynamış, ben Fatih Terim olsam, Mesut bizi seçecek olsa bile "Git oğlum senin burada ne işin var?" derim. Almanya'da oynasın, tabii eğer oynarsa; biz elimizdeki Nuri'lere, Caner'lere, Arda'lara sahip çıkalım yeter.

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Önemli olan Türkiye'yi seçmesi değil, seçerse ona sahip çıkmamız (Ben aslında bizi seçmemesini istiyorum da neyse). Adam Almanya'da doğmuş, orada futbol eğitimini almış, orada oynamış, oranın ümit milli takımında oynamış, ben Fatih Terim olsam, Mesut bizi seçecek olsa bile "Git oğlum senin burada ne işin var?" derim. Almanya'da oynasın, tabii eğer oynarsa; biz elimizdeki Nuri'lere, Caner'lere, Arda'lara sahip çıkalım yeter.
    Yaw bırakalım böyle düşünceleri.Bu bizim öz be öz çocuğumuz aynen Hamit gibi.Aurelio'ya, Kazım gibi bir oyuncuya kapımızı açıp Mesut'a mı kapayacağız.Tabii az önce de yazdım oynamak istemezse kendi kaybeder.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by hhkahraman View Post
    Yaw bırakalım böyle düşünceleri.Bu bizim öz be öz çocuğumuz aynen Hamit gibi.Aurelio'ya, Kazım gibi bir oyuncuya kapımızı açıp Mesut'a mı kapayacağız.Tabii az önce de yazdım oynamak istemezse kendi kaybeder.
    Düşüncemin ne olduğunu anlamadan "Böyle düşünceleri bırakalım." demen çok ilginç gerçekten. Benim dediğim "Sen orada yetiştin, Türk değilsin, git orada oyna." değil, benim dediğim "Sen orada yetiştin, burada oynaman haksızlık olur.". Tıpkı Hamit gibi, Halil gibi. Ama burada oynarsa da sahip çıkalım, Nuri'ye olanlar olmasın. Ama senin "Kendi kaybeder." sözüne de hiç katılmıyorum açıkçası, ne kaybedeceğini söyler misin kariyer olarak?

Haksızlık olacağını düşünmüyorum.Bu adam sonuçta Türk.Tabii ki kendi vatanının milli takımını tercih edebilir.En doğal hakkıdır.
    Kariyer olarak Türk Milli takımının maestrosu olmayı kaybeder,Alman takımında oynayıp oynamayacağı şüpheli,milli takımda oynamak istiyorsa Türkiye'yi seçmeli.
    Daha da önemlisi 70 milyonun sevgisini kaybeder.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Düşüncemin ne olduğunu anlamadan "Böyle düşünceleri bırakalım." demen çok ilginç gerçekten. Benim dediğim "Sen orada yetiştin, Türk değilsin, git orada oyna." değil, benim dediğim "Sen orada yetiştin, burada oynaman haksızlık olur.". Tıpkı Hamit gibi, Halil gibi. Ama burada oynarsa da sahip çıkalım, Nuri'ye olanlar olmasın. Ama senin "Kendi kaybeder." sözüne de hiç katılmıyorum açıkçası, ne kaybedeceğini söyler misin kariyer olarak?
    Nuri'ye biz bişey yapmadık Nuri'nin formu düştü ve doğal olarak milli formayıda kaptırdı..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Su olayıda anlamıyorum yahu. "Nuri gibi olur milli takımı secerse" :s Milli takım bir futbolcunun kendini geliştirecegi yer degildir! Nurinin formu düşünce elbette alınmayacak milli takıma. Ne yapsaydık "Bu cocuk bizi secti, hatır için milli takıma alalım" mı deseydik? Formunu korusaydı oynardı elbette.

Mesut'un gelmeye pek niyeti yok belli. Yoksa coktan kararını verrmişti. Umarım yanılırım da bizi secer ama ben Almanyayı sececegini düşünüyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Nuri'ye biz bişey yapmadık Nuri'nin formu düştü ve doğal olarak milli formayıda kaptırdı..
    Nasıl bir formmuş bu ya, 5 senedir düşük! Hem biz pekala da biliyoruz ki bu formayı yıllarca 3 maç oynamadan giyenler de var. Kumaş kaliteli ise ondan iyi bir elbise çıkartmak terzinin görevidir ki Nuri'nin kumaşı iyi değil diyene de kusura bakmayın ama gülerim yani. Ayrıca, madem "Milli Takımlar Baş Sorumlusu" gibi bir ünvanı var Fatih Terim'in, tek görevi Sami Yen'e, İnönü'ye, Saraçoğlu'na gidip maç seyretmek olmamalı, gurbetçileri araştırıp onlara milli takımda oynamasını teklif etmek de olmamalı. Bu gibi oyuncuların mentöre ihtiyacı vardır, bkz. Alex Ferguson-Cristiano Ronaldo. Fatih Terim'in Nuri'ye salık vermesi lazım "Bak Nuri, senin oynaman lazım, sana bu takımda ziyan oluyor, başka takımları artık düşün." diyerek. Bunu yapıyor mu? Hiç sanmıyorum açıkçası. Bu çocuk kendi haline bırakıldı sanırım. Ayrıca, her oyuncunun değil ama bazı oyuncuların üzerine titrenmesi gerektiğini düşünüyorum; hele ki bu oyuncular sizin geleceğiniz ise. Örneğin, Arda, Nuri, Caner, Batuhan, vs.

Sheriff Misafir

Nuri ne yaptı 5 senedir bana bi söylermisin? Dortmund'da 2 sezon yedek bekledi sonra kiralık olarak Feyenord'a gönderildi, tam toparlıyor derken tekrar Dortmund'a döndü ve yine kulübede beklemeye başladı. Böyle bir oyuncu nasıl neden a milli takımda oynasınki. Nuri daha çok genç bir oyuncu. Gelecek vaadediyor. İleride tekrar form tuttuğu zaman zaten mili takımda oynayacaktır. Ferguson-Ronaldo ilişkisinin Nuri-Terim ilişkisiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Nuri'nin tek yapması gereken maçlarda oynamak ve iyi performans sergilemektir. Bunu yapıpta milli takıma çağırılmazsa ben sana haklısın derim. Arda, Caner, Batuhan demişsin. Arda zaten milli takımda ve kendi takımında banko oynuyor. Caner'in formda olduğu ve milli takımı hakettiği söylenemez. Batuhan desen çok genç ve a milli takım forması bana göre ona şu anda baya uzak. Nuri yetenekli buna birşey demiyorum. Hemde çok yetenekli, ama Nuri bir okadar da formsuz. Üstelik Nuri'nin henüz çok genç olduğunu ve ileride form tuttuğunda milli takıma ne gibi katkılar yapabileceğini unutmayalım.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ben sana zaten dikkat ettiysen ismi geçen oyuncular süper işler yaptı da milli takıma alınmıyorlar demedim, konuyu çarpıtma! Mentörlük önemli oyuncuların kariyerini olumlu etkileyen bir olaydır ve olması gereklidir ve uzaktan yakında alakası olup olmadığı senin fikrindir, ikisinin arasındaki ilişki öyle değildir ama öyle olmalıdır çünkü Nuri bir zamanlar geleceği çok parlak bir oyuncuydu ve biraz Fatih Terim'in ilgisizliği, biraz Nuri'nin yanlış takım tercihleri buna çanak tuttu. Bu çocuğun bir akıl hocası olsaydı böyle olmazdı. Şu an mevlüt için yaptığını zamanında Nuri için neden yapmadı acaba? Bu adamın illa Terim de olması gerekmiyor tabii ki, Jürgen Klopp da olabilirdi ama o da Nuri'ye güvenmiyor. O zaman iş Terim'e düşüyor. Onu daha iyi bir yöne kanalize etmesi gerekiyor. Kısacası, benim anlatmaya çalıştığım şey bu oyuncuların formda olup olmaması, milli takıma alınıp alınmaması değil, bu oyuncuların nasıl milli takıma kazandırılacağı. Ben demiyorum ki tutun bu formsuz adamları milli takıma alın. Ama bir formsuzluk da 5 yıl sürmez değil mi? Ha banane Nuri'den, ben posası çıkmış Emre'den gayet memnunum diyorsanız ona da diyeceğim bir şey yok.

Sayfa 2 / 5 İlkİlk 1234 ... SonSon

Mesaj Yetkileri