Bazi cevaplar verilmis ancak ilk agizdan ben de yazayim dedim.

Quote Originally Posted by jaguar View Post
Herşeyden önce bu konuya hiçbir yerde rastlamadım ondan burada açmak istiyorum.

1-) Benim ilksorum şu ki 2001/2002 yılından beri FM oynuyorum ama hep Türk oyuncular ve takımları diğer liglerin oyuncularına ve takımlarına göre daha düşük yetenekte ve uluslararası arenalarda daha başarısızı gösteriliyor bunun nedeni bizim Türk araştırmacılarının kendi futbolcularımızın ve takımlarımızın özelliklerini düşük göstermesi mi? Yoksa Sports Interactive 'in Türkiye' yi ülke olarak pek tınlamaması mı?
Hangi ozelliklere onem verdiginize bagli. Her oyuncunun kendine has bazi cok iyi yonleri (17 ve ustu ozellik seviyesi), bazi iyi yonleri (11-16 civari ozellik seviyesi), bazi zayif yonleri (6-11 civari), bazi da cok zayif yonleri vardir (1-5 civari). Biz genel olarak zayif ve kuvvetli yonleri yansitmaya ugrasiyoruz. Zamanimiz, arastirmaci sayimiz yettikce.

2-) sorum ise İzmir deki takımların araştırmasını ya da Karşıyaka Spor Klübü' nün araştırmasını kim yapıyor? Bu arkadaş son sürüm olan FM 2009 da yaptığı bariz hatalar var daha önceki oyunlarda da vardı ama bu sene baya , artmış altyapıdaki oyuncuların mevkiileri yanlış KSK nin tek yab. futbolcusu olan Seni Camara' nın pozisyonu hatalı, futbolculara 1-20 arası verilen puanlarla gerçek hayatta alaksı yok öyle ki 2009 -2010 yılında ilk yarıda ligi 3. sıra da bitirmiş olan KSK nedense her oyun açılışında küme düşmekte hatta 30 puan civarında (şimdi ki puanı zaten 42) mesela Cihan Yılmaz diye bir futbolcu var KSK penaltıcısı ama oyunda penlatı atışı 3 olarak gözüküyo ve bu sene 4 penaltı atışını da gole çevirdi. En önemlisi klüp ile ilgili bazı bilgiler gerçekten uzaktan yakından alakası yok (reputation ve bilet fiyatları maça gelen taraftar saıyıları başta olmak üzere) eğer bu arkadaş KSK ile ilgili pek bi bilgisi yoksa ben yardımcı olabilirim ya da Karşıyaka' nın İzmir de oynadığı her maçına giderim ve senede en az 3 deplasmanına giderim Karşıyaka Spor klübü için FM nin araştırma grubunda yer alabilirim ya da talibim.
Karsiyaka icin 9.0.2'de bir cok degisiklik oldu. Karsiyaka icin yardimci olmak isterseniz bunun icin ilk olarak arastirma bolumunde yazarak baslamak en dogrusu olur.

http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=462

3-) Ayrıca pek takip etmesemde Bucaspor içinde yanlış bazı bilgiler var mesela Buca' nın antreman sahası Türkiyenin en iyi antreman sahalarından biri altyapı tesisleri ondand da iyi ayrıca Futbolcu akademsine sahipler ama oyunda
tüm değerler minmal olarak gözüküyor. Keza Bursaspor ve Sakaryaspor' un alt yapıları çok sağlam olmasına rağmen oyunda ya normal ya da kötü olarak gösterilmiş.
Bu degerleri Turkiye capinda degil, dunya capinda veriyoruz.

Tesisler sonucta bir cok seyi iceriyor. Mesela Lens takiminin 20 adet sahasi var bu sahalardan 10 tanesi Fransa ligindeki diger takimlarin sahalarinin cim cesitleri ve saha boyutlari ile esdeger sekilde yapilmis. Yani takim deplasmana gitmeden once rakip takimin sahasina benzer bir sahada antrenman yapma sansina sahip. Tabii bunun yaninda 5 yildizli otellere bile gipta ilebaktiracak diger tesisleri var. Simdi bu takima 20 verilirken, en ust limit bu olarak belirlenmisse bizlerin de bununla ayni aklitede tesisimiz var dememiz pek de gercekci olmayacaktir.

Bizde yetenekli oyuncu ciktigi kesin. Ancak bu yetenekli oyunculari isleme (yani gelistirme, egitme, dunya capinda oyuncu yaratma) konusunda zaaflarimiz oldugu icin TFF gelisim, ilerleme yapmak icin caba sarf ediyor. Ozellikle genc oyuncu yetistirme konusunda zaten cok iyiyiz, butun dunyanin onune gecelim gibi bir durum ile karsi karsiya degiliz. Aksine, diger ulkelere yetisme hamleleri yapmaya ugrasiyoruz.