Denemeye değer görünüyor.. Bi di ben deneyeyim bakalım
Denemeye değer görünüyor.. Bi di ben deneyeyim bakalım
Defans konusunda bir kaç öneride bulanabilirim.
-Sıkı markajı kaldır, hızlı adamlar pat diye geçer gider hiç bir işe yaramaz.
-Attack'ı biraz düşürüp, tempoyu çoğalt. Oyuncular hafif tempolu oynasınlar ki ayaklarında topu tutupta prese maruz kalmasınlar.
-Yaratıcılığı çok aşırı düşürmüşsün, bence çoğaltmalısın. Oyuncular yeri geldiğinde insiyatif kullanabilsinler.
Bunlar sadece nacizane önerilerim, inşallah yanlış anlamazsın dostum. Tekrar teşekkürler emeğin için...
Yok canım zaten yazdım oraya önerisi olan varmı diye dediklerini denerim.
Sıkı markajı kaldır, hızlı adamlar pat diye geçer gider hiç bir işe yaramaz.Bu özellik maçtan maça ve oyyuncudan oyuncuya değişebilir çünkü yavaş ve hava toplaında hakim oyuncalara sıkı markaj uyguamak daha mantıklı örn:Ben blackburn kariyerinde Ş.L rkip Bayerndi ve ileride Toni vardı onlarda sadece bende defansı öne çıkardım sıkı markajla onu durdurdum maçta 5.8 mi ne öyle bişe almıştı bazı komutlar maçtan maça rakipten rakibe değişiyor işte
Yaratıclık konusuna gelincede ben takım oyunu oynasınlar benim komutlarımı uygulasınlar istiyorum kendisi iyi işler yapacak olan oyuncuya bolca veriyorum onu zaten
Ben de belirttim zaten hızlı adamlar için iyi olmaz diye, yavaş forvetler (toni,cardozo vs) karşısında sıkı markaj uygularsın. Zaten genelde forvetler hızlıdır, hemen hemen her takım kesin bir tane hızlı forvet barındırıyor kadrosunda. Bu sıkı markaj olayı beni çok yaktı o yüzden artık kullanmıyorum.
Yaratıcılık konusunu açacak olursam; karışık pas stili ile oynandığı için, oyuncu; kısa, direk ve uzun pas şeklinde tercihte bulunmak zorunda. Yani 3 seçeneği olan oyuncunun yaratıcılığı o kadar az olmamalı benim taktik anlayışıma göre.
Elbette sen bilirsin ama 2 kademe daha artırmanı öneririm![]()