arkadaşlar..
daha önceden epeyce bir yüksek seviyelerde Ca ve Pa alan ama daha sonra günbe gün yedek klübesine hapsolmasından dolayı ca sı ve pa sı haklı olarak eriyen ama appiahın ve aurelonun gitmelerinden sonraki doğan boşluğu iyi fırsat bilerek takımın bu senenin özellikle son haftalarına doğru takımın bankolarına giren ve derbi maçlarında yıldızlaşan Selçuk Şahinin yavaş yavaş tartışmaya açılması gerektiği kanaatindeyim..
ben araştırma için şu anlık bir değişim yapmanın doğru olmayacağını düşünüyorum belki bir süre dahaen azından sezon sonuna kadar istikrarına bakılması doğru olur...
ama böyle giderse ki umarımda gider Selçuk Şahin için iyileştirmelerin yapılmasının gerekeceği düşüncesindeyim...
hele maldonadonun josiconun 140 larda dolaştığı (ki bence hak etmiyorlar ama tabi onlardaki bu yüksek değerlerin kabahatlisi bizim ekip değil) yerde Selçukta 135-140 arası bir seviyeye erişimi hiçte yanlış olmayacaktır...ayrıca Selçuk için Ca ile PA arasında çok az bir fark olması kanaatindeyim (zaten böylede yapılıyor) çünkü bence selçuk bu makximumuna yaklaşmış durumda Selçukun bunun üstüne çıkıp inanılmaz ara paslar atmasını veya fiziğini çok daha fazla geliştirebileceğini sanmıyorum...130 civarlarında bir Ca ile 135-140 arasında bir PA şuan gördüğüm seviye için ideal ama tabi her zaman için patlama yapma ihtimali de var..örneğin şuana kadar attığı 4 golün üstüne 4-5 tane daha atarsa ki ligde 10 gol atmış bir DMC demek müthiş bir hucum performansı demektir..
özelliklerinden yola çıkarsak...
selçuk şahin için oldukça yerinde birjumping puanı verilmiş ki bunun artması beklenmemeli ancak heading (özellikle ön diğere koşularda ki başarısı ve kafa vuruşunun iasabetliliği ) 1 puan artabilir belki 2 onuda cengiz kardeşim bilir...
passingi yine selçukun yine 1 puanlık bir atış yapılabilir.
dirtiness özeliğinin kendisi bile bence tartışmalı mesela dirtiness fazlaca kart gören oyuncu demekmidir sadece bence değildir... mesela selçuk şahin genellikle gördüğü kartlar genellikle rakip takımın fenerbahçeyi az adamla yakaladığında yapmış olduğu hani meşhur yugoslav faulu denilen faullerden ...ben selçuk çokta dirtinessi yükseltecek şeyler yaptığını düşünmüyorum...
dediğim gibi genellikle posizyon gereği taktik fauller yapıyor ve bu sebeten bazen kart görüyor... zaten bu sezon oynadığı 12 maçta 2 sarı kart gördü bir maçtada 2 sarı yüzünden 1 kırmızısı var..
bu sebeple dirtinessinde 1 veya 2 puan düşebileceğini düşünüyorum..eğer derbi maçlarda gösterdiği üstün form birer tesadüf değilsede ikinci yarıdada benzer derecede istekli olursa important mach değerininde 1-2 puan artabileceği kanaatindeyim..
herneyse ikinci yarının en süpriz oyuncusu fenerbahçe için Selçuk olabilir...
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali