Penaltı felan değil..
Fenerbahçe kazanır
Berabere biter
Trabzonspor kazanır
Penaltı felan değil..
Arkadan bakınca sadece omuz gibi duruyor ama önden bakınca elini de kullandığı görülüyor.Herhalde hakem göremedi tam olarak yoksa vermeliydi.
Aynı pozisyonlar orta sahada ve top kornere çıkmak üzereyken defans oyuncuları tarafından defalarca oluyor omuz omuza mücadele..Tutup eliyle fırlatmıyor carlosu.. ceza sahası diye size kıyak mı geçmesini bekliyorsun..?
Omuz omuza mücadelenin topla ne ilgisi olabilir..?Amaç fizik gücünü oyun çerçeveleri içinde kullanarak rakibin topa erişmemesini sağlayıp dengesini bozmak..
Last edited by GeNç KaRTaL : 26.Ocak.2009 at 20:51
Pozisyon penaltı veya değil; orada Song top iki metre önündeyken omuz atıyor! Daha ne beklerdin? Topa erişmemesini sağlaması için topun önce Song'un kontrolünde olması lazım Onur
Trabzon çok kaçırdı, maçın hakkı onlarındı ama nedense bu hakkı engelleyen Volkan'a hiçbir tebrik göremedimTrabzonsporu tebrik ettiğim kadar Volkan'ı da tebrik ederim. Çok iyiydi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Aslında Hüseyin'in ve Serkan'ın kartlarını atladı (Alex'i biçti). İkinci yarıda Selçuk çok net bir pozisyonda atılmadı oyundan. Topla hiç alakası yoktu üstelik hakemin önünde oldu sadece eliyle uzaklaş dedi. Ben yine de hakemin vücut dilini, oyunculara karşı tutumlarını beğenmiyorum. Otorite böyle kurulamaz.
Last edited by GeNç KaRTaL : 26.Ocak.2009 at 20:52 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ve daha önemlisi bunu her maçta yapıyor. Taraf tutmadan yapıyor, her takıma yapıyor! Alex aşağıdaki resimde bişey anlatmaya çalışıyor hakemin tavrı o kadar net ki!
Bunu geçtim Umut'un 3. dakikada kaçırdığında bile aut atışını gösterirken çok agresif. Bu şekilde olmamalı.
Last edited by GeNç KaRTaL : 26.Ocak.2009 at 20:52 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Last edited by GeNç KaRTaL : 26.Ocak.2009 at 20:58 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
oyle bı demısıın kı sankı hakem bizi tuttu krımızılık bı hareket grmedım ben ayrıca bırcok faul oldu macta fener adınada trabzonspo adınada hakem onlarada vermedı aklıma ılk gelen mesela Selcuk'a arkadan daldı Emre ceza sahsı onunda yattara kullandı barajdan dondu burda bıle kart vermdı adam
Maç bitmiş centılmence bır mac olmuş.Taraflar herhangı set bı acıklama yapmamıs.Herkes oyunu begendı.Burda cok guzel yorumlar oldu anlamdıgım bı yorumun üzerine herkes basladı kavgaya ne geek var bu güzel maca gölge dşürmeye.Bnede söylıyım bı tane Gokhan topla gıderken EEdu arkadan ıttı dusurdu onada penaltı dıyım bosevrın ya tartısmayı.
Hayır hakem kimseyi tuttu demedim. Maçın sonucuna etki etmeyecek şekilde de olsa hatalar yaptı. Ama sen benim takım tuttuğumu düşündün ben orada bizim Selçuk'un atılması gerektiğini söylemiştim. Ayrıca tartışacak zaten bişey söylemedim. Edu'nun pozisyonunda bence düşürmedi çünkü arkası dönüktü Gökhan'ın zaten.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Top çıktıktan sonra faul yapılırsa karar ne oluyor? Ben gerçekten bilmiyorum.
Last edited by JunkChorn : 27.Ocak.2009 at 03:06 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
O pozisyon Gökhan dengesini kaybetmişti, bir hareket var ama Gökhan düşerken el-kol ile Edu'yu rahatsız edince o de elleri ile ittirdi onun kolunu.Penaltı gerektirecek bir şey göremedim, karşılıklı bir pozisyondu, bence faul bile yok, o kadar basit şeyleri atlamak lazım.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bilmeyen arkadaşlara hatırlatayım omuz omuza mücadelede darbe yoktur. Darbe olursa faul çalınır. Omuz omuza mücadelede futbolcuların ortak paydası futbol topudur. Fakat bir tanesi topa giderken diğeri omuzu ile darp yapıyorsa bu açık fauldür. Varsa içinizde hakem, veya hakem seminerine katılmış birisi açıklasın daha düzgünce. Hiç biri yoksa amatör ligde bile olsa RESMİ futbol oynamış biri bile bu pozisyonun açık faul olduğunu görecektir.
Last edited by GeNç KaRTaL : 26.Ocak.2009 at 20:57
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !